Wanneer komt de PlayStation 5 uit

Wanneer komt de PlayStation 5 uit?

door

Momenteel is de PlayStation 5 volop in ontwikkeling, maar wanneer komt de PlayStation 5 uit? Daarover is nu meer duidelijkheid. Volgens John Kodera, Executive Vice President of Sony Corp, komt de nieuwe gameconsole in 2021 uit. Je zult dus nog twee jaren geduld moeten hebben.

Tip: bekijk de nieuwste PS games op bol.com

Releasedatum PlayStation 5

Volgens de hoogste PlayStation-baas komt de PlayStation 5 uit in het jaar 2021. Er is dus eindelijk meer bekendheid over de releasedatum. Eerder werd gespeculeerd dat de nieuwe gameconsole al in 2018 zou uitkomen. Even later werd dat verschoven naar 2020, maar nu blijkt 2021 dus het juiste jaartal te zijn. Aangezien dit bevestigd is door Kodera zal dat ook wel kloppen. Toch moet je altijd nog een beetje voorzichtig zijn met zulke informatie, want de ontwikkeling kan natuurlijk nog een vertraging oplopen.

In de aankomende ontwikkelingsperiode gaat Sony het systeem nog verder ontwikkelen. Men wil de focus minder leggen op de hardware, maar meer op online abonnementen. Hierbij kun je onder andere denken aan PlayStation Plus. Heel vreemd is dat ook niet, want het biedt natuurlijk wel veel stabiele inkomsten voor het merk. Als je na de verkoop van de gameconsole en de controllers nog een jaarlijkse fee kan vangen is dat natuurlijk erg interessant.

Nieuwe technologie

Als de PlayStation 5 uitkomt is deze natuurlijk voorzien van nieuwe hardware. Opnieuw werkt Sony samen met chipfabrikant AMD. Er komt onder andere een nieuwe processor. Ook zal er een grafische processor komen. Dat zorgt niet alleen voor meer snelheid, maar ook voor betere graphics.

Zo heb je straks de mogelijkheid om te gamen op 8K. Momenteel ondersteunt de PlayStation 4 Pro 4K-resolutie. Dat moet straks dus nog sterk verbeterd worden. Lichtbronnen kunnen een omgeving beïnvloeden en deze nieuwe technologie moet daarop in kunnen spelen.

Ook is bekendgemaakt dat er nu gebruikgemaakt gaat worden van een SSD-schijf. Momenteel is dat geen standaardoptie voor de PlayStation 4, maar je hebt wel de mogelijkheid om deze hierin te laten installeren. Je kunt daardoor onder andere sneller downloaden. Dat is wel zo fijn als je een update voor Fortnite of Grand Theft Auto moet downloaden. Dat kan immers nog weleens wat tijd in beslag nemen.

PS: ben jij een echte Fortnite-fan? Bekijk Fortnite merchandise en kleding!

Prijs PlayStation 5

Voor nieuwe innovaties moet je natuurlijk ook betalen. De prijs is echter nog niet bekendgemaakt en naar verluidt wordt dat ook niet bekendgemaakt voor 2020. Vaak worden nieuwe modellen geprijsd rond de 400 of 450 euro, maar wellicht doet Sony daar wel een schepje bovenop voor de PlayStation 5. Dat blijft natuurlijk speculeren. Onbekend is verder ook nog of er twee modellen uitkomen. Komt er weer een speciale Pro-versie en een slimme versie? Of komt er ditmaal slechts een versie? Ook dat kan natuurlijk invloed hebben op de prijs van de PlayStation 5.

Backwards compatibility

Volgens verschillende bronnen gaat de PlayStation 5 wel beschikken over de zogeheten ‘backwards compatibility’. Dat houdt in dat je games van de PlayStation 4 wél kunt blijven spelen op de PlayStation 5. Ook VR-games kun je gewoon blijven spelen op de nieuwe gameconsole. Dat is natuurlijk wel erg fijn, want dat scheelt je weer veel geld als je bepaalde games wilt blijven spelen.

De PS VR-headsets blijven ook gewoon werken op de nieuwe gameconsole. Je hoeft daarvoor dus ook niet nogmaals in de portemonee te graaien.

Tip: heb jij al een VR-headset? Bekijk bol.com voor leuke deals! Je kunt dit ‘meenemen’ naar de volgende generatie PS-gameconsoles.

Wij houden dit artikel up-to-date

Uiteraard houden we dit artikel up-to-date. Bepaalde zaken zoals de releasedatum mogen nu bekend zijn, maar er zijn nog een aantal resterende vragen. Wat gaat de PlayStation 5 kosten en aan welke nieuwe technieken werkt Sony op dit moment? We houden je op de hoogte via dit artikel.

Tip: bekijk leuke Nintendo switch games voor kinderen

Nieuwe games nodig?

Nu je hier toch bent: heb je nog nieuwe leuke games nodig? Surf naar bol.com voor de leukste spelletjes voor je huidige gameconsole. Via deze webshop kun je ook extra voordelig een PS Plus abonnement afsluiten. Besparen op games zorgt voor nóg meer plezier!

Misschien vind je dit ook leuk