genderneutraal speelgoed

Genderneutraal speelgoed is hard nodig volgens de minister van Emancipatie

door

Speelgoedfabrikanten zouden volgens Ingrid van Engelshoven, minister van Emancipatie, meer genderneutraal speelgoed moeten maken. Volgens de minister zou rolbevestigend speelgoed ervoor zorgen dat vrouwen parttimebanen houden. Zo meldt het AD.

Franse speelgoedwinkels

De minister doet deze oproep nadat bekend werd dat Franse speelgoedwinkels vanaf volgend jaar geen indeling meer hebben tussen jongens en meisjes. Ook in de folders van de Franse speelgoedketens wordt niet meer geadverteerd per geslacht. Winkelpersoneel mag ook geen antwoord geven op de vraag: ‘Is het voor een meisje of een jongen?’. Een goede ontwikkeling voor populair speelgoed of gaat dit toch iets te ver?

Reacties uit de media

Niet iedereen is het eens met de minister van Emancipatie. Zo verbaasde Angela de Jong, journaliste, televisierecensente en columniste, zich hierover. Speelgoed zou helemaal niet veroorzaken dat vrouwen parttime gaan werken. Dat is echt onzin, aldus Angela de Jong. Zij liet dit weten in Goedemorgen Nederland op NPO 1.

De mediajournalist geeft aan dat kinderen zelf moeten bepalen waar zij mee willen spelen. Je kind mag dus zelf weten of dat nou poppen of autootjes worden. De Jong geeft aan dat er wel belangrijkere kwesties zijn in Nederland waarover gedebatteerd kan worden. ‘’We hebben het te goed in Nederland’’.

Wel of geen genderneutraal speelgoed?

Wat vind jij van de ontwikkeling met betrekking tot genderneutraal speelgoed? Vind je het een goede ontwikkeling of vind je dit toch een beetje overdreven? Laat het ons hieronder weten in de reacties.

Misschien vind je dit ook leuk