water foto video

Onderwater drone kopen? Bekijk alle onderwaterdrones in dit overzicht!

door

Wil je graag onderwater filmen op professioneel niveau? Dan kun je een onderwater drone kopen. We waarschuwen je alvast: deze drones zijn allesbehalve goedkoop. Drones zijn over het algemeen sowieso prijzig, maar van deze modellen zijn momenteel ook geen goedkope modellen beschikbaar. Dat is wel het geval voor de vliegende modellen. Daar is vaak nog wel een B-merk van. In dit geval is dat dus niet zo. In dit artikel vertellen we jou meer over de beschikbare modellen van dit moment.

Welke onderwater drone kopen?

Als je nu een onderwater drone wilt kopen heb je keuze uit een beperkt aantal modellen. Niet veel fabrikanten produceren deze speciale modellen namelijk. Dat zal er ongetwijfeld mee te maken hebben dat de vraag daarvoor simpelweg minder is dan een vliegend model. Gelukkig zijn er wel verscheidene beschikbare modellen waar je uit kunt kiezen. Hieronder tref je het overzicht. Wil je toch liever kiezen voor een vliegende versie? Bekijk hier drones voor kinderen. Als je keuzehulp wilt kun je dit artikel lezen: welke drone kopen?

Chasing Innovation Gladius Mini 4K onderwater drone kopen met een 100m Kabel

onderwater drone kopen
Bekijk dit model op bol.com

De Chasing Innovation Gladius Mini 4K onderwater drone kopen met een 100 meter kabel is de eerste drone waar we over het gaan hebben. Dit model is verbonden met een kabel van maar liefst 100 meter. Het basisstation zorgt voor de verbinding met de bijgeleverde afstandsbediening. Zodoende kun je gemakkelijk rondvaren met het apparaatje.

Er is een handige functie beschikbaar waarbij het apparaat op dezelfde diepte blijft varen. Ook kun je schuin naar boven filmen en bepaalde hoeken vrijhouden. De beelden kun je ook direct zien op je smartphone, dus je weet ook direct of je iets zinnigs filmt.

Gezien de 100 meter lange kabel kan je zo’n 100 meter diep duiken. Hier kun je in 4K filmen en kun je 12 mp-foto’s schieten. Uiteraard beschikt het toestel ook over de nodige lampen, omdat het diep onderwater natuurlijk ook aardig diep is.

Het toestel gaat ongeveer twee uur mee en de vaarsnelheid bedraagt 4 knopen. Je kunt dus 2 meter per seconde varen en dat is een flinke snelheid voor het kleine apparaatje. Als je deze onderwater drone wilt kopen kan je zowel in zoetwater als zeewater varen.

Geschikt voor consumenten

Deze onderwater drone kan je kopen als consument voor onder andere vakantiereizen. Vanwege het geringe gewicht kan je het apparaatje gemakkelijk meenemen op reis. Ook booteigenaren of mensen actief in de watersport kunnen het apparaatje natuurlijk kopen. Voor fanatieke vissers is het ook zeker een leuk speeltje. Je kunt zodoende gemakkelijk de beste visplek opzoeken. Dan heb je een sprong voor op je concurrentie!

Zakelijk gebruik

Je kunt deze onderwater drone ook kopen voor zakelijk gebruik. Zo wordt het apparaat onder andere ingezet voor veiligheidsinspecties van dammen of sluizen. Ook in Rotterdamse havens gebruiken zij dergelijke onderwaterdrones. Voor inspecties van boten of schepen kan het apparaat ook bijzonder handig zijn.

Pluspunten

Wil je graag deze onderwater drone kopen? Geniet van de volgende voordelen:

  • Gemakkelijk te bedienen met behulp van de afstandsbediening;
  • Stabiele opnames aangezien het apparaat op dezelfde diepte blijft varen;
  • Fijne kwaliteit 4K-video’s;
  • Live streaming via je smartphone;
  • Krachtige lampen voor beter zicht onderwater;
  • Wendbaar en snel;
  • Lichtgewicht en bijzonder compact. Daarmee ook geschikt voor op reis.

Nadelen

Als nadeel kan je stellen dat je per se een smartphone nodig hebt voor de livebeelden. Deze worden bijvoorbeeld niet weergegeven op de afstandsbediening.

Chasing Innovation Gladius Mini 4K onderwater drone kopen met een 50m Kabel

onderwater drone kopen
Bekijk dit model op bol.com

In feite is dit model een kopie van het bovenstaande model. Echter beschikt deze over een aanzienlijke kortere kabel: deze is slechts 50 meter lang in plaats van 100 meter lang. Je bent dus beperkter in het zicht, omdat je simpelweg minder ver kunt. Wel is dit model ruim 100 euro goedkoper. Als je budget niet toereikend genoeg is voor het bovenstaande model kan je kiezen voor dit exemplaar.

PowerDolphin onderwater drone kopen

Je kunt ook de PowerDolphin onderwater drone kopen. Dit model is eveneens voorzien van een draadloze afstandsbediening. Er is een 4K HD-camera aanwezig en je kunt filmen op meerdere resoluties. De camera kan maar liefst 220 graden draaien. Aan de voorzijde is een zaklamp aanwezig waardoor je ook gemakkelijker onderwater kunt kijken. Helaas is dit model, op moment van schrijven, niet verkrijgbaar bij bol.com en hebben wij hier geen afbeelding van beschikbaar.

PowerVision PowerRay

De PowerVision PowerRay is het andere alternatief waar je uit kunt kiezen. Als je wilt kan je zelfs kiezen voor een variant met een koffertje. Dat is ideaal als je op reis gaat, want dan kan je je elektronica gemakkelijk meenemen op reis. Dit model kost wel zo’n 1.500 euro en is daarmee niet goedkoop. Met behulp van de Vision+ app kan je gemakkelijk je beelden live zien. In de mobiele app kan je de volgende informatie opvragen: vis-detectie beelden, status van het toestel, batterijlading, onderwater data en eventuele waarschuwingen.

Helaas is dit model, op moment van schrijven, niet verkrijgbaar bij bol.com en hebben wij hier geen afbeelding van beschikbaar.

Bekijk het totaaloverzicht

Wil je graag alle modellen bekijken? Je kunt een onderwater drone kopen bij bol.com. Het assortiment is, op moment van schrijven, nog enigszins beperkt. Hopelijk wordt het assortiment hier nadien nog uitgebreid zodat we dit artikel weer kunnen updaten!

Vind jij dit ook een leuk artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Misschien vind je dit ook leuk