ipad voor kinderen beste ipad kind

iPad voor kinderen? Dit is de beste iPad voor je kind!

door

Ben je een echte Apple-fanaat en wil je graag een iPad voor je kind kopen? In dit artikel bieden we je een uitgebreid overzicht met verschillende beschikbare modellen. Je kunt een iPad voor kinderen uiteraard online kopen, maar voor welk model kies je nu precies? En hoe kun je ervoor zorgen dat je kind geen ongewenste apps downloadt? Je leest het hier.

1. iPad voor kinderen: het Air-model

beste ipad kind air
Bekijk dit model op bol.com

Het Air-model is een van de goedkopere modellen waar je uit kunt kiezen. Dit is ook een vrij licht model en is daarmee ook erg geschikt voor kinderen. Deze iPad voor kinderen beschikt over een 10.5-inch scherm en standaard heb je twee jaar fabrieksgarantie. Het lichte en dunne model ligt lekker in de hand en de kleuren kun je op gedetailleerde wijze zien. Dit model gaat bovendien tot wel tien uur mee.

Aan de binnenkant tref je een A12 Bionic-chip. Dat is een razendsnelle chip die snel kan rekenen. Je kunt dus ook leuke spelletjes spelen, video’s bekijken of kinderfilmpjes bekijken. Dit model is bovendien leverbaar in drie verschillende kleuren: spacegrijs, zilver of grijs. Qua geheugencapaciteit kun je kiezen voor 64GB als 256GB. Het model met 64GB geheugencapaciteit is goedkoper, maar je kunt er vanzelfsprekend ook minder apps en/of foto’s op kwijt. Je kunt het geheugen van een Apple iPad niet uitbreiden.

2. Apple iPad Mini

Apple iPad Mini
Bekijk dit model op bol.com

Je kunt ook kiezen voor de Apple iPad Mini voor je kind. Dit model beschikt, zoals de naam al doet vermoeden, over een kleiner beeldscherm. Vanwege het formaat en de veelzijdigheid blijft dit een populair model. Dit model is ook geschikt voor de Apple Pencil en heeft, net als bovenstaand model, een accuduur van circa tien uur bij normaal gebruik. Dit is een perfecte iPad voor je kind, want het toestel weegt nog geen 300 gram. Bovendien is dit model ook goedkoper dan de Air.

Dit model beschikt over een prima beeldscherm. Het is niet alleen compact, maar ook bestaat het scherm uit maar liefst drie miljoen pixels. In de reviews wordt dit model bovendien ook nog eens goed beoordeeld. Je kunt er dus vanuit gaan dat dit een prima iPad voor kinderen is.

3. iPad Pro

Apple iPad Pro
Bekijk dit model op bol.com

Heb je veel budget over voor een iPad voor je kind en wil je graag dat hij of zij een groot model heeft? Dan kun je kiezen voor de Pro. In principe is dit model gemaakt voor volwassenen. Verscheidene bedrijven hebben er een of meerdere in hun bedrijfspand liggen. Je kunt er bijvoorbeeld grafische tekeningen op maken. Echter is het ook een geschikte iPad voor kinderen, maar uiteraard moet je dan wel flink de portemonnee trekken. Voor het 11-inch model betaal je ruim 800 euro, terwijl het 12.9-inch model meer dan 1.000 euro kost. Bovendien zitten er ook prijsverschillen als het gaat om de omslagcapaciteit.

iPad voor kinderen kopen: wat is de beste keuze?

Over het algemeen levert Apple natuurlijk goede kwaliteit elektronica. Zo kun je hier niet alleen iPads kopen, maar ook kun je bijvoorbeeld iPhones, MacBooks of iMacs kopen. Welk model is nu het beste voor je kind? De keuze is lastig, maar wij denken dat de Air de beste keuze is. Dit model is groot, is voorzien van voldoende opslagruimte en biedt een mooi helder scherm.

Als je wilt kun je ook een model kopen waar een simkaartje in past. Als je daarvoor kiest kun je het apparaatje ook onderweg meenemen en er dan mee internetten. Uiteraard is daar natuurlijk wel weer een abonnementje voor nodig. Dat kun je afsluiten voor enkele euro’s of tientjes per maand. Bovendien is dit model ook betaalbaar. Zo kun je namelijk een ouder model kopen als je niet per se voor de nieuwste wilt gaan. Op die manier kun je het dus ook nog een beetje goedkoop houden.

Deze iPad voor kinderen is ook nog eens erg licht in gebruik en daarmee ook geschikt voor een kind. Uiteraard is het model, net als de andere iPads, wel erg kwetsbaar. Het is dus wel raadzaam om ook direct een hoesje te kopen. Uiteraard kun je die ook direct kopen op bol.com.

Bescherm je iPad voor kinderen

populair hoesje
Bekijk dit hoesje op bol.com

Wil je graag een iPad voor kinderen kopen? Dan is het raadzaam om ook direct een goede cover of hoes te kopen. Gelukkig heb je keuze uit talloze verschillende hoesjes en cases. Je hoeft dus niet per se voor een officieel Apple-hoesje te kiezen, maar je kunt ook kiezen voor een goedkoop en alternatief hoesje.

Qua hoesjes heb je keuze uit talloze modellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rubberen hoes, maar je kunt ook kiezen voor een waterdicht hoesje als je dat graag wilt. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een kleurrijk model of je kunt kiezen voor een model waardoor je iPad voor kinderen kan blijven staan. Zo kan je gemakkelijk filmpjes bekijken en staat dit automatisch op een goede hoogte. Uiteraard kun je daarin zelf een keuze maken. Het assortiment aan cases en hoesjes is enorm.

Toch liever een kleiner model?

Er was enige twijfel, maar de beste iPad voor kinderen lijkt ons toch de Air. Toch is de Mini ook zeker een goede keuze. Dit model is namelijk zeer licht in gebruik en daarmee ook zeer geschikt voor je kind. Vanwege het kleine formaat is het misschien wel geschikter voor kleinere kinderen. Ook de kwaliteit is naar behoren en daarmee een prima uitvoering.

De nieuwste Mini is maar liefst drie keer sneller dan haar voorganger: de Mini 4. Ook is het geschikt voor het bekijken van video’s: je kunt genieten van drie miljoen pixels. Vanwege de True Tone optie kun je zowel in het licht als in het donker kijken. Heb je nog een klein kindje van circa vier tot zes jaar? Dan is de Mini misschien nog wel een betere keuze. Neem je de iPad voor je kind vooral mee voor onderweg? Ook dan is dit natuurlijk een prima model. Je stopt deze iPad namelijk gemakkelijk in je tas.

Leuke apps voor de iPad voor kinderen

Als je een iPad voor kinderen in huis haalt wil je natuurlijk ook een aantal leuke apps downloaden. Gelukkig zijn daar meer dan voldoende van. Apple heeft een zeer veilig besturingssysteem en ook de App Store is goed beschermd. Je zult dus ook nooit apps downloaden die schadelijk zijn voor je kind. Uiteraard is overal een leeftijd bij omschreven, dus je weet precies of het wel of niet geschikt is voor jouw kind.

Het aanbod aan apps en games is enorm. Er zijn voldoende kinderapps beschikbaar. Die zijn lekker kleurrijk, passen bij de leeftijd van je kind en staan garant voor talloze uren speelplezier.

Vanwege de goede beeldschermen geniet je bovendien van een prachtig helder beeld. De techniek van de verschillende modellen is geavanceerd en daarmee ook zeer geschikt voor je kind.

Hoe lang kan mijn kind op zijn of haar iPad spelen?

Als je een iPad voor je kind koopt is het natuurlijk wel belangrijk dat je goede afspraken maakt. Hoe lang mag hij of zij spelen op het stukje elektronica? En wanneer wordt het ongezond voor je kind? Natuurlijk is het een fijn stukje afleiding, maar laat je geen kind geen urenlang op het apparaatje zitten. Dat zorgt niet alleen voor vierkante ogen, maar ook raakt je kind er mogelijk verslaafd aan. Hoe ouder je kind is, hoe langer hij of zij erop kan zitten.

Is een iPad voor kinderen geschikt?

Wellicht zal je je nog afvragen: is een iPad voor kinderen geschikt? Jazeker, want juist deze modellen zijn voorzien van goede veiligheidsvoorzieningen, maar ook zijn de modellen gebruiksvriendelijk. Zo zijn de menu’s gemakkelijk ingericht en kun je gemakkelijk en snel schakelen tussen verschillende apps. Bovendien kun je er zelf ook gebruik van maken als je kindje op bed ligt! Immers is dit model natuurlijk ook uitermate geschikt voor volwassenen.

Leverbaar in verschillende kleuren

Wil je graag een iPad voor kinderen kopen? Dan heb je ook nog eens keuze uit verschillende kleuren. De nieuwste modellen zijn vaak spacegrijs, maar zijn ook leverbaar in bijvoorbeeld zilver of goud. Dat zijn prachtige kleuren die je allemaal tegen dezelfde prijs kunt bestellen. Een zilveren model is dus nooit duurder dan een gouden model. Wel kan er een prijsverschil optreden in de opslagcapaciteit.

Opslagcapaciteit

Als je een iPad voor je kind koopt heb je nog keuze uit verschillende opslagcapaciteiten. Zo kun je niet alleen kiezen voor een 64GB-model, maar ook voor een 256GB-model. Veel mensen zullen voldoende hebben aan 64GB-opslaggeheugen, terwijl dit voor anderen juist veel te weinig is. Daarom is het ook ontzettend belangrijk dat je hierin een goede keuze maakt. Je kunt het geheugen later namelijk niet uitbreiden. Twijfel je ergens? Dan kun je beter een iets duurder model kopen met meer opslagruimte. Je weet dan zeker dat je goed zit. Deze apparaatjes gaan jarenlang mee en zijn dus ook erg geschikt voor de langere termijn.

Accessoires en oplaadkabels

Ben je er al over uit welke iPad voor kinderen je gaat kopen? Het is belangrijk om te weten dat je hier standaard een oplaadkabel bij krijgt. Deze hoef je dus niet apart te kopen. Wel is het belangrijk om erbij te vermelden dat je geen oordopjes, Apple Pencils, hoesjes of andere accessoires krijgt. Mogelijk zal je dus nog niet extra’s moeten bestellen. Uiteraard kun je het apparaatje ook eerst laten thuisbezorgen en nadien kijken of je nog iets extra’s wilt.

Wil je echter dat je kindje in volledige rust lekker programma’s en series kan kijken op de iPad? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om ook direct een leuke headset of koptelefoon te kopen. Ook daarvoor kun je natuurlijk terecht op bol.com. Soms kun je zelfs profiteren van een actiedeal door meerdere producten met elkaar te combineren.

iPad voor kinderen met beperkte toegang

Uiteraard kun je de verschillende iPads allemaal voorzien van een wachtwoord of een vingerafdrukscan. Daarmee kun je het toestel dus al goed beveiligen. Wil je graag dat je kind beperkte toegang heeft op bepaalde apps? Dan kun je dat instellen met behulp van een app. Je kunt ook instellen dat het toestel op een bepaald moment stopt met werken in feite. Wil je bijvoorbeeld dat je kind na acht uur niet meer op het apparaatje speelt? Dan kun je dat instellen. Heel handig dus!

Veilige websites instellen

Je wilt natuurlijk ook niet dat je kind websites bezoekt die niet bij zijn of haar leeftijd passen. Gelukkig kun je ook daarvoor een aantal zaken instellen. Zo kun je aangeven dat hij of zij alleen op veilige websites kan surfen. Dan kunnen zij alleen websites bezoeken die jij hebt ingesteld.

Tijdslimiet op de iPad voor je kind

Je kunt ook een tijdslimiet op de iPad voor je kind instellen. Wil je dat je kind maximaal een uurtje op het apparaatje speelt? Stel dan een tijdslimiet in. Daarmee voorkom je dat je kind urenlang verslaafd op het apparaatje speelt.

Beveiliging op de App Store

Wil je graag een iPad voor kinderen kopen, maar ben je bang dat je kind dan allerlei aankopen doet via jouw creditcard of via PayPal? Geen nood, want ook dat kun je gelukkig blokkeren. Zo kun je instellen dat alleen jij aankopen kunt doen. Met behulp van jouw vingerafdruk kun je aankoop dan alleen maar voltooien. Je kind kan dit dan niet. Je hoeft dan ook net bang te zijn dat je creditcard of PayPal-account geplunderd wordt!

Combineren met een horloge

Als je een iPad in huis haalt kun je dit ook combineren met een leuk horloge. Zo kun je kiezen voor een smartwatch voor kinderen. Je kunt speciaal daarvoor een handige app downloaden via de App Store. Zo sta je altijd in verbinding met je kind.

iPad voor kinderen kopen?

Wil je graag een iPad voor kinderen kopen? Surf naar bol.com en bekijk alle beschikbare modellen. Je hebt keuze uit talloze verschillende iPads. Bepaalde modellen kosten enkele honderden euro’s, maar er zijn ook voldoende modellen die ruim 1.000 euro kosten. Uiteraard bepaal je zelf welk model je in huis haalt. Bekijk reviews en vergelijk goed voor dat je daadwerkelijk een aankoop doet!

Wat vind jij van dit artikel? Laat het ons weten in de reacties hieronder of laat een sterrenbeoordeling achter.

Misschien vind je dit ook leuk