Bouwspeelgoed voor peuters

Bouwspeelgoed voor peuters

door

Veel kinderen vinden het ontzettend leuk om te bouwen. Dat bouwen is niet alleen ontzettend leuk, maar ook erg leerzaam. Zo leren zij problemen oplossen en worden zij een stukje creatiever! Wil je graag bouwspeelgoed voor peuters kopen en wil je graag weten wat de voordelen zijn van dit speelgoed? Lees dan dit artikel.

> Bekijk speelgoed op bol.com

Waarom bouwspeelgoed voor peuters kopen?

Bouwspeelgoed voor peuters kopen is ontzettend verstandig. Niet alleen vinden het kinderen het vaak leuk, maar ook is het goed voor de ontwikkeling. Zo leren kinderen bijvoorbeeld problemen oplossen. Je moet immers planmatig en bewust aan het werk gaan. Heb je nog een extra blokje nodig? En hoe zorg je ervoor dat het niet gaat wankelen? Met bouwspeelgoed voor peuters kunnen zij dat goed leren.

Ook worden kinderen er veel creatiever door. Zij kunnen zich gemakkelijk iets verbeelden en vorm aan iets geven. Als kinderen samen spelen, kunnen zij ook weer van elkaar leren. Tijdens het bouwen komt je kind in aanraking met een wiskunde. In feite spreek je over aantallen, vormen, schatten, passen en meten. Het ruimtelijk inzicht verbetert en dat al op zeer jonge leeftijd. Bouwspeelgoed voor peuters kopen is daarmee leerzaam en leuk!

Het verbetert bovendien de motoriek en het zelfvertrouwen van kinderen kan aardig in de lift gaan. Samen bouwen helpt kinderen ook om te delen. In ieder kind schuilt wel een bouwer, dus koop gerust eens een leuk setje bij bol.com.

Uit welk bouwspeelgoed voor peuters kan ik kiezen?

Er zijn natuurlijk talloze speelsets waar je uit kunt kiezen. Zo beschreven wij al eens de top 10 Duplo sets. Dit type speelgoed is natuurlijk erg leuk, omdat de blokken relatief groot zijn en je zoon of dochter kan daarmee goed passen en meten. Met behulp van een grote bouwplaat kun je het ook nog eens erg stabiel maken. Het bouwspeelgoed voor peuters bestaat bovendien al bijzonder lang en het is daarmee veilig en leerzaam.

Als alternatief kun je echter ook kiezen voor houten speelgoed. Dit bouwspeelgoed voor peuters heeft vaak echter geen plaatje waar je het mee kunt verbinden. De blokjes liggen daardoor min of meer los op elkaar. Dat maakt het ook iets lastiger om alles in evenwicht te krijgen. Toch kan dat natuurlijk ook erg leerzaam zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld ook potjes met een deksel met allerlei vormen. Ook daardoor leert je kind steeds weer meer. Dat gaat dus echt over de wiskunde waar we het eerder al over hadden. Daarmee is er voldoende bouwspeelgoed voor peuters beschikbaar.

Bouwspeelgoed voor peuters kopen: waar moet ik op letten?

Wil je graag bouwspeelgoed voor peuters kopen? Dan is het belangrijk dat je let op verschillende zaken. Zo kan je onder andere kijken naar het merk. Zo kan je natuurlijk kiezen voor Lego Duplo, maar kan je ook kiezen voor Mega Bloks First Builders. In feite is dit het goedkopere model van Duplo en zijn de stukken vaak nog iets groter. Ook hebben verscheidene modellen daarvan letters erop. Zo kan je dus erg creatief aan de slag. Je kunt ook kiezen voor BanBao: ook dit een soort huismerk Duplo wat iets goedkoper is. Houd er wel rekening mee dat de keuze minder groot is bij huismerken, waardoor je het dus ook weer minder kunt uitbreiden.

Het merk is natuurlijk niet het enige wat belangrijk is. Ook de prijs speelt natuurlijk een grote rol. Via de webshop van bol.com heb je echter de mogelijkheid om te filteren op prijs. Zo kan je een minimum- en maximumbedrag aangeven, maar kan je ook sorteren op de goedkoopste of duurste artikelen. Zo vind je altijd geschikt bouwspeelgoed voor kinderen.

Tot slot is het belangrijk om te letten op de leeftijd. Sommige bouwsets zijn geschikt voor kinderen vanaf twee jaar, maar sommige zijn ook nog iets ingewikkelder. Schat dit daarom goed in.

Keuze maken uit een speelgoedthema

Als je bouwspeelgoed voor peuters kopen wilt, kun je ook nog gemakkelijk filteren op een bepaald thema. Is jouw zoon of dochter helemaal gek van dieren? Dan kan je eens filteren op boerderij. Ook bouw en brandweer zijn populaire filters. Is jouw zoon of dochter juist een paardenliefhebber? Dan zijn er zelfs manage sets. Ook treinsets zijn al enkele jaren erg populair. Daarmee is er veel keuze uit bouwspeelgoed voor peuters en kun je altijd het leukste vinden.

Complete bouwsets of een klein pakket?

Afhankelijk van je budget kan je natuurlijk een klein pakket kopen of kun je kiezen voor een complete bouwset. De complete bouwsets zijn vaak iets duurder, maar beschikken ook over veel onderdelen. Daarmee kan je zoon of dochter dus ook echt iets creatiefs maken.

Wil je graag bouwspeelgoed voor peuters kopen?

Wil je graag bouwspeelgoed voor peuters kopen? Surf dan naar de website van bol.com. Via de aanbieder kun je talloze leuke sets kopen. Per set wordt precies aangegeven hoeveel onderdelen en minifiguren er zijn. Dat geeft je direct een goede inschatting van het formaat van het pakket. Veel producten zijn bovendien voorzien van reviews, dus je kunt direct bekijken of een product naar behoren werkt. Zo kan je gemakkelijk en snel bouwspeelgoed voor peuters kopen. Alle producten worden gratis verzonden vanaf 20 euro. De meeste artikelen worden bovendien de volgende dag al geleverd. Dit wordt overzichtelijk per product aangegeven.

Misschien vind je dit ook leuk