GoPro alternatief

GoPro alternatief action camera

door

Wil je graag een action camera kopen, maar vind je een GoPro ietwat aan de dure kant? Dan kun je kiezen voor een GoPro alternatief! Er zijn meerdere alternatieve action camera’s waar je uit kunt kiezen. Zo hou je het betaalbaar en kun je vooralsnog leuk filmen! Hieronder volgt een handig overzicht.

1. Nikkei Extreme X6S Wi-Fi action camera

De Nikkei Extreme X6S Wi-Fi action camera is een prima GoPro alternatief. Dit model kost slechts 54,99 euro en ook hiermee kun je 4K-video’s schieten. Als je wilt kun je ook slo-mo video’s maken door te filmen in HD ready. Met een beeldhoek van 170 graden kun je prachtige shots maken en je kunt ook zien wat je filmt met behulp van het handige schermpje. De beeldstabilisatie zorgt ervoor dat de beelden ook niet schokkerig worden.

In de verpakking krijg je de volgende artikelen: een waterdichte behuizing, fiets- en helmbevestiging, overig bevestigingsmateriaal, een micro-usb kabel en tot slot een AC-adapter. Daarmee krijg je dus ook nog verscheidende handige accessoires. Wil je graag dit GoPro alternatief kopen? Surf dan naar bol.com via de onderstaande oranje knop!

1 Nikkei Extreme X6S GoPro Alternatief

2. EKEN Action Camera

De EKEN Action Camera is ook een prima GoPro alternatief. Deze action camera is iets duurder dan het bovenstaande model, maar bevat dan ook een 32GB SD-kaart en twee accu’s. Je kunt er goede video’s mee schieten en uiteraard krijg je ook hierbij een waterdichte behuizing. Met behulp van een app kun je je video’s bovendien gemakkelijk bekijken. Daarmee kun je video’s dus ook erg eenvoudig delen. Uiteraard kun je hier niet alleen mee filmen, maar ook kun je leuke foto’s schieten. Zo kun je namelijk ook 12 megapixelfoto’s schieten.

Op het 2-inch lcd-scherm kun je gemakkelijk de instellingen wijzigen. Het grote scherm zorgt voor een goede weergave en de instellingen zijn allemaal erg overzichtelijk. Voor deze action camera betaal je iets meer dan 70 euro.

2 EKEN GoPro alternatief

3. YI II 4K Action Camera

De Yi II 4K Action Camera is een zeer compacte action camera en wordt gezien als een goed GoPro alternatief. Met een prijskaartje van 159,95 euro is dit wel de duurste koop uit dit lijstje, maar daarmee is het toestel vooralsnog een stukje goedkoper dan de echte GoPro. Deze action camera heeft een beeldhoek van 155 graden met een F2.8-diafragma. Uiteraard is dit model ook waterdicht zoals je dat mag verwachten van een GoPro alternatief.

Het lcd-scherm is gemaakt van Gorilla Glass Retina en daarmee is het scherm goed beschermd tegen krassen. Je kunt op ultrahelder niveau 4K-video’s maken en dat maakt het een prima camera. Er is tot slot nog een hoogwaardig koelsysteem aanwezig en daarmee is het erg geschikt voor op reis.

4. Grundig Action Camera

De Grundig Action Camera is de voordelige koop uit dit lijstje. Dit GoPro alternatief kost slechts 29 euro en daarmee kun je in Full HD video’s schieten. De opnamen van de camera zien er goed uit en dit model is gemakkelijk te bedienen. In de reviews scoort deze action camera een vier uit vijf sterren. Je neemt deze action camera bovendien gemakkelijk mee vanwege het kleine formaat. De beeldkwaliteit is misschien niet zo spectaculair als de echte GoPro, maar uiteraard kun je dat ook niet verwachten voor deze lage prijs.

5. Rollei 4K Action Camera

We sluiten deze Go Pro alternatief lijst af met de Rollei 4K Action Camera. Dit model is van zichzelf al waterdicht en beschikt over een beeldhoek van 150 graden. Je kunt er 4K-video’s mee schieten en je foto’s schiet je op 8 megapixel. Er is een klein lcd-display aanwezig waarmee je de instellingen kunt wijzigen. Met dit waterdichte model kun je maximaal tien meter diep zwemmen en je kunt er maximaal 32GB aan video’s op kwijt.

Dit GoPro alternatief werkt met behulp van Wi-Fi. Je kunt een gratis app downloaden en zodoende kun je video’s en filmpjes delen. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android.

GoPro alternatief: waar kan ik op letten?

Wil je graag een GoPro alternatief kopen? Dan is het belangrijk dat je let op verschillende zaken. In eerste instantie is het belangrijk om te letten op de bijgeleverde accessoires. Bepaalde action camera’s uit deze lijst zijn voorzien van leuke accessoires, terwijl anderen dat niet zijn. Voor bepaalde modellen moet je bijvoorbeeld nog een geheugenkaartje kopen.

Verder is het belangrijk dat je let op de kwaliteit van de camera. Het goedkoopste model heeft vaak niet de beste beelden, maar is natuurlijk wel erg voordelig.

Tot slot is het nog fijn om te weten hoe je de foto’s kunt uploaden naar je computer of smartphone. Werkt dat met behulp van een (gratis) app of heb je een ouderwets stekkertje nodig? Uiteraard vind je deze informatie ook allemaal terug in de beschrijvingen.

Extra geheugen nodig?

Heb je extra geheugen nodig voor jouw GoPro alternatief? Via bol.com kun je geheugenkaartjes kopen voor action camera’s. Je kunt op deze webshop ook slim combineren en daarmee een korting krijgen op jouw aankoop.

Stevige case nodig?

Niet elke action camera is standaard voorzien van een stevige case. Anderen hebben ook geen case nodig, maar kunnen bijvoorbeeld tot maximaal tien meter onderwater. Wil je graag verder in het water in, bijvoorbeeld omdat je gaat duiken? Dan kan het dus nog lonen om vooralsnog een case te kopen. Bekijk altijd goed hoe diep je GoPro alternatief in het water kan.

Bekijk alle action camera’s

Ben je benieuwd naar alle action camera’s? Dan kun je terecht op bol.com. Via deze webshop heb je een bijzonder uitgebreide keuze en kun je dus ook eenvoudig en snel op zoek naar een leuke action camera. Via deze webshop heb je keuze uit meer dan 600 verschillende modellen. Veel artikelen zijn direct leverbaar en worden de volgende dag al bij je thuisbezorgd. Uiteraard heb je standaard 30 dagen bedenktermijn en kun je je action camera dus eerst nog uittesten.

Wat vind jij van dit artikel? Laat het ons weten middels een sterrenbeoordeling! Ook kun je hieronder een reactie achterlaten.

Misschien vind je dit ook leuk