smartphone voor kinderen

Smartphone voor kinderen

door

Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd al een smartphone. Dat is niet alleen leuk voor een kind, maar ook handig voor ouders. Zo kun je je kind gemakkelijk bereiken. Gelukkig zijn er verschillende voordelige modellen waar je uit kunt kiezen. Wil je graag een smartphone voor kinderen kopen? In dit artikel lees je over de top 10 smartphones voor kinderen van dit moment.

> Bekijk alle kindertelefoons op bol.com

1. Samsung Galaxy J6

De Samsung Galaxy J6 is een smartphone die in 2018 voor het eerst op de markt kwam. Dit model beschikt over een fraai design met relatief vlotte hardware. Ook het infinity display zorgt voor redelijke beelden. Jammer is wel dat de resolutie enigszins bescheiden is, maar dit betreft ook een zeer voordelige smartphone voor kinderen. Voor circa 150 euro haal je dit model namelijk al in huis. Het scherm is aan de voorzijde bijna helemaal gevuld en daarom is een hoesje ook zeker een aanrader.

Standaard is er 32GB opslag aanwezig, maar je kunt dit eventueel uitbreiden tot maximaal 256GB. Aan de achterzijde is een 13 megapixelcamera aanwezig en dat is meer dan genoeg voor kids! De Samsung Galaxy J6 draait op Android 8.0 Oreo.

> Bekijk dit model op bol.com

1 Samsung Galaxy J6 (2018)

2. Nokia 3 Plus

De Nokia 3 Plus werd eveneens uitgebracht in het jaar 2018. Het is een budgetsmartphone met een 5-inch scherm met een resolutie van 1280 bij 720 pixels. Zowel aan de voorzijde als de achterzijde is er een 8 megapixelcamera aanwezig. Kinderen kunnen dus leuke selfies maken! Deze smartphone voor kinderen draait op Android 7.0 Nougat en er is zelfs een ondersteuning aanwezig voor twee simkaarten. Voor kinderen is dat misschien geen broodnodige feature, maar de optie zit er in ieder geval op.

De Nokia 3 krijgt een dikke voldoende vanwege de stevige basis. Dat is natuurlijk ideaal voor kinderen omdat zij een smartphone nog weleens laten vallen. Toch is het niet geheel onbelangrijk om wel een hoesje te gebruiken. Immers is het geen Nokia 3310 van vroeger! De Nokia 3 Plus is los verkrijgbaar vanaf circa 110 euro.

> Bekijk dit model op bol.com

2 Nokia 3.1 Plus

3. Sony Xperia L3

De Sony Xperia L3 is een budgettoestel die vooral ook erg betaalbaar is. Er is een groot scherm aanwezig en dat is ideaal voor kinderen die zo nu en dan weleens een filmpje willen kijken. Het design oogt bovendien erg luxe en met behulp van de forse 3300 mAh accu gaat deze smartphone voor kinderen ook nog wel een tijdje mee. De processor mag misschien niet de snelste zijn, maar misschien is dat ook niet helemaal nodig voor kinderen. Als je een spelletje wilt spelen kan dat gelukkig wel prima. Het grote beeldscherm is daar natuurlijk ook erg geschikt voor.

Dit toestel beschikt aan de achterzijde zelfs over een dubbele camera. Heb je een creatieve zoon of dochter en wil hij of zij wel graag een leuk kiekje schieten? Dan is dit model natuurlijk bijzonder leuk. De Sony Xperia L3 is verkrijgbaar vanaf 178 euro en dat maakt het een voordelige smartphone voor kinderen.

> Bekijk dit model op bol.com

3 Sony Xperia L3 - 32GB

4. Motorola Moto E5

De Motorola Moto E5 is een zeer geschikte smartphone voor kinderen. Je krijgt namelijk kwaliteit voor een klein prijsje. Deze smartphone beschikt over een flinke accu (4000 mAh) en gaat dus ook lang mee op een acculading. Bovendien draait dit model op Android 8.0 Oreo en daarmee is het toestel voorzien van recente software. De camera’s zijn wel enigszins bescheiden en dat is natuurlijk jammer als je kindje het leuk vindt om foto’s te maken.

Dit model is al verkrijgbaar vanaf slechts 120 euro en dat maakt het een bijzonder goedkoop model. Je kunt dit model natuurlijk met een abonnement kopen, maar los kopen is natuurlijk ook prima mogelijk. Immers is het geen dure aankoop.

> Bekijk dit model op bol.com

4 Motorola Moto E5

5. LG G7 Fit

De LG G7 Fit is een middenklasse smartphone die werd uitgebracht in de herfst van 2018. Qua ontwerp doet dit model je misschien denken aan de duurdere G7 ThinQ. Toch is dit het budgetmodel en beschikt het over iets minder functies. Het is daarmee een ideale smartphone voor kinderen, want voor circa 200 euro haal je dit toestel in huis.

Deze smartphone voor kinderen beschikt over een flink beeldscherm met een scherpe resolutie. Het ontwerp is zeer fraai en je kunt er zelfs twee simkaarten in stoppen. Ook dat zal misschien niet helemaal nodig zijn voor kinderen, maar de optie is in ieder geval aanwezig. Er is relatief weinig opslaggeheugen, maar je kunt dat gelukkig uitbreiden. Dat hoeft dus geen nadeel te zijn.

> Bekijk dit model op bol.com

5 LG G7 Fit

6. Xiaomi Mi 8 Lite

Xiaomi is een opkomend merk in de smartphone wereld. Ook de Xiaomi Mi 8 Lite is een populaire smartphone voor kinderen. Deze telefoon beschikt over een groot beeldscherm, er is veel werk- en opslaggeheugen en de hardware werkt bijzonder vlot. Voor een klein prijsje van circa 200 euro haal je deze smartphone voor kinderen in huis. Wel is er een glazen achterkant aanwezig en dat maakt het toestel wel erg gevoelig. Toegegeven, kinderen laten hun smartphone nog weleens vallen. Het kan dus geen kwaad om een goed hoesje te halen.

Onderscheidend aan deze smartphone is dat de prijs/kwaliteitsverhouding bijzonder goed is. Voor circa 200 euro haal je gewoonweg veel telefoon in huis. Dit kan dus ook een zeer goede koop zijn.

> Bekijk dit model op bol.com

6 Xiaomi Mi 8 lite

7. Motorola One

De Motorola One is een Android-One toestel. Je kunt dus vaak genieten van updates en dat zorgt voor meer veiligheid. Het design is herkenbaar, het toestel is vlot en de camera is meer dna prima. De hardware is misschien een beetje matig, maar wel geschikt als smartphone voor kinderen. Aan de achterzijde is zelfs een dubbele camera aanwezig en dat is natuurlijk leuk voor de creatieve kindjes!

Met een accu van 3000 mAh gaat het toestel ook relatief lang mee. Onderscheidend aan andere smartphones is dat het design er goed uitziet. Ook het Android One-programma is een pluspunt. Voor circa 200 euro haal je dit toestel in huis. Wil je graag een smartphone voor kinderen kopen? Dan kan dat best een leuke keuze zijn. Uit de reviews blijkt dat het toestel goed is beoordeeld.

> Bekijk dit model op bol.com

7 Motorola One

8. Huawei Y6 2019

De Huawei Y6 2019 is, zoals de naam al doet vermoeden, uitgebracht in 2019. Je kunt dit model kopen voor slechts 149 euro en dat maakt het een erg voordelige koop. De lederen achterkant valt bijzonder op en het toestel ziet er ook gewoonweg erg mooi uit. Aan de achterzijde kun je genieten van een 13 megapixelcamera. Er is een accu aanwezig van circa 3020 mAh-accu. Deze smartphone voor kinderen gaat dus met gemak een dagje mee. Er is een vingerafdrukscanner aanwezig, maar je kunt ook kiezen voor gezichtsherkenning.

Deze smartphone voor kinderen draait standaard op Android 9.0 Pie en dat is zeker een pluspunt. Daarmee draait dit toestel ook op de nieuwste software van Android.

> Bekijk dit model op bol.com

8 HUAWEI Y6 2019

9. Honor 8X

De Honor 8X is een ideale smartphone voor kinderen. Het is de opvolger van de 7X en beschikt over een mooi ontwerp. Er is een 6,5-inch beeldscherm met een notch en het toestel draait op Android 8.1 oreo. Aan de achterkant bevindt zich een 20 megapixelcamera (f/1,8) + 2 megapixelcamera dual-camera (inclusief depth sensor), aan de voorzijde een 16 megapixel front-camera. De adviesprijs van dit model is 249 euro, maar je kunt het toestel al voordeliger in huis halen. Je kunt deze smartphone voor kinderen kopen in de kleuren zwart en blauw.

> Bekijk dit model op bol.com

9 Honor 8X

10. iPhone 7

We sluiten deze lijst smartphone voor kinderen af met de iPhone 7. De meeste telefoons uit deze lijst waren erg voordelig. Toch is de iPhone 7 toch wel iets duurder. Momenteel kun je deze smartphone voor kinderen in huis halen voor circa 449 euro. Toch kan dit wel een erg handige telefoon zijn. Al je als ouder ook beschikt over een iPhone heb je de mogelijkheid om apps met elkaar te delen. Bovendien zijn Zoek Mijn iPhone functies ook handig als je zelf ook een iPhone hebt. Het synchroniseren werkt allemaal erg goed en dat maakt het ook interessant om te kiezen voor dit model. Om die reden hebben wij dit iets duurdere model toch toegevoegd in de lijst.

> Bekijk dit model op bol.com

10 Apple iPhone 7

Smartphone voor kinderen: prepaid of toch een abonnement?

Wil je graag een smartphone voor kinderen kopen? Dan is het belangrijk dat je goed nadenkt over de keuze tussen prepaid of een abonnement. Veel ouders kiezen ervoor om in eerste instantie te kiezen voor prepaid. Dat is ons wat ons betreft ook een goede keuze, want daarmee hou je de kosten namelijk goed in de hand. Kinderen kunnen zomaar te veel data gebruiken of te bellen zonder dat zij dat door hebben. Dat kan ook zorgen voor een torenhoge telefoonrekening. Als je kiest voor een abonnement is het dus belangrijk dat je dit goed bespreekt.

De bovenstaande modellen zijn allemaal simlockvrij. Dat houdt in dat je nadien altijd nog kunt wisselen van simkaartje. Heb je een smartphone voor kinderen gekocht en wil je nadien het kaartje wisselen omdat je toch graag wilt overstappen naar een abonnement? Dan kun je elke willekeurige sim only provider uitkiezen. Je kunt het kaartje gewoon wisselen en het prepaidkaartje eruit halen. Uiteraard bepaal je zelf wat jouw keuze is.

Wil je een prepaid kaartje kopen? Surf naar bol.com voor simkaartjes van alle providers.

BKR-registratie

Koop je een smartphone voor kinderen met abonnement waarbij de toestelwaarde hoger is dan 250 euro? Dan ontvang je een BKR-registratie. Dat houdt in dat deze lening geregistreerd wordt bij het Bureau Krediet Registratie. Koop je daarentegen een losse smartphone? Dan heb je deze smartphone voor kinderen dus ook in een keer afbetaald. Je hoeft je in dat geval ook geen zorgen te maken over een BKR-registratie.

Smartphone voor kinderen: waar kan ik nog op letten?

Er zijn talloze modellen waar je uit kunt kiezen. Momenteel zijn dit de 10 beste smartphones waar je uit kunt kiezen. Je kunt natuurlijk op verschillende zaken letten als je je nieuwe telefoon in huis haalt. Zo kun je niet alleen letten op prijs, maar ook bijvoorbeeld op de kwaliteit van de camera. Vind jouw kind het leuk om met enige regelmaat foto’s te maken? Dan is het natuurlijk wel fijn dat je let op de camerakwaliteit.

Bovendien hebben verscheidene telefoons ook een handige gps-functie. Dat is ook erg handig voor ouders want daarmee kun je ook eenvoudig nagaan waar je kind zich op dat moment begeeft. Een dergelijke gps-functie zit vaak ook op een smartwatch voor kinderen.

Tot slot is het belangrijk om te letten op de software op een smartphone voor kinderen. Android-toestellen worden niet levenslang ge-update. In de omschrijvingen bij de verschillende modellen kun je teruglezen of het toestel nog wordt ge-update naar een nieuwere versie in de nabije toekomst.

Bekijk reviews

Als je een smartphone voor kinderen kopen wilt is het ook belangrijk dat je let op de verschillende reviews. Veel consumenten kiezen ervoor om reviews te schrijven. Dat kan ontzettend veel informatie opleveren. Natuurlijk geeft een fabrikant aan hoe goed hun smartphone is. Toch zijn er ook heus wel een aantal pijnpuntjes aan een bepaalde smartphone voor kinderen. In de reviews kun je dat dan vaak weer teruglezen. Dat kan je misschien net even helpen bij je keuze.

Smartphone voor kinderen aanbiedingen

Er zijn ontzettend veel smartphone voor kinderen aanbiedingen. De hoeveelheid aanbiedingen gaat zo snel: dat kun je haast niet bijhouden. Dat heeft er simpelweg mee te maken dat er ontzettend veel budgettelefoons zijn. Als de ene weer uit het assortiment verdwijnt komt er weer een nieuwe voor in de plaats. Wij houden deze top 10 lijst uiteraard up-to-date zodat je altijd een goede keuze kunt maken.

Zorg ervoor dat je ook een hoesje aanschaft

Als je een smartphone voor je kind koopt, is het raadzaam dat je ook een hoesje (of case) in huis haalt. Bepaalde modellen zijn namelijk voorzien van een glazen achterkant. Het is dus niet onverstandig om te kiezen voor een beetje extra zekerheid. Smartphones zijn natuurlijk steeds gevoeliger geworden: helemaal sinds de komst van de voorkantvullende schermen. Een hoesje of case kun je gelukkig voordelig kopen. Vaak zie je deze mogelijkheid ook wel tijdens het afrekenen. Je kunt je hoesje in de regel dan ook extra voordelig bestellen.

Waar kan ik een smartphone voor kinderen kopen?

Wil je graag een smartphone voor kinderen kopen? Dan kun je kiezen uit meerdere webshops. Als je wilt kiezen voor een telefoon met abonnement kun je natuurlijk surfen naar een van de verschillende providers. Wil je echter liever een los toestel kopen in combinatie met een prepaidkaartje (wat wordt aangeraden voor kinderen), dan kun je terecht op bol.com. Via deze webshop heb je namelijk keuze uit talloze smartphones voor kinderen tegen een scherpe prijs.

Wil je een smartphone voor kinderen graag combineren met een leuke kindertablet? Bekijk dan hier onze lijst met tablets voor kinderen.

Misschien vind je dit ook leuk