Top 10 LEGO sets

Top 10 LEGO sets

door

LEGO bestaat al tientallen jaren. Eigenlijk verveelt het speelgoed nooit. Inmiddels zijn er tienduizenden verschillende LEGO sets beschikbaar. Wat is nu écht leuk? In dit artikel laten we je weten wat de top 10 LEGO sets van dit moment zijn.

Tip: wil je graag het hele LEGO-aanbod bekijken? Surf dan naar Bol.com!

Over het speelgoed

Van oorsprong komt het speelgoed uit Denemarken. Het familiebedrijf is de grootste speelgoedfabrikant van Europa en staat op nummer drie in de wereld. Het Deense bedrijf laat alleen Mattel en Hasbro voor zich. Dat is natuurlijk een knappe prestatie. Een bedrijf wordt niet zomaar het grootste speelgoedbedrijf van Europa! Daarom moeten er ook wel heel veel verschillende bouwsets zijn. En dat klopt ook: er zijn natuurlijk tienduizenden verschillende sets. Hieronder volt de top 10 LEGO sets van dit moment.

1. Marvel Super Heroes ‘The Sield’ Helicarrier bouwpakket

Dit enorme bouwpakket is allesbehalve goedkoop, maar is wel ontzettend mooi. In het pakket zitten namelijk maar liefst 2.996 verschillende onderdelen. Daar kun je echt een prachtig bouwwerk van maken. In de doos zitten ook nog vijf verschillende bouwfiguren. Eerlijk is eerlijk: dit pakket is eigenlijk alleen geschikt voor 16 jaar en ouder. Het is namelijk aardig complex. Het pakket kost maar liefst 449,95 euro bij Bol.com, maar wat een prachtige bouwset is dit!

2. Kingdoms Koningkasteel

Een stukje terug de tijd in? Kies dan voor de Kingdoms Koningskasteel. Dit prachtige bouwpakket bevat bijzonder veel stukjes, waarmee je een prachtig kasteel kunt bouwen. Dat is overiges niet gemakkelijk, dus daar ben je best wel een aantal dagen zoet mee. De aanbevolen leeftijd is dan ook vanaf zeven jaar. Er is een heuse ophaalbrug aanwezig en er zijn ook katapulten aanwezig. Alles wat een echt kasteel nodig heeft dus. Je kunt dit geweldige artikel uit de top 10 LEGO sets bestellen voor 299 euro bij Bol.com.

3. City Passagierstrein

De City Passagierstrein bestaat uit 677 verschillende onderdelen. In het pakket zitten ook vier verschillende minifiguren. Ook dit pakket is geschikt voor zes jaar en ouder. Het kan lastig zijn om deze prachtige trein in elkaar te zetten, maar als ‘ie eenmaal in elkaar zit was dat al het werk zeker waard. Je kunt er spoor aanleggen, waar de trein overheen kan rijden. Dit model bestel je voor 80,74 euro bij Bol.com.

4. Harry Potter – De grote zaal van Zweinstein

Ben jij een liefhebber van de Harry Potter filmreeks? Dan is dit bouwpakket echt iets voor jou. Je kunt de grote zaal van Zweinstein namelijk namaken. Dat is natuurlijk wel erg gaaf om te doen. Dit pakket bevat 878 onderdelen en is voorzien van maar liefst tien minifiguren. Als je het bouwwerk eenmaal af hebt, kun je dus ook echt een eigen verhaal maken. Deze set is een absolute aanrader en behoort daarom ook zeker in de top 10 LEGO sets van dit moment. Je bestelt deze bouwset voor 79,95 euro bij Bol.com.

5. Disney Frozen Elsa’s Magische IJspaleis

Frozen was een enorme hit! De film zat zo goed in elkaar dat iedereen er gelijk fan van was. Er is zoveel merchandise gemaakt en ook deze is echt heel erg leuk: het Disney Frozen Elsa’s Magische IJspaleis. Het doet ook echt denken aan ijs, want het heeft die kleuren ook echt. Het pakket bevat vier verschillende minifiguren. Elsa en Anna zijn natuurlijk inbegrepen. Dit sneeuwfort zet je relatief gemakkelijk in elkaar en is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar en ouder. Het pakket bevat maar liefst 701 onderdelen, dus dat staat garant voor veel bouwplezier. Je bestelt het Frozen pakket voor 58,99 euro bij Bol.com.

6. City Brandweerkazerne

Wil je graag een eigen stad bouwen van LEGO? Dan mag deze City Brandweerkazerne natuurlijk niet ontbreken in jouw stad. In het pakket zitten maar liefst 919 onderdelen en dat betekent dat je wel wat werk hebt om alles in elkaar te zetten. Er zijn ook zes minifiguren toegevoegd aan het pakket en dat is meer dan leuk. De geadviseerde leeftijd voor het pakket is vanaf zes jaar. De top 10 LEGO sets heeft, vanwege de prachtige opbouw van dit pakket, absoluut een plekje over voor deze mooie brandweerkazerne. Je bestelt dit pakket voor 69,99 euro bij Bol.com.

7. City Vrachttrein

Wil je je stad nog iets verder uitbreiden? Dan kun je kiezen voor de City Vrachttrein uit de top 10 LEGO sets. Dit pakket bevat maar liefst zes minifiguren en is voorzien van 1.226 onderdelen. Dat is natuurlijk bijzonder veel, maar daarvoor kun je ook een prachtig bouwwerk in elkaar zeten. In het pakket vind je vier treinmedewerkers, een beveiligingsmedewerker en de grote boef. Wie wil jij graag spelen? De boef of de machinist? Dit pakket koop je voor 118,99 euro bij Bol.com, maar dat bedrag is het ook zeker waard. Langzamerhand maak jij je eigen stad!

8. Creator Piratenachtbaan

Argh piraat! De creator piratenachtbaan is echt iets voor jou. Het pakket bevat 923 onderdelen en beschikt over vier minifiguren. Uiteraard mocht dit leuke piratensetje niet ontbreken in de top 10 LEGO sets. Dit pakket is geschikt voor een leeftijd van zes jaar en ouder! Kijk maar uit dat deze piraten jouw stad niet veroveren! Het bouwpakket is verkrijgbaar bij Bol.com voor een bedrag van 59,95 euro.

9. Architecture Vrijheidsbeeld

Vind jij het Vrijheidsbeeld ook zo tof? Dan kun je het Architecture Vrijheidsbeeld in huis halen. Dit prachtige pakket bevat 1.685 onderdelen, dus dat betekent dat je er echt wel even zoet mee bent. Echter is het ontzettend leuk om dit pakket in elkaar te zetten. Uiteraard is er een uitgebreide handleiding aanwezig waarmee je alles op de juiste plek kunt plaatsen. Dit pakket is vrij lastig en voor de gevorderde bouwer! Het leeftijdsadvies is dan ook vanaf 16 jaar. Je koopt deze prachtige bouwset voor 71,95 euro bij Bol.com.

10. City Politie Mobiele Commandocentrale

We sluiten de lijst top 10 LEGO sets af met City Politie Mobiele Commandosets. Dit is een bijzonder leuk pakket welke je relatief eenvoudig in elkaar kunt zetten. Er zijn vier minifiguren inbegrepen en het leeftijdsadvies luidt zes jaar en ouder. Dit is natuurlijk een prachtige aanvulling op de eerdergenoemde brandweerkazerne en vrachttrein bouwset. Zo maak jij je stad echt compleet, want die boeven moeten natuurlijk door iemand gevangen worden. En wie zijn dat? Juist: de politieagenten. Dit leuke setje koop je voor 25,49 euro bij Bol.com.

Dit was onze top 10 LEGO sets

Dit was onze top 10 LEGO sets. Wat vind jij van de keuze van Blogspeelgoed.nl? Laat het gerust weten in de reacties hieronder. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd wat jij ervan vindt.

Meer LEGO sets bekijken?

Wil je nog meer LEGO sets bekijken? Surf dan naar Bol.com en bekijk het productoverzicht. Je kunt hier de verschillende bouwsets van het Deense merk bekijken. De webshop biedt een assortiment met meer dan 2.200 bouwwerken. Prachtig, toch?

Misschien vind je dit ook leuk