magnetisch tekenbord kopen

Magnetisch tekenbord kopen? Bekijk de top 10 lightpads!

door

Wil je graag een magnetisch tekenbord kopen? Dan heb je keuze uit talloze leuke modellen. Zo zijn er zelfs modellen met led-verlichting. Er zijn enkele speelse tekenborden, maar je kunt ook kiezen voor de ietwat volwassenere modellen. Daarmee is deze top 10 geschikt voor zowel volwassenen, jongeren als kinderen. Overigens staan deze tekenborden ook wel bekend als lightpads. Regelmatig zullen we dus hieronder ook spreken over een lightpad!

Waarom een magnetisch tekenbord kopen?

Een magnetisch tekenbord kopen is verstandig om meerdere redenen. Een belangrijk voordeel is dat dit de creativiteit van je kind stimuleert. Bovendien is het ook vele malen goedkoper dan een iPad voor kinderen en is dit ook ideaal speelgoed voor in het vliegtuig. Je neemt een magnetisch tekenbord in ieder geval erg gemakkelijk mee. Wil je graag een model kopen? Hieronder volgt onze top 10 met tekenborden voor jong en oud.

Magnetisch tekenbord kopen? Bekijk de top 10!

Wil je graag een magnetisch tekenbord kopen? Hieronder volgt de top 10 van dit moment. Je treft hier niet alleen volwassen modellen, maar ook goedkopere modellen voor kinderen. Het eerste model dat we bespreken is een lightpad van Ravensburger.

1. Aqua Doodle van Ravensburger

De Aqua Doodle van Ravenburger is een ontzettend leuk ding! Je kind kan hier lekker op tekenen zonder dat er kans is op geklieder en/of vlekken. Ideaal speelgoed voor in de auto dus! Het water maakt blauwe lijnen op de tekenmat: een echte blauwdruk dus. Dit speelgoed stimuleert de motoriek van je kind en bevordert daarmee de creativiteit en concentratie. In de reviews scoort deze lightpad een 4 uit 5 sterren. Voor slechts 19,95 euro kun je dit product in huis halen. Een koopje dus!

2. LED Lightpad A3

Pak je het liever iets professioneler aan? Dan kun je ook kiezen voor deze LED Lightpad A3. Dit model biedt egaal licht en is traploos dimbaar. Als je dit magnetisch tekenbord gaat kopen ben je er ook van verzekerd dat je een erg licht model in huis haalt. Met behulp van de touchbutton kun je deze lightpad gemakkelijk aan- en uitzeten.

Als je wilt kun je dit model zelfs aansluiten op de computer of laptop. Het is wel een vrij groot model en daarmee misschien iets minder handig voor onderweg. Je kunt er natuurlijk leuke tekeningen op maken, maar officieel is het een professioneel model. Dus echt geschikt voor werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het schetsen van bouwtekeningen of tattoos. De aanbieder werkt met een staffelkorting. Als je meer koopt, krijg je korting.

3. Frozen magnetisch tekenbord kopen

Je kunt ook een magnetisch tekenbord kopen van Frozen. Dit is een speciaal model voor kinderen en werkt erg eenvoudig. Je kind kan simpelweg tekenen met het pennetje dat eraan vastgebonden is. Daarmee voorkom je overigens ook dat de pen kwijtraakt. Met behulp van de schuif kan je kind zijn of haar tekening weer wissen. In de reviews scoort dit model en 3 uit 5 sterren. In de negatieve reviews staat dat het pennetje snel losraakt. Je kunt dit model in huis halen voor minder dan 10 euro en daarmee is het wel een erg voordelige koop.

4. Kids Fun Magnetisch Tekenbord oranje

Dit model lijkt sterk op het bovenstaande model. Het principe is namelijk hetzelfde: je kind kan hierop tekenen met zijn of haar pen en je kunt de tekening wissen door gebruik te maken van de wisser. In tegenstelling tot het bovenstaande model zit de wisser nu aan de onderzijde. Ook hier zit het pennetje vastgebonden aan het apparaatje, wat voorkomt dat ‘ie zomaar losraakt. Helaas zijn er nog geen review beschikbaar, dus het is onbekend hoe dit model precies scoort.

5. SES Magnetisch tekenbord kopen

Je kunt ook een magnetisch tekenbord kopen van het merk SES. Dit betreft een luxe model met een magisch pennetje. Het speelse model is gemakkelijk mee te nemen en daarmee ook ideaal voor onderweg. Je kind kan het bord gemakkelijk schoonvegen met behulp van de schuif. Ook bij dit model zit de schuif aan de onderzijde. De tekening is daarmee snel weer gewist. Het stimuleert de creativiteit en je kind kan steeds weer opnieuw tekeningen maken.

6. Star Wars magnetisch tekenbord kopen

Is jouw kind dol op Star Wars? Dan kun je een magnetisch tekenbord kopen van Star Wars. Aan de zijkanten zijn afbeeldingen te vinden van de personages uit de filmreeks. De schuif zit aan de bovenzijde en het pennetje zit in een houder aan de linkerkant. Dit tekenbord is klein van formaat en daarmee kun je dit ook erg eenvoudig meenemen. Het stimuleert de creativiteit van je kind en met behulp van het handige handvat kan je kind het dit tekenbord gemakkelijk meenemen. De formaten zijn 15x14x2 cm.

7. Disney Cars 3

Cars is een ontzettend populaire filmreeks. Ook Disney Cars 3 was een groot succes. Niet voor niets kun je dan ook een prachtig magnetisch tekenbord kopen van dit merk. Het pennetje zit aan de rechterzijde en deze zit vast aan een draadje. Aan de onderkant zit de schuif/wisser waarmee je de tekening eenvoudig kunt wissen. Aan de bovenzijde zijn een aantal afbeeldingen van Cars afgebeeld. Is jouw kind fan van dit kleine racemonstertje? Dan is dit artikel echt een aanrader.

8. Paw Patrol

Ook Paw Patrol is een flinke aanrader. Kinderen kunnen hier leuke tekeningen opmaken en kunnen hier eindeloos plezier aan beleven. Standaard bevat dit model drie stempels en daarmee kan je kind gemakkelijk een tekening maken van Paw Patrol. De wisser zit aan de onderzijde en het pennetje zit aan de rechterzijde. Ook bij dit model zit het pennetje vast aan de zijkant.

9. A4 LED Lightpad

Pak jij of je kind het toch liever iets professioneler aan? Dan kun je ook een magnetisch tekenbord kopen van Dapoda Products. Dit betreft een professioneel model die verkrijgbaar is voor 27,95 euro (op moment van schrijven). Het betreft een licht model welke dimbaar is in drie standen. Je krijgt niet alleen een Lightpad, maar ook een USB-verlengkabel en een bijgeleverde handleiding. Zelfs in slecht verlichte ruimtes kan jij of je kind hierop tekenen. Het is daarmee ook een prima aankoop voor jong en oud.

10. Bumba magnetisch tekenbord kopen

Bumba fans opgelet: je kunt ook een magnetisch tekenbord kopen van dit leuke merk. Het staat garant voor eindeloos speelplezier. Dit model wordt uitgebracht door het merk Clementoni, die overigens ook het model van Disney Cars 3 en Paw Patrol op de markt heeft gebracht. Het principe is dus ook hetzelfde: schuifje aan de onderzijde en het pennetje aan de rechterkant. Ook hier zit het pennetje vast aan het tekenbord.

Magnetisch tekenbord kopen? Lees onze handige tips

Wil je graag een magnetisch tekenbord kopen? Hieronder volgen nog een aantal handige tips:

  • Verscheidene tekenborden kosten minder dan 20 euro. Dat betekent dat je nog verzendkosten betaalt. Je kunt er dus voor kiezen om er iets extra’s bij te bestellen, zodat je geen verzendkosten hoeft te betalen;
  • Let ook goed op de leeftijd van je kind. Bepaalde tekenborden of lightspads zijn echt tijdloos, terwijl anderen echt alleen geschikt zijn voor jonge kinderen;
  • Kijk ook altijd naar de levertijd. Sommige modellen zijn niet direct op voorraad en soms moet je wel 2 tot 5 dagen wachten;
  • Tot slot is het nog belangrijk om te letten op het formaat. Wil je eentje kiezen die je graag kunt meenemen voor onderweg? Dan is een A3-formaat waarschijnlijk te groot. De meeste modellen uit deze top 10 zijn gelukkig veel kleiner.

Bekijk alle tekenborden en lightpads op bol.com

Dit was onze top 10. Natuurlijk zijn er nog talloze andere modellen waar je uit kunt kiezen. Uiteraard kun je een magnetisch tekenbord kopen bij bol.com. Deze aanbieder heeft een bijzonder ruim assortiment met meer dan 450 tekenborden. Met behulp van de handige filters kun je ook gemakkelijk filteren op leeftijd. Wil je bijvoorbeeld een magnetisch tekenbord kopen voor een kind van 3 jaar of 4 jaar? Of wil je kiezen voor een model die is ook geschikt is voor volwassenen? Je vindt het allemaal op deze webshop. Bij elk tekenbord heb je 30 dagen bedenktermijn. Retourneren is gratis.

Misschien vind je dit ook leuk