Wat zijn Fidget Toys

Wat zijn Fidget Toys?

door

Misschien heb je er inmiddels al weleens van gehoord: Fidget Toys. Wat zijn Fidget Toys precies waarom heeft dit deze naam? In dit artikel vertellen we je van alles over dit nieuwe speelgoed.

Wat zijn Fidget Toys?

Fidget Toys betekent, in het Nederlands, friemelspeelgoed. ‘To Fidget’ betekent friemelen. Je kunt het speelgoed dus met je handen manipuleren en daarmee valt ook veel recent speelgoed onder deze noemer. Inmiddels is het een echte hype geworden in Nederland. Dit heeft te maken met onderzoek. Er is steeds meer bekend tussen bewegen en het functioneren van jouw brein. Als je te lang stilzit en luistert zal je brein op den duur in een inactieve stand belanden. Als je dan friemelt, bijvoorbeeld met Fidget Toys, kan je je brein heractiveren. Op die manier focus je je weer beter. Daarmee is het dus niet alleen leuk speelgoed, maar ook nog eens erg functioneel speelgoed.

Wat zijn populaire Fidget Toys?

Er zijn verschillende leuke Fidget Toys waar je uit kunt kiezen. De spinner ken je vast wel nog wel. Ook de fidget cube was erg populair. Misschien ken jij de stresscontroller ook wel. Voor jong en oud is dit speelgoed geschikt. Echter is er nu vooral een opmars voor de squishy varianten. Je kunt hierbij denken aan kneedballen, squishy figuurtjes of de waterbeads gevulde ballen. Ook de Fat Brain Toys en Push pop bubble zijn momenteel erg bekend. Je kunt al deze figuren bestellen bij bol.com via de onderstaande button. De meeste varianten zijn op voorraad, dus als je dit voor 23.59 uur besteld heb je dit de volgende dag ook alweer in huis.

Het beste speelgoed uitkiezen

Wat de beste fidget voor jou is, is en blijft een persoonlijke keuze. De een vindt het fijner om te kneden, terwijl de ander liever kiest voor de friemelkubus welke is gemaakt van plastic. Kies dus vooral voor iets wat jij fijn vindt. Ook is het niet geheel onbelangrijk om te kiezen voor iets wat niet afleidt. Wil jij friemelspeelgoed mee de klas in nemen, zodat je je beter kunt concentreren? Kies dan voor iets wat niet afleidt, want anders ben je alleen maar daar mee bezig. De tangle is daarvoor een goede optie. Je blijft lekker friemelen, maar je maakt er verder niets van.

Kortom: dit speelgoed is niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen op een thuiskantoor.

Misschien vind je dit ook leuk