Programmeren voor kinderen met speelgoed

Programmeren voor kinderen met speelgoed

door

Steeds meer ouders vinden spelenderwijs leren belangrijk. Er zijn natuurlijk meerdere mogelijkheden en ook programmeren voor kinderen met speelgoed behoort natuurlijk tot de mogelijkheden. Uit welk speelgoed kun je dan kiezen en wat is nu betaalbaar én leuk? In dit artikel vind je een overzicht van goedkoop en leuk speelgoed. Er zijn talloze leuke artikelen waar je uit kunt kiezen, waaronder Co-de-Rups, Meccanoid robot, Doc en Osmo Coding.

> Bekijk volledig overzicht op bol.com

1. Co-de-Rups van Fisher Price

Programmeren voor kinderen met speelgoed begint natuurlijk bij de Co-de-Rups. Deze leuke rups kwam als winnaar uit de bus bij Speelgoed van het Jaar 2016. Deze Co-de-Rups bestaat dus al een tijdje, maar daarom is deze nu ook goedkoop verkrijgbaar. Het speelgoed bestaat uit negen verschillende onderdelen die je gemakkelijk aan elkaar kunt koppelen. Je kunt de verschillende delen steeds anders ordenen om de rups een bepaalde richting mee te geven.

De rups kan naar voren, maar kan ook naar links en naar rechts. Ook kan het speelgoed wiebelen en maakt het geluidjes en bevat het verscheidene lichtjes. De knipperende ogen zorgen ervoor dat de rups echt tot leven komt.

Met de rups kunnen kinderen echt leren. Programmeren voor kinderen met speelgoed kan daardoor op een bijzondere manier. Het lichtje in het deel van beweegt gaat aan. Naast de rups ontvang je ook een aantal doelwitten. Daar kun je je rups naar toe begeleiden. Je kunt dit artikel nu bestellen voor 67,99 bij bol.com. Zorg er wel voordat je er batterijen bij koopt. Deze worden standaard namelijk niet meegeleverd.

> Bekijk dit artikel op bol.com

Fisher-Price Co-de-Rups

2. Bee-Bot Oplaadbare Robot

Kies je liever voor een robot dan een rups? Programmeren voor kinderen met speelgoed kan ook met de Bee-Bot oplaadbare robot. Deze kindvriendelijke robot doet je denken aan een bij en beschikt over zeven knoppen achterop zijn rug. Om van punt A naar punt B te kunnen bewegen moet je de bij de juiste instructies geven. Je kunt de instructies geven door de meest uiteenlopende opdrachten op te lossen. Je robot rijdt namelijk van letter naar letter en zodoende kun je een woord verkrijgen. Er zijn raadsels op het gebied van taal, topografie, verkeer en techniek.

De complexiteit verschilt per opdracht. Je kunt echter wel een bepaalde mate van complexiteit instellen. Je kunt dus vrij eenvoudig houden, maar je kunt de vragen ook lastig maken. De opdrachten dragen bij aan een oefening in logisch denken en probleemoplossende vaardigheden. Het draagt dus ook echt bij in de ontwikkeling van je kind.

> Bekijk dit artikel op bol.com

Bee-Bot Oplaadbare Robot

3. Botley programmeerbare robot

De Botley programmeerbare robot is ontzettend leuk. Dit brengt programmeren voor kinderen met speelgoed weer op een nieuw niveau. De robot is van de nieuwe generatie binnen de Botley familie en je kind zal dit ongetwijfeld ontzettend leuk vinden. Er is geen smartphone of tablet vereist en het betreft een speelse wijze om te leren programmeren voor kinderen. Je kind leert om te gaan met richtingen en kan de opzetbare armpjes gemakkelijk verschuiven. De kleuren zien er ook erg speels uit en dat maakt het een bijzonder leuk robotje. Je kunt dit speelgoed kopen 85,99 euro.

> Bekijk dit artikel op bol.com

Botley - Programmeerbare robot - Basisset

4. Clementoni Doc Pratende Robot

De Clementoni Doc Pratende Robot werd in 2017 genomineerd voor het Speelgoed van het Jaar. Helaas nam het de prijs niet mee naar huis, maar toch is en blijft het leuk speelgoed. Ook dit brengt programmeren voor kinderen met speelgoed weer naar een niveau. Op een spelende manier kan je kind namelijk leren programmeren. Er zijn voorgeprogrammeerde routes. Je kunt het spel spelen en opdrachten vervullen om als winnaar uit de bus te komen.

Verschillende juffen en meesters hebben aangegeven dit spel ook te gebruiken in de klas. Er zijn verschillende spelmodi en het is echt speelgoed voor de nieuwe generatie. Programmeren voor kinderen met speelgoed? Dan is de Clementoni Doc Pratende Robot zeker een goede keuze.

> Bekijk dit artikel op bol.com

Clementoni Cyber Robot - Speelgoedrobot

5. Primo Toys Cubetto Playset

De Primo Toys Cubetto Playset is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Alhoewel allesbehalve goedkoop speelgoed is, is het wel een erg leuk spel. Programmeren voor kinderen met dit speelgoed kan al vanaf de leeftijd drie jaar. Door de kleurrijke blokken op het speelbord is het ontzettend leuk om dit spel te spelen. Misschien is dit wel de eerste robot voor je kind én dat is natuurlijk erg leuk. Je hoeft dit niet te programmeren via de computer en er worden geen letters gebruikt. Iedereen kan dus lekker meedoen aan het spel.

Als je het spel speelt, helpt het kinderen om te leren programmeren. Programmeren voor kinderen met speelgoed dus! Je kunt Cubetto de juiste richting opsturen en je kunt de route bepalen op basis van verschillende stappen. De set bevat 16 blokjes, een speelbord, een speelmat, Cubetto zelf uiteraard, een verhaalboekje en tot slot een handleiding.

> Bekijk dit artikel op bol.com

Primo Toys Cubetto Playset

6. Mind Designer Robot

De Mind Designer Robot is een goedkope robot voor kinderen vanaf acht jaar. Het leert kinderen coderen op een bijzondere manier. Op een leuke en eenvoudige manier kom je steeds meer te weten over meetkunde en rekenkunde. Met de innovatieve geïntegreerde spraakherkenning voert het apparaatje opdrachten uit die je kind hem geeft. In het tekengebied kun je bovendien met de vrije hand aan de slag. Ook het rekenbord kan geprogrammeerd worden en daarmee kun je operaties uitvoeren. Als je speelt met de Mind Designer Robot zal je kind zijn logische vaardigheden beter ontwikkelen. Programmeren voor kinderen met speelgoed wordt op deze manier erg leuk.

> Bekijk dit artikel op bol.com

Mind designer robot Clementoni

7. Osmo Coding Awbie

Osmo Coding Awbie tilt programmeren voor kinderen naar een leuker niveau. Je kunt namelijk verscheidene programmeercommando’s geven en daarmee kun je flink op avontuur met het spel. Als je wilt, kun je het spel ook combineren met een iPad. Dit spel werkt echter niet op iedere iPad en daarom is het belangrijk dat je de beschrijving op bol.com goed doorneemt als je dit spel kopen wilt.

> Bekijk dit artikel op bol.com

Osmo Coding

8. LEGO BOOST 17101

Wil je je creaties graag tot leven brengen? Dan kun je kiezen voor LEGO Boost 17101. Met de creatieve gereedschapskist kun je de basisprincipes van programmeren, techniek en robotica leren. Kinderen leren onder andere over herhalingen en variabelen en het verbetert de probleemoplossingsvaardigheden. Het is daarmee niet alleen ontzettend leuk, maar ook erg leerzaam.

Je kunt vijf verschillende modellen maken met dit pakket. Binnen dit pakket kun je zelfs een interactief huisdier maken en dat is natuurlijk erg leuk om te doen. Wel moet je Frenkie de kat, want zo heet hij, wel voedsel geven. Ook kun je de Guitar4000 bouwen of kun je de Multi-Tooled Rover 4 in elkaar zetten. Programmeer je liever een Autobuilder in elkaar? Dan kan dat ook binnen dit pakket.

Er is zefls nog een gratis app beschikbaar en deze bevat bevat intuïtieve software met een sleep-en-zet-neer coderingsinterface. Je kunt hierbij ook bepaalde functies de app ontgrendelen en dat maakt het erg leuk. Programmeren voor kinderen met speelgoed wordt op die manier nóg leuker, want nu doe je het ook echt ergens voor.

> Bekijk dit artikel op bol.com

Wil je graag meer van het LEGO-assortiment zien? Bekijk onze top 10 LEGO sets.

LEGO BOOST - 17101

9. My First Robot

Er komt natuurlijk een dag dat je je eerste robot koopt. Misschien is het leuk om dan te beginnen met deze set: My First Robot. Het geeft kinderen een introductie in de wereld van programmeren. Ontwikkelaars vanaf vijf jaar kunnen aan de slag met het spel. De robot ziet er bijzonder schattig en leuk uit en kan vrij hard rijden.

Je hebt hiervoor geen batterijen nog, want My First Robot werkt namelijk op een lithium batterij. Binnen een uurtje tijd is deze zelfs helemaal opgeladen. Programmeren voor kinderen met speelgoed is bijzonder leuk met deze robot en boeiend in verschillende niveaus.

Het brein van de robot stuurt alle energie en gegevens. Verder bevat het apparaatje een dubbele motormodule voor extra snelheid en razendsnelle bewegingen.

> Bekijk dit artikel op bol.com

Tinkerbots My First Robot Set

10. Meccano Meccanoid G15 KS Robot

De Meccano Meccanoid G15 KS Robot is een megapakket met maar liefst 1.118 onderdelen. Hiermee kun je een prachtige robot in elkaar bouwen die bijzonder groot is. Het neemt dus wel wat ruimte in beslag, maar deze ziet er ook bijzonder tof uit. Met een prijskaartje van 224,95 euro is het wel wat aan de prijzige kant, maar dit is pas écht programmeren voor kinderen met speelgoed. Je kunt de Meccano Meccanoid G15 KS Robot op verschillende manieren in elkaar bouwen. Zo kun je bijvoorbeeld een robot maken, maar ook bijvoorbeeld een dinosaurus. Wat jij maar wilt.

Het programmeren van de Meccanoid G15KS gaat eenvoudig en is intuïtief. Met behulp van de LIM-technologie (Learned Intelligent Movement) kun je je robot laten bewegen zoals jij dat graag wilt. Het is bovendien een erg slimme vriend die jou grappen vertelt, spelletjes met jou speelt en je kunt hem meer dan 1.000 voorgeprogrammeerde zinnen laten uitspreken. Je robot zit boordevol geestige opmerkingen en dat is natuurlijk erg leuk.

> Bekijk dit artikel op bol.com

Meccano Meccanoid G15 KS - Robot

Programmeren voor kinderen met speelgoed: waar kan ik op letten?

Programmeren voor kinderen met speelgoed is natuurlijk bijzonder leuk, maar waar kun je verder nog allemaal op letten? Natuurlijk is prijs waarschijnlijk een belangrijke factor. Een aantal artikelen van hierboven kosten slechts enkele tientjes, terwijl andere spellen ruim 200 euro kosten. Dat is natuurlijk een aardig prijsverschil en daarom kun je natuurlijk goed op de prijs letten. Zorg ervoor dat je van tevoren een budget vaststelt, zodat je daar niet zomaar overheen gaat.

Batterijen of een accu?

Een aantal artikelen werken op basis van batterijen en sommigen werken ook met behulp van een accu. Een accu is natuurlijk wel zo prettig, want daarmee kun je je speelgoed immers eenvoudig en snel opladen. Echter is dat niet altijd mogelijk en werkt het soms op batterijen. Vaak zijn deze niet inbegrepen bij de koop. Gelukkig kun je via bol.com slimme combideals maken met batterijen. Zo betaal je in verhouding minder voor de batterijen en haal je direct een complete set in huis. Het zou natuurlijk zonde zijn als je speelgoed koopt en de batterijen vergeet. Let daar daarom altijd goed op.

Let op de aanbevolen leeftijd

Ook is het raadzaam om te letten op de aanbevolen leeftijd. Programmeren voor kinderen met speelgoed kan natuurlijk op verschillende leeftijden. Bepaalde speelgoed zijn al geschikt voor kinderen vanaf vier jaar, terwijl een aantal artikelen ook pas geschikt zijn voor kinderen vanaf tien jaar. Zorg er daarom altijd voor dat je nagaat voor welke leeftijd het geschikt is. Uiteraard vind je deze informatie terug bij de verschillende artikelen.

Programmeerbaar speelgoed kopen?

Klinkt programmeren voor kinderen met speelgoed jou ook als muziek in de oren? Dan kun je natuurlijk programmeerbaar speelgoed kopen. Hiervoor kun je terecht op bol.com. In ons handige overzicht tref je de huidige top 10, maar natuurlijk zijn er ook nog talloze andere leuke artikelen waar je uit kunt kiezen. Via de webshop kun je regelmatig profiteren van leuke speelgoed aanbiedingen, dus surf direct naar bol.com voor een leuke deal.

Wat vind jij van dit artikel? Laat hieronder gerust een reactie achter en laat ons weten wat jij ervan vindt. Je kunt ook nog een sterrenbeoordeling achterlaten als je dat graag wilt. Je kunt ons blogbericht dus een beoordeling geven!

Misschien vind je dit ook leuk