Veilig zwemmen met een zwemband voor je baby

Veilig zwemmen met een zwemband voor je baby

door

Gedurende de warme dagen is het natuurlijk wel zo fijn als je lekker kunt zwemmen met je baby. Aangezien baby’s zelf nog niet kunnen zwemmen is het belangrijk dat je een zwemband voor je baby hebt. Dit staat ook wel bekend als een babyfloat of babyswimmer en zijn ideaal tijdens de warme dagen of voor op vakantie. De veiligheid voor je kind staat voorop.

Veilig zwemmen met een zwembad voor je baby: algemene tips

Veilig zwemmen met een zwembad voor je baby is natuurlijk belangrijk. Echter kun je je kind met een babyfloat of babyswimmer nog niet alleen laten dobberen in het water. Het is belangrijk dat je altijd een oogje in het zeil houdt. In de buurt van het water is het dus belangrijk dat je verschillende drijfhulpmiddelen gebruikt. Ook is het belangrijk dat je bij je kind in de buurt blijft. Verdrinken maakt vaak geen geluid, hoe gek dat ook klinkt, en daarom is het dus belangrijk dat je je kind continu in de gaten houdt.

Je kunt verdrinken dus nooit 100 procent voorkomen met drijfhulpmiddelen. Daarom mag je je baby dus ook niet alleen in het water laten. Kies daarom bij voorkeur voor drijfhulpmiddelen met keurmerk EN13138. Keurmerk EN15649 zegt helaas niet veel, omdat dit een vrijwillige norm is waarbij minder strenge eisen voor producten worden gesteld.

Veilig zwemmen met een zwemband voor je baby

Voor je baby kun je een babyfloat of babyswimmer kopen. Dit type zwemband voor je baby is een zwemzitje waarbij je kind vastzit in een soort stoeltje. Het is lekker comfortabel voor je kindje. Wel is het belangrijk dat je kiest voor een stabiel model. Je kind kan namelijk, als hij of zij zich wild gedraagt, wel degelijk omkieperen. Het is dus altijd belangrijk dat je bij je kindje blijft. Kies bij voorkeur voor een zwemband voor je baby met keurmerk EN13138. Deze zijn iets duurder, maar er is ook een betere steun voor je kind. Het is iets duurder dan de reguliere zwemvleugels, maar de veiligheid van je kind staat natuurlijk voorop. Je kunt deze bestellen bij bol.com.

Zwemkraag

Je kunt ook kiezen voor een zwemband voor je baby die om de nek zit. Dat ziet er best grappig uit en je kind kan ook zelf trappelen onderwater. Veel baby’s vinden dit dan ook leuk, omdat er veel bewegingsvrijheid is. De zwemhouding is verticaal en is daarmee geschikt voor echt jonge kinderen. Als je kind al iets ouder wordt vindt hij of zij dit misschien niet meer zo fijn. Men noemt dit ook wel zwemkragen. Je kunt deze bestellen op bol.com.

Zwemtrainer

Je kunt ook kiezen voor een zwemtrainer. Deze zwemband voor je baby loopt onder de borst en onder de oksels door naar onderrug. Dat is ideaal, want je kind ligt namelijk in een horizontale zwemhouding. Het is geschikt voor kinderen vanaf drie maanden en gaat ook even mee: tot maximaal 4 jaar. Als je kind echter twee jaar wordt kan je ook kiezen voor een minder brede variant.

Je hebt wel veel werk van het opblazen: er zitten meerdere luchtkamers in. Dat zorgt natuurlijk wel voor extra veiligheid en daarom doe je dat natuurlijk ook maar al te graag. Een extra veiligheidsklepje zit nog over het kliksysteem heen. Er zijn natuurlijk meerdere modellen, dus het aantal luchtkamers kan nog weleens van elkaar verschillen. Je kunt deze zwemtrainers bekijken op bol.com.

Zwemband voor je baby kopen? Bekijk alle drijfhulpmiddelen!

Wil je graag een zwemband voor je baby kopen? Je kunt ook alle drijfhulpmiddelen bekijken op bol.com. Op de webshop heb je keuze uit talloze artikelen. Kijk goed naar keurmerken en bestel liever een model dat iets duurder is met een keurmerk dan een goedkoper model zonder keurmerk. De veiligheid van je kind staat immers voorop.

Dit artikel is ook leuk om te lezen. Ideaal voor als je kind klaar is met zwemmen: een baby tablet kopen!

Misschien vind je dit ook leuk