Zo kan je onopgemerkt vals spelen met 30 seconds

Zo kan je onopgemerkt vals spelen met 30 seconds

door

Als het om speelgoed voor volwassenen gaat, is 30 seconds zeker een aanrader. Vooral in combinatie met een avondje borrelen is dit erg leuk om te doen. Toch kan het ook frustrerend zijn als je niet wint tijdens zo’n avond. Je wilt toch even laten zien wie de meeste kennis in huis heeft. Zo kan je onopgemerkt vals spelen met 30 seconds: je leest een aantal handige tips.

Breng drank in het spel

Tijdens een avondje met vrienden komt er vaak ook wel drank op tafel (indien iedereen 18+ is natuurlijk). Bier, wijn of misschien wel iets sterkers? Sommige mensen gaan praten met een dubbele tong of lezen alles dubbel. Daar kan jij van profiteren als je zo nu en dan een glaasje water erbij drinkt.

Zet je pion iets verder

Had je eigenlijk maar drie antwoorden goed? Verzet je pion dan gerust eens vier plaatsen als niemand meekijkt. Misschien is de tegenpartij wel in gesprek, schenken zij net een nieuw drankje in of is een van hen naar het toilet. Dan kan je toeslaan.

Omschrijf dingen die niet op het kaartje staan

Kom je erachter dat jij eigenlijk niet zoveel kennis hebt over de onderwerpen? Dan kan je ook simpelweg iets anders beschrijven en vervolgens hard ‘ja’ zeggen. Niemand controleert het kaartje nadien, dus je kunt op die manier onopgemerkt vals spelen met 30 seconds.

Zet de pion van je tegenstander naar achteren

Oeps, heb jij nou aan de verkeerde pion gezeten? Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je deze naar achteren zet, anders heb je er zelf niets aan. Deze truc is natuurlijk wel enigszins tricky, want veel mensen weten nog wel waar zij stonden. Tip 2 is daarom wel gemakkelijker toepasbaar als je wilt vals spelen met 30 seconds.

Gooi nogmaals als je een laag getal hebt

Heb je een laag getal gegooid? Dan kan je eventueel nog een keer gooien als niemand anders keek. Dan moet je natuurlijk niet al te heftig gooien: rol de eerste keer zachtjes zodat niemand dit doorheeft.

Doe hetzelfde, bekende kaartje nogmaals

Kennen jij en je teamgenoot alle antwoorden van een bepaald kaartje inmiddels wel uit jullie hoofd? Dan kan je dit kaartje ook verstoppen of onderaan de stapel leggen. Op die manier kan je het kaartje straks nogmaals gebruiken. Je weet dan dus alle antwoorden en je kunt je pion weer een stukje verder schuiven.

Praat in het Engels

Je kunt hetzelfde kaartje ook nogmaals doen, maar dit keer in het Engels. Dat werkt vooral goed bij mensen die niet zo goed zijn in Engels.

Spreek van tevoren codetaal af

Je kunt natuurlijk ook simpelweg codetaal afspreken met je teamgenoot. Maak van een bepaald woord een aparte klank en leer dit, van tevoren, uit je hoofd. Dat scheelt je veel tijd tijdens het spel en je bent sneller klaar met een kaartje. 30 seconds wordt dan ineens 10 seconds.

Leer alle kaartjes uit je hoofd

Ligt het spel bij jou thuis en wil jij graag onopgemerkt vals spelen met 30 seconds? Dan kan je ook simpelweg alle kaartjes uit je hoofd leren. Vanzelfsprekend kost dit wel ontzettend veel tijd, maar wel de beste manier om jouw tegenstanders te verslaan.

Smijt het bord van tafel

Lukt het echt niet om te winnen met 30 seconds? En kan jij ook niet zo goed onopgemerkt vals spelen met het spel? Dan kan je altijd nog ‘bij ongeluk’ het bordspel van de tafel afsmijten. Alles zal op de grond vallen en het spel eindigt zonder winnaar. Tijd voor Monopoly misschien?

30 seconds kopen?

Heb je nog geen 30 seconds in huis, maar wil je dit wel graag kopen? Je kunt dit bordspel bestellen bij bol.com. Doorgaans is dit op voorraad bij de webshop-gigant en daarmee kan je het spel al de volgende dag in huis verwachten.

Wil je liever kiezen voor een ander bordspel? Bekijk de beste bordspellen in onze top 10.

Misschien vind je dit ook leuk