speelgoed 4 jaar

Speelgoed 4 jaar

door

De vierde verjaardag van je kind is een bijzondere mijlpaal. Vanaf dit moment gaat je zoon of dochter namelijk voor het eerst naar school. Je peuter is nu officieel een kleuter en dat ga je op meerdere manieren merken. Het wordt steeds gemakkelijker om gesprekken te voeren met je kind en je kindje wordt ook steeds slimmer. Ook het speelgoed dat je in huis hebt past misschien niet helemaal meer bij hem of haar. In dit artikel lees je alles over het speelgoed in de categorie speelgoed 4 jaar.

> Bekijk het volledige overzicht op bol.com

Een bijzondere leeftijd

Als je kindje 4 jaar wordt, bereikt hij of zij een bijzondere leeftijd. Speelgoed heeft tot nu toe al een grote bijdrage gehad in de ontwikkeling van je kind. Op een speelse manier kan je kindje zich daarmee ontwikkelen. Bepaald educatief speelgoed wordt op den duur minder interessant, omdat je kindje simpelweg al uitgeleerd is met dat specifieke product. Gelukkig komen er steeds weer nieuwe artikelen op de markt, waardoor je kindje dus ook steeds verder kan leren.

Je kleuter wordt vanaf nu ook steeds onafhankelijker van jou. Hij of zij richt zich graag op zijn of haar eigen wereldje en op zijn of haar eigen speelgoed. Zijn spulletjes worden nu ook een manier van communicatie. Ook willen kinderen van deze leeftijd hun spulletjes iets sneller delen. Zo kan jouw kindje weer leren van een ander kindje. Samen spelen is dus ook bijzonder leuk en leerzaam.

Er zijn natuurlijk ontzettend veel soorten speelgoed. Het kan dus lastig zijn om een goede keuze te maken. Daarom tref je in dit artikel een handig overzicht met het leukste speelgoed uit de categorie speelgoed 4 jaar.

Speelgoed 4 jaar: waarom heeft je kind het nog steeds nodig?

Je zult je misschien weleens afvragen: waarom moet je steeds weer het nieuwste speelgoed kopen per leeftijdscategorie? Eerlijk is eerlijk: je hoeft natuurlijk niet het allernieuwste te kopen, maar wel is het belangrijk dat je kind speelt met spulletjes die passen bij zijn of haar ontwikkeling. Educatief speelgoed kan een grote rol spelen. Dat zorgt niet alleen voor tijdverdrijf, maar ook zorgt het ervoor dat je kindje gemakkelijker kan leren en zich kan blijven ontwikkelen. Koop daarom altijd speelgoed dat aansluit bij je de leeftijd en ontwikkeling van je kind.

Educatief speelgoed – Ik leer schrijven

Educatief speelgoed staat bovenaan in de lijst speelgoed 4 jaar. Kinderen vinden het steeds leuker om te leren en het nodige speelgoed kan daar goed bij helpen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor het spel ‘Ik leer schrijven’ van Jumbo. Dit is een soort tablet waar je kindje op kan pennen. Met een lichtbak en het speciale schrijfsysteem kan je kindje letters en cijfers schrijven. Het pakket bevat verder nog 20 kaarten met 94 opdrachten op 5 verschillende niveaus. Je kind kan hier dan ook nog jarenlang plezier van hebben, want ook na zijn of haar vierde levensjaar blijft het educatief. Houd er rekening mee dat je wel batterijen nodig hebt. Deze worden er niet standaard bijgeleverd, maar uiteraard kun je die er wel los bijbestellen.

> Bekijk alle educatieve artikelen op bol.com

speelgoed 4 jaar ik leer schrijven

Educatief speelgoed – De eerste schooldag

De eerste schooldag is een activiteitenboek dat geschikt is voor de MagiBook console (wordt er niet bijgeleverd). Dit interactieve boekje bevat maar liefst 32 geïllustreerde bladzijden waarbij je kindje kennismaakt met verschillende belangrijke onderwerpen. Hierbij kun je onder andere denken aan voorwerpen, energiebronnen, dieren, gereedschappen, planten en meer. Ook dit is bijzonder educatief en mocht daarom ook niet ontbreken uit de categorie speelgoed 4 jaar.

speelgoed 4 jaar de eerste schooldag

Hot Wheels Autoset

Als je kindje twee of drie jaar oud is, zijn de VTech auto’s natuurlijk bijzonder leuk. Toch willen kinderen op den duur iets meer. Je kunt dan kiezen voor de Hot Wheels Autoset. Hierbij krijg je een leuke autobaan met een bouw- en crashset. Er is ook een model met een stuntbrug. Deze pakketten zijn ontzettend leuk en zijn bovendien gemaakt van duurzame materialen.

> Bekijk Hot Wheels op bol.com

My little BABY born loopt

Kinderen vinden speelfiguren natuurlijk altijd leuk. Ook BABY born blijft natuurlijk erg leuk. Deze poppen zijn tegenwoordig ook bijzonder interactief en kinderen kunnen daardoor echt gaan opvoeden. Het lijfje is zacht en soepel en de kleurrijke kleding zorgt voor urenlang speelplezier. Er zijn maar liefst elf levensechte functies inbegrepen en dat maakt het dus ook erg leuk om hiermee te spelen. Kinderen ontwikkelingen vaardigheden door te spelen met de BABY born: verantwoordelijkheid, communicatie en empathie. Deze leuke pop mocht dus ook niet ontbreken uit de lijst speelgoed 4 jaar.

> Bekijk assortiment op bol.com

Fisher-Price Doktersset

Een bezoekje aan de huisarts of aan de tandarts is voor veel kinderen verschrikkelijk. Als zij zelf doktertje gaan spelen, wordt het misschien wel iets gemakkelijker om de volgende keer toch heen te gaan. Met behulp van dit leuke setje kun je de bezoekjes aan de huisarts of tandarts vertrouwder maken. Deze set bevat:

  • Een zachte dokterstas waar de nodige spulletjes in bewaard kunnen worden;
  • Een echt werkende stethoscoop;
  • Een bloeddrukmeter;
  • Een thermometer;
  • Een otoscoop voor het controleren van de oortjes;
  • Een prik;
  • Een pleister.

> Bekijk deze set op bol.com

dokterset

Nintendo Switch

De Nintendo Switch is in korte tijd bijzonder populair geworden. In de categorie speelgoed 4 jaar mag deze gameconsole dan ook niet ontbreken. Er zijn talloze leuke games en spellen waar je uit kunt kiezen. Bekijk daarvoor ook dit artikel: Nintendo Switch games voor kinderen. Er zijn ook voldoende educatieve spellen, maar er zijn natuurlijk ook spellen voor de fun. Deze gameconsole zal nog enkele jaren meegaan en daarmee heb je er nog een geruime tijd plezier van.

> Bekijk Nintendo Switch + spelletjes bij bol.com

Space Scooter Junior

Kinderen vinden het natuurlijk steeds leuker om buiten te spelen. Als je kindje nu weleens genoeg heeft van al het gewandel, kan een step natuurlijk wel erg leuk zijn. Eventueel zou je kunnen kiezen voor de Space Scooter Junior. Dit model is verkrijgbaar in zowel roze als blauw en is bijzonder leuk. Het coole design en het materiaal is goedgekeurd voor gebruik in EU-landen en daarmee dus ook veilig.

> Bekijk roze model op bol.com

> Bekijk blauwe model op bol.com

Hudora pijl- en bogenset

Een waterpistool? Saai! De Hudora pijl- en bogenset? Cool! Dit is een bogenset voor kinderen waarbij je drie stompe pijlen kunt afvoeren. Deze zijn voorzien van een speciale zuignap en daarmee dus geschikt voor kinderen. Je kunt zowel buiten als binnen spelen met deze set. Het doet denken aan een dartbord en je kunt ook echt scores behalen. Het is dus ook erg leuk om een wedstrijdje te houden met vriendjes. Dit betreft een voordelige koop, want je haalt deze set al in huis voor slechts 35,95 euro.

> Bekijk op bol.com

hudora pijl

Taktisport Voetbalvaardigheidstrainer

Op deze leeftijd is sport ook erg belangrijk. De Taktisport Voetbalvaardigheidstrainer is een ontzettend leuk cadeau wat je voor je kindje kunt kopen. Hiermee leert je kind een betere balcontrole te krijgen. Zo kan hij of zij gemakkelijker leren hooghouden en hoef je de bal niet steeds terug te halen als je de bal te ver weg schiet. De bal wordt er niet bijgeleverd, maar uiteraard kun je die ook gewoonweg bestellen bij bol.com.

> Bekijk deze set op bol.com

L.O.L. Surprise ballen

De L.O.L. Surprise ballen zitten vol met verrassingen. Je kunt twaalf verschillende figuren verzamelen en in elke reeks zitten twee exclusieve poppetjes. Het speelgoed is al geruime tijd erg populair en is daarmee ook zeker een aanrader om in huis te halen.

> Bekijk deze set op bol.com

Speelgoed 4 jaar kopen: handige tips

Wil je graag speelgoed voor je vierjarige kindje kopen? Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal belangrijke zaken. Het is in ieder geval belangrijk dat je spulletjes koopt die je kind ook echt leuk vindt. Kijk eerst of je al soortgelijk speelgoed hebt. Is dat het geval? Dan kun je het natuurlijk vervangen, maar misschien heeft je kindje daar ook nog veel plezier van. Verder is het belangrijk om te letten op de kwaliteit van het materiaal. Kies liever voor een iets duurdere variant dat langer goed blijft dan een goedkoper model dat sneller stuk gaat.

Het is belangrijk dat je kiest voor speelgoed dat bij zijn of haar leeftijd en ontwikkeling past. Het moet namelijk wel uitdagend blijven voor je kindje. Eventueel kun je natuurlijk ook samen op zoek naar het leukste speelgoed. Zo weet je ook zeker dat je iets in huis haalt wat hij of zij graag wilt.

Speelgoed 4 jaar kopen: surf naar bol.com

Wil je graag populair speelgoed kopen? Dan kun je natuurlijk terecht op bol.com. Via de webshop heb je namelijk keuze uit een bijzonder ruim assortiment. Zij voeren niet alleen hun eigen assortiment, maar ook zijn er verschillende andere speelgoedzaken aangemeld bij deze webshop. Daarmee kun je dus ook gemakkelijk speelgoed vergelijken op de website. De artikelen worden gratis verstuurd vanaf 20 euro en bovendien heb je altijd 30 dagen bedenktermijn. Vind je kindje de artikelen uit de categorie speelgoed 4 jaar toch niet zo leuk? Dan kun je je artikelen gelukkig nog retourneren. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Als je dit een leuk artikel vindt, kun je dit artikel natuurlijk delen op social media met vrienden en familie. Daarvoor kun je de deelknoppen hieronder gebruiken. Ook kun je hieronder een reactie achterlaten als je dat graag wilt. Wil je graag aan de hand van een sterrenbeoordeling laten weten wat je van ons artikel vindt? Waardeer het artikel dan op basis van 1 tot en met 10 sterren.

Misschien vind je dit ook leuk