welke gopro kopen

Welke GoPro kopen?

door

Wil je graag een GoPro kopen, maar weet je nog niet precies welke? Dan kun je dit handige artikel lezen. In dit artikel lees je over de huidige modellen. Zo bespreken we onder andere de HERO-modellen, maar ook de Session-edities van het merk. Er zijn grote prijsverschillen tussen de verschillende modellen, maar uiteraard bieden we hier een overzichtelijk koopadvies met alle voor- en nadelen per model. Voor dit artikel hebben we uiteraard ook verschillende reviews van anderen beken! Welke GoPro kopen? Je leest het in dit artikel!

Welke GoPro kopen: snelle samenvatting van dit artikel

Dit is een bijzonder lang artikel en dat heeft ermee te maken dat we alle specificaties goed doorspitten. Natuurlijk kunnen wij begrijpen dat je dat niet allemaal (helemaal) wilt doornemen. Daarom tref je hieronder een samenvatting/conclusie van dit artikel:

Welke GoPro kopen? Dit zijn je opties!

Wil je graag een GoPro kopen, maar twijfel je nog ergens over het model? Welke GoPro kopen? De keuze is natuurlijk reuze. Momenteel heb je keuze uit meerdere modellen verschillende modellen: de Hero 7 Black, Silver of White, de Hero 6 Black, de Hero 5 Black, de Hero 5 Session en tot slot de Hero Session. Het gaat niet alleen om de kleurverschillen bij de verschillen tussen Black, Silver en White. Per kleur zit er namelijk ook nog weer verschil in de action camera zelf. Hieronder volgt een overzicht van deze verschillende modellen. Ook staat er per action camera wat de voor- en nadelen zijn. Zo krijg je een goed overzicht van je mogelijkheden.

GoPro Hero 7 Black

GoPro HERO7 Black
Bekijk dit model op bol.com

De GoPro Hero 7 Black is het topmodel van het Amerikaanse merk. Deze is in principe op alle vlakken beter dan zowel het witte als het zilveren model. Dit model heeft een 12 megapixelcamera en hiermee kun je foto’s schieten op de zogeheten SuperPhoto modus. Je kunt bij het maken van foto’s direct kiezen voor de bewerkingsstappen en daarmee direct de beste foto opslaan. Daarmee heb je er nadien dus weer minder werk van! Ruis wordt daarmee direct verwijderd.

Bij deze camera geniet je bovendien van de Protune controls. Daarmee heb je verscheidene opties. Zo kun je onder andere witbalans, lichtgevoeligheid (ISO) en kleurinstellingen wijzigen. De foto’s kun je bovendien in RAW opslaan. Dat is alleen het geval bij de GoPro Hero 7 Black en dus niet bij de White- en Silver-editie.

Natuurlijk kopen de meeste mensen geen action camera voor schieten van foto’s, maar voor het maken van video’s. Uiteraard kan dat ook: op 4K-resolutie met 60 frames per seconden. In Full HD kun je maar liefst 240 beeldjes per seconde vastleggen. Ook is 8x slowmotion mogelijk bij deze action camera.

Aan de voorzijde is een statusscherm aanwezig en dat is niet het geval bij de White en Silver modellen. Dat is handig, want daarmee kun je gemakkelijk zien hoeveel accu je nodig over hebt. Je kunt je foto’s en video’s delen via de GoPro app. Deze is te downloaden voor zowel iOS als Android.

De batterij is uitneembaar en dus kun je deze ook tussendoor wisselen. Je kunt er dus ook voor kiezen om extra’s accu’s te kopen zodat je extra lang kunt filmen. Uit de reviews scoort dit model maar liefst een 8.9 uit 10 en daarmee is het een sublieme camera voor een goede prijs.

Voordelen:

 • Je kunt beelden prachtig vastleggen op 4K-beeldresolutie met 60 frames per seconden;
 • Full HD filmen met 240 frames per seconden;
 • Je kunt dit model aansturen met je stem. Er zijn 16 commando’s beschikbaar;
 • Met dit model kun je livestreamen;
 • Ingebouwde GPS;
 • Krachtige in-camera beeldstabilisatie.

Nadelen:

 • Het duurste model uit de collectie.

GoPro Hero 7 Silver

GoPro HERO7 Silver self
Bekijk dit model op bol.com

Als alternatief voor de Black kun je natuurlijk ook een Silver-model kopen. Dit model is goedkoper dan de Black-editie, maar bevat vanzelfsprekend een aantal opties minder. Zo kun je de batterij helaas niet uitnemen bij dit model. Als je de geavanceerde opties niet nodig hebt, is dit echt een prima model. Je betaalt er namelijk 100 euro minder voor. Je kunt uiteraard ook video’s schieten in 4K met 30 frames per seconden. Uiteraard kun je ook filmen in 1440p en 1080p met 60 frames per seconde. Hier kun je met 2x slow motion filmen. Dit model heeft een 10 megapixelcamera.

Bij dit model ontbreekt de HyperSmooth beeldstabilisatie en dat is wel echt een gemis. Wel is er een standaardbeeldstabilisatie. Eerlijk is eerlijk: dat is wel gewoon minder. De audiokwaliteit is vrijwel gelijk aan de Black-editie, maar je kunt helaas geen externe microfoon aansluiten. Wil je gaan vloggen? Dan is de Black-editie misschien toch de betere keuze.

Zonder extra behuizing kun je tien meter onderwater met de GoPro Hero 7 Silver. Wil je dieper onderwater? Dan kun je kiezen voor extra accessoires waar je tot wel 45 meter onderwater kunt. Dat is leuk als je bijvoorbeeld wilt duiken met je action camera.

Al met al is de GoPro Hero 7 Silver een goede keuze waar je goede beelden mee kunt schieten. Een nadeel is echter dat je minder geavanceerde mogelijkheden hebt. Hieronder tref je nog een overzicht met alle voor- en nadelen.

Voordelen

 • Filmen op 4K-beeldresolutie met 30 frames per seconden;
 • Filmen in 1440p en 1080p met 60 frames per seconden;
 • Dit model kun je aansturen met je stem. Ook hier zijn 16 commando’s beschikbaar;
 • Met dit model kun je eveneens livestreamen;
 • Ingebouwde GPS;
 • 100 euro goedkoper dan de Black-editie.

Nadelen

 • Er is wel beeldstabilisatie aanwezig, maar geen HyperSmooth beeldstabilisatie. Daarmee lever je dus wel in op kwaliteit;
 • Je kunt geen 8x slow-motion filmpjes maken. Het maximum is 2x slowmotion;
 • De batterij is niet uitneembaar. Dat kan wel bij de Black-editie.

GoPro Hero 7 White

GoPro HERO7 White
Bekijk dit model op bol.com

De GoPro Hero 7 White is het goedkoopste model van de Hero 7-serie. Ook dit model heeft, net als de Silver-editie, een 10 megapixelcamera. Er is echter geen foto-enchancement instelling aanwezig. Je kunt je foto’s dus niet bewerken op je action camera. Dit model heeft echter wel ingeleverd op videokwaliteit. Je kunt dus niet filmen in 4K en dat is zeker een gemis. De hoogste resolutie waar je op kunt filmen is in 1440p met maximaal 60 frames per seconden. Ook hiervoor geldt maximaal 2x slow-motion.

Bij het filmen wordt er gebruikgemaakt van standaard beeldstabilisatie. Dit wordt ook gebruikt bij het Silver-model. Qua eigenschappen lijkt het model verder op het bovenstaande model. Zo heeft dit model ook twee ingebouwde microfoons en wordt de audio opgeslagen in een mp4-formaat.

Je kunt deze GoPro Hero 7 White bedienen met behulp van het 2-inch touchscreen. De batterij heeft een capaciteit van 1220 mAh bij 4,4V. Je filmt echter in een lagere resolutie en daarmee gaat de batterij dus ook iets langer mee. Je kunt er circa 107 minuten mee filmen in 1440p met 60 fps. Film je in een lagere resolutie, bijvoorbeeld in 1440p met 30 fps? Dan gaat je action camera circa 146 minuten mee. De batterij is, net als bij het Silver-model, niet uitneembaar.

Ook dit model is tot maximaal tien meter waterdicht en als je wilt duiken zal je dus een externe case moeten kopen. Er zijn modellen waarmee je tot circa 45 meter onderwater. Uit de reviews blijkt dat dit model wel aanzienlijk minder goed wordt beoordeeld. Dat je niet kunt filmen in 4K is gewoonweg een gemis. Dit betreft echter wel een zeer goedkoop model.

Voordelen:

 • Batterij gaat langer mee dan bij de Black- en Silver-editie;
 • Je kunt dit model aansturen met je stem;
 • Je kunt livestreamen met deze GoPro Hero 7 White;
 • Ingebouwde GPS;
 • Het goedkoopste model uit de 7-serie.

Nadelen:

 • Je kunt niet filmen in 4K;
 • Minder goede video-eigenschappen ten opzichte van de Black-editie;
 • Je kunt de batterij niet uitnemen.

GoPro Hero 6 Black

GoPro HERO6
Bekijk dit model op bol.com

De GoPro Hero 6 Black kwam op de markt op 28 september 2017. Daarmee is dit model dus al een geruime tijd op de markt. Met dit model kun je gewoon lekker filmen op 4K-beeldresolutie. Dat is dus niet het geval met de GoPro Hero 7 White en daarmee lijkt dit dus ook nog een betere keuze dan dat model. Ook bij de GoPro Hero 6 Black is er al een beeldstabilisatie aanwezig. Het betreft geen HyperSmooth beeldstabilisatie, maar ook bij dit model werkt naar behoren. Wil je het beste van het beste? Dan is van de Hero 7 Black vanzelfsprekend wel de betere keuze.

Ook dit model kun je aansturen met je stem. Echter zijn er nu maar 13 commando’s, terwijl er bij de 7-serie maar liefst 16 commando’s zijn. De accu is verwisselbaar en dat is niet zo bij de 7 White of Silver. Wil je graag een GoPro kopen waarmee je kunt filmen op 4K en vind je het niet erg om het meest recente model te kopen? Dan kan dit een goede keuze zijn. Uiteraard kun je zelf bepalen voor welk model je uiteindelijk gaat. Hieronder volgt nog een overzicht van de voor- en nadelen.

Voordelen:

 • Scherpe beelden die je kunt vastleggen in 4K-beeldresolutie met 60 frames per seconden;
 • Full HD filmen met 240 frames per seconden;
 • Aan te sturen met 13 verschillende commando’s (3 minder dan bij de 7-editie);
 • Goede beeldstabilisatie;
 • Verwisselbare accu;
 • Gps-functie.

Nadelen:

 • Je hebt een betaald GoPro-Plus account nodig als je gebruik wilt maken van de cloud. Gelukkig zijn daarvoor nog voldoende andere alternatieven, zoals bijvoorbeeld Google Foto’s.

GoPro Hero 5 Black

GoPro HERO 5 Black
Bekijk dit model op bol.com

De GoPro Hero 5 Black is nog weer een voorganger. Dit model werd voor het eerst op de markt gebracht in 2016. Ook met deze compacte actiecamera kun je filmen in 4K-beeldresolutie met 30 frames per seconden. Middels de ingebouwde beeldstabilisatie zullen je beelden minder schokkerig worden. Vanzelfsprekend geldt hier ook voor dat dit helaas geen HyperSmooth beeldstabilisatie is. Je kunt er tien meter mee onderwater en er is een 12 megapixelcamera aanwezig. De accu is verwisselbaar en je kunt je GoPro Hero 5 Black bedienen met behulp van een touch screen. Dit is zeker een pareltje en ook nog eens een voordelige koop.

Voordelen:

 • Scherpe beelden vastleggen in 4K-beeldresolutie met 30 frames per seconden;
 • Prima beeldstabilisatie;
 • Verwisselbare accu;
 • Handig touchscreen;
 • Gps-functie.

Nadelen:

 • Eveneens een betaald GoPro-plus account nodig voor de cloudfunctie.

GoPro Hero 5 Session

GoPro HERO Session
Bekijk dit model op bol.com

Je kunt ook kiezen voor de GoPro Hero 5 Session. Dit is een compacte en zeer lichte camera. Dat heeft als voordeel dat het cameraatje zo weinig mogelijk weerstand krijgt en dat zorgt voor goede beelden. Toch missen er ook een aantal broodnodige functies. Er is wel beeldstabilisatie en voice activation aanwezig, maar je kunt de accu niet omwisselen.

Met behulp van een handig touchscreen kun je deze action cam erg gemakkelijk bedienen. De professionele fotograaf zal dit model echter iets te mild vinden. Je kunt bijvoorbeeld gene foto’s krijgen in RAW en de beeldkwaliteit van de video’s is gewoonweg iets minder. De hobbyfotograaf kan dit model echter prima in huis halen. De GoPro Hero 5 Session heeft een 10 megapixelcamera.

Voordelen:

 • Extreem compact model;
 • Voice activation;
 • Gps-functie;
 • Lichte camera met weinig weerstand.

Nadelen:

 • Geen gps-functie;
 • Je kunt geen beelden in RAW schieten;
 • Beeldkwaliteit is matig.

GoPro Hero Session

GoPro HERO Session
Bekijk dit model op bol.com

We sluiten deze lijst ‘welke GoPro kopen’ af met de GoPro Hero Session. Dit model is compact en licht en ideaal voor de sporter. Het betreft een 8 megapixelcamera en filmen in 4K-resolutie is helaas niet mogelijk. Dit betreft natuurlijk ook een enigszins verouderd model dus je kunt er ook niet heel veel van verwachten. Als je een goedkoop model wilt kopen kan dit een goede keuze zijn. Je kunt de GoPro Hero Session enigszins gemakkelijk bedienen, maar perfect werkt het niet. Beeldstabilisatie is helaas niet aanwezig, dus je kunt misschien wel ietwat schokkende beelden verwachten. Voice activation is eveneens niet mogelijk.

Voordelen:

 • Compacte camera;
 • Erg betaalbaar.

Nadelen:

 • Geen beelden in RAW schieten;
 • Geen 4K-beeldresolutie;
 • De gps-functie ontbreekt;
 • Minder eenvoudig te bedienen ten opzichte van andere modellen;
 • Geen beeldstabilisatie.

Welke GoPro kopen voor snorkelen en duiken?

Wil je graag een GoPro kopen voor snorkelen? Dan kun je eigenlijk wel uit alle modellen kiezen. Het zijn namelijk waterdichte modellen. Alle modellen uit deze lijst kunnen bovendien maximaal tien meter onderwater. Voor het snorkelen is dat dus meer dan prima, want je zult natuurlijk nooit tien meter onderwater zwemmen met een snorkelset.

Wil je echter duiken? Dan wordt het natuurlijk een ander verhaal. Je kunt dan kiezen voor de GoPro Hero 7 Black met de officiële GoPro Super Suit. Daarmee kun je maar liefst 60 meter onderwater en dat is natuurlijk bijzonder diep. Hoef jij niet zover onderwater? Dan kun je ook kiezen voor de Hero 7 Silver of White. Met goedkopere behuizing kun je namelijk tot 45 meter onderwater. Je hebt dan geen officiële kit van GoPro nodig en daarmee kun je toch weer een beetje besparen.

Welke GoPro kopen voor wintersport?

Wintersport is bijzonder populair onder Nederlanders. We gaan maar al te graag naar Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk of Italië voor de wintersport. Als je gaat snowboarden of skiën is het natuurlijk wel erg leuk om dat vast te leggen op beeld. De GoPro Hero 7 Black is dan wel een echte aanrader. Daarmee kun je immers filmen op een hoge resolutie en kun je kiezen voor de 8x slow motion functie. Als je goed kunt skiën kun je ook erg hard gaan. Dan is het natuurlijk wel prachtig als je dat mooi kunt vastleggen. Is je budget iets minder groot? Dan is de Hero 7 White ook een aanrader.

Je kunt deze modellen aan je helm vastmaken met behulp van de GoPro Helmet Front + Side mount kit. Deze accessoire is voorzien van een handige plakfunctie en daarmee ben je ervan verzekerd dat je je action cam niet kwijtraakt. Je kunt verschillende standen instellen en het werkt erg eenvoudig.

Welke GoPro kopen voor op de motor?

Ben je een ware snelheidsduivel en rijd jij met enige regelmaat op de motor? Ook dan is er eigenlijk maar een goede keuze: de GoPro Hero 7 Black. Met dit model kun je immers filmen op 8x slow motion en dat is natuurlijk wel heel tof als je op je motor zit. De HyperSmooth beeldstabilisatie is natuurlijk ook wel bijzonder handig als je op je motor loopt te trillen! Ook daarvoor kun je dezelfde set gebruiken als voor de wintersport: de GoPro Helmet Front + Side mount kit.

Welke GoPro kopen voor fietstochten?

Hoeven die hoge snelheden niet per se van jou? Geen enkel probleem, want misschien kun je dan ook wel wat geld besparen. De Hero 7 Black-editie is natuurlijk niet per se nodig, want voor 100 euro minder kun je ook de Hero 7 Silver-editie in huis halen. Dat is prima voor op de fiets en werkt natuurlijk ook bijzonder goed. Het nadeel is echter wel dat je de accu niet kunt verwisselen en bij lange fietstochten kan dat natuurlijk wel handig zijn. Maak je lange fietstochten en wil je graag alles filmen? Kies dan wél voor de Black-editie.

Welke GoPro kopen voor op vakantie?

Wil je graag een GoPro kopen voor op vakantie? Dan is het natuurlijk wel van belang om te weten waar de reis naar toe gaat. Ga je naar een bounty-eiland en wil je wat onderwater filmen? Dan kun je eigenlijk wel kiezen voor alle modellen. Je kunt in dat geval de voor- en nadelen afgaan van de verschillende modellen. Dan maak je altijd de beste keuze.

Welke GoPro kopen voor onder een drone?

Wil je graag een drone kopen en wil je daar een camera onder vastbinden? Dan kun je natuurlijk ook een GoPro kopen. Echter is het belangrijk dat je let op de specificaties van een drone. Zo kun je namelijk ook een GoPro drone kopen waar al een camera op zit. Zit er geen camera onder de drone die je graag wilt kopen? Dan kun je kiezen voor de Hero 7 Black! Dit model schiet prachtige plaatjes vanuit de lucht en is daarmee zeker een aanrader.

Conclusie: welke GoPro kopen?

We zijn dan uiteindelijk aangekomen bij de conclusie van dit artikel. Welke GoPro kopen? Het hangt vooral een beetje af van je wensen en je budget. In bepaalde gevallen kun je misschien zelfs beter de Hero 6 kopen in plaats van de 7 Silver. Het hangt echt af van jouw wensen en daarom is het erg belangrijk dat je de verschillende voor- en nadelen doorneemt. Hieronder volgt een overzichtje van de belangrijkste conclusies:

 • De action camera met de meest uitgebreide opties: GoPro HERO7 Black of de HERO6 Black
 • Goedkoper model met bijna dezelfde kwaliteit: HERO7 Silver of HERO5 Black
 • Kwalitatief, licht en compact model: HERO5 Session
 • Budgetvarianten: HERO7 White of HERO Session

Uiteraard kun je de verschillende reviews op bol.com doornemen. Daarmee kies je altijd voor een model dat bij jou past.

Heb je ook extra geheugenkaartjes nodig?

Als je een GoPro kopen gaat is het raadzaam dat je voldoende geheugenkaartjes hebt. Ga je op reis? Dan wil je natuurlijk niet dat je zonder geheugen komt te zitten. Gelukkig kun je extra geheugenkaartjes kopen bij bol.com. Hier kun je ook diverse andere accessoires kopen, waaronder startkits. Daarover lees je hieronder straks ook meer.

Welke GoPro kopen: profiteer van scherpe aanbiedingen

Er zijn talloze modellen waar je uit kunt kiezen. Het kan dus ook erg lastig zijn om daaruit een goede keuze te maken. Natuurlijk kun je ook gewoonweg letten op prijs. Als er echt enkele honderden euro’s verschil in zit kun je misschien ook voor een goedkoper model gaan. Gelukkig kun je regelmaat van leuke speelgoed aanbiedingen profiteren bij bol.com. Daarmee haal je altijd de voordeligste koop in huis.

De leukste accessoires voor je action camera

Weet je al welke GoPro je wilt kopen? Via bol.com kun je talloze leuke combinatiedeals maken. Zo kun je bijvoorbeeld extra accessoires kopen tegen een lagere prijs. Je kunt hierbij denken aan tasjes, extra accu’s, acculaders, maar ook afstandsbedieningen en starterkits. Met behulp van deze artikelen kun je je video’s naar een hoger niveau tillen. Als je eenmaal begint met filmen wil je het natuurlijk ook goed doen!

Of kies je toch voor het goedkopere alternatief?

Je kunt natuurlijk helemaal zelf bepalen welke GoPro je gaat kopen. Echter kun je ook kiezen voor een goedkoper alternatief. Daar zullen wij het verder in dit artikel niet al te uitgebreid over hebben, want speciaal daarvoor hebben wij dit artikel geschreven: GoPro alternatief action camera. In dit artikel lees je over de goedkopere varianten. Het goedkoopste model is al verkrijgbaar vanaf slechts 29 euro. Dat is wel iets dan enkele honderden euro’s.

Surf naar bol.com voor alle action camera’s

Welke GoPro kopen? Uiteraard bepaal je helemaal zelf voor welke optie je gaat. Er zijn natuurlijk talloze modellen en er zijn veel prijsverschillen. Voor het gemak hebben wij daarom alle voor- en nadelen per model genoteerd. Op die manier kun je hopelijk eenvoudiger een keuze maken. Uiteraard kun je terecht op bol.com voor een ruim assortiment. Je kunt hier alle populaire modellen kopen, maar ook kun je hier de nodige accessoires en geheugenkaartjes kopen. Standaard heb je 30 dagen bedenktermijn dus als je nog van je koop af wilt zien kun je je action camera simpelweg retourneren.

Wat vind jij van ons artikel? Ben jij eruit welke GoPro jij gaat kopen? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Je kunt, als je wilt, ook een sterrenbeoordeling achterlaten bij dit artikel. Op die manier kun je ook laten weten wat jij van het artikel vindt!

Misschien vind je dit ook leuk