Speelgoed 1 jaar

Speelgoed 1 jaar

door

Als je baby 1 jaar oud is, zal hij of zij steeds meer dingen gaan begrijpen. Met geschikt speelgoed kan je kind goed leren én plezier hebben. Spelenderwijs leren kan door het juiste speelgoed te kopen. Wat is nu geschikt voor kinderen van deze leeftijd? Hieronder volgt een overzicht van speelgoed in de categorie speelgoed 1 jaar.

> Bekijk direct het overzicht op bol.com

Ontwikkeling

De tijd gaat altijd ontzettend snel. Voordat je het weet, is je kindje alweer een jaartje oud. Het was slechts een jaar geleden dat je je kindje voor het eerst in je armen had. Inmiddels kruipt of loopt hij of zij al. Hij probeert misschien ook al wat te zeggen en dat soort momenten moet je natuurlijk koesteren. Qua motoriek heeft je kindje al enkele kleine stappen gezet. Zo kan hij of zij waarschijnlijk al blokjes overpakken en dit weer opruimen. Houten bouwblokjes kopen op deze leeftijd is vaak ook een aanrader. Ook wordt je kindje steeds zelfstandiger en wil hij of zij ook steeds meer zelf doen. Tevens kun je gemakkelijker communiceren met je kleine. Hij of zij weet vaak wel wat ‘ie wil: zwaaien, klappen en wijzen gebeurt steeds meer. Misschien kan je kleine zelfs al een aantal woordjes uitspreken. Ook speelgoed voor kinderen van 1 jaar kan bijdragen aan een verbeterde ontwikkeling. In dit artikel tref je daarom een handig overzicht met speelgoedartikelen voor de categorie speelgoed 1 jaar.

Het leerproces

Als je kindje een jaar wordt, is hij of zij geen baby meer. Het is dan namelijk een dreumes. Vanaf deze periode zal je kindje ook weer andere dingen gaan doen. Je kind is leergierig en wil dingen ontdekken. Dat kan mét en zonder speelgoed 1 jaar, maar je kunt je kindje natuurlijk de juiste richting inloodsen. Enkele punten die jou en je kindje te wachten staan zijn als volgt:

  • Lopen zonder ondersteuning;
  • Ballen overgooien of trappen;
  • Blokjes stapelen;
  • Verschillende vormen in een stoof stoppen (zonder hulp);
  • Kleine zinnen van twee woorden zeggen;
  • Plaatjes benoemen;
  • Lichaamsdelen benoemen (oor, mond, hand);
  • Anderen nadoen.

Speelgoed 1 jaar is belangrijk

Speelgoed 1 jaar: voor kinderen is het belangrijk om te spelen met het juiste speelgoed. Er zijn natuurlijk talloze spulletjes waar je uit kunt kiezen, maar wat is nu echt leuk? In de eerste plaats is het natuurlijk belangrijk dat je kindje plezier heeft. Toch is het ook fijn als je kindje speelgoed heeft waar hij of zij ook iets van kan opsteken. Het mag best iets zijn wat hem of haar prikkelt en wat hem of haar bezighoudt. Zo kan je kindje namelijk ook nieuwe vaardigheden ontdekken en zodoende dus ook daarvan leren.

Voor elk kind kan dat natuurlijk weer verschillen. Niet ieder kind vindt ieder speelgoed ook leuk. Daarom tref je hieronder een overzicht voor de categorie speelgoed 1 jaar voor zowel jongens als meisjes.

Speelgoed 1 jaar: waar kan ik uit kiezen?

Ben je op zoek naar speelgoed voor kinderen vanaf 1 jaar? Dan heb je keuze uit talloze spulletjes. Hieronder volgen een aantal opties. Sommigen zijn natuurlijk erg logisch, terwijl je misschien aan bepaalde spullen niet had gedacht. Het overzicht voor categorie speelgoed 1 jaar volgt hieronder.

Knuffels en poppen

Knuffels en poppen ontbreken eigenlijk nooit uit de kast van kinderen. Kinderen vinden het nu eenmaal erg leuk om hiermee te spelen. Zij kunnen er niet alleen mee knuffelen, maar ook wordt hun fantasie gestimuleerd. Je kindje kan bijvoorbeeld gezinnetje spelen en daarmee de dagelijkse rollen in het leven leren begrijpen.

> Bekijk knuffels en poppen op bol.com

Houten speelgoed

Houten speelgoed is ook altijd razend populair. Ook in de categorie speelgoed 1 jaar is dit razend populair. Het is niet alleen duurzaam speelgoed, maar het is ook gewoon fijn materiaal. Je kunt dit generatie op generatie blijven gebruiken en dat maakt het misschien ook wel zo speciaal.

> Bekijk houten speelgoed op bol.com

Muziekinstrumenten

In de categorie speelgoed 1 jaar mogen natuurlijk geen muziekinstrumenten ontbreken. Je dreumes vindt het ontzettend leuk om geluiden te maken. Er zijn talloze varianten waar je uit kunt kiezen. Zo kun je onder andere kiezen voor leuke piano’s, maar ook een tamboerijn, sambaballen, bellenkrans of xylofoon zorgen voor de nodige creativiteit. Geluidjes maken is leuk en leerzaam.

> Bekijk muziekinstrumenten voor kinderen op bol.com

Buitenspelen

Binnenspelen is natuurlijk leuk, maar met mooi weer is buitenspelen natuurlijk nog leuker. Zo kun je in de categorie speelgoed 1 jaar natuurlijk ook talloze leuke artikelen voor buitenshuis kopen. Hierbij kun je onder andere denken aan een leuke zandbak met wat speelgoedauto’s. Zorg er wel voor dat je de zandbak nadien goed afsluit, zodat je geen ongewenste bezoekers krijgt.

> Bekijk buitenspeelgoed op bol.com

Leren lopen

Je kindje zal op deze leeftijd steeds meer de neiging hebben om te gaan lopen. In het begin gaat kruipen natuurlijk al aardig, maar jouw kindje ziet de rest in huis allemaal lopen. Om die reden wil hij of zij dat natuurlijk ook graag. Je kunt je kindje natuurlijk een beetje helpen. Met bepaald speelgoed kun je dit proces namelijk versnellen. Zo kun je onder andere kiezen voor een loopkar, een loopauto of bijvoorbeeld een loopfietsje. In de categorie speelgoed 1 jaar is de keuze uit artikelen echt enorm en bovendien voordelig te bestellen.

> Bekijk loopspeelgoed op bol.com

Speelgoed voor in bad

In de categorie speelgoed 1 jaar behoort natuurlijk ook speelgoed voor in bad. Er zijn talloze speelsets waar je uit kunt kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld lekker simpel bellenblazen in bad, maar ook kun je bijvoorbeeld kiezen voor eendjes of de schildpad Tomy. Het is ontzettend leuk voor kinderen van deze leeftijd. Het leidt bovendien ook een beetje af. Zo kun jij je kindje weer helemaal op en top schoonmaken.

> Bekijk badspeelgoed op bol.com

Hobbelen

In de categorie speelgoed 1 jaar behoort natuurlijk ook zogeheten hobbelspeelgoed. Wiebelen en hobbelen zorgt ervoor dat de motoriek verbetert. Je kunt bijvoorbeeld een hobbelpaard kopen, maar er zijn natuurlijk ook andere mogelijkheden. Zo hoeft het natuurlijk niet per se een paard te zijn. Je kunt tegenwoordig zelfs lekker hobbelen op een heuse tijger.

> Bekijk hobbelspeelgoed op bol.com

Taalspellen

Je kunt er natuurlijk niet vroeg genoeg mee beginnen: de Nederlandse taal. Elke ouder wil snel kunnen communiceren met hun kleine. In de categorie speelgoed 1 jaar kun je dus ook leuke taalspelletjes kopen. Vaak kan je kindje al papa en mama zeggen, maar je wilt natuurlijk meer horen. Er zijn talloze spelletjes beschikbaar. Surf naar bol.com en bekijk het zelf.

> Bekijk taalspelletjes op bol.com

Verstoppertje Spelen

Verstoppertje Spelen is echt een categorie op zich. Niet voor niets beschrijven wij dit dan ook apart in deze categorie speelgoed 1 jaar. Je kunt talloze leuke spelletjes kopen. Zo kun je onder andere Nijntje Verstoppertje Spelen kopen. Deze variant is ook beschikbaar in een versie met Dora of met Woezel & Pip. Wie Nijntje, Dora of Woezel & Pip als eerste vindt heeft gewonnen. Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden en dat maakt het ook voor deze leeftijd al erg geschikt. Ook dit speelgoed is erg leerzaam en daarmee ook echt leuk om te kopen.

> Bekijk Nijntje Verstoppertje spelen op bol.com

Vingerverf en ander creatief speelgoed

In de categorie speelgoed 1 jaar mag vingerverf en ander creatief speelgoed niet ontbreken. Het is niet alleen leuk om lekker te kliederen, maar het is ook nog eens erg leerzaam. Zo kunnen zij alvast wennen aan verschillende kleuren. Ook zien zij dat de kleuren kunnen veranderen als dit met elkaar gemengd wordt. Als je kindje net een jaar oud is, zal hij of zij dat misschien nog niet helemaal begrijpen. Is je kindje al anderhalf of tegen de twee aan? Dan komt dat besef wel steeds meer. Je kunt onder andere vingerverf kopen, maar je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor potloden en een vel papier.

> Bekijk vingerverf op bol.com

Auto’s, treinen en vliegtuigen

Vooral jongentjes vinden het natuurlijk erg leuk: auto’s. Er zijn in dit segment ook talloze keuzemogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld alvast kiezen voor Duplo (bekijk hier onze top 10 Duplo sets) of je kunt kiezen voor een VTech Toet Toet aanbieding. Ook is er houten speelgoed beschikbaar met daarin een aantal leuke treintjes. Auto’s, treinen en vliegtuigen: veel kinderen kunnen er geen genoeg van krijgen. Niet voor niets staat dit dan ook in deze categorie speelgoed 1 jaar.

> Bekijk autootjes op bol.com

Trekfiguren

Een ontzettend leuk knuffeltje op wieltjes? Trekfiguren zijn ook erg in trek bij deze leeftijdscategorie. Je kindje vindt het vaak leuk om dingen met zich mee te brengen. Als je een olifantje op wielen hebt, kun je die overal mee naar toe nemen. Ook dat vinden kinderen bijzonder leuk om te doen. Het is niet alleen leuk, maar ook erg leerzaam. Zo leert je kindje beter zijn of haar evenwicht te bewaren en je kind raakt hierdoor bewuster.

> Bekijk trekfiguren op bol.com

Keukensetje

Kinderen vinden het natuurlijk altijd leuk om te zien als papa of mama in de keuken staat. Gelukkig zijn er ook keukensetjes voor de allerkleinsten. Die zijn gelukkig ook niet zo duur als die van papa en mama zelf. Je kindje kan op die manier ‘zogenaamd’ zijn eigen eten klaarmaken. Dat zorgt niet alleen voor een leuk beeld, maar het is voor hen ook erg leerzaam. Zij spelen daarmee namelijk een rollenspel en dat is erg goed voor hun ontwikkeling.

> Bekijk keukensetjes op bol.com

Speelgoed 1 jaar kopen: waar kan ik op letten?

Wil je graag populair speelgoed kopen? Waar kan je op letten als je artikelen gaat kopen uit de categorie speelgoed 1 jaar? Het is in ieder geval belangrijk dat je iets koopt wat je kindje ook echt leuk vindt. Je hoeft natuurlijk geen knuffels en poppen te kopen als je weet dat je kindje veel liever met auto’s speelt. Andersom geldt dat natuurlijk ook: als je kindje niet zoveel heeft met auto’s, is een knuffel natuurlijk een betere optie.

Daarnaast is het belangrijk dat je let op de veiligheid. Speelgoedfabrikanten geven vaak wel een leeftijd aan, maar het kan ook geen kwaad om hier zelf op te letten. Schat de risico’s en de gevaren zelf ook altijd goed in. Ook is het belangrijk om te kijken of het speelgoed een beetje stevig is. Controleer of het niet snel kapot gaat en stuur het bij twijfel liever terug. Tot slot kun je kijken of het wel geschikt is voor je kind. Kan hij of zij het niveau van het speelgoed aan? Of is het juist al te gemakkelijk? Of misschien toch nog te lastig? Zorg ervoor dat je hier goed naar kijkt.

Speelgoed 1 jaar kopen: surf naar bol.com

Wil je graag het nieuwste speelgoed kopen? Ook voor de categorie speelgoed 1 jaar kun je natuurlijk terecht op bol.com. De webshop heeft een ontzettend ruim assortiment aan speelgoed en is zeker een aanrader voor al het nodige speelgoed. Vanaf 20 euro geldt er een gratis verzending en bovendien heb je standaard 30 dagen bedenktijd. Retourneren is uiteraard geen probleem en werkt bovendien ook erg eenvoudig. Er zijn geen kosten verbonden aan het terugsturen van een product. Voldoende redenen om nu naar bol.com te surfen voor het huidige assortiment.

Vind jij dit ook een leuk artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie. Als je een aanvulling hebt op de categorie speelgoed 1 jaar, dan vernemen wij dat natuurlijk ook graag. Je kunt hieronder een reactie acherlaten. Tevens kun je je stem achterlaten op dit artikel. Wij willen graag weten wat jij ervan vindt!

Misschien vind je dit ook leuk