fitbit kind kopen

Fitbit voor je kind kopen? Bekijk de leukste modellen van dit moment!

door

Wil je graag een Fitbit voor je kind kopen? Dan zijn er meerdere leuke modellen waar je uit kunt kiezen. In dit artikel lees je over deze verschillende modellen én over de voor- en nadelen per horloge.

Waarom een Fitbit voor je kind kopen?

Een Fitbit voor je kind kopen is ontzettend leuk. Het ziet er niet alleen stoer uit, maar ook biedt het de nodige functies. Zo kunnen er doelstellingen worden ingesteld en kunnen er zelfs virtuele trofeeën worden verdiend. Ook ouders kunnen deze doelstellingen inzien via de familie-app. Alleen gekoppelde accounts kunnen de gegevens inzien en daarmee is de veiligheid goed ingedekt. Kinderen kunnen bovendien niets zien over BMI, openbare sociale informatie of over het gewicht.

Welke Fitbit kan ik voor mijn kind kopen?

Wil je graag een Fitbit voor je kind kopen? Dan heb je in principe keuze uit twee modellen: de Fitbit Ace 2 en Fitbit Ace. Wel is het belangrijk om te vermelden dat de eerste editie vrijwel niet meer verkrijgbaar is. Daarom beschrijven we hieronder alleen de Fitbit Ace 2. Past dat model niet helemaal bij je kind? Dan beschrijven we enkele (volwassen) alternatieven.

Fitbit Ace 2 voor kinderen

Fitbit Ace 2 kids
De Fitbit Ace 2 kids, verkrijgbaar bij bol.com

De Fitbit Ace 2 is een prachtig apparaatje waar je ontzettend veel mee kunt. Zo kan je statistieken inzien en kun je doelstellingen formuleren. Kinderen kunnen zelfs virtuele trofeeën verdienen en dat is natuurlijk ontzettend cool. Zo kunnen kinderen onder andere zien hoeveel stappen zij gelopen hebben en hoeveel beweging zij gehad hebben.

Kinderen kunnen niets zien over gewicht, BMI of openbare sociale informatie. Dit horloge meet het slaap- en beweegpatroon gedurende de dag en de nacht. De batterij gaat circa vijf dagen mee en het bandje is gemakkelijk verstelbaar. Een nadeel is dat er geen hartslag gemeten wordt. Daarvoor zal je dus moeten kiezen voor een duurder model (een volwassen model).

Voordelen:

  • Ouders hebben toegang via de familie-app;
  • Kinderen kunnen trofeeën behalen;
  • Beperkte inzicht in bepaalde data, waaronder BMI, gewicht en andere openbare sociale informatie;
  • Gemakkelijk verstelbaar;
  • Batterij gaat circa vijf dagen mee;
  • Doelstellingen formuleren;
  • Geschikt voor iOS en Android;
  • Verkrijgbaar in twee verschillende kleuren (blauw en roze).

Nadelen:

  • Geen hartslagmeting.

Alternatieve modellen voor kinderen

De Fitbit Ace 2 is speciaal gemaakt voor kinderen. Wil je liever kiezen voor een ander model? Dan kun je ook kiezen voor een volwassen model. Enkele populaire modellen van dit moment zijn de Charge (verkrijgbaar in meerdere kleuren), de Versa (eveneens verkrijgbaar in meerdere kleuren) en de Inspire. Enkele van deze modellen beschikken wel over een hartslagfunctie. Er is geen gegevensbeperking, zoals dat wel het geval is met het kindermodel.

Fitbit voor je kind kopen: waar kan je op letten?

Wil je graag een Fitbit voor je kind kopen? Dan is het belangrijk dat je let op verschillende zaken. Zo kan je bijvoorbeeld letten op prijs, maar ook is het belangrijk dat je nagaat voor welke leeftijd het horloge geschikt is. Is je kind oud genoeg? Of is je kind juist al te oud voor dit type horloge? In het onderstaande overzicht lees je enkele veelgestelde vragen van ouders.

Let op prijs

Als je een Fitbit voor je kind wilt kopen is het natuurlijk raadzaam om te letten op prijs. Dat geldt niet alleen voor de aanschaf van een horloge, maar natuurlijk ook voor andere artikelen die je koopt. Gelukkig kun je de Fitbit Ace voor je kind kopen voor een kleine prijs: slechts 69 euro. Eventuele accessoires kun je er relatief goedkoop bijbestellen. Dat maakt deze horloges veel goedkoper dan de meeste concurrente merken.

Voor welke leeftijd is het geschikt?

De Fitbit Ace is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar oud. In de praktijk kunnen kinderen vanaf 6 jaar er vaak ook prima mee overweg. Is je kind al 10, 11, 12 jaar of ouder? Dan kun je ook al kiezen voor een volwassen model. Dit merk heeft ook verscheidene andere modellen die goedkoper zijn dan 100 euro. Je hoeft dus helemaal niet veel geld kwijt te zijn als je een dergelijk horloge wilt kopen.

Heb ik ook accessoires nodig?

Als je een Fitbit voor je kind wilt kopen kun je er ook voor kiezen om een aantal accessoires te kopen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een screenprotector of extra bandjes. Een screenprotector kan natuurlijk handig zijn voor kinderen. Je kunt dat al bestellen vanaf slechts 9,95 euro bij bol.com. Dat is natuurlijk relatief voordelig en het biedt de nodige bescherming. Als je wilt kun je zelfs slim combineren via deze webshop. Je kunt je tweede artikel dan extra voordelig bestellen.

Wat zijn de alternatieven?

Je kunt een Fitbit voor je kind kopen, maar er zijn ook alternatieven waar je uit kunt kiezen. Lees daarvoor dit artikel: activity tracker voor je kind kopen. In dit artikel bespreken we ook verscheidene andere merken. Hierbij kun je denken aan Garmin en West Watch. Deze merken hebben ook speciale junior-modellen voor kinderen vanaf 6 en 8 jaar. Er zijn ook enkele modellen die geschikt zijn voor kinderen vanaf 10, 11 en 12 jaar.

Bekijk alle Fitbit modellen

Wil je graat een Fitbit voor je kind kopen? Je kunt kiezen voor een van de Ace-modellen, maar er zijn ook nog talloze andere modellen waar je uit kunt kiezen. Surf gerust naar bol.com en bekijk het productoverzicht. Naast Fitbit zijn er ook nog talloze andere leuke merken waar je uit kunt kiezen. Zo heeft merk Garmin bijvoorbeeld ook speciale junior-modellen voor kinderen vanaf 6 en 8 jaar.

Misschien vind je dit ook leuk