peuter tablet kopen beste tablets

Peuter tablet kopen? Bekijk de beste tablets voor de leeftijd 1 t/m 4 jaar!

door

Wil je graag een peuter tablet kopen? Dan zijn er diverse leuke tablets waar je uit kunt kiezen voor de leeftijd 1 tot en met 4 jaar. In dit artikel lees je over de top 5 van dit moment. Daarnaast lees je over koopadvies én waar je allemaal op kunt letten. Ben je direct benieuwd naar de beste koop? Klik dan op de onderstaande button!

Waarom een peuter tablet kopen?

Een peuter tablet kopen kent meerdere voordelen. Als ouder kun je namelijk meekijken met je kind en bovendien kun je een tijdslimiet instellen. Dat is al een stukje lastiger op de volwassen tablets. Bovendien kan je peuter niet zomaar alles downloaden en zijn voor bepaalde functies speciale wachtwoorden nodig. Zo hou je als ouder altijd grip of wat je kind doet op zijn of haar eigen tablet. Dat maken deze tablets ook reuze-interessant. Verder zijn deze modellen vaak ook nog eens veel goedkoper en dat is natuurlijk ook een reden om hiervoor te kiezen. Hieronder volgt een overzicht van de 5 leukste modellen van dit moment.

Welke peuter tablet kopen?

Wil je graag een peuter tablet kopen? Dan heb je keuze uit talloze verschillende modellen. Om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we hieronder top 5 van dit moment omschreven.

Kurio Tab XL

Kurio XL
De Kurio Tab XL, verkrijgbaar bij bol.com

De Kurio Tab XL is ontzettend populair en doet ook denken aan een grote mensen tablet. Het betreft een groot 10.1-inch scherm met Wi-Fi en 16GB geheugen. Is jouw kind dol op het kijken van leuke filmpjes? Dan is dit model zeker een aanrader. Als ouder kun je controle houden op je kind door middel van het Genius-filtersysteem. Ook kun je een tijdslimiet instellen zodat kinderen niet de hele dag op hun eigen tabletje spelen. Om het jou als ouder zo gemakkelijk mogelijk te maken krijg je hier ook direct een beschermde bumper bij. Dat kan ook zeker worden gezien als een voordeel als je dit model koopt.

Voordelen:

 • Groot beeldscherm van 10.1-inch;
 • Controle met het Genius-filtersysteem en tijdslimietinstellingen;
 • Het grote beeld is uitermate geschikt voor het kijken filmpjes: van leerzame filmpjes tot Dora of Peppa Big filmpjes;
 • Je kunt het geheugen uitbreiden met behulp van een micro SD-kaartje.

Nadelen:

 • Standaard heeft het model weinig geheugen, maar je kunt dit uitbreiden met behulp van een SD-kaartje.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan de onderstaande video. In deze trailer worden verschillende eigenschappen van dit model getoond. Dat is erg leuk om te zien en het filmpje duurt slechts 49 seconden.

(Tekst gaat verder onder deze video)

Kurio Tab Connect

peuter tablet kopen kurio
De 7.1-inch Kurio tablet, verkrijgbaar bij bol.com

Wil je toch een kleiner model aanschaffen? Dan kun je deze peuter tablet kopen van Kurio: de Kurio Tab Connect. Dit model beschikt over een 7-inch scherm en draait op Android 8.1 Go. Standaard beschikt het model over 16GB geheugen en het is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Standaard wordt dit apparaatje geleverd met een prachtige hoes en dat is natuurlijk wel erg handig. Je kind kan direct spelen, want de tablet is voorzien van kindvriendelijke Studio 100 content.

Er is een speciale internetfilter aanwezig, waardoor kinderen niet zomaar alles kunnen opzoeken. Als ouder kun je bovendien instellen wat je kind wel of niet mag zien. Zo kan je bijvoorbeeld de instellingen blokkeren of kun je applicatiebeheer instellen. Tevens kun je aangeven hoe lang je kind mag spelen op het apparaatje! Wel zo handig.

Met behulp van Kurio Connect kun je dit apparaat ook koppelen aan je smartphone. Dat is handig voor ouders, want dan kun je altijd in contact blijven met je zoon of dochter.

Voordelen:

 • 7-inch scherm van hoge kwaliteit;
 • Wordt geleverd met een hoesje;
 • 16GB geheugen dat uit te breiden is;
 • Je kunt direct spelen vanwege door vooraf ingestelde apps van Studio 100;
 • Internetfilter en instellingen voor ouders aanwezig;
 • Verbinden met Kurio Go;
 • Verkrijgbaar in de kleuren roze en blauw.

Nadelen:

 • Batterij gaat relatief snel leeg.

Ben je nog niet helemaal overtuigd? Bekijk dan de onderstaande trailer! Het flmpje duurt slechts 57 seconden en geeft een goede weergave van dit model.

(Tekst gaat verder onder deze video)

Waiky Power peuter tablet

Waiky Power Tab
De Waiky Power Tab, verkrijgbaar bij bol.com

Kies je liever voor een ander merk? Dan kun je ook kiezen voor het merk Waiky. De Power Tab van dit merk heeft een 7-inch beeldscherm en is goed beoordeeld in de reviews. Het model draait op Android 5.1 en beschikt standaard over 8GB geheugen. Het is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Standaard zijn er al 30 spellen aanwezig en daarmee kan je kind direct aan de slag. Je kunt bovendien nog diverse andere leuke apps downloaden in de Play Store.

Als je deze peuter tablet gaat kopen kan je kind ook genieten van een handige camera. Daarmee kan je kind talloze leuke foto’s en filmpjes maken. Voor ouders is er een speciale toezichtfunctie aanwezig. Kinderen kunnen veilig surfen in de kinderwebbrowser. Alhoewel dit model geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar kunnen kinderen tot en met 12 jaar ermee uit de voeten. De talloze games zijn geschikt voor meerdere leeftijden.

Voordelen:

 • Groot aanbod aan vooraf geïnstalleerde apps, nog meer te downloaden in de Play Store;
 • Een leuke camera om foto’s mee te maken;
 • Ouderlijk toezicht;
 • Speciale kinderwebbrowser om veilig te kunnen internetten.

Nadelen:

 • Relatief verouderde besturingssoftware;
 • Slecht 8GB geheugen.

Alcatel 1T7 Family

family peutertablets
De Alcatel 1T7 Family, verkrijgbaar bij bol.com

Als je wilt kun je ook kiezen voor de Alcatel 1T7 Family. Je kunt deze peuter tablet kopen voor slechts 79,99 euro en daarmee is het een voordelige koop. Hierbij heb je keuze uit twee verschillende kleuren: blauw en roze. Het model draait standaard op Android 8.1 en het beeldscherm heeft een formaat van 7-inch. Dit apparaatje is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en je hebt standaard ook 2 jaar fabrieksgarantie.

Alhoewel het geheugen slechts 8GB betreft kun je het geheugen wel uitbreiden. Met een gewicht van 245 gram is dit ook nog eens een bijzonder licht model. Ook is het apparaatje spat- en waterdicht en dat is wel zo handig voor op vakantie. Dat maakt dit ook ideaal speelgoed voor in het vliegtuig of speelgoed voor in de auto. Als je deze peuter tablet gaat kopen krijg je bovendien ook direct een handig hoesje erbij. Daarmee gaat ‘ie ongetwijfeld langer mee.

Ouders hebben controle over dit apparaatje. Er is namelijk een speciale kidsmodus aanwezig waarmee je onder andere apps kunt beperken en tijdslimieten kunt instellen. Aan de voorzijde is een camera aanwezig. Deze is helaas wel van matige kwaliteit.

Voordelen:

 • Speciale kidsmode;
 • Geleverd inclusief hoesje;
 • Verkrijgbaar in twee verschillende kleuren;
 • 2 jaar fabrieksgarantie;
 • Draait op Android 8.1

Nadelen:

 • Standaard weinig geheugen. Je kunt dit echter wel gemakkelijk uitbreiden;
 • Niet de beste frontcamera.

Denver peuter tablet

Denver Peuter tablet kopen
De Denver tablet, verkrijgbaar bij bol.com

Je kunt ook de Denver peuter tablet kopen. Dit model draait op Android 8.1 Go en is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar. Je hebt bovendien 2 jaar fabrieksgarantie en je kunt het geheugen naar wens uitbreiden. Dit handige apparaatje beschikt over een 7-inch beeldscherm en je krijgt hoesjes in twee verschillende kleuren (blauw en roze).

Als je dit model in bestelt krijg je er dus direct twee gratis hoesjes bij. Dat zorgt voor een extra beschermlaagje en dat is natuurlijk wel zo gewenst! Op de tablet kun je genieten van de KIDO’Z software. Daarmee bied je je kindje een veilige omgeving. Op die manier kan je kind zich helemaal ontwikkelen.

Voordelen:

 • Geleverd met twee hoesjes;
 • Draait op Android 8.1;
 • Toegang tot de Play Store;
 • 2 megapixelcamera aan de voorzijde;
 • 2 jaar fabrieksgarantie.

Nadelen:

 • Accu gaat snel leeg.

Peuter tablet kopen: waar kan ik op letten?

Wil je graag een peuter tablet kopen? Dan zijn er natuurlijk talloze zaken waar je op kunt letten. Zo kun je onder andere letten op prijs, maar ook op merk of het geheugen. En wil je als ouder ook op afstand kunnen meekijken in het apparaat? Hieronder volgt een overzicht met zaken waar je op kunt letten.

Prijs

Als je een peuter tablet wilt kopen is het natuurlijk belangrijk dat je let op de prijs. Je wilt misschien niet te veel besteden aan een tablet en dat is natuurlijk ook niet heel gek. Immers zijn kinderen vaak iets minder voorzichtig en kunnen zij spulletjes daardoor weleens laten vallen. Het is dan zonde als een duur model van Apple defect raakt. Daarom is het ook uitermate belangrijk om te letten op prijs.

Merk

Je kunt ook op het merk letten. Kies je voor een high end model of kies je toch liever voor een goedkoper model, zoals bijvoorbeeld van Kurio? Of kies je het liefst helemaal voor een onbekend merk? Kies in ieder geval voor een model die wel software-updates regelt. Dat houdt het apparaatje namelijk veilig. Ook kan je peuter dan alle actuele kinderapps downloaden.

Geheugen

Uiteraard kun je ook letten op het geheugen van het apparaatje. Hoeveel apps kun je downloaden op het stukje elektronica? Het is natuurlijk wel zo fijn als je kiest voor een model met voldoende geheugen. De meeste tablets beschikken over 16, 32 of 64GB geheugen. Vaak is dat meer van voldoende voor peuters.

Besturingssysteem

Je kunt ook letten op het besturingssysteem. Is het een relatief verouderd systeem en komen er nog updates? Dat is zeker iets waar je op wilt letten. Ook kun je letten op het type besturingssysteem: kies je voor iOS of kies je toch liever voor Android? Als je een peuter tablet wilt kopen kun je daar gelukkig gemakkelijk op filteren op bol.com.

Formaat van het scherm

Onder ander Kurio biedt een model aan met een XL-scherm. Wil je peuter ook graag filmpjes kijken op de tablet die je gaat kopen of is een kleiner scherm al voldoende? Daar kan je natuurlijk op letten als je een nieuw model gaat bestellen.

Accessoires

Tot slot kun je ook nog kijken naar de hoeveelheid beschikbare accessoires. Zijn er bijvoorbeeld handige hoesjes beschikbaar of kun je bijvoorbeeld extra geheugen kopen? Soms kun je ook slim combineren zodat je extra veel korting kunt ontvangen op het tweede artikel. Bekijk daarvoor de actuele deals op bol.com.

Bekijk het complete assortiment peuter tablets

Wil je graag een peuter tablet kopen, maar staat de beste tablet niet in dit overzicht? Dan kun je natuurlijk surfen naar bol.com. Op deze webshop heb je een ruime keuze uit talloze leuke artikelen. De meeste artikelen zijn op voorraad en daarmee kun je ook erg vlot de nieuwste peuter tablets in huis halen.

Misschien vind je dit ook leuk