speelgoed 3 jaar

Speelgoed 3 jaar

door

Als kinderen drie jaar oud zijn, kunnen zij vaak al hele zinnen zeggen. Natuurlijk geldt dat niet voor elk kind, maar met de meeste kinderen kun je al gesprekjes houden. Als zij deze leeftijd bereiken is er dus ook weer ander leuk speelgoed wat je kunt aanschaffen van je kind. Wat is het leukste speelgoed in de categorie speelgoed 3 jaar? Hieronder tref je een handig overzicht met tips.

> Bekijk het overzicht op bol.com

Wat kan je kind vanaf 3 jaar?

Inmiddels heb je een actief kindje dat lekker kan lopen, rennen en springen. Ook kun je vaak al leuke gesprekken voeren met je kindje en wellicht zijn de luiers al verleden tijd. De meeste kinderen worden namelijk zindelijk als zij de leeftijd van drie jaar bereiken. Ook vinden kinderen het steeds leuker om buiten te spelen en is een driewieler vaak ook een goede aankoop voor je kindje. Je kindje kan zich waarschijnlijk ook steeds gemakkelijker zelf aankleden en het wordt dus al een heuse jongen of meid.

Wat leert je kindje?

Je peuter zal zich steeds verder ontwikkelen en dat is natuurlijk ontzettend leuk om te zien. Om deze ontwikkeling te stimuleren, kun je leuke spulletjes kopen uit de categorie speelgoed 3 jaar. Dit ziet er weer heel anders uit dan onze eerste twee lijsten voor de kinderen van respectievelijk 1 en 2 jaar. Je kind zal waarschijnlijk het volgende gaan leren op deze leeftijd:

  • Vriendjes maken en samen spelen;
  • Aan- en uitkleden;
  • Zindelijk worden;
  • Fietsen (met zijwieltjes);
  • Emoties herkennen en benoemen;
  • Veters strikken.

Speelgoed 3 jaar: wat is het leukste assortiment van dit moment?

In de categorie speelgoed 3 jaar vind je steeds meer uitdagend speelgoed. Zo zal je kindje nu sociale vaardigheden gaan ontwikkelen en bepaald speelgoed kan hem of haar daarbij helpen. Je zult merken dat je kindje ook anders met zijn spulletjes omgaat dan toen hij een jaartje jonger was. Bovendien begrijpt je peuter de regels steeds beter en dat maakt het ook steeds leuker. Je kindje kan namelijk echt zelfstandig worden en kan zelf experimenteren! Hieronder volgt een overzicht van het leukste speelgoed uit de categorie speelgoed 3 jaar.

Loopfiets of fiets met zijwieltjes

Wellicht scheurt je kindje al regelmatig op zijn driewieler. Als je die nog niet hebt, is het wel ontzettend leuk om een loopfiets of een fiets zijwieltjes te kopen. Door regelmatig met hem te fietsen, traint je kindje om zijn evenwicht beter te bewaren. Bovendien verstrekt dit zijn of haar spieren en dat is ook nodig. Als je kindje al aardig overweg kan met een loopfiets, is een écht fietsje een aanrader. Eventueel kun je dus kiezen voor een fiets met zijwieltjes.

> Bekijk fietsen met zijwielen op bol.com

Puzzels

In de categorie speelgoed 3 jaar mogen puzzels niet ontbreken. Kinderen van deze leeftijd zijn steeds vaker op zoek naar een leuke uitdaging. De kans is groot dat hij of zij de oude puzzels niet meer zo leuk vindt. Je kindje is continu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Je kunt kiezen voor 3D-puzzels of elektro-puzzels. Er zijn natuurlijk talloze uitdagende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen.

> Bekijk puzzels op bol.com

Bouwen met LEGO

Als je kindje nog geen drie jaar oud is, zal je nog niet zo snel kiezen voor LEGO. In dat geval kun je beter kiezen voor Duplo en onze top 10 Duplo sets zijn daarbij zeker een aanrader. Echter kun je overgaan naar de top 10 LEGO sets als je kindje deze leeftijd heeft bereikt. Kinderen zijn op zoek naar iets uitdagens en LEGO is daarvoor erg leuk. Zorg er wel voor dat je je kindje goed begeleidt, want kinderen van deze leeftijd willen nog weleens iets in hun mond stoppen. Dat moet natuurlijk absoluut niet gebeuren met dit bouwspeelgoed. Dat kan problemen opleveren. Bij twijfel kun je het natuurlijk beter niet doen. Dan kun je uiteraard vooralsnog voor Duplo kiezen.

> Bekijk het LEGO-assortiment op bol.com

Bouwen met magneten

Op deze leeftijd is bouwen ontzettend populair. In de categorie speelgoed 3 jaar hebben we daarom ook bouwen magneten opgenomen. Het is leuk als magnetische ballen en staafjes aan elkaar plakken. Voor je kindje is dat écht magie. Kleine jonge architecten vinden het natuurlijk erg leuk om de leukste kunstwerken te maken en dat kan zeker met dit speelgoed. Zorg ervoor dat je alleen een model koopt die past bij de leeftijd van je kindje. Ook driejarigen stoppen nog weleens iets hun mond. Gelukkig zijn er modellen die speciaal geschikt zijn voor deze leeftijd.

> Bekijk het overzicht op bol.com

Poppen en speelfiguren

Poppen en speelfiguren blijven ook in de categorie speelgoed 3 jaar ontzettend populair. Hatchimals kopen is bijvoorbeeld erg leuk, maar ook de Boxer speelgoed kopen is een leuk idee. Natuurlijk zijn er talloze leuke poppen en speelfiguren waar je uit kunt kiezen. Bekijk wel wat je al in huis hebt. Is het echt nodig om hier nog meer van te kopen?

> Bekijk poppen en speelfiguren op bol.com

Kindertablet

Kinderen krijgen nu ook de leeftijd om te gaan spelen met een tablet. Je kunt hen natuurlijk laten spelen op je eigen tablet, maar je kunt ook een tablets voor kinderen kopen. Er zijn namelijk speciale modellen waar je uit kunt kiezen. Enkele modellen zijn namelijk speciaal geschikt voor kinderen. Deze zijn bijvoorbeeld beter bestand tegen valschade, beschikken standaard over een aantal andere apps en hebben een kindvriendelijke interface. Ook kun je vaak een schermtijd instellen, zodat je kinderen niet te veel spelen op een tablet.

> Bekijk kindertablets op bol.com

Spelen met zand

Buitenspelen is natuurlijk bijzonder leuk. Rondfietsen op een fietsje is leuk, maar spelen in de zandbank is én blijft natuurlijk ook erg leuk. Met een emmer en een schepje kun je ontzettend vele plezier beleven. Toch kun je ook nóg leuker speelgoed kopen. Zo kun je namelijk artikelen kopen waarmee je heuse zandkastelen kunt maken. Daarmee ontwikkelt de creativiteit van je kindje ook! Knutselen is erg leuk en dat kan natuurlijk zowel binnen als buiten.

> Bekijk buitenspeelgoed op bol.com

Trampoline

In de categorie speelgoed 3 jaar mag een trampoline niet ontbreken. Als het mooi weer is, is het natuurlijk bijzonder leuk om buiten te spelen. Een trampoline is dan ook erg leuk. Het leert je kindje ook beter zijn of haar balans te vinden. Bovendien gaat het vaak ook nog eens jaren en dat maakt het ook nog eens duurzaam speelgoed.

> Bekijk trampolines op bol.com

Muziek maken

Het is natuurlijk ook erg leuk om muziek te maken met papa en mama. Kinderen van deze leeftijd kunnen diverse leuke muziekinstrumenten in huis halen. Zo kan je onder andere kiezen voor een piano of een xylofoon. Dat zorgt voor oneindig veel speelplezier en bovendien groeit het zelfvertrouwen van je kindje.

> Bekijk muziekinstrumenten op bol.com

Nintendo Switch

Een gameconsole kan op deze leeftijd ook al erg leuk zijn. Veel spelletjes voor kinderen zijn vanaf drie jaar. Er zijn ook voldoende leerzame spellen en als je met mate op de Nintendo Switch speelt is er natuurlijk niets aan de hand. Bekijk hier ons overzicht: Nintendo Switch games voor kinderen. Deze lijst wordt met enige regelmatig ge-update en staat daarmee ook vol met de leukste spellen van dit moment. Beschik je nog niet over een Nintendo Switch? Je kunt hier je eigen model kopen bij bol.com!

> Bekijk Nintendo Switch + games op bol.com

Tekenen en kleuren

In de categorie speelgoed 3 jaar blijft tekenen en kleuren nog steeds erg leuk. Kinderen worden steeds creatiever en kunnen misschien al bepaalde dingen natekenen. Het is belangrijk dat je dit ook stimuleert. Kinderen krijgen hier zelfvertrouwen van en bovendien kunnen zij urenlang genieten. Dit hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Je kunt zelfs gratis tekeningen downloaden van het internet.

> Bekijk schriften en pennen op bol.com

Oefeningen voor school

Het duurt niet lang meer voordat je kleine naar school gaat. Je kindje zal dan van alles gaan leren. Zo gaat hij of zij het alfabet leren. Ook gaat je kindje te maken krijgen met cijfers. Het kan dus geen kwaad om hier al een beetje mee te oefenen. Je kunt bijvoorbeeld magneetletters kopen. Op die manier kun je alvast een beetje oefenen voor school.

Verkleedkleding

Droomt je kindje ervan om een echte koning te zijn? Of wil hij altijd al ridder zijn? Dan kun je ook leuke verkleedkleding kopen. Samen met een aantal vriendjes kan hij of zij leuke rollenspellen spelen. Ook kun je lekker keukentje spelen en misschien wel je kindje je dan ook wel helpen in de keuken. Dat moet je natuurlijk alleen maar stimuleren.

> Bekijk verkleedkleding op bol.com

Speelgoed voor in bad

Wellicht heb je het al in huis, maar dan is dit maar een herhaling: in de categorie speelgoed 3 jaar hoort ook gewoon speelgoed voor in bad. Het is natuurlijk erg prettig voor je kindje als hij of zij met de nodige spulletjes kan spelen in bad. Je kunt hem of haar lekker natgooien en ook hier veel plezier hebben.

> Bekijk badspeelgoed op bol.com

Buitenspeelgoed

Hierboven beschreven we al een trampoline en vertelden wij over een aantal zandbakartikelen. Toch is er natuurlijk nog meer buitenspeelgoed waar je aan kunt denken. Zo kun je bijvoorbeeld een leuke voetbal kopen, maar ook stoepkrijt kopen is natuurlijk ontzettend leuk. Een hinkelspel is bovendien leuk en leerzaam. Buiten kan je kindje werken aan zijn motorische vaardigheden en kan hij lekker bewegen.

> Bekijk buitenspeelgoed op bol.com

Tips speelgoed 3 jaar

Wil je graag het nieuwste speelgoed kopen? Zorg er dan voor dat je let op verscheidene zaken. Het is in eerste instantie belangrijk dat je kiest voor speelgoed dat ook daadwerkelijk bij zijn of haar leeftijd past. Ook is het fijn als je zo nu en dan artikelen koopt die ook echt leerzaam zijn. Zorg ervoor dat je speelgoed koopt dat daadwerkelijk past bij zijn of haar ontwikkeling. Natuurlijk kun je ook samen met je kindje iets uitzoeken. Kruip gerust achter de computer en kijk naar iets leuks!

Ook de hoeveelheid speelgoed moet je in de gaten houden. Zorg ervoor dat je niet te veel spullen koopt. Je kindje kan daardoor overprikkeld raken, waardoor je zijn spel verstoort. Wissel daarom bij voorkeur af. Kies bij voorkeur ook voor divers speelgoed. Als je kindje al talloze poppen heeft, is het niet per se nodig om nog meer te kopen. Diversiteit zorgt er bovendien voor een bredere scala aan vaardigheden voor je zoon of dochter.

Tot slot kun je nog letten op het duurzame karakter van je speelgoed. Kies liever voor stevig materiaal dan flutmateriaal. Misschien kost het soms iets meer, maar het kan ook langer mee. Misschien kun je het zelfs een generatie doorgeven.

Speelgoed 3 jaar kopen: surf naar bol.com

Populair speelgoed kopen? Voor de categorie speelgoed 3 jaar kun je uiteraard terecht op bol.com. Deze webshop heeft een bijzonder ruim assortiment die ook artikelen toont van andere webshops. Zo kun je ook gemakkelijk vergelijken welke aanbieder het voordeligste is. Alle artikelen worden gratis bij je thuisbezorgd vanaf 20 euro via deze webshop. Standaard geniet je bovendien van 30 dagen bedenktermijn. Als je het artikel wilt retourneren, is dat dus geen enkel probleem. Dat proces werkt erg eenvoudig via deze webshop.

Vind je dit een leuk artikel? Dan kun je dit blogbericht natuurlijk delen op social media. Daarvoor kun je gebruikmaken een van de onderstaande deelknoppen. Je kunt hieronder tevens een reactie en een sterrenbeoordeling achterlaten. Jouw stem is altijd anoniem! Bij een reactie vragen wij wel om jouw naam en e-mailadres. Je e-mailadres is niet zichtbaar op onze website.

Misschien vind je dit ook leuk