spelenderwijs leren

Wat is spelenderwijs leren?

door

Spelenderwijs leren is een term die je steeds vaker voorbij ziet komen. Wat is het precies en hoe pas je dat toe? Met behulp van speelgoed kan je kindje al ontzettend veel leren. Dat is handig voor jonge kinderen die bijna naar school gaan of net op school zitten. In dit artikel lees je daar meer over.

Tip: bekijk educatief speelgoed op bol.com

Spelenderwijs leren met speelgoed

Speelgoed wordt vaak gewoon gezien als een voorwerp waar kinderen mee kunnen spelen. Mensen houden er in het algemeen van om te spelen. Jonge kinderen vinden spelen leuk, maar volwassenen doen het ook nog steeds erg graag. Voor kinderen wordt er echter specifiek speelgoed gebruikt. Speelgoed is natuurlijk leuk, maar kan ook een functie hebben. Zo kan je kind socialer worden, bevordert speelgoed de coördinatie van bewegingen (motoriek) en het ruimtelijk inzicht én kan je kind leren met rollenspellen. Hier kun allerlei gevoelens in worden verwerkt. Spelen met speelgoed is daarmee goed voor de ontwikkeling. Voor spelenderwijs leren bestaat ook speciaal speelgoed. Dit noemt men ook wel educatief speelgoed.

Motoriek en leren

De motorische ontwikkeling van je kind kent verschillende fases. Het begint allemaal in de box. Je kindje zal als eerste ontdekken met onder andere grijp- en bijtspeelgoed. In de nieuwe fase leert je kindje kruipen, lopen en uiteindelijk fietsen. Op den duur leert je kindje zwemmen. Ook dat stimuleert weer een nieuwe motoriek. Onbewust speelt speelgoed daar dus een grote rol in. Voor verschillende leeftijdscategorieën en ontwikkelingsfases is er dan ook steeds weer nieuw speelgoed.

Creativiteit

Spelenderwijs leren stimuleert ook de fantasie en creativiteit van je kind. Als ouder probeer je dat natuurlijk zoveel mogelijk te stimuleren. Zo kun je onder andere knippen, kleuren, tekenen of verven met je zoon of dochter. Ook zingen en muziek maken kan zorgen voor de nodige creativiteit.

Tip: bekijk hier het nieuwste speelgoed

Spelenderwijs leren? Bekijk het leukste speelgoed op bol.com

Spelenderwijs leren is dus bijzonder belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Er zijn talloze leuke artikelen die je kunt kopen voor een gezonde ontwikkeling. Op de webshop van bol.com is er een speciale categorie met educatief speelgoed. Hier is bijzonder veel leuk speelgoed verkrijgbaar. De webshop verzendt alle producten gratis vanaf 20 euro. Je hebt bovendien 30 dagen bedenktermijn. Bevalt het speelgoed toch niet zo? Dan kun je dat gemakkelijk retourneren via de webshop.

Vind jij dit ook een leuk artikel? Vergeet dit bericht dan niet delen op social media met andere ouders.

Misschien vind je dit ook leuk