smartwatch voor kinderen

Smartwatch voor kinderen

door

Tegenwoordig zijn er talloze smartwatches in de Nederlandse winkel te koop. Deze kunnen vrij prijzig zijn. Te duur voor je kind die nog veel buiten speelt? Logisch, want het is zonde als het kapot gaat. Kies daarom voor een smartwatch voor kinderen. Deze zijn voordelig én misschien nog wel leuker ook.

> Bekijk kindersmartwatches op bol.com

Waarom een smartwatch voor kinderen?

Het aantal mensen met smartwatches in Nederland wordt steeds groter. Je kunt er dan ook van alles mee: je meldingen lezen, je telefoon opnemen of zelfs van muzieknummer wijzigen. Talloze opties en dat is natuurlijk ontzettend handig. Je hoeft je smartphone immers niet meer uit je broekzak te halen. Deze moderne horloge kan echter ook vrij prijzig zijn. Je kunt daarom ook kiezen voor een smartwatch voor kinderen. Deze modellen zijn niet alleen voordeliger, maar zijn ook kindvriendelijk. Het motto van vandaag: een goede smartwatch voor kinderen hoeft geen honderden euro’s te kosten.

Top 10 smartwatch voor kinderen

Speciaal voor ouders hebben we een handige lijst opgesteld: de top 10 lijst smartwatch voor kinderen. Dit artikel wordt met enige regelmaat ge-update.

1. BELIO® gps-horloge

De BELIO® is een geschikte gps-horloge voor kinderen vanaf vijf jaar of ouder. Op deze leeftijd komt er vaak nog geen smartphone om de hoek kijken. Dan is dit model ook nog erg geschikt voor deze leeftijd. Het neutrale design is voorzien van een stabiel zwart-wit led-display en dat maakt het leuk voor alle generaties. Je kunt keuze uit drie verschillende kleuren kiezen: blauw, (lime)groen en roze.

Ouders kunnen kinderen op ieder moment volgen middels gps. Daarvoor is een handige app beschikbaar. Overigens is deze app geheel gratis te downloaden van de App Store. Je kunt via het apparaatje zelfs kort bellen met je kind. Vertrouw je niet helemaal wat je kind precies aan het doen is? Communiceer snel. Ook kun je je kind natuurlijk naar huis roepen als het eten op tafel staat. Je kunt op ieder moment en overal zien waar je kind is. Prachtig toch? Deze smartwatch voor kinderen is daarom ook ideaal om zodoende op afstand te communiceren. Immers is een smartphone niet nodig.

> Bestel de BELIO® gps-horloge via bol.com voor 129 euro

Nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan de onderstaande trailer:

2. VTech Kidizoom Smartwatch voor kinderen

Op nummer twee staat de VTech Kidizoom Smartwatch voor kinderen. Dit model is erg voordelig: voor 54,95 heb je het toestel morgen al in huis. Je kunt dit model bovendien in twee kleuren bestellen: blauw en paars. Dit krachtige model beschikt over een camera en de tijd wordt op een speelse manier weergegeven. Ook kunnen kinderen verscheidene leuke spelletjes spelen p het toestel. Met behulp van de stappenteller weten kinderen precies hoeveel zij hebben gelopen op een dag.

> Bestel dit model via bol.com voor slechts 54,95.

Benieuwd naar meer speelgoed van VTech? Bekijk ons overzicht!

3. Tech Supplies gps smartwatch voor kinderen

Dit model is iets voordeliger dan bovenstaand model. Deze schaf je namelijk aan voor 89,95 euro via bol.com. Dit model is verkrijgbaar in twee kleuren: roze (alhoewel dit wel erg op paars lijkt) en blauw. Daarmee is er voor een duidelijk onderscheid gekozen tussen een jongens- en meisjeshorloge. Ook dit model werkt met een gps-locator. Wel is het zo dat dit model Engelstalig is. Er kan een simkaart worden geïnstalleerd in het apparaatje, indien je op afstand wilt bellen met je zoon of dochter.

Daarnaast kun je ook zien waar je kind allemaal geweest is. Met behulp van de geschiedenisfunctie kun je precies zien welke route zij gelopen hebben. Ook een stappenteller is inbegrepen. Verder is het bijzonder handig dat je een zoekfunctie voor de smartwatch hebt. Ben je hem plotseling kwijtgeraakt? Je vindt het apparaatje gemakkelijk terug met behulp van de app.

> Bestel de Tech Supplies voor 89,95 euro bij bol.com

4. hellOO Smartwatch voor kinderen

De hellOO Watch is een gps smartwatch voor kinderen, welke leverbaar is in maar liefst vijf verschillende varianten. Je hebt namelijk keuze uit een roze model, een blauw model en een groen model. Ook zijn er twee witte modellen met een blauwe of roze rand. Toen wij de laatste keer keken, was echter alleen de roze variant nog beschikbaar. Dit model kun je nu direct bestellen voor slechts 116 euro via bol.com.

Het is een smartwatch voor kinderen met een telefoon en gps track-en-trace ineen. Dit model bezit talloze handige functies. Het is natuurlijk vooral erg handig dat je kind daadwerkelijk kan bellen met behulp van een simkaartje. Je hoeft dan geen aparte smartphone te kopen. Ook kun je via je smartphone of tablet precies inzien waar je kind allemaal geweest is. Er zit namelijk een handige geschiedenisfunctie op. Je laadt deze smartwatch voor kinderen bovendien gemakkelijk op met de bijgeleverde kabels.

> Bestel de hellOO Watch voor 116 euro bij bol.com

5. Tech Supplies smartwatch voor kinderen gps

Op plek stond ook al een model van Tech Supplies. Het bedrijf heeft echter nog een plekje veroverd in deze lijst. Dit model is echter wel Nederlandstalig. Wel betaal je ook iets meer voor dit model. Zowel het roze als het blauwe is namelijk tien euro duurder. Ook is dit model spat- en waterdicht. Ook heeft het model een hartslagfunctie. Daarmee is het wellicht nog wel een betere optie dan de andere beschikbare smartwatch voor kinderen van dit merk. Je zult echter wel iets dieper in de buidel moeten tasten.

Dit model beschikt over een een safety-zone. Als je kind binnen een straal van 500 meter speelt, ontvang je geen melding. Kom je kind buiten deze zone? Dan ontvang je een melding. Je kind is daarmee te ver uit de buurt en daarmee wil deze smartwatch voor kinderen je waarschuwen. Ook kun je een alarm instellen en SOS-familietelefoonnummers instellen. Zo hou je altijd grip op je kind.

> Bestel de Tech Supplies Watch voor 99,95 euro bij bol.com

6. Alcatel Move Time Kids

De Alcatel Move Time Kids werkt met verschillende besturingssystemen. Zo kun je dit model verbinden met onder andere smartphones die draaien op Android, iOS, Windows en Blackberry OS. Het model is voorzien van een gps-functie, wat inhoudt dat je je kind op afstand kunt volgen. Het model is niet voorzien van een hartslagfunctie. Je kunt dit model i slechts een kleur bestellen: blauw met een oranje rand. Het design is vrij basic, maar deze smartwatch voor kinderen doet wat ‘ie moet doen.

> Bestel de Alcatel Move Time Kids voor 99 euro bij bol.com

Benieuwd naar beelden van dit model? Bekijk de onderstaande trailer dan maar eens:

7. Kurio smartwatch voor kinderen

De Kurio smartwatch voor kinderen is een ideaal horloge voor kinderen vanaf vijf jaar. Je kunt je kind niet alleen goed in de gaten houden, maar je kind kan ook diverse leuke spelletjes spelen. Ook kunnen er foto’s gemaakt worden met deze leuke smartwatch voor kinderen. Met het bijbehorende fotobewerkingsprogramma kunnen de foto’s ook direct bewerkt worden.

Het is niet alleen speelgoed, maar het is ook nog eens handig voor ouders. Er zit namelijk een SOS-noodknop op. Deze is verbonden met een app, zodat iedere ouder precies kan zien waar zijn of haar kind uithangt. In de SOS-noodknop kun je bovendien medische informatie kwijt. Ook de belangrijkste contactpersonen kun je vermelden. Dat is veilig en vertrouwd! Wees er snel bij, want er zijn nog maar enkele op voorraad.

> Bestel de Kurio Smartwatch bij bol.com voor 52,44 euro

Meer weten over dit voordelige model? Bekijk de trailer:

8. Watchi Kids

De Watchi Kids is een een slimme én betaalbare gps-horloge, welke zeer nauwkeurig kan aantonen waar je kind zich bevindt. Het apparaatje is geschikt voor zeer jonge leeftijden. Het model is erg simpel ingericht en werkt ook uitstekend. Er kunnen namelijk verschillende icoontjes aangemaakt worden. Met behulp van de gratis app kun je bovendien gemakkelijk communiceren met je kind. Dit model gaat dan ook vaak wel iets verder dan de gemiddelde smartwatch. Echter is het model ook relatief prijzig: het model kost namelijk 109,95. Een groot nadeel is wel dat de app alleen beschikbaar is voor Android. Indien u beschikt over een Apple iPhone, kunt u de app dus niet downloaden.

Het model is dan wel weer voorzien van een touchscreen. Het werkt dus net zoals op de telefoon van mama en papa! Dat is wel zo leuk voor kinderen. Bovendien kunnen kinderen onderling met elkaar chatten: tenminste, wie ook deze stoere smartwatch heeft. Verder is het horloge voorzien van leuke functies als een schoolmodus of een stappenteller. Ook kun je herinneringen instellen: ‘vergeet je je gymkleding niet?’.

> Bestel de Watchi Kids voor 109,95 bij bol.com

9. GPS4KIDS gps-horloge

De GPS4Kids gps-horloge is een ontzettend uitgebreid model, welke verkrijgbaar is in drie kleuren. Zo kun je kiezen voor blauw, groen of paars. Het leuke kinderhorloge is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Ook voor dit model is een app beschikbaar. Ditmaal is er een app voor zowel iOS als Android. Via de handige interface kun je gemakkelijk de tijd en datum inzien. Ook kun je een adressenboek instellen. Via het adressenboek kun je ook daadwerkelijk bellen met deze smartwatch voor kinderen.

Het model is ook voorzien van gps. Op die manier weet je precies waar je kind zich bevindt. Bovendien kun je een veiligheidszone instellen. Als je kind buiten die zone komt, krijg je een waarschuwing per sms. Dat is wel veilig, want dan weet je dat je kind dichtbij je is. Tracken via gps blijft ook mogelijk buiten deze zone.

Het model is waterdicht in de klasse IP65. Dat wil zeggen dat het wel tegen regendruppels kan, maar je kunt er niet mee zwemmen.

> Bestel de GPS4KIDS gps-horloge bij bol.com voor 119 euro

10. BELIO Kidsafe gps smartwatch voor kinderen

Dit prachtige model is verkrijgbaar in meerdere kleuren. Je bestelt het vanaf 129 euro en het is voorzien van talloze functies. Zo wordt alle communicatie verstuurd via een beveiligde verbinding.

Deze smartwatch voor kinderen is geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. Kinderen kunnen klokkijken via een analoge als een digitale klokweergave. De weergave kun je gemakkelijk aanpassen door te klikken op de middelste knop. In het horloge kunnen maar liefst 15 nummers worden opgeslagen. Ouders kunnen dit voor hun kinderen instellen via de app.

De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Je kunt deze smartwatch voor kinderen gemakkelijk bedienen en je kunt alarmen, routes en voicechats instellen.

> Bestel dit model via bol.com voor 129 euro

Smartwatch voor kinderen kopen: waar kan je op letten?

Wil je graag een smartwatch voor kinderen kopen? Dan zijn er verschillende aandachtspunten waar je op kunt letten. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat je een veiligheidszone in kunt stellen? Of koop je juist een horloge voor je kind omdat je met hem of haar wilt communiceren? Of koop je het misschien ook als alternatief voor de wekker of wil je juist een stappenteller voor je kind? Er zijn verschillende aandachtspunten waar je op kunt letten. Hieronder hebben we een aantal vragen én antwoorden voor je op een rij gezet.

Kan ik een veiligheidszone instellen?

Veel ouders kopen een smartwatch voor kinderen voor de safety zone of veiligheidszone. Natuurlijk is het fijn dat je kind gewoon een prachtig horloge heeft, maar ook is het fijn dat je weet dat je kind dichtbij je is. Wil je graag dat hij of zij in de omgeving blijft spelen? Dan kun je een bepaalde zone instellen. Zodra je kind uit de zone gaat ontvang je een pushmelding op je smartphone. Je kunt je kind dan weer terugroepen.

Kan ik de geschiedenis inzien?

Bij verschillende modellen is het ook mogelijk om de geschiedenis in te zien. Of dat ook het geval bij jouw beoogde model, kun je natuurlijk terugzien in de omschrijving van de gewenste smartwatch voor kinderen. Je kunt daarmee inzien welke route je kind gelopen heeft. Het is misschien niet een broodnodige functie, maar kan in bepaalde gevallen handig zijn. Natuurlijk wil je ook geen controlfreak zijn, dus het is daarmee natuurlijk niet noodzakelijk.

Is er ook een zoekfunctie?

Als je je kind kwijt bent is het natuurlijk wel zo fijn als je hem of haar wilt snel kunt terugvinden. Gelukkig bieden verschillende modellen een handige zoekfunctie. Daarmee kun je je kind direct terugvinden. Vaak is dit ook erg nauwkeurig en je kunt de locatie eenvoudig terugzien in de app van de fabrikant. De meeste apps zijn geschikt voor zowel iOS als Android, maar controleer wel altijd de omschrijving. Je weet dan immers zeker dat het geschikt is voor jouw smartphone. Het aantal fabrikanten die ook een app hebben ontwikkeld voor Windows Phone is erg beperkt.

Kun je ook een alarm instellen?

Vind je kind het niet leuk om een wekker op zijn kamer te hebben? Een smartwatch voor kinderen kan dan zeker een goede keuze zijn. Op de meeste horloges kun je namelijk ook een wekker instellen. Op die manier kun je de wekker dus opbergen op zolder. Ook daarvoor geldt: controleer de omschrijvingen om hier zeker van te zijn.

Kan ik communiceren via de smartwatch voor kinderen?

Bij verschillende modellen kun je ook communiceren met je kind. Dat is het geval met de modellen met een simkaartje. Je kunt simpelweg een simkaart van de fabrikant invoeren en daarmee kun je dus bellen en sms’en. Het maakt hierbij niet uit wat voor smartphone jezelf hebt, want het werkt immers via het netwerk. Voor een dergelijk abonnement worden wel kosten in rekening gebracht, dus controleer vooral of je dit wel echt nodig hebt.

Kunnen er telefoonnummers in worden opgeslagen?

Als een smartwatch voor kinderen op het oog hebt, en je wilt eentje met een simkaartje, kun je natuurlijk ook kort nagaan of je er ook telefoonnummers in kunt opslaan. Doorgaans is dit beperkt tot circa 20 telefoonnummers, maar dat is vaak al meer dan voldoende voor je kind. Immers hebben zij niet zoveel broodnodige contacten die zij iedere dag moeten bereiken! Vaak kun je ook een SOS-nummer instellen. Dit nummer is dan extra eenvoudig te bereiken voor je kind.

Heb ik een abonnement nodig voor de smartwatch voor kinderen?

Bij diverse modellen kun je een abonnement afsluiten. Is dat ook echt nodig? Dat is afhankelijk van je voorkeuren. Vind je het voldoende om je kind te tracken met behulp van de gps-functie? Of wil je ook echt met je kind kunnen communiceren? Als je ook wilt kunnen communiceren is een simkaartje wel nodig. Daarvoor kun je een speciaal abonnement afsluiten. Deze abonnementen zijn gelukkig erg voordelig. Of dit nodig is kun je natuurlijk zelf bepalen als je een smartwatch voor kinderen kopen gaat.

Is een stappenteller nodig?

Wil je graag bijhouden hoeveel je kind beweegt? Dan kun je kiezen voor een model met een stappenteller. Vaak is het dan ook direct mogelijk om het aantal verbrande calorieën te meten. Heb je het idee dat je zoon of dochter net iets te veel Fortnite speelt? Stuur hem of haar dan naar buiten en ga na of hij of zij voldoende stappen heeft gezet. Dat is een erg leuke functie en het is ook mogelijk bij verschillende modellen. Soms is er ook een hartslagfunctie beschikbaar, maar dat is zeker niet zo bij alle modellen. Vaak is dat echter ook wel overbodig voor deze leeftijd.

Is een camera noodzakelijk?

Verschillende modellen zijn voorzien van een camera. Dat kan een leuke feature zijn, omdat je kind dan simpelweg leuke van foto’s van zichzelf kan maken. Houd er rekening mee dat de kwaliteit misschien niet zo goed is in vergelijking tot een gemiddelde smartphone. Voor deze prijs mag je dat misschien ook niet helemaal verwachten, maar het kan natuurlijk een leuke feature zijn.

Smartwatch voor kinderen zoeken via de app

Is je kind zijn of haar horloge verloren? Vaak kun je de smartwatch voor kinderen zoeken met behulp van de app. In principe werkt dat hetzelfde als de locatie-functie. Immers bekijk je niet waar je kind is, maar je bekijkt waar het horloge zich bevindt. Daarmee raakt je kind zijn of haar horloge dus ook niet zomaar kwijt. Dat zou ook zonde zijn, want bepaalde modellen zijn immers prijzig.

Bekijk de taal: Engels, Nederlands of allebei?

Sommige modellen zijn alleen in de Engelse taal. De meeste mensen zullen natuurlijk een Nederlands model willen. Het kan dus ook lonen om daar goed op te letten als je een smartwatch voor kinderen kopen gaat. Indien het enkel Engelstalig is staat dat vaak ook wel duidelijk omschreven. Zo ben je ervan verzekerd dat je het juiste model in huis haalt.

Smartwatch voor kinderen kopen: wat is mijn budget?

Wil je graag een smartwatch voor kinderen kopen? Dan is het natuurlijk ook gewoonweg belangrijk dat je een budget vaststelt. Kies je het liefste voor een model van enkele tientjes of kies je liever voor een duurdere variant? Gelukkig zijn de meeste modellen erg voordelig te verkrijgen. Wel is het belangrijk of je nagaat of er wel of geen abonnement bij zit. Bij de meeste is dat niet het geval, maar als je bepaalde gps-functies wilt of wilt kunnen bellen is het soms wél nodig. De kosten daarvan worden altijd omschreven in de omschrijving op bol.com.

Wat zit er allemaal in de doos?

In de meeste productomschrijvingen kun je gemakkelijk en snel teruglezen wat er allemaal in de doos zit. Zit er alleen een smartwatch voor kinderen in of krijg je er ook een handleiding bij? En hoe zit het met eventuele laadkabels? En heb je ook een doosje waar je het horloge in kan opbergen? Je kunt hier natuurlijk ook nog even goed op vergelijken zodat je altijd een goede keuze maakt.

Hoe zit het met de privacy van mij en mijn kind?

Privacy is in Nederland een steeds belangrijker thema geworden én dat is natuurlijk niet voor niets. Zo zouden ouders bang zijn dat dit gehackt zou kunnen worden. Voor ieder draagbaar apparaat geldt natuurlijk dat je leven min of meer tracken. Dat geldt ook voor je smartphone. Gelukkig wordt die informatie niet zomaar met iedereen gedeeld. Natuurlijk is en blijft dit wel een issue, want wie biedt nu echt zekerheid? Het is iets waar jezelf over kunt nadenken als je een nieuw model in huis haalt voor je kind.

Voor welke leeftijd is het geschikt (vanaf hoeveel jaar)?

Een smartwatch voor je kind kan geschikt zijn voor verschillende leeftijden. Veel ouders kopen er eentje als hun kind 9, 10, 11 of 12 jaar is. Echter zijn er ook verscheidene modellen die al geschikt zijn vanaf 6 jaar. Als je kind dus 6, 7 of 8 jaar is, is zo’n dergelijk horloge ook een prima keuze.

Hoe is deze top 10 smartwatch voor kinderen tot stand gekomen?

Een smartwatch voor kinderen kopen is natuurlijk geen alledaagse taak. Soms kan het ook erg lastig zijn om de juiste keuze te maken. Je hebt keuze uit enkele honderden modellen, maar waar kies je nu precies voor? Deze top 10 is tot stand gekomen door talloze modellen te testen op functionaliteit, prijs, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid. Op basis daarvan is de bovenstaande lijst samengesteld. Natuurlijk kun je de andere modellen ook bekijken. Volg daarvoor de link hieronder.

Smartwatch voor kinderen: zit er een geschikt voor model voor jouw kind bij?

Dit was onze lijst met smartwatches voor kinderen. Zit er een geschikt model bij voor jouw kind? Meerdere modellen zijn voorzien van de leukste snufjes. Het is niet alleen leuk voor je kind, maar het is ook nog eens erg veilig. Zo weet je altijd waar je kind zich bevindt met behulp van de gps-functie. Dat geeft natuurlijk een erg fijn gevoel.

Vind jij dit ook een interessant blogbericht? Deel dit artikel dan op social media met andere ouders! Als je wilt kun je hieronder ook een reactie achterlaten. Ook kun je dit artikel beoordelen met behulp van een sterrenbeoordeling. Uiteraard zijn wij erg benieuwd naar jouw mening!

Misschien vind je dit ook leuk