knuffel kopen

Knuffel kopen: waar kan je op letten?

door

Het is natuurlijk altijd leuk om een cadeau te kopen voor jouw kind. Echter kan dit soms ook lastig zijn. Je wilt natuurlijk iets leuks kopen en het moet uiteraard ook veilig zijn. Als je het voor een ander kindje koopt moet het ook iets zijn wat zijn of haar ouders leuk vinden. Er zijn echter een aantal dingen waar je rekening mee kunt houden. Wil je graag een knuffel kopen? Lees dan dit artikel met praktische tips.

Een knuffel kopen: houd rekening met de leeftijd

Sommige mensen kopen graag grote knuffels. Dat kan ook leuk zijn, maar een grote knuffel is niet geschikt voor iedere leeftijd. Is er pas een baby geboren? Dan is het raadzaam om te kiezen voor een kleinere knuffel. Hieronder volgt een overzicht:

  • Knuffels tot circa 20 centimeter zijn geschikt voor kleine kinderen en pasgeboren baby’s;
  • Knuffels van 20 tot ongeveer 35 centimeter vallen onder de categorie ‘normaal’ en zijn geschikt voor kinderen tot en met de peuterleeftijd;
  • Tot slot worden knuffels groter dan 35 centimeter gezien als grote knuffels. Deze zijn dus vooral geschikt voor kinderen die al iets ouder zijn dan een peuter.

Als een kind een knuffel niet kan vasthouden is het vaak niet leuk voor een kind. Dat is dus iets waar je rekening mee kunt houden als je een knuffel kopen gaat.

Knuffel kopen? Koop een vriend!

Knuffels zijn voor kinderen vaak vriendjes waar zij van alles aan kunnen vertellen. Misschien praten zij niet terug, maar kinderen kunnen wel hun verhaal kwijt. Als je een knuffel wilt kopen kan je onder andere terecht op de webshop van bol.com. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een leuke Paw Patrol knuffel of een teddybeer.

Controleer of een knuffel wasbaar is

Als een kind en knuffel meeneemt, ermee slaapt of erop sabbelt kunnen zulke knuffels natuurlijk vies worden. Misschien neemt je kindje zijn vriendje wel mee naar de eettafel en dat kan zorgen voor de nodige bacteriën. Kies daarom bij voorkeur voor knuffels die wasbaar zijn. Volg altijd de wasvoorschriften van de fabrikant en laat het knuffeltje drogen op een wasrek.

CE-markering

Als je een knuffel kopen gaat is het ook van belang dat je kijkt of deze beschikt over een CE-markering. Dit betekent dat het product voldoet aan de geldende regels van de Europese Economische Ruimte (Europese Unie plus Zwitserland, Liechtenstein, Noorwegen en IJsland). Veel speelgoed uit China beschikt niet over de nodige keurmerken en is soms onveilig voor je kind.

Een tweede knuffel kopen?

Als je wilt kan je ook een tweede knuffel kopen. Dat kan handig zijn wanneer je kind het echt een leuk knuffeltje vindt. Koop dan een tweede en verberg deze op zolder. Mocht de andere knuffel defect gaan, bijvoorbeeld door een wasbeurt, kan je de knuffels met elkaar vervangen. Als je kind er erg aan gehecht is, is het natuurlijk erg sneu als hij of zij zonder zijn vriendje moet spelen. Door deze tip zal je dat nooit overkomen.

Jouw geur

Wil je een knuffel kopen voor jouw eigen kind? Dan kan je er ook eerst zelf een nachtje mee slapen. Jouw geur komt er dan op waardoor je altijd bij jouw kind in de buurt bent. Dat biedt troost voor wanneer je er zelf niet bent. Uiteraard kan je dit alleen doen als het jouw eigen kind is, anders is het natuurlijk een beetje vreemd.

Dit waren onze tips voor het kopen van een nieuwe knuffel. Heb jij ook nog leuke tips die wij kunnen toevoegen? Laat het weten in de reacties hieronder. Als je dit een leuk artikel vindt kan je dit blogbericht delen op social media met vrienden en familie.

Misschien vind je dit ook leuk