pokémon kaarten kopen

Pokémon kaarten kopen? Helemaal terug van weggeweest!

door

Pokémon Go was een echte rage in Nederland. Zoals ieder al wel verwachtte, was het wel van tijdelijke duur. Er zijn natuurlijk nog steeds mensen die de app dagelijks gebruiken. Het is zelfs nog één van de meest gespeelde apps op dit moment. Tien jaar geleden waren de Pokémon kaarten ook razend populair. Het is nu helemaal terug van weggeweest! Je kunt de vernieuwde Pokémon kaarten kopen bij onder andere bol.com.

Het ruil spel is terug van weggeweest

Tien jaar geleden ging iedereen Pokémon kaarten kopen. De kaarten waren destijds alleen van de eerste regio. Dat waren dus de eerste tot de 151ste Pokémons. Tegenwoordig zijn er ook kaarten van de andere Pokémonsoorten. Welk setje jij precies wilt halen, ligt natuurlijk helemaal aan jezelf.

Voor welke leeftijd is het kaartspel geschikt?

Dit kaartspel is haast nostalgie. Althans, dat zal voor veel jongvolwassenen wel zo aanvoelen. Tien jaar geleden, in de tienerjaren, had iedere deze toffe cards. Je kon cards met elkaar ruilen om zo je eigen collectie versterken. De setjes zijn geschikt voor kinderen vanaf zes jaar. De leeftijden daarboven maken niet meer zoveel uit, maar het is wel zo fair om te ruilen met leeftijdsgenoten.

Verschillende Pokémon kaart kopen

Je hebt tegenwoordig ontzettend veel varianten waar je uit kunt kiezen. Eerst had je alleen de region Kanto, maar daarna kreeg je ook Johto. Johto zijn de Pokémons vanaf nummer 152 tot 251. In sommige pakketten zitten ook de legendarische Pokémons. De legendarische Pokémons uit de Kanto-regio zijn Zapdos, Moltres, Articuno, Mew en Mewtwo. In de Johto-regio zijn dat Suicune, Entei, Raikou Lugia, Ho-Oh en Celebi. Deze legendarische Pokémons waren altijd ontzettend sterk in het spel. Van iedere Pokémon was er maar slechts eentje. Als je Pokémon kaart kopen gaat, wil je natuurlijk wel een legendary erbij hebben!

Wat kun je ermee, naast verzamelen?

Naast het sparen van de kaartjes, kun je er natuurlijk ook spelletjes mee spelen. Bij een ‘gevecht’ gaat het erom wie als eerste de prijzen wint. De ruilkaarten kunnen worden neergelegd en wie als laatste speler overblijft win het spel. Het is natuurlijk niet zo trendy als bijvoorbeeld de app, maar het is alsnog wel leuk om te doen. Ruilen en verzamelen is wel hetgeen waar de meeste mensen de kaartjes voor kopen.

Wat zeggen kopers?

Uiteraard zijn er al verscheidene mensen die de kaartjes hebben gekocht. Als je Pokémon kaarten kopen gaat, is het altijd fijn om eerst reviews te lezen van anderen. Over het algemeen zeggen mensen: het is van goede kwaliteit, je hebt eindeloos speelplezier en het ontwerp is leuk. Wel vinden sommige mensen het prijzig.

Waar kun je Pokémon kaarten kopen?

Je kunt Pokémon kaarten kopen bij verschillende webshops. Enkele populaire webwinkels waar je de kaartjes kunt kopen zijn onder andere bol.com. Naast de kaartjes zelf kun je ook verschillende houders kopen waar je de kaartjes in kunt bewaren. Zo blijven ze mooi en kun je ze langer gebruiken. Vooral voor de echte verzamelaar is dit zeker een aanrader. Ook is een verzamelmap een aanrader. De verzamelmap is genummerd en zo kun je gemakkelijk bijhouden of je alle kaartjes al daadwerkelijk hebt. Als dat niet het geval is, kun je weer verder ruilen om de collectie compleet te maken.

Misschien vind je dit ook leuk