speelgoed trends

Speelgoed trends 2019

door

Ieder jaar zien we weer een aantal speelgoed trends. Zo zijn bepaalde speelfiguren ineens bijzonder populair en wordt dat dan ineens bijzonder veel gekocht. Dat zagen we onder andere met de Furby’s en de Hatchimals. Soms komt er een tijdje helemaal niets spectaculairs, maar toch zijn er met enige regelmaat leuke speelgoed trends. Hieronder volgt een overzicht van enkele leuke speelgoed trends van dit moment.

> Bekijk trendy speelgoed op bol.com

1. Duurzaam speelgoed

Duurzaam speelgoed behoort absoluut tot de speelgoed trends van dit moment. Steeds meer ouders letten hier erg bewust op. Zo is houten speelgoed bijvoorbeeld echt populair op dit moment. Houten bouwblokjes blijven bijvoorbeeld populair. Dit gaat bijzonder lang mee in vergelijking tot plastic speelgoed. De prijs voor duurzaam speelgoed mag misschien iets hoger liggen, maar de kwaliteit is ook een stukje beter. Ben je benieuwd naar leuk duurzaam speelgoed van dit moment? Bekijk het meest recente speelgoed dan op bol.com!

2. Fortnite speelgoed

Het is natuurlijk niemand ontgaan, maar de game Fortnite is bijzonder populair onder de meest uiteenlopende leeftijdsgroepen. Zo spelen veel kinderen het, maar ook zijn er meer dan voldoende volwassenen die het spel spelen. Er is dan ook ontzettend veel Fortnite merchandise en kleding op de markt gekomen. Niet voor niets behoort dit daarom ook tot de speelgoed trends van dit moment.

> Bekijk het Fortnite-assortiment op bol.com

3. Surprise speelgoed

Eind 2016 werden de Hatchimals ineens bijzonder populair. Deze trends zette zich nog een poosje door en verscheidene speelgoedfabrikanten werden geïnspireerd door het concept. Er was een verrassingseffect: van tevoren weet je niet precies welk poppetje uit het ei komt. Daarop kwamen onder andere ook LOL Surprise ballen op de markt. Het zorgde dus voor een nieuwe fase voor speelgoed. Surpise speelgoed is momenteel ontzettend populair.

4. Leerzaam speelgoed

Spelenderwijs leren is ook een term die je steeds vaker voorbij ziet komen. Er is ontzettend veel speelgoed verkrijgbaar waar je kind veel van kan leren. Dan bedoelen we niet alleen tablets voor kinderen met daarop een aantal spelletjes, maar ook heel anders speelgoed. Hier kun je onder andere ook denken aan puzzels, stapelspellen en Little Tikes. Laatstgenoemde speelgoedfabrikant heeft bijvoorbeeld ook een leuke werkplaats en laboratorium op de markt gebracht. Erg leuk voor kinderen dus én bovendien leerzaam.

5. Gameconsoles

Eerlijk is eerlijk: gamesconsoles kunnen ook niet ontbreken uit deze lijst met speelgoed trends. Kinderen vinden het nu eenmaal leuk om te spelen op een gameconsole. De PlayStation 4 en de Xbox One kennen we inmiddels, maar de Nintendo Switch is ook ontzettend populair geworden. Deze gameconsole kun je ook gemakkelijk meenemen en dat is erg ideaal. Bekijk hier de leukste Nintendo Switch games voor kinderen.

6. Drones

Wil je graag dat je kind weer een beetje naar buiten gaat? Met een drone voor kinderen kunnen zij urenlang plezier beleven. Er zijn verschillende leuke modellen die ook nog eens erg betaalbaar zijn. Zo’n drone hoeft gelukkig geen honderden euro’s te kosten.

> Bekijk drone-assortiment op bol.com

7. Gezelschapspelletjes

Gezinnen zien ook in dat er steeds meer tijd besteed wordt aan games en smartphones. Gelukkig kun je daarom ook leuke gezelschapsspelletjes kopen. Deze zijn daarom weer helemaal terug van weggeweest en mag daarom niet ontbreken uit deze lijst met de huidige speelgoed trends! Enkele populaire spellen zijn Ticket to Ride Europa, 30 Seconds en uiteraard Monopoly Klassiek!

8. Diverse leuke films

Tot slot zijn er ook nog een aantal leuke films in dit jaar uitgebracht. Hierbij kun je onder andere denken aan Frozen 2, LEGO the Movie 2 en Playmobil Movie. LEGO blijft ook altijd ongekend populair onder kinderen. Bekijk daarom ook onze top 10 LEGO sets. Is jouw kind nog niet oud genoeg voor LEGO? Dan kun je onze top 10 Duplo sets bekijken!

Ontbreekt er iets in onze lijst met speelgoed trends?

Ontbreekt er iets in onze lijst met speelgoed trends? Laat het ons dan gerust weten. Je kunt hieronder een reactie achterlaten in het reactieformulier, maar ook kun je contact met ons opnemen via het contactformulier. Tot slot kun je ook nog een sterrenbeoordeling achterlaten op basis van 1 tot 10 sterren. Laat ons weten wat jij van dit artikel vindt!

Speelgoed trends: waar koop ik de leukste artikelen?

Wil je graag het nieuwste speelgoed in huis halen? Dan kun je surfen naar bol.com. Deze webshop heeft met enige regelmaat leuke speelgoed aanbiedingen en levert hun producten bijzonder snel. De meeste artikelen ontvang je de volgende dag al in huis. Er geldt een gratis verzending vanaf 20 euro. Bevalt het speelgoed toch niet helemaal? Dan kun je de artikelen retourneren binnen een tijdsbestek van 30 dagen! Je kunt het dus even goed uittesten als je wilt.

Misschien vind je dit ook leuk