Robot speelgoed voor kinderen

Robot speelgoed voor kinderen

door

Wil je graag robot speelgoed voor kinderen kopen? Dan heb je keuze uit talloze leuke modellen. Voor verschillende leeftijdsgroepen zijn er uiteenlopende modellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een model die geschikt is voor jonge kids, maar ook zijn er een aantal leuke modellen die geschikt zijn voor ouderen kinderen. In dit artikel nemen je mee in robotland! Je leest hier over het beste robot speelgoed voor kinderen. Hierbij hebben wij een selectie gemaakt uit verschillende leuke modellen van dit moment.

Een speelgoed robot voor je kind kopen: bekijk de beste modellen van dit moment

Een robot voor je kind kopen: het is natuurlijk geen alledaagse taak. Toch kan het natuurlijk ontzettend leuk zijn om je eigen robotje in huis te halen. Niet alleen leuk voor je kind, maar stiekem ook wel erg leuk voor de ouders. Welke modellen zijn nu erg hip? Het aanbod aan speelgoedrobots verandert met enige regelmaat. Uiteraard houden wij dit artikel daarom ook up-to-date zodat je altijd op de hoogte blijft van de leukste robots. Hieronder volgt een korting samenvatting.

Samenvatting robot speelgoed voor kinderen

Heb je geen tijd of zin om het hele artikel te lezen? Dan kun je de onderstaande samenvatting lezen. Hier beschrijven wij welke robots nu erg leuk zijn. Hieronder volgen de best robots voor je kind van dit moment:

  • Silverlit MazeBreaker – Goedkoop, verkrijgbaar in twee kleuren, communiceren met andere MazeBreakers;
  • Robocar Poli Transforming – Verkrijgbaar in vier modellen, goedkoop, geschikt voor kinderen vanaf drie jaar;
  • Build-a-Bot konijn – Speelgoed outlet, STEM-technologie, leerzaam en interactief;
  • Silverlit MacroBot – Met afstandsbediening, goedkoop, Speelgoed van het Jaar (winnaar);
  • Boxer robot – Nu sterk afgeprijsd, leverbaar in twee kleuren, interactief, leuk voor kinderen;
  • Mind designer Clementoni – Nomimatie Speelgoed van het Jaar 2018, rekenbord, erg leerzaam, interactief;
  • Teksta Robot Kitty – Kan 360 graden draaien, geeft aan als zij honger heeft, erg interactief;
  • Zoomer Konijn – Meer dan 80 snacks die je kunt voeren, goedkoop en interactief;
  • Teksta Robot Puppy – Zeer fraai design, ideaal voor kinderen vanaf vijf jaar en gratis app beschikbaar;
  • Anki COZMO – Meest uitgebreide model met talloze mogelijkheden en functies. Wel prijzig.

Leukste robot speelgoed voor kinderen

Wil je graag het beste en leukste robot speelgoed voor kinderen kopen? Dan heb je keuze uit verschillende modellen. Hieronder volgt de top 10 van dit moment. De verschillende speelgoed robots veranderen vaak in assortiment en daarmee proberen we deze lijst uiteraard ook zo goed mogelijk up-to-date te houden.

1. Silverlit MazeBreaker

Silverlit MazeBreaker speelgoed robot voor kinderenDe Silverlit MazeBreaker is al enkele tijd op de markt. Dit is een voordelige koop, want deze interactieve speelgoed robot voor kinderen kost slechts 19,99 euro. Je hebt keuze uit twee verschillende kleuren (wit en zwart) en het gewoonweg een erg leuk exemplaar. Het apparaatje kan zich gemakkelijk bewegen en zijn ogen geven licht in twee verschillende kleuren. Bovendien is het exemplaar voorzien van muziek en leuke sound effects. Voor een laag prijsje haal je dus een bijzondere leuk robotje in huis.

Uniek is dat de Silverlit Mazebreaker een pad kan volgen. Je kunt dus een doolhofje maken en hij komt er gegerandeerd doorheen. Als je twee exemplaren in huis hebt kunnen zij ook met elkaar communiceren. Daarvoor kun je ook een handige app downloaden. Uiteraard is deze gratis.

2. Robocar Poli Transforming

Robocar Poli Transforming kindBen je fan van Robocar? Dan kun je de Robocar Poli Transforming in huis halen. Dit model is bijzonder leuk en leverbaar in maar liefst vier verschillende varianten. Zo kun je niet alleen Poli kopen, maar ook Amber, Helly of Roy. Als je de film kent weet je vast waar wij het over hebben. Ook dit betreft een erg voordelige koop: 14,95 euro en je haalt deze speelgoed robot voor kinderen in huis. Deze robotjes zijn geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Deze robotjes worden overigens ook uitgegeven door het merk Silverlit, net zoals dat het geval is voor de Mazebreaker.

3. Build-a-Bot Konijn

speelgoed robot voor kinderen konijnBen jij een echte dierenfan? Dan kun je kiezen voor de Build-a-Bot konijn. Als je wilt kun je ook een vos kopen. Deze behoren nu tot de speelgoed aanbiedingen, want deze modellen zijn nu namelijk bijna uitverkocht. Je kunt je eigen robotdier eenvoudig in elkaar bouwen. Als je wilt kun je je robotvriendje voeren met een worteltje. De Build-a-Bot is gebouwd met behulp van STEM (Science, Technology, Engineering en Mathematics). Dit robot speelgoed voor kinderen staat bekend als leerzaam en interactief. Een prima aankoop dus.

4. Silverlit MacroBot

Silverlit MacroDe Silverlit Macrobot gaat ook al een tijdje mee en is nog steeds erg leuk. Dit was de winnaar van Speelgoed van het Jaar in 2017. Dat is natuurlijk al eventjes geleden, maar desalniettemin blijft dit bijzonder leuk speelgoed. Je kunt je deze robot besturen met behulp van de bijgeleverde afstandsbediening. Het robotje beweegt zich gemakkelijk overal heen en heeft een aantal voorgeprogrammeerde acties. Ook hiervoor kun je een gratis app downloaden waardoor het nog weer een stukje interactiever wordt. Dat maakt het al met al erg leuk! Deze speelgoed robot voor kinderen is geschikt voor de leeftijd zes jaar en ouder.

5. Boxer interactieve speelgoed robot voor kinderen

Boxer Interactieve speelgoed robot voor kinderenWellicht komt je dit model al wel bekend voor. Wij hebben namelijk al eens een Boxer speelgoedrobot review geschreven. Deze kleine interactieve robot is uitgebracht door het merk Spin Master, die overigens ook de Hatchimals en Hatchibabies op de markt heeft gebracht. In de laatste maanden is dit model erg afgeprijsd. Eerder betaalde je ruime bedragen voor dit robotje, maar je kunt het exemplaar nu in huis halen voor slechts 24,99 euro. Je hebt keuze uit de kleuren blauw en zwart en dat is natuurlijk erg leuk.

Middels de IR-sensoren kan het robotje jouw handen volgen. Ook is er een interactieve bal waarmee je kind zijn nieuwe robot graag wil spelen. Dat maakt het erg interactief en het is ook nog eens een voordelige koop. Deze Boxer speelgoed robot voor je kinderen is dus zeker een goede koop.

6. Mind designer Clementoni

Mind designer robot Clementoni kindDe Mind designer Clementoni werd genomineerd voor Speelgoed van het Jaar in 2018. Deze intelligente robot leert je kind te coderen en tekenen. Op een speelse manier kan je kind zijn of haar vaardigheden verder ontwikkelen. Ook voor dit exemplaar is een handige app beschikbaar welke ook erg leuk is. Wil je graag leuk speelgoed kopen dat ook nog eens leerzaam is? Dan is dit model zeker een aanrader. Er is ook een rekenbord aanwezig, dus naast creativiteit kan je kind ook werken aan zijn of haar rekenkunsten!

7. Teksta Robot Kitty 360 graden

Teksta Robot Kitty 360 gradenLiefhebbers van dieren opgelet: de Teksta Robot Kitty 360 graden is nog maar beperkt leverbaar. Je hebt keuze uit de kleuren roze en blauw en het is een bijzonder leuk robotje. Zij kan zitten, stappen, miawuen en zelfs huilen. Als je katje honger krijgt zal ‘ie dat aangeven. Zo zullen de ogen verlicht worden en voert zij 360 graden salto’s uit! Dat is ontzettend grappig om te zien. Je kunt het beestje virtueel wassen en dat maakt het vooral erg grappig. Je kunt hier urenlang plezier aan beleven en ook kleinere kinderen zullen hier snel van kunnen genieten.

8. Zoomer Hongerig Konijn

konijn van zoomerOok dit model is ontwikkeld door het populaire merk Spin Master. Dit konijn is altijd hongerig en is dus ook altijd op zoek naar lekker eten. Als je op het neusje klikt maakt zij leuke konijnengeluidjes. De lichtgevende en expressieve ogen zorgen voor een grappige voorstelling. Je konijntje zal aandacht bij je zoeken als zij honger heeft. En geloof ons: dat zal zij dus ook vaak doen. Dit robot speelgoed voor kinderen is geschikt vanaf de leeftijd vijf jaar. Er zijn meer dan 80 snacks die je je konijn kunt voeren, dus je bent wel even zoet.

9. Teksta Robot Puppy

robot puppy kindHierboven omschreven we al het katje. Ben je geen kattenfan, maar vind je honden daarentegen ontzettend leuk? Dan kun je ook kiezen voor de Teksta Robot Puppy. Dit model is blauw en ziet er bijzonder schattig uit. Het beestje reageert op aanraking, je stem of gebaren. Ook op licht kan het beestje reageren. Ook kan de Teksta Robot Puppy een heuse backflip uitvoeren. Het is een ideaal robotje voor jongen oud. Ook dit model is geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar. Er is een gratis app beschikbaar die je onder andere op een iPad voor kinderen kunt installeren.

10. Anki COZMO

ANKI Cozmo speelgoed robot voor kinderenWe sluiten deze top 10 af met de Anki COZMO. Dit is ook direct het duurste model uit deze lijst. Daar waar de andere robot speelgoed artikelen allemaal goedkoper waren dan 100 euro, is deze maar liefst 199 euro. Dit is echter een robot zoals je die alleen maar ziet in films. Het beestje zal je op ieder moment weer verrassen met de leukste dingen. Hij kan ook zelf op pad gaan en kan spelen met zijn zogeheten cubes. Dit exemplaar is erg vrolijk en doet graag zijn eigen ding. Cozmo is een game-playing-machine en is een erg leuke aankoop.

Robot speelgoed voor kinderen kopen: waar kan je op letten?

Wil je graag robot speelgoed voor kinderen kopen? Dan is het belangrijk dat je let op verschillende aandachtspunten. Zo kun je er onder andere op letten of je het robotje nog moeten programmeren, welk budget je voor ogen hebt en of batterijen inbegrepen zijn. Hieronder behandelen we deze onderwerpen nog iets uitgebreider.

Robot programmeren voor je kind

Moet een robot ook programmeren voor je kind? Dat is echt afhankelijk van het model. De meeste robots zijn echter al voorgeprogrammeerd. Je drukt er dus simpelweg batterijen in en vervolgens gaat je robot speelgoed voor kinderen simpelweg aan. Je kind kan er dus direct van genieten. Sommige duurdere modellen zal je wel moeten programmeren, maar de mogelijkheden zijn dan vaak ook veel uitgebreider. Het is raadzaam om daarop te letten als je je robotje in huis haalt.

Robot bouwpakket voor je kind

Het robot bouwpakket voor je kind ziet er vaak eenvoudig uit. Bepaalde modellen zitten al helemaal in elkaar. Je stopt er batterijen in en je robotje begint met lopen. Dat geldt echter niet voor alle modellen. Indien dat niet het geval is zit er uiteraard een uitgebreide handleiding bij. Op die manier kun je eenvoudig en snel je nieuwe vriendje in huis halen.

Zitten er batterijen in het pakket?

Als je een robot voor je kind in huis haalt is het natuurlijk wel zo fijn als je direct alle benodigdheden erbij koopt. Je hebt in principe altijd batterijen nodig, maar deze worden er vrijwel nooit bijgeleverd. Gelukkig kun je slim combineren op bol.com. Je kunt er dus ook direct batterijen bijbestellen. Dat is een aanrader, want dan heb je al het nodige direct in huis.

Zijn STEM-functies inbegrepen?

De term STEM hebben wij hierboven ook al eens beschreven. Dit staat voor Science, Technology, Engineering en Mathematics. In de omschrijving je vaak teruglezen of dit inbegrepen is. Het is leuk om daarnaar te kijken, omdat dit wel iets zegt over de kwaliteit van robot speelgoed voor kinderen. Je kind zal daar simpelweg meer plezier aan beleven en het is ook leerzamer.

Heeft de robot een eigen persoonlijkheid?

Interactief speelgoed wordt steeds populairder. Veel interactief speelgoed heeft ook een eigen persoonlijkheid. Dat geldt dus ook voor verscheidene robots. Sommige robots kunnen hun persoonlijkheid ook verder ontwikkelen. Hoe je kind omgaat met zijn of haar robot is daarmee dus erg belangrijk. Vind je leuk dat je kind een echte robotgenoot krijgt? Dan kun je daarop ook op letten.

Is er een app beschikbaar?

Soms kun je ook een (gratis) app downloaden, maar dat is niet altijd zo. Het kan wel erg leuk zijn als er een app beschikbaar is. Dat is natuurlijk helemaal leuk als je al een tablet voor kinderen in huis hebt. Bekijk goed of de app compatibel is met de software van je tablet.

Bekijk het leeftijdsniveau

Tot slot is het ook nog belangrijk om te letten op het leeftijdsniveau. Verscheidene modellen zijn geschikt voor kinderen vanaf vijf jaar. Echter zijn er ook bepaalde modellen die geschikt zijn voor peuters. Controleer dat dus goed in de omschrijvingen.

Bekijk robot speelgoed voor kinderen online

Wil je graag een robot speelgoed voor kinderen kopen? Surf naar bol.com en bekijk hier de leukste exemplaren van dit moment. De elektronica is erg leuk en een absolute aanrader. Uiteraard geniet je van gratis verzending vanaf 20 euro en heb je een bedenktermijn van 30 dagen. Niet alle robots zijn duurder dan 20 euro, maar je kunt er natuurlijk ook direct batterijen bijstellen. Zo krijg je het bedrag gegarandeerd boven 20 euro en betaal je dus geen verzendkosten. Dat is natuurlijk wel zo fijn.

Wat vind jij van dit artikel? Laat je mening hieronder gerust weten. Je kunt een sterrenbeoordeling achterlaten, maar je kunt natuurlijk ook een reactie posten.

Misschien vind je dit ook leuk