Tablets voor kinderen top 7 kindertablets

Tablets voor kinderen

door

Tablets voor kinderen: deze zijn simpelweg geschikter dan de tablets zoals volwassenen die kennen. Kinderen weten vaak op jonge leeftijd al wel hoe zij hier mee om moeten gaan, maar het scherm van de grote mensen tablets is helaas nogal bruikbaar. Als je deze laat vallen, kan het maar zo zijn dat het scherm kapot is. Wat is dan de juiste oplossing? Tablets voor kinderen. Deze variant staat ook wel bekend als kindertablets en zijn doorgaans geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. In dit artikel lees je daar meer over.

Tip: wil je graag een kindertablet kopen? Bekijk het assortiment van bol.com

Voordelen tablets voor kinderen

Tablets voor kinderen bieden verschillende voordelen. In eerste instantie is het scherm natuurlijk veel steviger dan bij bijvoorbeeld een iPad. Immers zijn die juist erg breekbaar en dat wil je juist vermijden als je je tablet uit handen geeft. Ene ander voordeel is dat je vaak ook schermtijd kan instellen. Dat betekent dat je kind een maximale periode kan kijken naar het scherm. Nadien sluit het toestel zich automatisch af. Hier zijn vaak ook apps voor beschikbaar, welke jij weer kunt aansturen met je iPhone of Android-toestel.

Een ander voordeel is, is dat tablets voor kinderen vaak voordeliger zijn. Een iPad kost vaak al gauw ruim 400 euro en dan kies je ook nog eens voor het instapmodel. Tablets voor kinderen zijn daarentegen veel voordeliger. JE kunt al een goedkoop model kopen voor slechts 22 euro.

Schermtijd voor kinderen

Wil je graag tablets voor kinderen kopen? Zorg er dan voor dat je kind beperkt speelt op de tablet. Houd rekening met de onderstaande schermtijd:

  • 2 t/m 3 jaar: 30 minuten per dag;
  • 2 t/m 5 jaar: 1 uur per dag (het liefst gespreid in twee tot vier momenten);
  • 6 t/m 8 jaar: 1 uur per dag (verdeeld over twee of meer momenten van maximaal een half uur)

Wat zijn de top 7 tablets voor kinderen?

Goed, we hebben nu de voordelen voor tablets voor kinderen besproken en we hebben besproken hoe lang zij mogen spelen op de elektronica. Nu volgt de top 7 tablets voor kinderen. Wij proberen deze lijst uiteraard zo actueel mogelijk te houden. Om die reden updaten wij dit artikel regelmatig, zodat jij altijd de beste tablets voor kinderen van dit moment koopt.

1. Kurio Tab Lite

De Kurio Tab Lite is een leuke eigentijdse tablet welke werkt op Android 6.0. Het 7-inch scherm is aardig groot en het apparaat is kindvriendelijk en veilig. Er is een internetfiltersysteem aanwezig, zodat je zoon of dochter alleen op veilige websites kan surfen. Ouders kunnen hun kind online volgen met behulp van een app op hun smartphone. Als je wilt kun je ook een tijdslimiet instellen. Daarmee heb je dus een sterk toezicht op je kind. Dit mode is beschikbaar met 8GB geheugen of 16 GB geheugen. 8 GB geheugen is de voordelige variant. Je kunt deze bestellen voor 89,95 euro bij bol.com. De 16 GB versie is iets duurder: 119,99 euro.

Je kunt kiezen uit verscheidene leuke en speelse kleuren. Deze kindertablet zal dus niet zomaar gaan vervelen. Als je het product in huis ontvangt, is deze automatisch al voorzien van een sterk hoesje. Die hoef je dus niet meer apart te kopen, waardoor het toestel uiterst veilig is. Dit model behoort dan ook absoluut thuis in de top 7 tablets voor kinderen.

2. Denver kindertablet

De Denver kindertablet is een zeer modern model, waar je talloze leuke games en spellen op kunt downloaden. Dat zijn niet alleen spelletjes voor de fun, maar sommige games zijn ook erg leerzaam. Op een spelende wijze kan je dochter of zoontje dus veel leren. Dat staat dus garant voor veel plezier.

De Denver kindertablet draait op Android 8.1GO en is voorzien van een eigen skin: KIDO’Z software. Daarmee kan je zoon of dochter surfen in een veilige omgeving op een speelse wijze. Standaard beschikt deze kindertablet over 16 GB geheugen, maar dat kan je eventueel uitbreiden met een micro-SD-kaartje. Deze wordt niet standaard meegeleverd, maar uiteraard kun je die eenvoudig bijbestellen.

Je hebt keuze uit twee kleuren: roze of blauw. Uiteraard is ieder model voorzien van een stevige hoes, welke extra verstevigde hoeken hebben. Daarmee kun je dus deze kindertablet dus weleens laten vallen. Niet voor niets behoort het apparaatje dan ook tot de top 7 tablets voor kinderen op dit moment. Je kunt de kindertablet bestellen voor 69,95 euro bij bol.com

3. Waiky Power Tab

De Waiky Power Tab is een aanrader tussen deze tablets voor kinderen. De kindertablet is namelijk voordelig verkrijgbaar en het beschikt over de broodnodige functies. Standaard zijn er maar liefst al 50 verschillende spelletjes geïnstalleerd. Het gaat hierbij om een goede mix van leuke spellen. Zo staan er speelse spellen op, maar ook voldoende educatieve spellen. Via de Google Play Store kun je het aanbod ook nog eens flink uitbreiden. Als je wilt kun je er ook leuke foto’s mee schieten. Dat maakt de kindertablet geschikt voor verschillende leeftijden.

Er is standaard een ouderlijke toezichtfunctie ingebouwd en dat maakt het ook een erg prettige kindertablet. Uiteraard is de Nederlandse taal inbegrepen, maar kun je ook nog kiezen voor verscheidene andere talen. Deze kindertablet draait op Android 5.1 en is voorzien van 8 GB geheugen. Het betreft een 7-inch scherm en dit apparaat is standaard voorzien van twee jaar fabrieksgarantie. Je kunt deze tablet kopen in het blauwe of in het roze voor 69,95 euro bij bol.com.

4. Kurio Tab XL

Heeft jouw zoon of dochter het liefst graag een grotere tablet? Dan is deze tablet zeker een aanrader: de Kurio Tab XL. Dit model is voorzien van een 10.1-inch scherm en beschikt over 16 GB geheugen. Op het enorme scherm kun je natuurlijk leuke filmpkjes kijken en kun je verscheidene leuke spelletjes spelen. Ook op dit toestel is een internetfiltersysteem toegepast, zodat je kinderen alleen veilige websites kunnen bezoeken. Er is ook een ouderlijke module ingebouwd, zodat je controle op je kind kunt houden. Als je wilt kun je zelfs een tijdslimiet instellen.

De Kurio Tab XL is een groot model, welke standaard wordt geleverd met een beschermend hoesje. Vooral de hoeken zijn extra goed beveiligd tegen mogelijke valschade. Door het grote beeld kun je erg aangenaam video’s kijken of games spelen. Niet voor niets staat deze tablet in de top 7 tablets voor kinderen lijst. Als je wilt kun je het apparaat ook nog uitbreiden met extra geheugen tot maximaal 256 GB. Je hebt standaard twee jaar fabrieksgarantie.

Wil je de Kurio TAB XL bestellen? Dan kun je deze kindertablet kopen bij bol.com voor 149 euro.

5. Lenovo TAB3

De Lenovo TAB3 is een kindertablet welke voorzien is van een speciaal Android-pakket. Dit toestel draait erg soepel op Android 6.0 en is voorzien van 16 GB geheugen. Als je dit toestel koopt, heb je een jaar fabrieksgarantie. De meeste bovenstaande modellen hebben echter twee jaar garantie.

Op dit model is een speciale kinderfunctie ingebouwd. Daarmee kan je zoon of dochter helemaal zijn gang gaan met de leukste games en spelletjes. Uiteraard wordt deze kindertablet geleverd met een Nederlandse oplader en een kabel. Het toestel heeft verder twee camera’s, zodat je ook verscheidene leuke foto’s kunt maken. Je kunt deze kindertablet kopen bij bol.com voor 108 euro.

6. Overmax Livecore 7032

De Overmax Livecore 7032 is niet per se een kindertablet. Het apparaatje zou ook kunnen worden gebruikt door de ouders. Toch is het een fijne tablet, welke handig in gebruik is. Je kunt gemakkelijk verscheidene apps downloaden in de Play Store. Standaard beschikt het toestel over 8 GB geheugen, maar dat kan je eventueel uitbreiden. De tablet draait op Android 7.1 en je hebt twee jaar fabrieksgarantie. Je kunt deze tablet kopen voor 69,99 euro bij bol.com. Houd er rekening mee dat je wel een hoesje moet kopen. Deze is niet inbegrepen.

7. NABI Dreamtab Kindertablet

De NABI Dreamtab Kindertablet is, zoals de naam al doet vermoeden, een kindertablet. Hiermee sluiten wij onze top 7 tablets voor kinderen ook af. Dit apparaatje is voorzien van Android 4.4 en beschikt over 16 GB geheugen. Het is de ideale tablet voor jonge kinderen. De software is goed ingericht, waardoor kinderen er echt alle kanten mee op kunnen. Dat gebeurt op een interactieve manier waar je kind nog jarenlang plezier van kan hebben. Tot slot is de kindertablet ook voorzien van een kindvriendelijke browser. Je hebt twee jaar fabrieksgarantie op dit product. Je kunt dit toestel kopen voor 79 euro bij bol.com.

Een van de tablets voor kinderen kopen?

Wil jij graag een van de tablets voor kinderen kopen? Dan kun je uiteraard terecht op bol.com. Via deze aanbieder heb je keuze uit ruim 25 verschillende modellen. Staat jouw ideale tablet er niet bij? Dan kun je ook alle tablets en iPads bekijken op de website. Als je toch kiest voor een volwassen model voor je kind, is het wel raadzaam om een goed hoesje te kopen. Deze volwassen modellen zijn immers erg breekbaar en het is natuurlijk zonde als het glas breekt. Kies je toch liever voor een smartphone? Bekijk dan onze lijst met smartphones voor kinderen.

Wat vind jij van onze top 7 tablets voor kinderen? Laat het weten in de reacties hieronder! Je kunt hieronder eveneens een sterrenbeoordeling achterlaten.

Misschien vind je dit ook leuk