speelkeuken kopen

Speelkeuken kopen? Bekijk de top 10 speelgoedkeukens!

door

Vind jouw zoon of dochter het ontzettend leuk om papa of mama te helpen in de keuken? Dan kun je een leuke speelkeuken kopen! Op die manier kan je kind zijn of haar eigen eten bereiden! Er zijn talloze speelgoedkeukens waar je uit kunt kiezen. Verschillende speelgoedkeukens hebben zelfs leuke accessoires, waaronder bestek, bordjes en pannen. In dit artikel lees je over de top 10 van dit moment. De meeste modellen zijn gemaakt van hout en daarmee erg stevig.

1. Little Dutch houten speelkeuken

De Little Dutch houten speelkeuken is een bijzonder leuk keukentje dat past in iedere speelhoek of woonkamer. Het is ideaal voor je kind om mee te spelen. De speelkeuken beschikt over alle nodig zaken: van een spoelbak tot een oven. Ook krijg je er keukengerei, pannen, ovenwant en een peper- en zoutstel bijgeleverd. Je kind kan dus alvast gaan oefenen! In de reviews scoort deze speelgoedkeuken een 4.4 uit 5 sterren.

2. Vigatoys houten speelkeuken

Deze houten speelkeuken van Vigatoys is ook zeker een aanrader. Dit betreft de vernieuwde uitvoering met een driedelige lepelset. Deze speelgoedkeuken bestaat uit een spoelbak met kraan, een opbergkast, een peper- en zoutstelsel, een klokprint en de al eerdergenoemde lepelset. Het is een compacte keuken en staat daardoor gelukkig ook niet in de weg in huis. Deze speelset is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

3. Jouéco houten speelgoedkeuken met accessoires

Deze Jouéco houten keuken is voorzien van talloze leuke accessoires. Zo kan je kind onder andere spelen met de pannen, het bestek, een peper- en zoutstel en meer. Het gasfornuis maakt ook echte klikgeluiden en dat maakt het natuurlijk allemaal extra leuk. De knoppen van de oven kunnen bovendien ook echt draaien. Ook dit speelgoed is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

4. New Classic Toys speelkeuken kopen

New Classic Toys heeft ook een leuk model op de markt gebracht. Je kunt deze speelkeuken kopen in meerdere kleuren, waaronder wit, rood en roze. In deze vrolijke keuken kan je kind onder andere spelen met een pan met deksel, een steelplan, drie kooklepels, een ovenwant en een peper- en zoutstel. Deze speelgoedkeuken is voorzien van twee kookplaten, een oven, een opslagplank, een kraan en aanrecht. Je kind heeft dus alles wat hij of zij nodig heeft om de lekkerste gerechten te bereiden voor papa of mama.

5. Kidkraft vintage houten speelkeuken

Kidkraft heeft ook een vintagemodel op de markt gebracht. Dit model is leverbaar in de kleuren roze, rood en wit. Alhoewel dit wel een duurder model betreft, is dit wel een erg leuke speelgoedkeuken. De jongste koks kunnen zich helemaal uitleven in deze uitgebreide keuken. Zo zijn er meer dan voldoende kastjes, een ruime oven en zelfs een koelkast. Er is zelfs een heuse telefoon aanwezig waar bestellingen aan doorgegeven kunnen worden. De gootsteen is bovendien uitneembaar en daarmee kun je het dus ook goed schoonmaken. Het is dus ook zeker duurzaam speelgoed. Dit betreft een prachtig model, maar is ook duurder dan de rest. In de reviews scoort dit model een 4.5 uit 5 sterren.

6. Kidkraft farm to table speelgoedkeuken

Wil je graag een groene speelkeuken kopen? Dan is dit model zeker een aanrader. Deze keuken is namelijk voorzien van een groentetuintje, diverse keukenaccessoires en is zelfs voorzien van licht- en geluidseffecten. Kinderen kunnen dus echt aan het werk worden gezet met deze speelset. Je krijgt er maar liefst 18 accessoires bij en dat zijn er natuurlijk bijzonder veel. De knoppen kunnen draaien en je hoort het ook echt klikken. Deze bijzonder uitgebreide set is daarmee erg leuk voor je kind. Er zijn batterijen nodig, maar deze worden er gratis bijgeleverd.

7. Luxe houten kinderkeuken van Bandits & Angels

Je kunt ook deze luxe houten kinderkeuken van Bandits & Angels kopen. Dit model ziet er erg modern uit en is momenteel leverbaar in de kleur wit. Helaas is de rode kleur, op moment van schrijven, uitverkocht. De kinderkeuken heeft een hoogte van 59 centimeter en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Er worden negen accessoires bijgeleverd. De wasbak is bovendien uitneembaar en dat is ideaal want zodoende kun je het eenvoudig schoonmaken.

8. Roze kinderkeuken voor meisjes

Deze roze kinderkeuken is ideaal voor meisjes. Dit betreft een erg goedkoop model en deze valt lekker op in de speelruimte. Er worden verschillende pannetjes bijgeleverd met de nodige keukengerei. Het betreft een plastic model en is daarmee minder stevig dan de meeste andere houten speelgoedkeukens uit deze lijst. Wil je gaan voor de voordelige koop? Dan is dit model zeker een aanrader.

9. Houten kinderkeuken P&M

Deze houten kinderkeuken van P&M is ook een leuk model. Dit is een country-model en is daarmee ook vrij vintage. Je krijgt de accessoires er gratis bij die zijn afgebeeld. Zo krijg je onder andere steelpannetjes mee. De wasbak is ook hier uitneembaar en dat is ideaal want dan kun je het dus eenvoudig reinigen. In de reviews scoort deze speelgoedkeuken een 4.7 uit 5 sterren. Een goede score dus.

10. Speelkeuken kopen van Theo Klein

We sluiten deze top 10 af met dit model van Theo Klein. Je kunt deze speelkeuken kopen voor iets meer dan 100 euro en het is ook een zeer uitgebreide keuken. Je ontvangt onder andere en koelkast, oven, afwasbak en er zijn zelfs kookgeluiden aanwezig. Daarmee heeft je kind alles wat ‘ie nodig heeft om een goede kok te kunnen worden!

Bonusartikel: speelgoedeten!

Wil je de keuken nog extra aanvullen? Dan kun je ook nog dit bonusartikel erbij bestellen. Dit is een set van 115 stuks met allerlei etenswaren. Zo krijg je onder andere croissants, paprika’s, sauzen, hamburgers en meer. Het is eigenlijk te veel om op te noemen! Je kunt eindeloos combineren en dat maakt het extra leuk in de keuken. Eigenlijk is dit dus ook onmisbaar als je een speelkeuken gaat kopen voor je kind.

Speelkeuken kopen: waar kan ik op letten?

Wil je graag een speelkeuken kopen? Dan is het belangrijk om een budget vast te stellen. Wil je graag een goedkoop model kopen of kies je voor een kwalitatief model? Vind je het niet erg om meer dan 100 euro uit te geven? Het zijn allemaal belangrijke aandachtspunten waar je om kunt denken. Waar kan je allemaal op letten? Hieronder lees je daar meer over.

Wat is je budget?

Van tevoren is het altijd belangrijk om een budget vast te stellen. Wil je graag een relatief goedkoop model met beperkte details? Of kies je toch liever voor een ietwat duurder model? Uiteraard kun je daarin zelf een keuze maken. Je kunt al enkele goedkope modellen kopen voor slechts enkele tientjes. Als je niet te veel wilt uitgeven hoeft dat dus ook niet altijd.

Worden er accessoires bijgeleverd?

Bij de uitgebreide versies krijg je vaak diverse leuke accessoires. Zo krijg je bijvoorbeeld pannetjes, bestek en spatels. Het is belangrijk dat je de verschillende omschrijvingen goed doorleest. Zo weet je zeker dat je iets in huis haalt wat ook echt bij je kind past. Een complete set is natuurlijk wel zo leuk.

Voor welke leeftijd is het geschikt?

De meeste speelgoedkeukens zijn geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Als je kinderen al iets ouder zijn dan 5 jaar wordt het misschien al een beetje saai. Je kind kan immers nu ook al in de echte keuken staan met papa en mama. De aanbevolen leeftijd is in de regel dan ook 2 tot en met 5 jaar. Is je kind al ouder? Haal dan lekkere mixjes uit de supermarkt en ga lekker in de echte keuken bakken!

Een houten speelkeuken of toch eentje van plastic?

De meeste kinderkeukens uit deze lijst zijn houten kinderkeukens. Er bestaan echter ook plastic modellen. Deze zijn veel lichter, maar zijn daardoor ook sneller kapot. Over het algemeen behoeft een houten kinderkeuken dan ook de voorkeur.

Moet ik het pakket zelf monteren?

Je zult alle speelgoedkeukens zelf moeten monteren. Dat is iets waar je van tevoren alvast rekening mee kunt houden als je een speelkeuken wilt kopen.

Wil je een speelkeuken zonder geluid?

Niet iedere papa en mama kan even goed tegen geluid. Je kunt dus een speelkeuken zonder geluid kopen, maar er zijn ook wel degelijk een aantal modellen met geluid. Kun je daar echt niet tegen? Dan kun je daar gelukkig op filteren. Bekijk hier alle modellen zonder geluid op bol.com.

Wanneer ontvang ik de speelgoedkeuken in huis?

De meest speelgoedkeukens ontvang je snel in huis. Je kunt, aan de hand van de omschrijvingen, snel zien wanneer je de keuken voor kinderen in huis ontvangt.

Hier kun je een speelkeuken kopen!

Dit was wat ons betreft de top 10 speelgoedkeukens van dit moment. Wil je graag je eigen (houten) speelkeuken kopen? Dan kun je uiteraard terecht op bol.com. Via deze webshop heb je keuze uit een bijzonder ruim assortiment. Er zijn meer dan 450 speelgoedkeukens en accessoires beschikbaar. Je kind heeft dus voldoende mogelijkheden om een nieuwe topchef te worden. De meeste artikelen zijn op voorraad en worden daarmee ook snel bij je thuisbezorgd. Je hebt standaard 30 dagen bedenktermijn.

Wat vind jij van dit artikel? Laat het weten in de reacties hieronder en/of laat een sterrenbeoordeling achter!

Misschien vind je dit ook leuk