zelf slijm maken zo maak je het

Zelf slijm maken? Zo maak je slijm!

door

Wil je graag zelf slijm maken, maar weet je nog niet helemaal hoe dit moet? In dit artikel nemen we je graag mee in de mogelijkheden. Als je wilt kun je overigens ook een kant-en-klaar potje kopen, maar daarover vertellen we later ook graag meer. Op deze pagina vind je naast een uitgebreide uitleg ook een aantal filmpjes. Op die manier kun je eenvoudig en snel zelf slijm maken!

Zelf slijm maken of kant-en-klaar?

Bekijk dit artikel op bol.com

Je kunt natuurlijk zelf slijm maken, maar als je wilt kun je ook kiezen voor een kant-en-klaar potje. Daarvoor kun je terecht op bol.com. Via deze webshop kun je onder andere kiezen voor de Poopsie Slime Surprise pack. Je kunt dit potje voor een klein prijsje kopen en dan heb je er ook geen rommel van. Wil je toch liever zelf slijm maken? Dan kun je hieronder lezen hoe dit moet en wat je nodig hebt. Uiteraard tref je hieronder ook de nodige filmpjes voor de verschillende tutorials.

Hoe kan ik zelf slijm maken?

Je kunt op meerdere manieren zelf slijm maken. Welke manier het beste bij jou past kun je natuurlijk gemakkelijk en snel uitvogelen. Zo kun je dit maken met onder andere wasmiddel, lenzenvloeistof en baking soda. Misschien heb je deze artikelen al wel in huis als je zelf ook lenzen draagt. Je kunt ook kiezen voor een alternatieve manier zonder deze artikelen.

1. Zelf slijm maken met lenzenvloeistof en baking soda

Je kunt op eenvoudige wijze zelf slijm maken met behulp van lenzenvloeistof en baking soda. Daarvoor heb je drie verschillende ingrediënten nodig: een peel-off masker, lenzenvloeistof met borax en baking soda. Baking soda is overigens sowieso handig om huis te hebben, want je kunt dit namelijk ook gebruiken voor diverse huishoudelijke taken.

Hoe maak je het?

Begin als eerste met het leegknijpen van de hele peel-off masker in een kommetje. Dit is echt noodzakelijk, want juist daarin zitten belangrijke ingrediënten die je nodig hebt om slijm van te maken. Vervolgens mix je de lenzenvloeistof en baking soda door elkaar. Je hebt daarvoor slechts een klein beetje lenzenvloeistof nodig. Een halve lepel baking soda is ook voldoende. Giet dit beetje bij beetje bij het masker en roer het geheel door elkaar. Zorg ervoor dat het een hard mengsel wordt. Op den duur blijft het harde mengsel goed aan elkaar plakken.

Je kunt eventueel ook wat lenzenvloeistof op je handen spuiten. Daarmee voorkom je namelijk dat het mengsel aan je handen blijft vastplakken. De slijm zal altijd de kleur van het masker krijgen. Heb je een roze masker? Dan krijg je dus ook roze slijm. Bij een komkommermasker zal dit dus groen worden. Het is dus raadzaam dat je daarop let voordat je een maskertje koopt. Overigens kun je deze maskers ook bestellen bij bol.com.

2. Zelf slijm maken met wasmiddel

Niet iedereen zal natuurlijk lenzenvloeistof in huis hebben. Als je geen lenzen draagt heb je dat vanzelfsprekend ook niet in huis. Gelukkig is er ook nog een goed alternatief. Je kunt namelijk ook zelf slijm maken met behulp van wasmiddel, scheerschuim en knutsellijm. Ook dit werkt erg eenvoudig.

Hoe maak je het?

Je kunt deze slijm ook erg eenvoudig zelf maken. Daarvoor kun je de fles lijm leegknijpen in een kommetje. Vervolgens kun je het scheerschuim erbij in spuiten. Zorg ervoor dat je de fles eerst goed schudt voordat je dit erin spuit. Nadien giet je nog voorzichtig een beetje wasmiddel erbij in. Met je vingers kun je gemakkelijk aanvoelen of het plakt. Als het niet meer plakt is het je mengseltje klaar. Je kunt het speelgoedslijm nu gebruiken!

3. Zelf slijm maken met glitters

Wil je graag slijm maken maken glitters? Dan kan dat natuurlijk ook. Daarvoor heb je wel iets meer ingrediënten nodig, omdat je simpelweg ook leuke glitters wilt maken. Als je deze slijm wilt maken heb je de volgende artikelen nodig: transparante knutsellijm, lenzenvloeistof, glitters, baking soda en tot slot een scheutje water.

Hoe maak je het?

Je kunt deze slijm ook erg eenvoudig zelf maken. Zorg ervoor dat je 60 milliliter lijm toevoegt aan 60 milliliter water. Voeg een halve eetlepel baking soda toe en roer het geheel goed door elkaar. Vervolgens kun je een scheutje lenzenvloeistof toevoegen aan het geheel. Zorg ervoor dat je alles goed door elkaar roert. Merk je dat de slijm nog erg plakkerig is? Dan is het raadzaam om nog een beetje lenzenvloeistof toe te voegen. Probeer dat goed aan te voelen. Als het slijm blijft plakken betekent dit dat het klaar is. Je kunt het vervolgens gaan kneden.

Zoals beloofd is dit een glitterpasta, dus je kunt uiteraard de glitters nog toevoegen. Daarvoor kun je een holletje maken in de slijm. Hier kun je de glitters vervolgens aan toevoegen. Zorg ervoor dat je het nog een aantal keer kneedt en je eigengemaakte glitterslijm is alweer helemaal klaar!

4. Zelf fluffy slijm maken met scheerschuim

Wil je graag fluffly slijm maken? Uiteraard kun je deze variant ook zelf maken. Daarvoor heb je vier verschillende artikelen nodig: vloeibare lijm, kleurstof, lenzenvloeistof en tot slot scheerschuim. Je kunt deze fluffy slijm maken in slechts enkele korte stappen.

Hoe maak je het?

Knijp de lijmfles leeg in een kommetje. Vervolgens kun je het scheerschuim erdoorheen roeren. Tot slot kun je ook nog wat lenzenvloeistof toevoegen zodat het goed aan elkaar kan blijven hechten. Optioneel kun je er ook nog voor kiezen om een scheutje baking soda toe te voegen aan het geheel. Dat is vooral handig als het nog niet helemaal goed aan elkaar hecht of als het te plakkerig is. Probeer dit natuurlijk goed aan te voelen.

Er is een handige video beschikbaar. Deze is gemaakt door het kanaal van Stien Edlund!

5. De kleurrijke slijm: regenboogslijm (eventueel met glitters)!

Je kunt ook nog een leuke regenboogslijm maken. Dit is een zeer bijzondere variant, omdat dit vanzelfsprekend meerdere kleuren heeft. Ook hiervoor geldt dat je iets meer artikelen nodig hebt dan bij de meeste andere recepten voor slijm. Je hebt de volgende spulletjes nodig: lijm, water, lenzenvloeistof, baking soda, glitters en voedingskleurstof. Laatstgenoemde is helaas lastig verkrijgbaar. Je kunt kijken op bol.com of dit via de webshop beschikbaar is.

Hoe maak je het?

Uiteraard kun je ook deze slijm relatief gemakkelijk zelf maken. Meng als eerste de lijm aan met een scheutje water. Vervolgens giet je hier baking soda bij. Roer het geheel flink door elkaar zodat het een vloeibaar geheel wordt. Vervolgens kun je een aantal druppels van de kleurenvloeistof toevoegen aan het kommetje. Ook kun je eventueel wat leuke glitters toevoegen aan het kommetje. Meng het geheel goed door elkaar en voeg nadien lenzenvloeistof toe. Op die manier hecht het aan elkaar. Het is dan ook direct klaar!

Hier is ook een video van beschikbaar. Deze is gemaakt door het kanaal 100% Gioia. Uiteraard gaan alle credits dan ook naar de jongedame die deze video gemaakt heeft!

Hoe maak je slijm? Lees onze handige afsluitende tips!

In ons artikel hebben we je vijf manieren getoond hoe je zelf slijm kunt maken. Uiteraard kun je zelf een methode kiezen. Hieronder volgen nog enkele afsluitende tips hoe je dit het beste kunt aanpakken:

  • Eventueel kun je ook wat babyolie toevoegen aan de verschillende slijmrecepten. Daarmee kun je de geur van de lijn min of meer compenseren en ruikt het dus allemaal iets frisser;
  • Zorg ervoor dat je lenzenvloeistof gebruikt met borax. Dat is namelijk nodig, want anders zal het slijm niet aan elkaar hechten;
  • Met behulp van baking soda kun je het slijm goed aan elkaar laten hechten. Heb je dit niet in huis? Dan kun je als alternatief ook kiezen voor meel of bloem, maar dit geeft wel een minder goed resultaat. Baking soda werkt echt het beste;
  • Je kunt natuurlijk ook glitters toevoegen aan de verschillende slijmrecepten. Ben je nóg creatiever? Dan kun je ook kiezen voor onder andere confetti of schuimballetjes;
  • Gedurende de zomermaanden kan slijm iets plakkeriger worden vanwege de ietwat hogere temperaturen;
  • Bewaar de slijm bij voorkeur luchtdicht.

Bekijk ook de kant-en-klare potjes

Zelf slijm maken is natuurlijk erg leuk om te doen, maar het kan ook zorgen voor wat rommel in huis. Gelukkig kun je ook een aantal kant-en-klare potjes kopen. Daarvoor kun je terecht op bol.com. Je kunt hier onder andere Poopsie slijm kopen. Dat is kwalitatief materiaal en is uiteraard niet giftig. Via de webshop heb je bovendien 30 dagen bedenktermijn. Besluit je potje toch niet te gebruiken? Dan kun je het artikel uiteraard binnen die termijn terugsturen. De meeste potjes worden snel geleverd. Vaak geldt: voor 23.59 uur besteld is de volgende dag al in huis. Uiteraard kun je hier ook profiteren van diverse leuke speelgoed aanbiedingen.

Laat ons in de reacties weten hoe jij je eigen slijm gaat maken. Uiteraard zijn wij daar erg benieuwd naar! Je kunt ook een sterrenbeoordeling achterlaten om ons te laten weten wat jij van dit artikel vindt.

Misschien vind je dit ook leuk