wat is stem-speelgoed en hoe werkt het

Wat is STEM-speelgoed?

door

Ben jij al bekend met STEM-speelgoed? STEM staat voor Science (wetenschap), Technology (techniek), Engineering (bouwkunde) en Mathematics (wiskunde). Daarmee kunnen kinderen op jonge leeftijd al kennismaken met belangrijke onderwerpen. Op een speelse wijze leren kinderen en kinderen hebben dan niet het gevoel dat zij op school zitten. Steeds meer fabrikanten ontwikkelen dergelijk speelgoed en dat is wat ons betreft een goede ontwikkeling.

Science (wetenschap)

De wetenschap? Dat klinkt misschien een beetje saai, maar dat is het zeker niet. Als kinderen experimenteren met wetenschappelijk speelgoed ontdekken zij meer over de natuurkunde en scheikunde. Ook maken zij kennis met anatomie. Speelgoed kan hierin ook enorm variëren: zo kan je kind bijvoorbeeld zelf make-up maken of kan je kind een eigen lab maken. Er zijn talloze items waar je aan kunt denken, waaronder buisjes, pipetjes of microscopen. Zo zijn er natuurlijk ook nog talloze andere voorbeelden.

Technology (techniek)

Robotspeelgoed is ontzettend populair onder zowel jongens als meisjes. Hoe zit een robot nu precies in elkaar? Met technisch STEM-speelgoed leert je kind op een speelse wijze hoe dit allemaal werkt. Kinderen kunnen op hun eigen tempo leren en dat is natuurlijk wel erg prettig.

Engineering (bouwkunde)

De techniek is erg interessant, maar ook de bouwkunde erachter is interessant. Hoe zitten interessante constructies in elkaar en welke bouwsets heb je hiervoor nodig? Er is meer dan voldoende educatief speelgoed om hierachter te komen. Je kind kan dus aardig bouwen en knutselen en leuke creaties maken.

Mathematics (wiskunde)

Rekenen lijkt relatief eenvoudig. Immers kan je gewoon je rekenmachine pakken. Wiskunde wordt al iets lastiger. Er is ook voldoende speelgoed in deze categorie. Zo leert je kind de beginselen van rekenen en dat geeft kinderen een voorsprong voor in de toekomst. Op de middelbare school wordt wiskunde dan al een stukje gemakkelijker.

Geschikt voor verschillende leeftijden

STEM-speelgoed is er voor alle leeftijden. Zo is er speciaal speelgoed voor kinderen in de leeftijdscategorie 1 t/m 3 jaar, maar ook is er speelgoed voor kinderen in de categorie 4 tot en met 7 jaar. Is jouw kind al iets ouder? Kies dan voor het STEM-speelgoed uit de categorie 8 t/m 12 jaar. Bekijk de rest van Blog Speelgoed en ontdek welke varianten er allemaal zijn.

Misschien vind je dit ook leuk