constructie speelgoed kopen

Constructie speelgoed kopen? Bekijk de leukste speelgoedsets!

door

Wil je graag constructie speelgoed kopen voor je kind? Dan heb je natuurlijk keuze uit talloze bouwsets. Welke speelgoedsets zijn het leukste op dit moment? In dit artikel vertellen we jou daar graag meer over. Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we de verschillende speelgoedsets verdeeld op leeftijdscategorieën. Zo kun je dus onder andere lezen over constructiespeelgoed voor kinderen van 2 of 3 jaar, maar ook bijvoorbeeld voor 8 jaar of misschien wel 13 jaar en ouder. Wil je liever direct het gehele overzicht bekijken? Klik dan op de onderstaande knop en bekijk het totaaloverzicht.

Waarom constructie speelgoed kopen?

Voordat we gaan vertellen welke constructie speelgoed je allemaal kunt kopen gaan we eerst in op de volgende vraag: waarom constructie speelgoed kopen? Simpel: het is goed voor de ontwikkeling van je kind. Wellicht behoeft dat nog iets meer uitleg en uiteraard geven we dat ook graag. Zo hebben de kleuren een positief effect op de hersenen van je kind. Ook worden kinderen creatiever en leren zij logisch redeneren. Het is een ware uitdaging en dat is juist goed voor je kind.

Daarom is het ook belangrijk dat je het juiste speelgoed voor zijn of haar leeftijd koopt. Koop dus geen speelsets voor kinderen van 3 of 4 jaar voor je kind van 5 of 6 jaar. Ook andersom geldt dat natuurlijk: schaf geen speelgoed aan voor je kind van 13 jaar dat eigenlijk bedoeld is voor een kind van 8 jaar. Je moet je kind proberen zoveel mogelijk te stimuleren met het juiste speelgoed.

We hebben nu genoeg achtergrondinformatie verteld. Wat zijn nu de leukste speelgoedsets? Hieronder volgt een overzicht per leeftijd.

Constructie speelgoed 1 en 2 jaar

Wil je graag constructie speelgoed kopen voor de leeftijdscategorie 1 tot 2 jaar? Dan kun je kiezen voor de onderstaande bouwsets. Hieronder volgt een leuke top 3 van dit moment.

Chicco constructie speelgoed stapel bekers voor baby’s

Chicco stapel
Bekijk dit artikel op bol.com

Misschien herken je het speelgoed al wel: de stapel bekers. Het betreft een uitgebreide bouwset die je kunt kopen voor slechts 7,99 euro! Je kleintje kan de bekertjes in elkaar stapelen of bovenop elkaar zetten. De bekertjes zijn erg licht in gewicht en daarmee ook veilig voor jouw kindje. Je kind leert hierdoor sorteren en kan cijfers ontdekken van 1 tot en met 10. Het is gemakkelijk in elkaar te zetten en daarmee ideaal voor de leeftijd 1 tot 2 jaar. Dit wordt geleverd door bol.com, dus als je het artikel bestelt voor 23.59 uur is het morgen al in huis.

SmartMax Magnetische Staven

SmartMax Magnetische Staven Start Try Me+ Constructie speelgoed
Bekijk dit artikel op bol.com

Je kunt ook kiezen voor SmartMax Magnetische Staven voor jouw kindje van 1 of 2 jaar. Deze set is bijzonder goed beoordeeld met 5 uit 5 sterren uit meer dan voldoende reviews. De basisdoos bevat 30 grote elementen, waaronder gebogen staven, en een boekje met voorbeelden en tips. Samen met jouw kindje kun je de leukste constructies maken. Er zijn eindeloze mogelijkheden en dat is natuurlijk bijzonder leuk om te doen.

Mega Bloks Speeltafel

Mega Bloks speeltafel
Bekijk dit artikel op bol.com

De Mega Bloks Speeltafel is ook ontzettend leuk. Je kunt deze speeltafel gemakkelijk ergens neerzetten en bovendien kun je dit toestel ook gemakkelijk weer opklappen en opbergen. Ook meenemen voor onderweg kan natuurlijk. Je kind zal hier eindeloos plezier aan hebben, omdat er veel opties zijn op deze speeltafel. Zo kan je kindje met de auto’s rijden of kan je kindje bouwen met de blokjes. Overigens is dit niet alleen geschikt voor kinderen vanaf 1 of 2 jaar, maar ook kinderen van 3 of 4 jaar kunnen hiermee spelen. Je kunt er dus wel een tijdje mee vooruit.

Constructie speelgoed 3 en 4 jaar

Is je kindje al iets ouder? Dan kun je natuurlijk constructie speelgoed kopen voor de leeftijd 3 tot 4 jaar. Ook binnen deze leeftijdsgroep tref je weer een kort overzicht met de 3 leukste artikelen van dit moment.

VTech slimme blokkenset

Slimme Blokkenset VTech constructie speelgoed
Bekijk dit artikel op bol.com

De VTech slimme blokkenset is ontzettend leuk. Deze set bevat maar liefst 30 blokken en deze zijn onderverdeeld in verschillende kleuren. Je kind kan zijn of haar fantasie gebruiken en daarmee de leukste bouwsets maken. Zo kan je bijvoorbeeld dieren maken, maar ook kan je andere poppetjes bouwen. Bepaalde blokken zijn voorzien van ogen en ook zijn er blokjes met letters. Enkele blokken zijn ook voorzien met een afbeelding van een dier of een fruitstuk. Je kunt dus de grappigste bouwwerken maken.

De interactieve blokken zijn voorzien van een stevig en duurzaam design. Daarmee is het ook zeker duurzaam speelgoed. Het is geschikt voor kinderen vanaf 3 en 4 jaar en je kunt deze set ook nog uitbreiden met ander speelgoed van VTech.

LEGO DUPLO Alles-in-1-doos 10572

LEGO DUPLO Alles-in-één Doos - 10572
Bekijk dit artikel op bol.com

LEGO DUPLO is natuurlijk ook uitermate geschikt voor deze leeftijdsgroep. Het populaire constructie speelgoed is geliefd onder de categorie 3 tot 4 jaar. In deze uitgebreide doos zitten 65 onderdelen en ook krijg je er 1 minifiguur bij. Je kind kan hiermee uitermate leuk bouwen. Zo kun je onder andere huisjes bouwen en leert je kind veilig spelen. Daarnaast kun je ook een autootje maken en daarmee zijn er dus voldoende speelmogelijkheden.

De uitgebreide set bevat 2 raamelementen met draaifunctie en is ook zit er een hondje in het pakket. Dat staat garantie voor urenlang speelplezier. Uiteraard kun je ook deze set bestellen op bol.com.

PS: wil je graag meer van LEGO DUPLO bekijken? Bekijk onze top 10 DUPLO sets.

SmartMax sterke voertuigen mix

SmartMax - Sterke Voertuigen Mix
Bekijk dit artikel op bol.com

Is je kind 3 of 4 jaar en wil je graag constructie speelgoed kopen dat enigszins werk vereist? Dan kun je kiezen voor deze bouwset. Deze set is beoordeeld met 4.5 uit 5 sterren op basis van zo’n 40 reviews. Je kind kan onder andere een graafmachine, een bulldozer, een wagen met ladder, een heftruck, een sleepwagen, een takelwagen, een laadwagen of een pick-up maken. Natuurlijk is daar een handige handleiding voor, maar je kind kan er ook zelf mee aan de slag. De mogelijkheden zijn daarmee eindeloos voor je kindje. Samen met de staven en de metalen ballen staat dit garant voor eindeloos speelplezier.

Het is uitermate geschikt voor kinderen van 3 of 4 jaar. Ook kinderen die 5 jaar zijn kunnen hier nog prima mee spelen. De bouwset kost nog geen 30 euro en is daarmee ook een relatief voordelige koop.

Constructie speelgoed 5 en 6 jaar

Als je kind 5 of 6 jaar is behoeft je kind natuurlijk ook ander constructie speelgoed. Je kind wordt immers ouder en gaat dan ook op zoek naar nieuwe uitdagingen. Wat kan je kopen voor deze leeftijd? Hieronder volgt de top 3 van dit moment.

LEGO City Brandweerkazerne 60215

LEGO City brandweerkazerne constructie speelgoed
Bekijk dit artikel op bol.com

Als je kind 5 of 6 jaar oud is kan hij of zij wel gedag zeggen tegen LEGO DUPLO. Het wordt te eenvoudig en daarom is LEGO City dan de juiste uitdaging. Je kind kan eens beginnen met de LEGO City Brandweerkazerne 60215. Dit pakket heeft maar liefst 509 onderdelen en daarmee kan je kind urenlang zoet zijn. Natuurlijk is hiervoor een uitgebreide handleiding beschikbaar, maar op deze leeftijd zal papa of mama misschien nog wel eventjes moeten helpen. Samen spelen is natuurlijk ook ontzettend leuk.

Als de kazerne eenmaal staat kan je kind meemaken hoe het eraan toegaat op een drukke brandweerkazerne. Zit je als ouder erbij? Neem dan gerust een bakje koffie en kijk ook hoe men hier aan de slag gaat. Deze uitgebreide bouwset is ontzettend tof en vooral papa’s zullen het ook leuk vinden om hiermee te gaan bouwen. Dit artikel wordt uit voorraad geleverd door bol.com, dus als je het product bestelt voor 23.59 uur ontvang je deze bouwset morgen al in huis.

LEGO 4+ Disney Frozen II Anna’s Kano Expeditie 41165

LEGO Anna
Bekijk dit artikel op bol.com

Is jouw kind nog niet toe aan zo’n uitgebreide bouwset met meer dan 500 onderdelen? Dan kun je ook kiezen voor LEGO 4+ Disney Frozen II Anna’s Kano Expeditie 41165. Deze bouwset bevat iets meer dan 100 onderdelen en is iets gemakkelijker in elkaar te zetten. Het bouwpakket bevat de Disney personages Anna en Olaf. Ook is er een speciale avonturenkano aan het pakket toegevoegd. Je kind kan op die manier de oevers bevaren! Zoef van het ene punt naar het andere punt.

Deze bouwset is geschikt voor de leeftijd 4 tot 7 jaar. Daarmee kan je kindje er dus wel een tijdje mee vooruit. Is je kindje fan van deze filmreeks? Dan is deze set simpelweg een aanrader.

K’nex auto’s

Knex auto bouwset
Bekijk dit artikel op bol.com

Als je kindje 5 of 6 jaar wordt kun je ook starten met K’nex. Dit is natuurlijk ook echt constructie speelgoed en is maar al te geschikt voor deze leeftijdsgroep. Het pakketje bevat 187 onderdelen en kost net iets meer dan een tientje. Je kunt eindeloos combineren en de leukste auto’s maken. Uiteraard ontvang je een handige handleiding waarmee je kind aan de slag kan. De creativiteit van je kind zal hiermee zeker gestimuleerd worden, dus ga er lekker mee aan de slag en ontdek de mogelijkheden voor jouw kindje van 5 of 6 jaar.

Constructie speelgoed 7 en 8 jaar

Is je kind 7 of 8 jaar? Dan kun je ook ontzettend leuk constructie speelgoed kopen. Hieronder volgt een handig overzicht van de leukste artikelen van dit moment. Uiteraard vind je hier weer een korte top 3.

GraviTrax Starter-Set knikkerbaan en kogelbaan

GraviTrax Starter-Set knikkerbaan en kogelbaan
Bekijk dit artikel op bol.com

De GraviTrax Starter-Set knikkerbaan en kogelbaan was genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2019. Dat is natuurlijk ook niet voor niets: deze kogelbaan is namelijk ontzettend gaaf. In de reviews scoort het constructie speelgoed maar liefst 5 uit 5 sterren op basis van bijna 100 reviews. Dat zijn er natuurlijk ontzettend veel en het kan dan ook niet missen dat dit een topaankoop is. Het is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en ze kunnen hier ook een tijdje mee spelen: tot 12 jaar om precies te zijn.

Deze uitgebreide speelbaan is gemaakt door het populaire merk Ravensburger en met behulp van de diverse bouwelementen kan je kind een prachtig parcours maken. Het doel is om de kogel bij de finish te brengen. Dit staat garant voor urenlang speelplezier!

LEGO Speed Champions McLaren Senna 75892

LEGO Speed Champions McLaren Senna 75892
Bekijk dit artikel op bol.com

Is jouw kind dol op snelle raceauto’s? Eventueel kan je kind dan deze leuke LEGO Speed Champions McLaren Senna in huis halen. Je kunt deze ultrasnelle sportauto in elkaar zetten met 219 onderdelen. Het is ideaal voor kinderen die hun creativiteit op de proef willen stellen. Er zitten bovendien niet alleen onderdelen in voor het autootje, maar ook tref je in het pakket diverse accessoires. Zo krijg je ook de helm van de McLaren coureur en een heuse moersleutel. Dit pakket je kost ook maar 14,50 euro en als je wilt kun je ook een editie kopen met een Chevroelt Camaro of een Ferrarri F40. De keuze is aan jou (of je kind natuurlijk)! Het artikel wordt geleverd door bol.com, dus als je het product voor 23.59 uur bestelt ontvang je het de volgende dag al in huis.

LEGO NINJAGO Vuurtand 70674

LEGO NINJAGO Vuurtand 70674 constructie speelgoed
Bekijk dit artikel op bol.com

Is je kind toe aan een uitdading? Dan kun je dit constructie speelgoed kopen: de LEGO NINJAGO Vuurstand 70674. Deze editie bevat maar liefst 463 onderdelen en 4 minifiguren. De Vuurtand is een groot monster die je in elkaar kunt zetten met wat moeite. Dit coole speelgoed is voorzien van de nieuwste speelfiguren: Kai FS (Forbidden Spinjitzu), Aspheera, Vuurslang Zwaarddrager en Vuurslang Vernietiger. Aan welke kant sta jij? Aan de kant de kwaadaardige vuurspuger of ga jij het volk redden? Deze set is ook nog eens voorzien van de nodige accessoires en is daarmee ontzettend cool. Het pakket bestel je ook voor maar 37,95 euro en daarmee is het zeker geen dure keuze.

Constructie speelgoed 9 en 10 jaar

Is je kind 9 of 10 jaar? Dan is er ontzettend veel leuk constructie speelgoed dat je kunt kopen. Wat zijn nu de leukste bouwsets van dit moment? Hieronder volgt de huidige top 3!

LEGO Technic Chevrolet Corvette ZR1 42093

LEGO Technic Chevrolet Corvette ZR1 42093
Bekijk dit artikel op bol.com

Is jouw kind dol op supercars? Dan kun je de LEGO Technic Chrevrolet Corvette ZR1 maken! Deze super stoere auto is geschikt voor kinderen vanaf 9 tot en met 16 jaar. Het pakket bevat maar liefst 579 onderdelen en daarmee is je kind er wel eventjes mee zoet. De prachtige replica beschikt over werkende besturing en je kunt de auto in beweging brengen met de zichtbare V8-motor. Dit 2-in-1 model kun je eveneens ombouwen naar een hot rod. Jonge LEGO-bouwers kunnen op deze manier in aanraking komen met de levensechte wereld van de autosport. Dit artikel wordt geleverd door bol.com en is op voorraad. Als je dit product bestelt voor 23.59 uur ontvang je het morgen al in huis. Dit constructie speelgoed heeft een zacht prijsje: slechts 32,99 euro en het pakketje is van jou!

LEGO Technic Porsche 911 RSR

LEGO Technic Porsche 911 RSR constructie speelgoed kopen
Bekijk dit artikel op bol.com

Wil je toch liever een andere supercar maken? Dan is de LEGO Technic Porsche 911 RSR een aanrader. Dit model bevat maar liefst, je leest het goed, 1.580 onderdelen. Deze replica is ontwikkeld in samenwerking met Porsche en heeft een krachtig uiterlijk met onmiskenbare contouren van het merk. De uitlaat is verlengd en de zijspiegels hebben een aerodynamische efficiëntie. Je kunt de deuren openen en het stuur werkt ook. Er is zelfs een brandblussersysteem aanwezig en daarmee heeft de auto bijzonder veel realistische details. Het model is voorzien van een zichtbaar, werkend differentieel en onafhankelijke vering. Er zijn bewegende zuigers op de achteras geplaatst. De velgen zijn voorzien van spaken en de lichten zien er realistisch uit. Kortom: een top auto voor eindeloos speelplezier!

GraviTrax Starter Set XXL

Ravensburger Gravitrax Starter Set XXL
Bekijk dit artikel op bol.com

Natuurlijk bestaat het constructie speelgoed voor de leeftijd 9 en 10 jaar niet alleen maar uit LEGO. Het is immers niet de top 10 LEGO sets waar we hierover schrijven! Wil jij of je kind niet kiezen voor LEGO op deze leeftijd? Dan kun je kiezen voor de Ravensburger GraviTrax Start Set XXL. Hiermee kun je een enorme kogelbaan maken. Het doel is dat je met de kogel bij de finish komt. Het XXL-pakket is aanzienlijk groter dan het standaardpakket en is voorzien van de nodige luxe. Uiteraard zit er een uitgebreide handleiding bij en daarmee ben je verzekerd van urenlang speelplezier.

Constructie speelgoed 11 en 12 jaar

Is je kind 11 of 12 jaar? Dan kun je kiezen uit het constructie speelgoed uit de onderstaande top 3. Kinderen willen nu graag nog meer een uitdaging en uiteraard kunnen zij dat krijgen met dit bijzondere speelgoed!

Twickto Creation #3 235-delig

constructie speelgoed twickto
Bekijk dit artikel op bol.com

De Twickto Creaton #3 235-delig is een set dat bestaat uit bouwmaterialen. Dit constructie speelgoed bevat 235 onderdelen en je kunt er talloze dingen mee maken. Zo kun je onder andere een robot, een helikopter of een skelet maken. Je kunt natuurlijk ook je eigen creaties maken. Deze bouwset is bijzonder leuk en geschikt voor de creatievelingen onder ons.

LaQ Free Style bruin

LaQ Free Style Bruin
Bekijk dit artikel op bol.com

Wil je je fantasie testen? Kies van voor het constructie speelgoed van LaQ. Dit pakket bevat 100 onderdelen en je kunt simpelweg vrij bouwen. Wil je graag een toren maken? Dan kan dat. Wil je toch liever graag iets geheel anders maken? Dan kan dat ook! Toch is het belangrijk dat je hier goed om denkt: er is geen instructieboekje aanwezig. Je bent dus echt op jezelf aangewezen. Er zijn 7 verschillende basisvormen waar je mee aan de slag kunt en daarmee is het dus een heuse uitdaging. Ideaal voor kinderen van verschillende leeftijden, maar perfect voor kinderen van 11 en 12 jaar!

Sluban M38-B0168 Star Dreamworks

Sluban Dreamworks
Bekijk dit artikel op bol.com

De Sluban M38-B0168 Star Dreamworks is een bijzonder leuke wagen die bestaat uit 290 onderdelen met 4 minifiguren. Deze set past ook op andere populaire bouwstenen en doet daarmee ook denken aan LEGO. Toch is Sluban wel degelijk een ander merk. Het is een stukje voordeliger en daarmee ook een leuke keuze. Het is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ook onder de leeftijd 12 en 13 jaar doet deze bouwset het nog steeds erg goed. Wees er wel snel bij, want deze set is namelijk bijna uitverkocht.

Constructie speelgoed 13 jaar en ouder

Is je kind 13 jaar of ouder en wil je graag leuk constructie speelgoed kopen? Bekijk dan de onderstaande top 3. In de top 3 is onder andere speelgoed opgenomen van het merk LEGO, maar ook van het merk Makeblock.

LEGO Creator Expert Big Ben 10253

Constructie speelgoed bigben
Bekijk dit artikel op bol.com

Is je kind toe aan een flinke uitdaging? Dan is de LEGO Creator Expert Big Ben zeker een aanrader. Dit model is eigenlijk geschikt voor 16 jaar en ouder, maar papa en mama mogen natuurlijk helpen. Je kunt zelf de beroemde klokkentoren maken: er zijn maar liefst 4.163 onderdelen.  Dat is natuurlijk bijzonder veel, dus je bent er ook echt dagenlang zoet mee. Het pakket kost wel 396 euro, dus je moet er wel voor in de portemonnee duiken.

LEGO NINJAGO Tempel van Airjitzu 70751

LEGO NINJAGO
Bekijk dit artikel op bol.com

Wil je graag een uitgebreid pakket in huis halen? Kies dan voor de LEGO NINJAGO Tempel van Airjitzu 70751. Dit pakket bevat 2.028 onderdelen en 12 minifiguren. Het is geschikt voor 13 jaar en ouder en je hebt hier het nodige werk aan. Dit is de grootste tempel uit de Airjitzu-reeks en is ontzettend tof. Je kunt een geheel dorp maken en dat is natuurlijk wel erg tof.

Makeblock Ultimate 2 Robot

Makeblock Ultimate 2 Robot constructie speelgoed
Bekijk dit artikel op bol.com

De Makeblock Ultimate 2 Robot is hét vlaggenschip van Makeblock. Deze robot is erg uitgebreid en beschikt over diverse systemen. Je kind leert onder andere over mechanische structuren, elektronische modules en programmeren. Ideaal voor kinderen, maar ook voor werktuigbouwkundigen of studenten. Wil je je kind vanaf 13 jaar of ouder al in aanraking brengen met deze techniek? Dan is deze robot zeker ideaal. Je kunt de robot bedienen met behulp van je smartphone of tablet. Dit constructie speelgoed werkt namelijk via bluetooth.

Veelgestelde vragen over constructie speelgoed kopen

Wil je graag constructie speelgoed kopen, maar zit je nog met enkele vragen? Bekijk hieronder dan de veelgestelde vragen over deze speelsets. Wellicht staat jouw antwoord er hieronder al wel bij!

Ik heb een klein budget. Is er een leuke speelset beschikbaar?

Als je constructie speelgoed wilt kopen kan dat gelukkig ook met een klein budget. Diverse LEGO-pakketten zijn gelukkig helemaal niet duur. Bovendien zijn er ook verscheidene pakketten die merkloos zijn en daarmee ook weinig kosten. Gelukkig heb je ook de mogelijkheid om te filteren op o.a. bol.com. Hier kun je dus aangeven wat jouw budget is en op die manier vind jij ook altijd wel een passend cadeau.

Voor welke leeftijd is het geschikt?

In het bovenstaande overzicht kun je gemakkelijk nagaan voor welke leeftijd het geschikt is. Staat het gewenste product hier nog niet bij? Dan kun je via de link hieronder het totaaloverzicht bekijken. Zorg er wel voor dat je het juiste constructie speelgoed koopt voor de juiste leeftijd. Je wilt niet iets kopen dat geschikt is voor 3 of 4 jaar voor je kind van 5 of 6 jaar. Kies iets wat past bij de leeftijd van jouw kind.

Is het geschikt voor jongens en meisjes?

Dit type speelgoed is geschikt voor zowel jongens als meisjes. Op zo’n jonge leeftijd maakt dat ook vaak allemaal niet erg uit. De meeste artikelen zijn unisex, maar je kunt natuurlijk zelf inschatten of hij of zij dat leuk vindt.

Constructie speelgoed kopen? Bekijk het totaaloverzicht

Staat jouw gewenste constructie speelgoed hier niet bij? Dan kun je natuurlijk surfen naar bol.com. Op deze webshop heb je namelijk keuze uit ontzettend veel speelgoed voor alle leeftijden. In het overzicht kun je gemakkelijk nagaan wat momenteel populair speelgoed is. De meeste artikelen zijn op voorraad, dus vaak heb je de spulletjes morgen al in huis. Wel zo fijn!

Vind jij dit ook een leuk artikel? Vergeet dit blogbericht dan niet te delen op social media met vrienden en familie.

Misschien vind je dit ook leuk