speelgoed voor kinderen

Speelgoed voor kinderen

door

Op zoek naar het leukste speelgoed voor kinderen? Dan zal je wellicht door de bomen het bos niet meer gezien. Gelukkig helpen we je graag bij je keuze. In dit artikel lees over je over het leukste speelgoed voor kinderen van dit moment.

Opgedeeld in leeftijdscategorieën

Speelgoed voor kinderen hoor je eigenlijk op te delen in leeftijdscategorieën. Want eerlijk is eerlijk, een kind van vier vindt heel ander speelgoed leuk dan een kind van acht. Ook kinderen van twaalf jaar en ouder kiezen liever voor iets anders. Gameconsoles worden veel populairder op die leeftijd, terwijl kinderen van vier misschien nog graag aan het bouwen zijn. Er is voor ieder wat wils én om die reden hebben wij ervoor gekozen om deze lijst op te delen in leeftijdscategorieën.

Speelgoed voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar

Voor de allerkleinsten is het belangrijk dat we goed op de speelwaren letten. Immers is er nog inslikkingsgevaar op deze leeftijd en daarom is het belangrijk dat er geen kleine spullen worden gekocht. Vooral op erg jonge leeftijd van nul tot en met twee jaar stoppen kinderen nog van alles in hun mond. Dat gezegd hebbende, kunnen we nu kijken welk speelgoed voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar écht leuk is.

1. Baby Walker Loopwagen

De Baby Walker Loopwagen is vooral voor de nog écht jonge kinderen. Kinderen die net kunnen lopen vinden dit natuurlijk erg prachtig. Ze kunnen zich hier goed aan vasthouden en de kleine kan er flink meespelen. Er zijn talloze opties. Zo kan hij of zij de telefoon opnemen, aan allerlei knopjes draaien of hij of zij kan drukken op de grote koe. Het maakt allerlei leuke geluidjes en het verveelt nooit.

2. Nijntje of Bumba ‘verstoppertje spelen’

Nijntje of Bumba zijn ontzettend populaire kinderprogramma’s. Je kind zal ongetwijfeld erg enthousiast raken van dit leuke speelgoed. Je peuter kan namelijk flink op zoek gaan naar Bumba of Nijntje. Het is gecombineerd in een kaartenspelletje en het is ontzettend leuk om te spelen. Eerlijk is eerlijk: verstoppertje spelen blijft altijd leuk. Het is dan ook absoluut leuk speelgoed voor kinderen in deze leeftijdscategorie. Zij kunnen zich dan alvast voorbereiden voor het moment dat zij écht buiten verstoppertje gaan spelen met vriendjes en vriendinnetjes.

3. LEGO DUPLO blijft leuk

LEGO DUPLO is er in talloze vormen en maten. Welke je ook kiest: het blijft allemaal erg leuk. Vooral de Grote Bouwplaat editie is erg leuk. Dit model bevat geen minifiguren en is daarom geschikt voor kinderen van een jonge leeftijd. De aanbevolen leeftijd is nul tot en met vijf jaar. Wil je iets extra’s bijbestellen? Dan is de set Mijn Eerste Bouwstenen ook een aanrader. Ook de Getallentrein is ontzettend leuk.

Speelgoed voor kinderen voor 5 en 6 jaar

Is je kleine al iets ouder? Dan wil je natuurlijk kiezen voor wat ander speelgoed. Verstoppertje spelen kunnen zij inmiddels als met hun vriendjes en vriendinnetjes en dus moet er ander speelgoed voor kinderen voor vijf en zes jaar over de brug komen. Gelukkig hebben we ook hiervoor een top drie lijstje.

1. FurReal Friends Torch Mijn Vuurspuwende Draakje

Je zult hiervoor wel in de buidel moeten tasten, want deze interactieve knuffel kost ruim 75 euro. Echter is het wel ontzettend leuk én leerzaam. De FurReal Friends Torch Mijn Vuurspuwende Draakje is een kleurrijke knuffel die reageert op aanrakingen. Hij kan meer dan 50 bewegingen maken en het beestje kan ook geluid maken.

Bekijk ook de trailer van dit leuke draakje:

2. Puppy Tiara van Little Live Pets

Little Live Pets Puppy Tiara is een ontzettend leuke knuffel, waar je ontzettend gezellig mee kunt knuffelen. Het is dé pup die ieder kind van vijf of zes jaar graag wilt krijgen. De knuffel is niet alleen realistisch, maar ook ontzettend interactief. Steeds meer speelgoed voor kinderen is interactief en Little Live Pets speelt daar goed op in.

3. VTech Kidizoom Action Cam 180

Houdt jouw kind er al van om leuke foto’s te maken, maar is hij of zij nog niet toe aan een smartphone? Dan is de VTech Kidizoom Action Cam 180 zeker een aanrader. Dit prachtige model is voordelig te bestellen. De compacte camera kan talloze bewegingen maken. Ook kun je drie leuke spellen spelen op het apparaat. Dat maakt het een alles-in-een-camera en dat is zeker een aanrader.

Speelgoed voor kinderen voor 7 tot en met 10 jaar

Oei, de leeftijdscategorie waar kinderen al hun eigen willetje krijgen. Je begint het nu al echt te merken. Enfin: een nieuwe leeftijdscategorie én ook nieuw speelgoed voor kinderen dat hoort bij deze leeftijd. Hieronder een top drie van leuk speelgoed voor deze leeftijd.

1. Hatchimals

De Hatchimals zijn misschien wél het leukste speelgoed tot nu toe. Het lijkt op zich wel een beetje op de Furby. Helaas wachten we al een geruime tijd op de Furby Connect en dat maken de Hatchimals zeker een goed alternatief. Deze pluizige vriendjes zijn ontzettend leuk en sinds kort ook erg in prijs gedaald. De interactieve vogeltjes dien je eerst uit te broeden. Vervolgens kun je hen opvoeden. Het is prachtig en speelgoed voor kinderen en het is de absolute nummer een in deze leeftijdscategorie.

Bekijk de trailer van dit magische vogeltje:

2. L.O.L. Surprise Balls

Als je hier nog niet van gehoord hebt, heb je waarschijnlijk onder een steen gebleven. Want stipt op nummer twee staan absoluut de L.O.L. Surprise Balls. Bij verscheidene winkels was het populaire speelgoed al een tijdje uitverkocht. Gelukkig is het nu weer volop in de voorraad. De L.O.L. Surpise Balls kun je bestellen bij Bol.com in talloze varianten. Welke variant kies jij? Kies je voor de Confetti Pop, Pearl Surprise of toch voor de Pets-editie? Aan jou, of je kind, de keuze.

3. Silverlit MacroBot Robot

Het aanbod aan speelgoed voor kinderen voor zeven tot en met tien jaar is reuze. De Silverlit MacroBot Robot werd namelijk verkozen tot het speelgoed van het jaar in 2017. Bovendien is het ook nog eens extreem voordelig te bestellen bij Bol.com voor slechts 39,99 euro. Uiteraard wordt het artikel gratis bij je je thuisbezorgd.

Dit prachtige speelgoed rijdt gebalanceerd rond op zijn wielen en is met behulp van een afstandsbediening te besturen. Hij kan zijn gelopen zelfs onthouden en hij kan teksten onthouden. Met een robotstem kan hij je dus napraten. Ook de ‘volg mij’ knop is ontzettend gaaf. Daarmee volgt de robot iedere stap die jij ook zet. Het is prachtig speelgoed voor kinderen en een absolute aanrader voor deze leeftijdscategorie.

Speelgoed voor kinderen voor 11 jaar en ouder

Tot slot zijn we aangekomen bij speelgoed voor kinderen voor elf jaar en ouder. Wat vinden kinderen van deze leeftijd nog leuk? Zitten zij niet vooral achter hun gameconsole? Misschien wel. Om die reden staan er ook een aantal leuke consoles genoteerd in de onderstaande top drie.

1. Nintendo Switch

We sluiten overigens absoluut niet uit dat jongere kinderen dit ook ontzettend leuk vinden: de Nintendo Switch. De gloednieuwe console van Nintendo is erg populair. Je kunt er talloze spelletjes mee spelen: niet alleen op de console zelf, maar ook op de televisie thuis. Het is dan ook echt een console voor thuis en onderweg. Dat kan de PlayStation 4 Pro niet! Om die reden is dit model dan ook erg populair onder deze leeftijdscategorie. Moet je toch ergens heen met je kind? Neem zijn favoriete gameconsole mee en je zult niets van hem of haar horen! Op Bol.com is deze console dan ook beoordeeld met vijf uit vijf sterren. Je zult wel in de buidel moeten tasten voor het apparaatje: deze kost 329 euro.

Benieuwd naar deze console? Bekijk de onderstaande trailer:

2. 30 Seconds herziene editie

Wil jij liever een spelletje doen met hele gezin? Dan kun je ook de 30 Seconds Herziene Editie proberen. Je kunt dit gezellige bordspel met iedereen spelen. Eigenlijk is het voor 12 jaar en ouder, maar vooruit: het is ook wel geschikt voor elfjarigen. Je kunt het met drie tot maximaal 24 spelers spelen. Ongelofelijk hè? Ontzettend leuk, dat beloven we.

3. Rubik’s Kubus

Tot slot in de lijst: Rubik’s Kubus. De ene zal het haten, terwijl de ander het ontzettend leuk vindt. Het is een ontzettend lastige puzzel die je wellicht nooit zal oplossen. Tip: spiek eens op Google. Er is namelijk een manier hoe je deze puzzel relatief gemakkelijk kunt oplossen. Je moet er wel veel geduld voor hebben, maar het resultaat is dan ook erg bevredigend.

Wat is geschikt voor alle leeftijden?

Natuurlijk is er ook wel bepaald speelgoed dat geschikt is voor meerdere leeftijden. Zo zijn onder andere de gameconsoles natuurlijk erg geschikt voor allerlei leeftijden. Het ligt er natuurlijk vooral aan wat voor spel erop gespeeld wordt. Immers zijn er talloze spelletjes voor drie jaar en ouder. Die zijn dan ook zeker aan te raden.

Ben je er nog niet helemaal uit?

Vind jij dat er iets ontbreekt in onze top lijst met speelgoed voor kinderen? Dat kan natuurlijk: iedereen heeft zo zijn of haar eigen mening. Bovendien vinden onze eigenwijze kinderen ook overal wel iets van. Gelukkig kun je ook speelgoed voor kinderen opzoeken op basis van interesse. Je kunt namelijk de cadeauvinder van Bol.com raadplegen. Met behulp van deze handige tool kun je namelijk op basis van interesses, leeftijd, budget en geslacht. Dat is natuurlijk ontzettend handig als je écht geen idee hebt.

Deel je mening over speelgoed voor kinderen met ons

Natuurlijk zijn wij ook altijd benieuwd wat andere ouders zeggen over speelgoed voor kinderen. Vind jij dat wij deze lijst absoluut moeten uitbreiden met meer speelgoed voor kinderen? Reageer dan gerust hieronder. Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar jouw inbreng. Ook je kinderen mogen natuurlijk gerust mee brainstormen. We passen de lijst graag verder aan.

Vind jij dit ook een leuke lijst met speelgoed voor kinderen? Deel dit artikel dan op social media met andere ouders en stel hen ook op de hoogte van deze blog. Samen kunnen we zorgen voor het leukste speelgoed voor kinderen.

Misschien vind je dit ook leuk