welke drone kopen

Welke drone kopen?

door

Op het internet zie je ontzettend veel leuke video’s voorbijkomen. Steeds meer mensen beschikken over een goede camera of hebben zelfs een eigen drone. In Nederland zijn de regels met betrekking tot drones een beetje streng, maar in het buitenland valt dat vaak wel mee. Niet voor niets zie je dus ook ontzettend veel reisvideo’s voorbijkomen welke (deels) zijn gefilmd met behulp van een drone. Overweeg jij ook om zo’n vliegend apparaatje te kopen, maar weet je nog niet precies welke drone je wilt kopen? Lees dan dit handige artikel.

Welke drone kopen: samenvatting van dit artikel

We waarschuwen je alvast: dit is een erg lang artikel. Dat is ook niet voor niets, want er zijn talloze drone merken en modellen waar je uit kunt kiezen. Daarom hebben wij hieronder het verhaal samengevat als je niet zoveel tijd hebt om alles te lezen:

Welke drone merken zijn er?

Als je nog niet precies weet welke drone je wilt kopen hoef je je echt helemaal nergens voor te schamen. Er zijn namelijk talloze merken waar je uit kunt kiezen. Dat zijn er zoveel dat deze niet eens allemaal in deze lijst staan. Om het overzichtelijk te kunnen houden hebben wij de meest populaire drone merken omschreven: DJI, GoPro (inmiddels gestopt met de productie, maar daarover later meer), Hubsan, Syma, Parrot en Yuneec. Dit zijn de bekendere merken op de markt. Vooral eerstgenoemde merk is een bijzonder populaire aanbieder van drones. Hieronder volgt een overzicht met de populaire modellen van dit moment.

DJI

DJI LogoWeet je nog niet welke drone je wilt kopen? Dan kun je wellicht kiezen voor een van de drones van het merk DJI. Dit is misschien het wel de meest bekende aanbieder op de markt. Het is een Chinees technologiebedrijf dat werd opgericht in 2006. Het bedrijf produceert hoofdzakelijk drones en mag zich daarom ook zeker een expert noemen. Momenteel zijn er vier geschikte modellen waar je uit kunt kiezen: DJI Mavic 2 Pro, DJI Mavic Air, de DJI Phantom 4 Advanced Plus en de DJI Phantom 3. Hieronder volgt een uitgebreide omschrijving per model en uiteraard nemen we de voor- en nadelen ook met je door.

DJI Mavic 2 PRO

DJI Mavic 2 PRO - Drone
Bekijk dit model op bol.com

Wil je graag een toffe drone kopen en heb je ook enigszins budget? Dan is dit model toch zeker een aanrader. Je kunt prachtige video’s schieten op 4K-beeldresolutie en je kunt daarmee moeiteloos prachtige beelden opnemen. De drone is erg stil en valt nauwelijks op in de lucht. Er is een 20 megapixelcamera aanwezig met een handige zoomfunctie. De accu gaat 30 minuten mee en daarmee gaat ‘ie langer mee dan de meeste andere drones. In de speciale Sport Modus kun je snelheden behalen tot maar liefst 70 kilometer per uur. Daarmee is de DJI Mavic 2 Pro ook nog eens razendsnel.

Er is een 360 graden technologie aanwezig waarmee het apparaatje obstakels kan herkennen. Daarmee voorkom je simpelweg dat je iets raakt. Dat is natuurlijk wel zo fijn als je zo’n duur apparaatje in huis haalt, want daarmee verzeker je jezelf ervan dat ‘ie niet zomaar stukgaat. Bovendien vliegt je DJI Mavic 2 PRO altijd naar je terug als ‘ie bijna leeg is. Je raakt hem dus niet zomaar kwijt.

Dit is je ideale reismaatje, want je kunt de DJI Mavic 2 PRO namelijk opvouwen. Mensen die veel op reis gaan kunnen dus prima voor deze prachtige drone kiezen. Je kunt dit model gemakkelijk meenemen in een koffer en is dat is zeker handig.

Voordelen

 • Opvouwbaar design;
 • Superieure kwaliteit van zowel video’s als foto’s;
 • 31 minuten vliegtijd onder optimale omstandigheden;
 • Active Track technologie;
 • 71 kilometer per uur vliegen;
 • Obstakelontwijking;
 • Vliegt automatisch terug als je drone bijna leeg is.

Nadelen

 • Hoge prijs.

DJI Mavic Air

DJI Mavic Air - Drone
Bekijk dit model op bol.com

De DJI Mavic Air is het goedkopere broertje van de Pro-versie. Je betaalt hier gauw enkele honderden euro’s minder voor en daarmee is ‘ie ook bijna twee keer zo goedkoop. Wil je niet te veel betalen, maar wil je wel een goede drone kopen? Dan is dit misschien de betere keuze. Het nadeel is echter dat je hiermee ‘slechts’ 21 minuten kunt vliegen ten opzichte van het bovenstaande model. Dat is een verschil van tien minuten en dat is natuurlijk vrij fors. Het is namelijk een derde minder lang vliegplezier.

Ook met de DJI Mavic Air kun je echter beelden schieten in 4K-beeldresolutie. Ook dit model kun je eenvoudig meenemen vanwege het compacte formaat. Uiteraard is deze ook inklapbaar en daarmee is het ook een ideale reisgenoot.

Ten opzichte van de Pro-versie maakt dit model wel een stukje meer lawaai. Stiekem filmen lukt dus niet helemaal! Ook heb je geen mogelijkheid tot USB-laden en dat is jammer, want juist dit model gaat ook iets minder lang mee. Op lange afstanden is het bereik iets minder stabiel wat wel het geval is bij de Pro-editie. Je betaalt ook fors minder voor dit model en daarmee is deze drone vooral geschikt voor mensen die niet de volle pond willen betalen.

Voordelen

 • Opvouwbaar design;
 • Superieure kwaliteit van zowel video’s als foto’s;
 • Active Track technologie;
 • 68 kilometer per uur vliegen;
 • Obstakelontwijking;
 • Vliegt automatisch terug als je drone bijna leeg is.

Nadelen

 • Vliegt tien minuten minder lang dan de Pro-editie, namelijk 21 minuten;
 • Maakt veel meer lawaai ten opzichte van de Pro-editie;
 • Minder stabiel bereik op lange afstanden.

DJI Phantom 4 Advanced Plus

DJI Phantom 4 Advanced Plus
Bekijk dit model op bol.com

De DJI Phantom 4 Advanced Plus is een stukje groter dan beide bovenstaande modellen. Dit model is voorzien van een unieke gps-functie, unieke Auto-Follow modus en obstakel ontwijkingstechnologie. Uiteraard kun je filmen met behulp van de 4K Ultra HD-camera en is het een prachtige camera voor luchtfotografie. Ook foto’s kun je uiteraard maken.

De Plus-versie wordt geleverd met een remote controller met een ingebouwde 5.5-monitor. Dat is ontzettend tof, want daarmee kun je namelijk precies zien wat je filmt. Deze drone is gemaakt van krachtig en gestroomlijnd materiaal en is daarmee ook zeker een goede keuze. Het behoort de categorie high-end drones en is uitgerust met krachtige motoren. Dit model kan dus tegen een stootje en kan hoge snelheden bereiken. Standaard beschikt deze drone over maar liefst 64GB opslaggeheugen en daarmee kun je meer dan genoeg beelden vastleggen. Je hebt een reikwijdte tot maar liefst vijf kilometer en dus kun je bijzonder ver vliegen. Uiteraard volg je je vliegende vriendje precies middels de gps-functie. Is je drone bijna leeg? Dan vliegt ‘ie automatisch naar je terug. Via TapFly kun je precies aangeven waar je drone heen moet vliegen. Ook is de Active Track technnologie ingebouwd waarmee je de camera op een bepaald object kunt blijven richten.

Er is een 5870 mAh accu aanwezig en daarmee kun je circa 30 minuten vliegen. Alle vluchtgegevens worden bijgehouden met behulp van de app van DJI. Via de app kun je ook eenvoudig meekijken.

Voor beginnende bestuurders is er een Beginner Mode. Er worden dan enkele beperkingen doorgevoerd zodat je gemakkelijker kunt vliegen.

Voordelen

 • 20 megapixelcamera met CMOS-sensor;
 • Video’s in 4K-beeldresolutie op 60fps;
 • Vijf sensoren voor obstakelgevoeligheid en vermijding van obstakels;
 • App beschikbaar voor Android en iOS;
 • 72 kilometer per uur vliegen;
 • Circa 30 minuten vliegen onder optimale omstandigheden.

Nadelen

 • Vrij prijzig model;
 • Geen compact model, zoals de Mavic-edities.

DJI Phantom 3

DJI Phantom 3 Standard - Welke Drone Kopen
Bekijk dit model op bol.com

De DJI Phantom 3 is de voorganger van de 4. Ook is dit model al uitgebracht voordat de Mavic-edities op de markt kwamen. Dit model kwam namelijk op de markt in het jaar 2015. Je kunt dus stellen dat dit een enigszins verouderd model is, maar dit model is daarmee ook veel goedkoper. Met een prijskaartje van circa 679 euro is het de voordelige koop ten opzichte van de overige modellen van het merk. Je kunt er circa 25 minuten mee vliegen en daarmee houdt ‘ie het langer vol dan de Mavic Air. Ook hierbij heb je een handige terugkeerfunctie en je kunt genieten van live view. Wil je niet te veel geld besteden aan een drone, maar wil je wel kiezen voor het topmerk van dit moment? Dan kun je de DJI Phantom 3 kopen.

Je kunt mooie 2.7K HD-video’s maken en 12 megapixel foto’s maken met de geïntegreerde camera maken. De footage is stabiel vanwege de stabilisator. Op de live video feed kan je lekker meekijken en dat is zeker een voordeel. In de reviews op bol.com scoort het toestel bovendien erg goed: een 5 uit 5 sterren op basis van 13 reviews. Daarmee is dit zeker een goede aankoop als je het niet erg vindt om te kiezen voor een ietwat ouder model uit 2015.

Voordelen

 • 25 minuten vliegduur en daarmee gaat ‘ie langer mee dan de Mavic Air;
 • Live view optie;
 • Terugkeerfunctie;
 • Gemakkelijk te bedienen;
 • Goede beelden;
 • Stabiele footage.

Nadelen

 • Dit betreft geen 4K-camera. Er is wel een speciale Phantom 3 4K uitgebracht, maar dat betreft niet dit model;
 • Uitgebracht in 2015 en daarmee enigszins verouderd. De vierde generatie heeft meer opties;
 • Geen compact model en opvouwbaar zoals de Mavic-edities.

GoPro

GoPro logoBijna iedereen kent merk GoPro wel. Deze Amerikaanse fabrikant staat natuurlijk vooral bekend om haar kleine action camera’s. Toch wilde GoPro de strijd ook aangaan met de Chinese fabrikant DJI. Zij hebben het op de grond al gewonnen van hen, maar nu gaat de strijd verder in de lucht. Kan GoPro de verwachtingen waarmaken met de GoPro Karma? Welke drone is nu eigenlijk beter?

GoPro Karma

GoPro Karma Core
De eerste en laatste drone van GoPro

We zullen je direct op de hoogte stellen van het nieuws: DJI heeft de strijd gewonnen. GoPro heeft afgelopen jaar, in 2018, namelijk al bekendgemaakt dat zij zullen stoppen met de productie van hun drones. Je kunt de GoPro Karma helaas ook niet meer bestellen. In 2016 kwam dit model op de markt. Helaas vielen verscheidene drones uit de lucht vanwege de defecte accu. De fabrikant riep alle uitgaves terug. Bovendien bleek dat het bedrijf niet helemaal was opgewassen tegen de concurrentie. De Mavic DJI Pro drone is een soortgelijke drone als de GoPro Karma, maar deze werkte vele malen beter. Het betrof bovendien dezelfde prijsklasse en had veel betere specificaties.

Na tegenvallende kwartaalcijfers in het laatste kwartaal van het jaar 2017 besloot men te stoppen met de productie van drone. Het blijft dus bij de GoPro Karma. Je kunt alleen nog maar losse onderdelen bestellen via bol.com. Zo kun je onder andere een nieuwe arm of een nieuw landingsgestel kopen. Als je nog twijfelde welke drone je moest kopen tussen GoPro en DJI dan is het antwoord in ieder geval duidelijk!

Uiteraard zijn er wel andere leuke dingen van dit merk. Bekijk ook dit artikel: welke GoPro kopen? Vind je deze action camera’s te duur? Bekijk dan dit artikel: GoPro alternatief.

Hubsan

Hubsan logoWil je graag een drone kopen, maar wil je niet al te veel geld uitgeven aan het vliegende apparaatje? Dan is het merk Hubsan misschien wel de juiste keuze voor jou. Je hebt bij dit merk ook keuze uit verschillende modellen. Zo kun je kiezen voor een budgetvariant van circa 175 euro, maar ook zijn er modellen van ruim 300 euro.

Hubsan X4 brushless FPV Quadcopter H501S

Hubsan X4 brushless FPV Quadcopter H501S
Bekijk dit model op bol.com

De Hubsan X4 brushless FPV Quadcopter H501S is een compacte drone die wellicht doet denken aan de Mavic-modellen van DJI. Alhoewel het uiterlijk misschien een beetje gelijk is, ziet dit model er wel goedkoper uit. Toch is het een relatief uitgebreide quadcopter waarmee je leuke video’s kunt schieten. Je kunt er circa 20 tot 25 minuten mee vliegen. Met een gewicht van slechts 410 gram is het een licht model. Het vliegbereik is slechts 300 meter en dat is wel echt van een heel ander niveau ten opzichte van de modellen van DJI.

Deze drone kan goed gepositioneerd worden met behulp van de gps-functie. Ook is er een Follow Me modus waardoor je drone je blijft volgen. Dat is wel een stukje techniek dat erin verwerkt is, terwijl het geen zeer dure drone betreft.

Voor de beginners is er een headless functie ingebouwd. Je kunt je drone dan eenvoudig in de richting laten vliegen wat jij prettig vindt. In de reviews op bol.com scoort de drone niet bijzonder goed: een 3.5 uit 5 sterren. Daarmee is het wel een voldoende, maar er worden wel een aantal problemen aangekaart.

Voordelen

 • Scherp geprijsd;
 • Diverse leuke features voor de prijs van de drone, waaronder de headless functie en De Follow Me functie;
 • Lichtgewicht;
 • 20-25 minuten vliegduur.

Nadelen

 • Zeer beperkt bereik van slechts 300 meter;
 • Opladen duurt twee tot drie uur;
 • Je kunt niet filmen in 4K-beeldresolutie, maar slechts in 1080p FPV.

Hubsan H501A

Hubsan H501M X4 PFV
Bekijk dit model op bol.com

De Hubsan H501A kan worden bediend met behulp van je smartphone. Je kunt namelijk een gratis app downloaden, welke beschikbaar is voor zowel iOS als Android. Daarmee kun je live meekijken. Ook hier is een bereik van 300 meter mogelijk en gaat de accu circa 20 minuutjes mee. Op het moment dat je drone buiten zijn zone treedt komt ‘ie automatisch terug.

Je kunt de Hubsan 501A een route geven. De drone beschikt namelijk over gps. Ook is Follow Me optie ingebouwd bij dit model. Dat is een leuke feature voor een scherp geprijsde drone.

Voordelen

 • Scherp geprijsd;
 • Follow Me optie;
 • Lichtgewicht;
 • Live view;
 • Te besturen met behulp van de app op je smartphone.

Nadelen

 • Zeer beperkt bereik van slechts 300 meter;
 • Opladen duurt twee tot drie uur;
 • Je kunt niet filmen in 4K-beeldresolutie, maar slechts 1080p FPV.

Syma

Syma logoSyma is ook een dronemerk. Er zijn bepaalde modellen die doen denken aan de Phantom-modellen van DJI. Je kunt deze echter veel goedkoper in huis halen. Hieronder volgt een overzicht van twee populaire modellen van het dronemerk.

Syma X8 Pro drone met gps

Syma X8 Pro drone met gps
Bekijk dit model op bol.com

De Syma X8 Pro drone met gps doet denken aan het Phantom-model van DJI. Het kan dan ook niet anders dat zij de drone van hun concurrent goed bekeken hebben. Aan de onderzijde zit een camera, net zoals dat het geval is bij het Phantom-model. De camera kan 90 graden draaien en daarmee kun je redelijke beelden schieten. Helaas is het geen 4K-camera en daarmee zijn de beelden dus ook niet bijzonder scherp. Het betreft slechts een 720p camera en dat maakt het een leuke drone voor beginners, maar professionals zullen hier al gauw klaar mee zijn.

Standaard krijg je er wel vier extra rotorbladeren bij en dat is natuurlijk vooral handig als er eentje defect gaat. Qua prijs-kwaliteitsverhouding is dit zeker een geschikte drone. Weet je nog niet welke drone je wilt kopen, wil je het vooral eerst testen en wil je daar niet direct 1000 euro voor uitgeven? Dan is dit model zeker een aanrader. Je kunt dit model eenvoudig besturen met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening. Met een accuduur van slechts twaalf minuten is de accuduur bijzonder matig.

Voordelen

 • Extra accu in het pakket;
 • Gps-based positionering;
 • Met behulp van Altitude Hold blijft dit model op een bepaalde hoogte in de lucht hangen;
 • Headless modu voor beginnende bestuurders/piloten;
 • Goedkoop in huis te halen.

Nadelen

 • Zeer matige camera;
 • Accuduur is slecht te noemen.

Syma X25 Pro

Syma X25Pro drone met GPS en Follow me
Bekijk dit model op bol.com

De Syma X25 Pro is een vooruitgang ten opzichte van de X8. Je kunt hier namelijk 24 minuten mee vliegen en dat is al een stukje verder. Het bereik is echter vooralsnog erg beperkt met 200 meter. Wel kun je genieten van live view, dus je kunt lekker meekijken als je apparaatje in de lucht vliegt. Ook hier is een Follow Me functie aanwezig en daarmee kun je je drone je laten volgen.

Bij deze drone krijg je een afstandsbediening en daarmee kun je je vliegende makker gemakkelijk bedienen. Als je wilt kun je ook een flight plan instellen. Van tevoren kan je dan aangeven waar het appraatje langs kan vliegen. De drone heeft vier kanalen en zes assen en daarmee is dit model wel erg wendbaar.

Ook deze drone doet denken aan de Phantom-editie van DJI. Toch laat ook deze drone helaas veel liggen. Zo betreft het een 720p camera en dat is gewoonweg erg matig. Er wordt wel gratis een extra accu geleverd bij dit model. Voor beginnende bestuurders is er een speciale modus beschikbaar, waardoor vliegen gemakkelijker wordt.

Voordelen

 • Extra accu in het pakket;
 • 24 minuten vliegduur;
 • Flight plan;
 • Follow me functie;
 • Goedkoop.

Nadelen

 • Zeer matige camera.

Parrot

Parrot logoParrot is een dronefabrikant en levert zowel zeer goedkope drones als high end drones. Daar waar Syma misschien nog wat kleine drones levert, gaat Parrot wel degelijk de strijd aan met DJI. Zo kan je maar liefst 2.000 meter vliegen met de Parrot Bebop 2. De eerste Bebop is helaas nog niet zo krachtig, maar daarover hieronder direct meer.

Parrot Bebop2 Drone

Parrot Bebop 2 drone
Bekijk dit model op bol.com

De Parrot Bebop2 Drone is een leuke drone. Het betreft een lichtgewicht model waar je veel leuke accessoires bij krijgt. Je kunt goede video’s maken en dit toestel heeft een bereik van maar liefst 2.000 meter. Ook kun je genieten van de live view optie en dat is zeker een pluspunt. Het betreft een stabiel model.

Dit model probeert te concurreren met DJI en dat is natuurlijk ook hun goed recht. De camera is echter nog niet zo goed als de meest recente modellen van DJI. Dit blijft namelijk een camera van 14 megapixel. Je kunt filmen in 1080p HD, maar de beelden zijn zeker niet fantastisch. De Phantom 3 maakt bijvoorbeeld betere beelden en deze is slechts 100 euro duurder. De fotokwaliteit is eveneens beperkt. Wil je toch investeren in een drone? Dan kun je misschien beter 100 euro extra neerleggen voor de Phantom 3. De Parrot Bebop2 vliegt wel bijzonder eenvoudig.

Voordelen

 • Uitgebreide set;
 • Live view optie;
 • 25 minuten vliegen;
 • Ruim bereik van 2.000 meter;
 • Goedkoop model.

Nadelen

 • Prijs-kwaliteitsverhouding valt tegen;
 • Foto- en videokwaliteit is beperkt.

Parrot Bebop Drone

Parrot Bebop
Bekijk dit model op bol.com

De Parrot Bebop Drone is de voorganger van de Bebop 2. Het is een kleine quadcopter die niet bijzonder lang meegaat. Als je er elf minuten mee vliegt is ‘ie ook wel leeg. Dit model wordt wel vliegklaar geleverd en dat is fijn als je niet zoveel verstand hebt van dingen in elkaar zetten. Het model ziet er leuk uit en bediening werkt prima. Je kunt de drone namelijk besturen met behulp van je smartphone. De app kun je uiteraard gratis downloaden. Dit model blijft stabiel in de lucht hangen en dat is natuurlijk prima.

De beeldkwaliteit is echter een beetje matig. Ook de foto’s zijn niet erg bijzonder. De softwarematige beeldstabilisatie werkt helaas niet bijzonder goed en dat kan helaas zorgen voor niet al te soepele beelden. Dat is dus wel een gemis.

Voordelen

 • Live view optie;
 • Besturen met je smartphone;
 • Ziet er leuk uit.

Nadelen

 • Zeer matige camera;
 • Beperkte vliegafstand;
 • Zeer matige accu.

Yuneec

yuneec logoYuneec is een ander merk die concurrentie aan wil gaan met DJI. De drones zijn echter goedkoper en daarmee kunnen deze dus misschien voor jou veel geschikter zijn. Enkele populaire modellen van dit moment zijn de Q500 Typhoon en de Mantis Q. Beide drones beschikken over camera’s.

Yuneec Q500 Typhoon

Yuneec Q500 Typhoon Black Edition Drone
Bekijk dit model op bol.com

De Yuneec Q500 beschikt over een 4K-camera en heeft een uniek design. Het is dus geen copycat van DJI en dat vinden wij in ieder geval al erg positief. De Q500 is aardig wat groter dan de Phantom en daarmee is deze drone dus wel minder geschikt voor op reis. Je krijgt dan ook veel bijgeleverde accessoires en dat natuurlijk wel erg leuk. Met behulp van een afstandsbediening kun je je drone besturen.

Je kunt de camera aan de onderzijde verwijderen. Wel is het dan belangrijk dat je het snoertje verwijdert. Je kunt dit model vrij gemakkelijk besturen en dat is zeker een pluspunt. Wel is het model vrij gevoelig voor zijwind. Dat is een beetje nadelig, want juist daardoor kun je misschien niet filmen wat je graag wilde filmen. De camera kan bij harde wind nog weleens wegdraaien. Er is live view aanwezig, dus je kunt meekijken en dan weet je ook precies wat er aan de hand is.

De beeldkwaliteit is echter prima in orde. Via de Pro-modus kun je gemakkelijk instellingen aanpassen. Zo kun je onder andere witbalans wijzigen of de belichtingscompensatie veranderen. Dat zijn uitgebreide settings en daar zijn wij zeker over te spreken.

Je kunt circa 20 minuten in de lucht blijven met de Q500 en dat is meer dan prima. Met behulp van een app kun je bovendien verbinding maken je met je drone. Al met al is dit daarmee een prima model.

Voordelen

 • Veel bijgeleverde accessoires;
 • Stevige koffer;
 • Prima camera;
 • 20 minuten vliegduur;
 • Ingebouwd lcd-scherm.

Nadelen

 • Vrij groot en daardoor minder gemakkelijk te transporteren.

Yuneec Mantis Q

Yuneec Mantis Q foldable drone met camera
Bekijk dit model op bol.com

De Yuneec Mantis Q is een leuk model waarmee je op 4K kunt filmen. Het is een zeer compact model en daarmee doet deze drone denken aan de Mavic Air of Mavic Pro. Je kunt de propellers gemakkelijk inklappen en dat maakt het ook een ideaal reismaatje. Bij rust vliegen kan het toestel bovendien 33 minuten mee. De maximale snelheid is 72 kilometer per uur en daarmee kan dit apparaatje zich meten met de Mavic-edities.

Er is een handige app beschikbaar en daarmee kun je foto’s en video’s direct delen via social media. De camera kan 90 graden naar beneden worden gedraaid en al met al is dit een goede koop. De Mantis Q is namelijk veel goedkoper dan de Mavic Pro of Mavic Air en concurreert dus ook goed. Als je de basisuitvoering in huis haalt krijg je een accu en een controller. Als je wilt kun je nog extra accessoires erbij kopen.

Een leuke feature is dat je personen ook kunt volgen op basis van Visual Tracking. Uiteraard kun je ook de Return Home optie gebruiken. Uiteraard komt ‘ie dan terug naar jou. De beeldstabilisatie is helaas wel beperkt.

Voordelen

 • Compacte drone en ideaal voor op reis;
 • Extra geheugen is mogelijk;
 • 72 kilometer per uur vliegen;
 • Gaat 33 minuten mee;
 • Handige app beschikbaar;
 • Visual Tracking.

Nadelen

 • Beeldstabilisatie is beperkt.

Conclusie: welke drone kopen?

Uiteindelijk zijn we dan aangekomen bij de conclusie: welke drone kopen? Het is natuurlijk een beetje afhankelijk van je budget, maar de drones van DJI zijn toch vaak veel beter dan de andere modellen. Bepaalde merken doen wel goed mee, waaronder Yuneec. Toch laten bepaalde merken nog wat steken vallen. Zelfs een groot merk zoals GoPro liet steken vallen met hun ontwikkelde drone. Niet voor niets zijn zij dan ook gestopt met de productie van drones. Dus conclusie: welke drone kopen? Wij adviseren een van de drones van DJI. Dat zijn veruit de beste drones en dat zal ook nog wel een tijdje zo blijven.

Welke drone kopen voor op reis?

Welke drone kun je het beste kopen voor op reis? Het advies gaat uit naar de Mavic Pro of de Mavic Air. Dit zijn namelijk bijzonder compacte modellen die je bovendien kunt opvouwen. Deze gaan dus ook erg gemakkelijk mee in de koffer en dat is natuurlijk zeker een pluspunt.

Welke drone kopen voor thuisgebruik?

Welke drone kun je het beste kopen voor thuisgebruik? Dat is lastig om te zeggen, omdat dit namelijk verschilt in jouw persoonlijke wensen. Wil je bijvoorbeeld een goede camera? Heb je veel budget of heb je juist weinig budget? Het zijn vragen die alleen jij kunt beantwoorden. Lees daarom de verschillende voor- en nadelen per model om zodoende juiste keuze te maken.

Welke drone kopen voor professioneel gebruik?

Welke drone kun je het beste kopen voor professioneel gebruik? Dat antwoord is vrij simpel. Je kunt het beste kiezen voor de Mavic Pro of de Phantom 4 Advanced Plus. Dat zijn ook direct de duurste modellen uit deze lijst, maar het zijn ook veruit de meest professionele modellen. Je kunt er ver mee vliegen en de drones gaan bovendien bijzonder lang mee. Voor professioneel gebruik moet je dus kiezen uit een van deze twee modellen!

Welke drone kopen voor beginners?

Ben je een beginner en weet je nog niet welke drone je moet kopen? Ook daarvoor geldt: hoeveel budget heb je ervoor over? Als beginner zal de Mavic Air alvast een goede keuze zijn. Heb je toch iets minder budget? Kies dan voor de Phantom 3! Deze is prima voor thuisgebruik en biedt goede kwaliteit. Je kunt daar lekker mee filmen.

Waar mag ik vliegen in Nederland met een drone?

In Nederland mag je helaas erg beperkt vliegen met een drone. Rondom vliegvelden mag je sowieso nooit vliegen. In Londen is een vliegveld voor een aantal dagen platgelegd omdat er mensen vlogen met een drone. Ook in woonwijken mag je niet zomaar vliegen met je vliegende rakker. Gelukkig kun je in veel andere landen wel onbeperkt vliegen. In de grotere steden als Bangkok in Thailand doet men bijvoorbeeld helemaal niet moeilijk over de vliegende drones!

Wanneer heb ik een certificaat nodig?

Soms heb je een drone certificaat of brevet nodig. Met nadruk op ‘soms’. Ben je een hobbyist en doe je dit gewoon voor de fun? Dan heb je geen certificaat of brevet nodig. Gebruik je het apparaat echter voor je werk en genereer je hier inkomsten mee? Dan kan het zo zijn dat je wel een brevet moet halen. Dat zitten flinke kosten aan verbonden, dus denk daar voroal twee keer over na als je dat wilt behalen.

Waar kan ik verder nog op letten?

Je kunt nog letten op verschillende zaken als je een drone wilt kopen. Zo kun je onder andere letten op het geheugen, op de verschillende functies die het toestel heeft en ook kun je letten op het geheugen. Wil je bijvoorbeeld echt een Follow Me functie? Of wil je echt kunnen genieten van Live View? En vind je het belangrijk dat je drone twee kilometer bij jou uit de buurt kunt zijn? Of vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je drone automatisch naar je terugkeert? In de regel geldt: hoe duurder de drone, hoe meer opties er zijn. Zorg er daarom voor dat je een goede vergelijking maakt voordat je een drone kopen gaat.

Accuduur

Weet je al welke drone je wilt kopen? Het is altijd erg belangrijk dat je let op de accuduur. De goedkoopste drone is misschien wel spotgoedkoop, maar met een beroede accu kan je ook maar tien minuutjes vliegen. Dat is bijzonder kort en eigenlijk ook zonde van je geld. De duurdere modellen kunnen tegenwoordig circa een half uurtje vliegen. Dat is maar liefst drie keer zo lang en daarmee ook een betere investering. Tien minuten is immers wel erg kort!

Extra geheugenkaartjes

Het kan verstandig zijn om extra geheugenkaartjes te kopen als dat mogelijk is. Bekijk eerst altijd goed of dat wel mogelijk is. Bepaalde modellen hebben standaard al geheugenkaartjes van circa 64GB. Dat is natuurlijk al heel veel, maar een beetje extra kan geen kwaad. Wel is het belangrijk om te controleren of extra geheugen erin past. Kan dat überhaupt gewijzigd worden? Let daar goed op voordat je je aankoop doet.

Extra accessoires

Soms kan het lonen om nog wat extra accessoires te kopen. Wil je je elektronica meenemen op reis? Dan is het wel zo handig als je een kwalitatieve tas meeneemt. Ook kun je bijvoorbeeld een leuke cover bestellen om het apparaatje net iets meer flair te geven. De hoeveelheid accessoires verschillen flink per merk en per model. Bij sommige modellen krijg je al gratis accessoires meegeleverd. Bekijk daarvoor altijd goed de omschrijvingen.

Bekijk scherpe drone aanbiedingen

Regelmatig kun je profiteren van scherpe drone aanbiedingen via bol.com. Net als smartphones zijn drones ook innoverende producten. Elk jaar komt er wel een nieuw model uit. De camera’s worden beter, de techniek achter de drones wordt beter en er komen steeds weer nieuwe instellingen en features. Gelukkig worden daardoor de oudere modellen ook scherper geprijsd. Je kunt dan ook regelmatig profiteren van leuke aanbiedingen!

Surf naar bol.com voor de leukste drones

Wil je graag een drone kopen? Dan kun je surfen naar bol.com. Ook als je nog niet weet welke drone je wilt kopen kun je vooralsnog naar de webshop surfen. Hier heb je namelijk een bijzonder ruime keuze uit verschillende modellen. Op de website kun je eventueel nog handig filteren op bepaalde opties. Zo kun je onder andere filteren op prijs en op reviews. Op die manier kun je vooralsnog de keuze nog maken. Overhaast je keuze niet, want een drone kopen is eenmaal een flinke investering.

Via bol.com geniet je standaard van 30 dagen bedenktermijn. Bevalt je vliegende rakker toch niet helemaal? Dan kun je je product gelukkig nog terugsturen binnen deze termijn. Alle bestellingen vanaf 20 euro worden gratis bij je thuis afgeleverd. Alle drones uit deze lijst zijn minimaal 20 euro, dus er geldt altijd een gratis verzending!

Wat vind jij dit van dit artikel over drones?

Wat vind jij van dit artikel over drones? Laat het ons weten in de reacties. Uiteraard horen we graag jouw mening, maar zijn wij ook benieuwd naar jouw eigen drone ervaringen. Je kunt verder ook nog een sterrenbeoordeling achterlaten als je dat graag wilt. Op die manier kun je ook laten weten wat je van dit artikel vindt.

Misschien vind je dit ook leuk