duurzaam speelgoed

Duurzaam speelgoed: waar kan ik op letten?

door

Over het algemeen hebben kinderen vaak veel speelgoed. Veel speelgoed is niet altijd even goed, maar natuurlijk mogen zij speelgoed in huis hebben. Het stimuleert de creativiteit en zij hebben er plezier aan. Soms kan de keuze voor duurzaam speelgoed ook een goede optie zijn. Je bent er dan van verzekerd dat het speelgoed lang meegaat. Je kunt het speelgoed dan ook nog eens een generatie doorgeven. Waar kan je allemaal op letten als je duurzaam speelgoed gaat kopen? Je leest het in dit artikel.

Duurzaam speelgoed is houten speelgoed?

Als men denkt aan duurzaam speelgoed, denkt men vaak ook aan houten speelgoed. Toch is dat niet per definitie duurzaam. In het geval van houten speelgoed moet er namelijk wel een FSC-logo aanwezig zijn. Daarmee kan bewezen worden dat het ook daadwerkelijk duurzaam speelgoed betreft. Het hout, waarmee het speelgoed is gemaakt, is in dat geval afkomstig van PEF/FSC-gecertificeerde bossen. Dat maakt het natuurlijk pas echt duurzaam.

Is speelgoed van stof ook duurzaam speelgoed?

Speelgoed van stof kan echter ook duurzaam zijn. Wel is het in dat geval belangrijk dat de stoffen veilig geverfd zijn en dat de stoffen biologisch zijn. Kies bij voorkeur voor natuurlijke materialen als je kiest voor teken- en knutselspeelgoed.

Uit welk duurzaam speelgoed kan ik kiezen?

Wil je graag duurzaam speelgoed kopen? Dan heb je keuze uit talloze leuke artikelen. Hieronder volgt een overzicht met leuke artikelen die duurzaam geproduceerd zijn, beschikken over de nodige keurmerken en ook nog eens erg leuk zijn!

1. Poppenhuis

duurzaam speelgoedSpelen met een poppenhuis is natuurlijk altijd leuk. De meeste kinderen hebben een poppenhuis van plastic, maar dit model is wel erg uniek. Dit betreft namelijk een houten variant en behoort absoluut tot de lijst met duurzaam speelgoed. Er zitten namelijk zelfs heuse zonnepanelen op het dak en er is een kleine windmolen aanwezig. Hiermee kunnen je kinderen op jonge leeftijd al bewust worden met duurzaamheid. Wees er wel snel bij, want dit duurzame poppenhuis is namelijk al bijna uitverkocht.

2. Houten camera

Heb je nog een kleine jongeman of jongedame in huis die nog niet toe is aan een echte kindercamera? Dan kun je deze kleine houten camera kopen. Het is een zeer leuk artikel voor peuters. Heeft je kind al een speelgoedtelefoontje? Dan mag dit kleine cameraatje er niet naast ontbreken. Je kunt dit kleine houten cameraatje bovendien ook nog eens voordelig in huis halen. Dit gaat niet zomaar kapot én betreft ook nog eens een voordelige koop.

3. Houten bouwblokjes

Houten bouwblokjes kopen blijft altijd erg leuk. Hiermee stimuleren kinderen hun creativiteit en daar kunnen zij urenlang plezier mee hebben. Het is geschikt voor de leeftijd 2 jaar tot en met 6 jaar. Je kunt er dus ook lang mee blijven spelen. Dit materiaal gaat ook nooit kapot en daarmee is het dus ook echt duurzaam speelgoed. Je kunt het van generatie op generatie doorgeven.

4. Victorian dollhouse

Plan Toys houten poppenhuisDe Victorian dollhouse is een enorm houten poppenhuis met drie verdiepingen. Je kunt de zolder helemaal naar eigen smaak inrichten en je kunt er natuurlijk ook veel poppen in kwijt. Het is alsof je de SIMS in het echt speelt! Dit poppenhuis is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar en is 72 x 32 x 64 cm groot. Het huisje is gemaakt van duurzaam materiaal en daarmee dus ook duurzaam speelgoed.

5. Basketbalpaal

Basketbal duurzameWil je zoon of dochter graag basketballen achter het huis? Dan kun je natuurlijk een kleinere paal kopen, maar je kunt ook dit duurzame model kopen. Dit is echt kwaliteit en is zelfs geschikt voor volwassenen. Je kunt er dus ook daadwerkelijk aanhangen (als je groot genoeg bent natuurlijk), zoals de echte pro’s dat doen! De hoogte betreft 305 centimeter en je kunt dit ingraven en vastzetten in beton. Daarmee kun je deze duurzame aankoop dus ook doen met de rest van de buurt. Wil de buurt ergens een basketbalveldje hebben? Dan is dit de ideale koop. Het speelgoed is duurzaam, omdat het simpelweg niet kapot te krijgen is! Een leuke aankoop voor kinderen dus én volwassenen dus.

Bekijk nog meer duurzaam speelgoed

Wil je graag nog meer duurzaam speelgoed bekijken? Surf dan naar bol.com voor het nieuwste speelgoed. Op deze webshop hebben zich ook enkele gespecialiseerde partijen aangemeld die duurzaam speelgoed verkopen. Je hebt keuze uit talloze leuke artikelen. Er geldt een bedenktermijn van 30 dagen en vanaf 20 euro worden de artikelen gratis bij je thuisbezorgd!

Misschien vind je dit ook leuk