nieuw bordspel kopen beste bordspellen

Nieuw bordspel kopen? Bekijk de beste bordspellen!

door

Een ouderwets bordspelletje is altijd leuk. Je kunt dit met het hele gezin spelen! Leg de smartphones maar even opzij en ga lekker met zijn allen aan tafel zitten. Wat zijn de beste nieuwe bordspellen van dit moment? Je leest het in dit artikel.

De beste nieuwe bordspellen in een overzicht

Een bordspel spelen is leuker dan je denkt. De nieuwe en beste bordspellen kunnen zorgen voor nieuwe ervaringen aan de keukentafel. De smartphones mogen aan de opladers en je hebt weer echt tijd voor elkaar. Een spelletje is bovendien altijd onvoorspelbaar en je bent weer echt met het gezin bezig. Voldoende redenen om een nieuw bordspel in huis te halen.

Je hebt natuurlijk keuze uit enkele duizenden verschillende bordspellen. Via bol.com heb je keuze uit ruim 4.500 bordspellen. Dat zijn niet altijd nieuwe bordspellen, maar natuurlijk ook wat oudere exemplaren. Ben je benieuwd naar de top 10 van dit moment? Lees hieronder dan verder.

1. 30 Seconds bordspel

30 Seconds is een razend populair bordspel. De herziende editie is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar en ouder. Een van de teams probeert binnen 30 seconden zoveel mogelijk antwoorden te geven. Hoe meer begrippen er geraden worden, hoe verder je het op het speelbord komt. Om het nog extra spannend te maken kan een dobbelsteenworp hier nog verandering in brengen. Deze vernieuwde editie kent verscheidene moderne begrippen. Voor jonge kinderen kan dit soms nog een beetje lastig zijn en om die reden is het spel dus ook geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar. Dit bordspel is al bijzonder vaak beoordeeld. Het scoort, op basis van meer dan 800 reviews, een 5 uit 5 sterren. Een ongekend succes dus en daarmee behoort dit spel tot een van de beste bordspellen van dit moment.

2. Ticket to Ride Europe

Ticket to Ride Europa is een erg bijzonder bordspel. Je reist per trein over het hele continent. Door middel van routes kun je naar bepaalde bestemmingen reizen. Daarvoor zal je verschillende plekken moeten claimen. Als de juiste kaartencombinaties in handen hebt kun je veel punten verzamelen in het spel. Heb jij aan het einde van het spel de meeste punten verzameld? Dan ben jij de gelukkige winnaar. Dit bordspel is het basisspel van Ticket to Ride en is Nederlandstalig. Naast een Europe-variant kun je ook kiezen voor de New York editie. De Europese versie is beoordeeld met een 5 uit 5 sterren in de reviews. Dat is gebaseerd op meer dan 680 stemmen! Ook dit spel behoort daarmee tot een van de beste bordspellen van dit moment.

3. Codenames

Codenames is een leuk bordspel waarbij twee rivaliserende diensten de namen van 25 spionnen kennen. Hun teamgenoten kennen deze spionnen enkel bij hun codenaam. De teams gaan met elkaar de strijd aan en proberen contact te leggen met een van de andere spionnen. Elk hoofd van de geheime dienst kan aanwijzingen geven door een woord op te noemen. Teamgenoten kunnen deze woorden ontcijferen zonder hierbij de spionnen van hun tegenstander aan te wijzen. Op die manier kun je uit het zicht van de huurmoordenaar blijven. Het is een spannend spel die standaard twee teams heeft. Het aantal spelers in de teams mogen onbeperkt zijn. Je kunt het spel dus ook met veel mensen spelen. In de reviews scoort het gezelschapsspel en bordspel 4.6 uit 5 sterren.

4. Monopoly

Monopoly reviewsMonopoly behoort op zich niet tot de nieuwe bordspellen, maar zeker wel tot de bordspellen allertijden. Toch zijn er ook een aantal nieuwe spelletjes verkrijgbaar. Je kunt natuurlijk de klassieke Monopoly kopen, maar er zijn tegenwoordig ook talloze andere variaties beschikbaar. Zo kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor de Valsspelers-editie, de Mario-editie of er is zelfs een Fortnite-editie. Fortnite merchandise en kleding is er tegenwoordig ook op grote schaal en natuurlijk mocht een eigen Monopoly-editie niet ontbreken. Welk bordspel je uiteindelijk koopt kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Alle versies zijn leuk én het principe is natuurlijk altijd hetzelfde. Het is en blijft leuk dat zo’n klassiek bordspel altijd populair blijft.

5. Wie is het?

Behoort ‘Wie is het?’ tot de nieuwste bordspellen? In principe niet, want ook dit spel is al jarenlang op de markt. Toch behoort het zeker tot de beste bordspellen! Dat blijkt ook wel uit de reviews: het spel scoort namelijk 4.5 uit 5 sterren. Je kunt hier eindeloos speelplezier aan hebben en het is ook geschikt voor jongere kinderen. Het bordspel is namelijk geschikt voor kinderen vanaf vier jaar. De speeltijd bedraagt ongeveer een kwartiertje en dat is ook lang genoeg voor jongere kinderen. Natuurlijk is dit bordspel ook leuk voor volwassenen en daarom hebben het spel maar in de lijst met beste bordspellen geplaatst.

6. Clown Keezenspel

Clown Keezenspel bordspel kopenHet Clown Keezenspel is ook een erg bijzonder spel. Het is een Oer-Hollands spel wat doet denken aan een combinatie tussen mens-erger-je-niet en kaarten. Ditmaal gooi je niet met dobbelstenen, maar werk je met kaarten. Het spel is uitermate geschikt voor jong en oud. De aanbevolen leeftijd is vanaf zes jaar en is erg leuk voor het hele gezin. In de reviews scoort het spel een 5 uit 5 sterren en daarmee is dit spel ook erg goed beoordeeld. Om die reden staat dit nieuwe bordspel dan ook in de lijst met beste bordspellen van dit moment.

7. Dixit bordspel

Dixit beste bordspellenDixit is een sprookjesachtig bordspel dat erg leuk is om te spelen. Je kunt het spelletje spelen met drie tot zes spelers en de aanbevolen leeftijd is vanaf zes jaar. Eigenlijk zijn er maar weinig regels, waardoor ook kinderen dit spel snel kunnen leren. Alle spelers hebben zes kaarten in hun hand en om de beurt is een speler de verteller die een kaart uit zijn hand kiest en deze omschrijft. Dat kan op meerdere manieren: door een woord, een zin of je kunt ook een geluid of gebaar maken. Je moet raden welke kaart van de verteller is. Als jij dat ontdekt, kun je nog weleens als winnaar uit de bus komen. Dit bordspel stimuleert de creativiteit en er zijn bovendien verschillende uitbreidingen beschikbaar. Dat maakt het ook een erg compleet spelletje!

8. Escape Room

escape room beste bordspellenVrijwel iedereen kent de Escape Rooms van tegenwoordig wel. Je bent opgesloten in een bepaalde ruimte, maar je kunt er op een bepaalde manier wel uit. Het zorgt voor een spannend avontuur en het is een waar mysterie. Je kunt natuurlijk niet op ieder moment van de dag naar een Escape Room, maar je kunt dit bordspel wel op ieder moment spelen. Niet voor niets is dit spel dan ook opgenomen in deze top 10 met beste bordspellen.

In het uitdagende spel moet je een mysterie oplossen. Daarvoor heb je slechts 60 minuten de tijd. Zo kun je onder andere ontsnappen uit de gevangenis, je kunt de atoombom ontmantelen of je kunt een bepaald virus stoppen. Er zijn dus meerdere cases en daardoor raak je ook niet zomaar uitgespeeld.

Je start altijd met het openen van een envelop en je leest over het mysterie. Door middel van verschillende attributen kun je het mysterie oplossen. Als je de code weet te ontcijferen krijg je een sleutel. Die kun je in de Chrono Decoder stoppen. Zodra je het mysterie hebt opgelost start er een overwinningsmuziekje. Voor dit bordspel heb je dan ook batterijen nodig! In reviews scoort het spel een 4.5 uit 5 sterren. Het spel is geschikt voor 16 jaar en ouder.

9. Patchwork

Wil je graag een nieuw bordspel kopen? Dan kan Patchwork ook een leuke keuze zijn. Ook dit spel is goed beoordeeld: in de reviews scoort het spel een 4.7 uit 5 sterren. Je kunt lapjes op een dekentableau leggen. Hierbij is het belangrijk dat het lapje past, maar ook moet je rekening houden met de tijd. Als je een deken maakt van 7×7 scoor je bonuspunten. Er zijn eigenlijk eenvoudige spelregels en daarmee is het ook geschikt voor kinderen. De aanbevolen leeftijd is vanaf 8 jaar. Je kunt het spel spelen met twee spelers.

10. Carcassonne bordspel

Carcassonne beste bordspellenWe sluiten deze top 10 met beste bordspellen af met het Carcassonne bordspel. Dit spel wordt beoordeeld met 5 uit 5 sterren in de reviews. Het staat garant voor eindeloos speelplezier en je kunt dit spel spelen met twee tot vijf spelers. De aanbevolen leeftijd is vanaf 10 jaar.

Het doel van het spel is dat je landegels en horigen plaatst zodat je als speler zoveel mogelijk punten kunt vergaderen. Uiteraard wint de speler met de meeste punten. Het is erg spannend en vooral leuk voor een gezin. Je kunt het spel gezellig spelen aan de keukentafel.

Nieuw bordspel kopen: waar kun je op letten?

Als je nieuw bordspel wilt kopen zijn er natuurlijk verschillende zaken waar je op kunt letten. Zo is het bijvoorbeeld erg belangrijk om te letten op leeftijd. Ook zijn er vaak meerdere versies beschikbaar en kun je het bordspel spelen met een bepaald aantal spelers. Het zijn allemaal zaken waar je op moet letten als je een van de beste bordspellen wilt bestellen.

Voor welke leeftijd zijn de bordspellen geschikt?

Wil je graag een nieuw bordspel kopen? Dan is het uitermate belangrijk om te letten op de leeftijd. Sommige van de beste bordspellen zijn bijvoorbeeld geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, terwijl andere spelletjes ook geschikt zijn voor kinderen vanaf 4 jaar. Ook 6 jaar of 8 jaar is vaak een minimale leeftijdsgrens die wordt aangehouden. Je kunt natuurlijk geen spelletjes spelen met een kind van 5 jaar als een spel eigenlijk geschikt is voor kinderen vanaf 12 jaar. Het bordspel is dan simpelweg nog iets te lastig voor zijn of haar leeftijd.

Welke versie koop je?

Vaak heb je keuze uit meerdere versies. Zo kun je onder andere van 30 Seconds en Monopoly meerdere edities kopen. Het kan dus ook verstandig zijn om hierbij rekening te houden met anderen. Is jouw kind groot fan van Fortnite? Dan kun je misschien kiezen voor een Fortnite-editie. Speelt jouw kind liever Nintendo Switch games voor kinderen? En is hij of zij bijvoorbeeld fan van Mario? Dan kun je ook een Mario-editie kopen. Uiteraard kun je de verschillende versies altijd goed met elkaar vergelijken. Je kunt natuurlijk ook samen gaan zitten voor de computer en de keuze maken!

Welk budget heb je over voor de beste nieuwe bordspellen?

De beste bordspellen hoeven gelukkig helemaal niet duur te zijn. Als je een nieuw bordspel wilt kopen betaal je vaak slechts enkele tientjes. Zelfs voor nieuwe bordspellen van deze jaargang betaal je niet al te veel. Het is daarmee ook een leuke investering. Je betaalt immers niet veel, je hebt er veel plezier van en bovendien spendeer je echt weer wat tijd samen. De smartwatch voor kinderen mag je opzij leggen, want dat heb je dit keer niet nodig! Ook smartphones en andere elektronica kun je lekker opzij leggen. Zoals het hoort.

Met hoeveel personen kun je het spel spelen?

Als je een nieuwe bordspellen wilt kopen is het natuurlijk ook belangrijk dat je let op het aantal personen dat een spel kan spelen. Is het geschikt voor twee personen of kunnen er misschien wel acht personen meespelen? Als je gezin bestaat uit zes mensen is het natuurlijk wel zo leuk als je ook een bordspel koopt die geschikt is voor minimaal zes personen. Natuurlijk is dat vanzelfsprekend.

Het beste bordspel blijft natuurlijk een persoonlijke keuze!

De beste bordspellen? Het blijft natuurlijk altijd een persoonlijke keuze. Zo vinden bepaalde mensen 30 Seconds ontzettend tof, terwijl anderen liever Codenames spelen. Het zijn dan ook stuk voor stuk leuke spellen, maar uiteraard kun je zelf de keuze maken!

Kijk het gehele overzicht van de beste nieuwe bordspellen

Ben je benieuwd naar alle nieuwe bordspellen van dit moment? Surf dan naar bol.com. Via deze webshop heb je, zoals gezegd, keuze uit meer dan 4.500 van de beste bordspellen. De meeste spelletjes zijn op voorraad en worden daarmee de volgende dag al bij je thuisbezorgd. Je hebt standaard 30 dagen bedenktermijn, dus als het bordspel niet bevalt kun je deze altijd nog terugsturen.

Ben jij het eens met onze top 10? Laat het ons weten in de reacties hieronder. Als jij een andere suggestie hebt, dan lezen wij dat natuurlijk ook graag!

Misschien vind je dit ook leuk