wandelen met kinderen

Wandelen met kinderen

door

Wandelen met kinderen is ontzettend leuk. Je kunt het reguliere speelgoed even opzijzetten en samen een leuke wandeling maken. De meeste ouders zeggen dat hun kinderen niet van wandelen houden, maar het is leuker dan je denkt. Hoe maak je hier een leuke uitdaging van en wat is een geschikte afstand voor je kind? Je leest het in dit artikel.

Wandelen met kinderen: zijn we er al?

Zoals gezegd vindt niet ieder kind het leuk om te wandelen. Misschien komt het je wel bekend voor:

  • ‘Zijn we er al bijna?’
  • ‘Ik wil niet meer lopen’
  • ‘Dit is erg saai!’

In eerste instantie vinden kinderen wandelen vaak niet echt leuk. Toch kan dat wel een positieve boost geven voor het gezin én er zijn voldoende dingen die je kunt doen zodat het wel echt leuk wordt. Hoe zorg je daarvoor? Lees onze tips.

Wandelen met kinderen: stippel een route uit!

Een goede route bepaalt deels of het wel of niet leuk wordt. De lente en de afwisseling zijn hierbij twee belangrijke punten of zij zin hebben om verder te lopen. Als afwisseling zou je dus een route kunnen uitstippelen: eerst langs het bos, dan langs het water en dan langs een riviertje. Ook kan je tussendoor leuke spelletjes spelen. Hierbij kun je denken aan onder andere bepaalde dieren, bomen of planten zoeken.

Hoeveel kilometers wandelen?

Hoever je kind kan lopen hangt sterk af van zijn of haar leeftijd. Je kunt echter dit principe aanhouden: de leeftijd is het aantal kilometers. Met een kind van vijf jaar oud kun je dus vijf kilometer lopen. Als je kind veel plezier heeft aan zijn of haar wandeltocht kun je natuurlijk ook langer lopen. Als je kind zich verveelt tijdens het wandelen wordt dat aantal kilometers al gauw minder.

Neem de tijd

Je hoeft natuurlijk niet in een razend tempo te wandelen met kinderen. Je kunt ook lekker de tijd nemen. Daarmee zie je onderweg ook veel meer. Neem daarom ook gerust een aantal pauzes tussendoor. Zorg er ook voor dat je voldoende water en snacks bij je hebt. Dat heeft je kind natuurlijk wel verdiend tijdens zo’n wandeltocht.

Maak het echt

Wil je het echt leuk maken? Dan kun je twee artikelen voor je kind meenemen. Zo kun je kiezen voor een smartwatch voor kinderen en een kinderfototoestel voor je kind. Met behulp van deze twee elektronische apparaatjes kan je kind niet alleen zijn of haar stappen tellen, maar kan je kind onderweg ook leuke foto’s maken!

Misschien vind je dit ook leuk