sterrenblauww

Kraamcadeau tips

door

Wil je graag een kraamcadeau kopen, maar wil je niet voor iets standaards kiezen? Lees dan dit handige artikel vol met kraamcadeau tips. Het aanbod is overweldigend en daarom hebben wij een kleine selectie met artikelen gemaakt die je kunt geven tijdens je volgende bezoek. Dit is zowel geschikt voor jongens als meisjes.

Vanzelfsprekend is het belangrijk dat je kiest voor een origineel cadeautje. Het is natuurlijk wel erg vervelend als je ergens op bezoek komt en je geeft precies hetzelfde artikel als een andere bezoeker. Met behulp van deze kraamcadeau tips leer je gemakkelijk en snel hoe je het juiste cadeau uitkiest.

Kraamcadeau tips: kies voor een origineel cadeau

Het is natuurlijk niet leuk als je met hetzelfde cadeautje aankomt als iemand anders. Veel ouders vinden een standaardcadeautje ook helemaal niet leuk. Als gever wil je natuurlijk een cadeautje geven die de ouders wél leuk vinden.

Daarom is het belangrijk dat je kiest voor een origineel cadeau. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een cadeautje met daarop de naam van het kindje. Op die manier steek je echt moeite in het product en de kans is heel klein dat anderen eenzelfde cadeautje geven. Bekijk bijvoorbeeld eens deze geboorteposters. Je kunt deze voorzien van de naam, sterrenbeeld en geboortedatum. Je kunt deze geboorteposter bestellen bij Geboortepostershop

(Tekst gaat verder onder deze foto)

kraamcadeau tips
Deze afbeelding is voor ons beschikbaar gesteld door de website Geboorteposter.shop. Je kunt deze posters bij deze webshop bestellen!

 

Kraamcadeau tips: waar moet een origineel cadeau aan voldoen?

Als je recentelijk ouder bent geworden word je helemaal overspoeld met cadeaus. Daarom is het belangrijk dat jij kiest voor een origineel cadeau. Gelukkig kan je rekening houden met een aantal belangrijke waarden. Originele kraamcadeaus beschikken namelijk allemaal over deze eigenschappen:

 • Het cadeau legt een moment vast en daarmee een herinnering;
 • Het cadeau is direct bruikbaar;
 • Een cadeau dat ouders zelf kunnen uitkiezen.

Als je je houdt aan de bovenstaande eigenschappen kan het eigenlijk al niet meer misgaan. Echter is het wel belangrijk dat je ook weet wat de smaak is van de kersverse ouders. Houden zij überhaupt wel van cadeautjes of ontvangen zij toch liever een cadeaubon? Dat is ook zeker iets waar je rekening mee moet houden.

Een cadeau dat een herinnering vastlegt

De geboorte van een kind staat voor vrijwel alle ouders op nummer 1. Dit memorabele moment is speciaal en een kind krijgen is het mooiste wat er is. Als jezelf nog geen ouder bent zal je dat hopelijk in de toekomst nog mogen meemaken.

Je kunt dit moment op allerlei manieren vastleggen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de eerdergenoemde geboorteposter. Hier noteer je de naam, geboorteplaats, geboortedatum en het sterrenbeeld op. Deze elementen behoren tot de geboorte en dus dat speciale moment.

Je kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor een fotoalbum waar ouders hun eerste foto’s in kunnen plaatsen. Een leuk fotoalbum kan je natuurlijk bestellen bij bol.com. De prijzen lopen hier uiteen en daarmee is er altijd wel iets te vinden voor elk budget.

Verder is een newborn fotoshoot cadeau geven ook een erg leuke optie. Dat kan echter wel vrij duur uitpakken, dus het is afhankelijk van jouw budget. Uiteraard bepaal jezelf welk kraamcadeau je geeft aan de hand van deze tips.

(Tekst gaat verder onder deze foto)

newborn fotoshoot
Geef een fotoshoot cadeau!

Kraamcadeau tips: kiezen voor een nuttig cadeau

Wil je graag op safe spelen? Dan kan je ook kiezen voor een nuttig cadeau. Praktische cadeaus zijn vaak ook erg handig. Zo heeft een kindje bijvoorbeeld altijd luiers nodig en dat is dan ook een ideaal geschenk. Je kunt luiers doorgaans met extra veel voordeel kopen op bol.com. Je kunt het hier zelfs direct laten inpakken als cadeautje.

Uiteraard zijn er ook talloze andere verzorgingsgeschenken waar je uit kunt kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld ook diverse verzorgingsproducten kopen. Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan badschuim, crème, washandjes, spuugdoekjes of bijvoorbeeld slabbetjes?

Een waardebon kan natuurlijk ook altijd handig zijn. Wat is de favoriete webshop van de ouders? Of misschien een waardebon van een bepaalde babywinkel? You name it!

Kraamcadeau tips: kiezen voor een handig cadeau

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een cadeau dat simpelweg erg handig is. De volgende tips zijn ook erg handig als kraamcadeau:

 • Een babyslaapzak. Wel is het belangrijk dat je let op de maat en het seizoen;
 • Lepeltje voor de eerste hapjes;
 • Een accessoire voor de buggy, zoals bijvoorbeeld een parasol of een tas;
 • Achteruitkijkspiegel voor in de auto zodat je als ouder je kindje te allen tijde in de gaten kunt houden;
 • Luier bewaartas waar je luiers in kunt bewaren. Ook babydoekjes kan je hier handig in stoppen;
 • Je kunt ook speelgoed voor in de auto cadeau geven.

Cadeaubon of geld geven?

Kan je ook een cadeaubon of geld geven? Jazeker kan dit. Dat voelt misschien enigszins ongemakkelijk omdat het erop lijkt dat je er geen moeite in hebt gestoken. Toch is dit wel erg handig voor de kersverse ouders. Zij hebben plotseling extra veel kosten en moeten ineens veel aanschaffen. Cashgeld of een waardebon kan dan erg handig zijn. Als zij van verschillende mensen geld krijgen kunnen zij daar iets moois voor kopen. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een dure buggy kopen of bijvoorbeeld een kinderwagen. Ook kunnen zij het geld simpelweg opzijzetten op de spaarrekening van de kleine.

Vind je het niet leuk om geld te geven? Dan is een cadeaubon het beste alternatief indien je geen cadeau wilt geven. Het is dan wel belangrijk dat je kiest voor een webshop die zij ook prettig vinden. Bestellen zij bijvoorbeeld vaak bij bol.com? Dan is dat een goede keuze. Een onbekende webshop zal misschien een minder prettig idee zijn.

Wil je graag meer weten over de beste kinderwagen? Lees ons artikel.

Voor wie koop je een kraamcadeau?

Als de baby inmiddels geboren is ben je op de hoogte van het geslacht van het kindje. Veel ouders weten halverwege de zwangerschap ook al of het een jongetje of een meisje wordt. Als je het geslacht weet kan je ook op zoek gaan naar een specifiek cadeau. Hieronder volgt een handig overzicht met kraamcadeau tips.

Kraamcadeau voor een meisje tips

Als er een meisje geboren is kan je natuurlijk een flink aantal cadeautjes geven. Leuke kraamcadeau tips voor meisjes zijn onder andere:

 • Een strik voor in het haar;
 • Accessoires voor in de babykamer;
 • Een opschrijfboekje voor de kraamvisite die langskomt. Wel is het dan belangrijk dat je als een van de eersten komt;
 • Een opbergzak voor al het speelgoed van de jongedame;
 • Speenkoord zodat ze haar dierbare speen niet kwijtraakt.

Kraamcadeau voor een jongens tips

Is er daarentegen een jongentje geboren? Dan kan je kiezen voor deze kraamcadeau tips:

 • Speelgoedauto’s voor de jongeman;
 • Een zonnebrilletje voor baby’s;
 • Een babytablet.

Overigens zijn diverse meisjescadeaus ook geschikt voor jongens. Zo kan je bijvoorbeeld ook prima de eerdergenoemde opbergzak weggeven aan het kindje.

Kraamcadeau voor een tweeling tips

Is er een tweeling geboren? De kans dat er een tweeling wordt geboren is 1 op 80. Dat is dus een vrij hoog percentage. Speciaal voor tweelingen zijn er ook leuke cadeaus te vinden. Lees onze kraamcadeau tips:

 • Tweeling zwemband waar de kinderen samen in kunnen;
 • Voedingskussen voor tweelingen;
 • Fotolijst waar je twee foto’s in kunt plaatsen;
 • Twee fotoboeken: voor ieder kind een!

Kraamcadeau voor de moeder tips

De moeder heeft het meestal erg zwaar tijdens de bevalling. Het is dan ook wel zo lief om haar ook een leuk cadeautje te geven. Zo kan je onder andere een verzorgende crème of douchegel cadeau geven of je kunt een heerlijke doos met chocolade geven. Mag moeders eindelijk weer een glaasje alcohol nuttigen? Dan is een fles champagne natuurlijk een perfect cadeau. Daarmee kan de geboorte immers echt gevierd worden.

Maak het persoonlijk: kies voor een kraamcadeau met naam

Wil je graag een uniek cadeau geven die niet zomaar vergeten wordt? Maak het dan persoonlijk. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een kraamcadeau met naam. Als de ouders de naam van het kindje zien worden zij altijd blij. Dit maakt je cadeau dan ook extra speciaal, uniek en origineel.

Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor de eerdergenoemde poster. Daar kan je de naam, geboortedatum, geboorteplaats en sterrenbeeld op vermelden. Bekijk hieronder een voorbeeld. Bestel deze poster op Geboorteposter.shop!

(Tekst gaat verder onder deze foto)

kraamcadeau tips
Een gepersonaliseerde poster is ontzettend leuk om te geven én te krijgen!

Er zijn natuurlijk nog talloze andere voorbeelden te bedenken. Zo kan je bijvoorbeeld ook een speelgoedkist laten bedrukken met daarop de naam van het kindje. Ook kan je bijvoorbeeld kiezen voor een houten speelhuisje met een naam erop. De keuzemogelijkheden zijn eindeloos.

Kraamcadeau tips: welk budget heb je?

Er zijn talloze kraamcadeau tips waar je voor kunt kiezen. Toch is het ook belangrijk dat je kiest voor iets dat binnen je budget past. Sommige van de bovenstaande ideeën kosten immers wel de nodige euro’s. Je bent vaak meer kwijt dan een tientje.

Iedereen heeft een ander budget en dat is natuurlijk ook niet erg. Daarom is het ook niet erg om een goedkoper cadeau te geven. Laat met je cadeau zien dat je de baby liefde toedraagt en verwelkomt. De prijs van het cadeau maakt dan echter niet meer uit.

Wil je toch graag iets groots geven? Dan kan je er ook voor kiezen om dit te doen met anderen. Zo kan je bijvoorbeeld samen geld in de pot leggen en een groter cadeau kopen. Zorg er wel voor dat je er een briefje bij instopt, zodat de kersverse ouders weten wie meegedaan heeft.

Let ook op de levertijd

Het is natuurlijk ook belangrijk om op de levertijd te letten. Heb je over vijf dagen een kraambezoek ingepland? Dan is het belangrijk dat je je cadeau binnen hebt voordat je op visite gaat. Sommige webshops hanteren lange levertijden en dat is dan niet interessant. Je kunt dan beter kiezen voor een webshop die wellicht iets duurder is maar wel snel levert.

Sommige maatwerkartikelen vragen ook meer tijd. Als iets met de hand genaaid moet worden kan het langer duren dan je bij een ‘normale webshop’ gewend bent. Controleer dit dus goed als je een bestelling plaatst.

Bekijk kraamcadeaus

Ben je geïnspireerd geraakt door dit artikel? Surf dan naar bol.com voor een overzicht met de leukste cadeaus. Ook kan je een geboorteposter bestellen bij Geboorteposter.shop. Daarmee zijn er eindeloos veel mogelijkheden.

Heb je nog vragen aan de hand van dit artikel? Of heb je misschien andere ideeën voor ons artikel? Plaats hieronder een reactie en we zullen hier uiteraard op reageren.

Misschien vind je dit ook leuk