beste sporthorloge kopen

Beste sporthorloge

door

Wil je graag het beste sporthorloge kopen? Dan heb je inmiddels keuze uit talloze goede merken en modellen. Zo zijn er speciale modellen voor kinderen, maar zijn er ook speciale modellen voor dames en heren. In dit uitgebreide artikel bespreken we de beste sporthorloges voor iedereen! Er zijn kleinere modellen, robuuste modellen of erg simpele modellen. Ook zijn er bijvoorbeeld ronde en vierkante modellen. De keuze is enorm, maar wat is nu het beste sporthorloge?

Samenvatting artikel

Dit betreft een bijzonder lang artikel en om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken hebben we daarom ook een korte samenvatting geschreven. Hieronder volgt een overzicht met de beste sporthorloges per categorie:

Beste sporthorloge voor kinderen

Belio Touch kinderen
De Belio Touch is verkrijgbaar bij bol.com

De Belio Touch is zonder twijfel het beste sporthorloge voor kinderen. Dit model weegt slechts 40 gram en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar en ouder. De Belio Touch werkt in combinatie met een app, welke beschikbaar is voor zowel iOS als Android. Je kunt kiezen uit een analoge of een digitale klokweergave en dat is natuurlijk ideaal voor kinderen. Niet voor niets is dit dan ook het beste sporthorloge voor kinderen van dit moment.

In dit horloge kun je een adressenboek toevoegen met maximaal 20 verschillende telefoonnummers. Ook kan je kind gebruikmaken van de stappenteller en weet hij of zij hoeveel hij of zij gelopen heeft op een dag. Deze horloges gaan circa 24 tot 48 uur mee en het horloge is IP67 waterdicht. Dit horloge kan dus tegen spat- en regenwater, maar is niet geschikt om mee te zwemmen.

Je kunt dit beste sporthorloge voor kinderen bestellen in drie verschillende kleuren: blauw, zilver en rood. Uiteraard kun je overleggen met je kind wat het beste bij hem of haar past! Wil je graag nog meer horloges voor kinderen bekijken? Lees dan dit artikel: smartwatch voor kinderen. Kiezen voor de Belio Touch? Bekijk de actuele prijs via de onderstaande button!

Beste sporthorloge voor heren

Garmin Vivoactive 3 beste sporthorloge heren
De Garmin Vivoactive 3, verkrijgbaar bij bol.com

Wil je graag het beste sporthorloge voor heren kopen? Dan is de Garmin Vivoactive 3 zeker een aanrader. Dit betreft een robuust model met een mannelijk karakter. De ronde vorm ziet er stoer uit en bovendien beschikt dit horloge over alle functies die je nodig hebt. Zo kun je ermee onderwater zwemmen en je kunt je hartslag meten. Je kunt zelfs muziek bedienen via dit horloge en daarmee hoef je je smartphone dus niet te pakken. Eventuele binnenkomende berichten of telefonische oproepen kun je zien op je horloge.

Deze stijlvolle horloge is uitermate geschikt voor heren en is dan ook niet voor niets het beste sporthorloge voor heren. Je kunt niet alleen je workouts tracken met dit prachtige horloge, maar ook kun je je dagelijkse activiteiten bijhouden. Met behulp van de gratis Connect Go kun je gemakkelijk je prestaties inzien op je smartphone, tablet of laptop. Dat maakt het een bijzonder compleet horloge met alle toeters en bellen.

Dit model is verkrijgbaar in vier verschillende kleuren: zilver, zwart, wit en roségoud. Wil je graag een stoer horloge kopen? Dan is dit model zeker een aanrader.

Beste sporthorloge voor dames

Fossil Q beste sporthorloge dames
De Fossil Q Venture, verkrijgbaar bij bol.com

Wil je graag het beste sporthorloge voor dames kopen? Wat ons betreft is dat momenteel de Fossil Q Venture. Dit sportieve model meet je hartslag en is geschikt voor onderwater. Het is een echte ladies smartwatch met talloze mogelijkheden. Zo kun je je hartslag meten, je exacte locatie weergeven en kun je genieten van de ingebouwde gps-functie. De kleinste bewegingen worden geregistreerd en zo kun je te allen tijde controle houden over je activiteiten.

Je kunt zelfs navigeren met dit horloge en dat is een bijzonder leuke toevoeging. Dat is natuurlijk ook ideaal als je gaat hardlopen of wanneer je gaat fietsen in een onbekend terrein. Dit beste sporthorloge voor dames beschikt over een touchscreen waar je je inkomende berichten en oproepen op kunt bekijken. De caloriemeter geeft gemakkelijk aan hoeveel calorieën je verbrand hebt. Daarmee beschikt dit sportieve horloge over alle benodigde functies en kun je dus ook volop sporten.

Een andere leuke toevoeging is dat je dit horloge draadloos kunt opladen. Je hoeft dus niet langer met draadjes te werken, want je laadt je horloge immers draadloos op.

Beste sporthorloge voor iOS

Apple Watch Series 4 ios
Apple Watch Series 5, verkrijgbaar bij bol.com

Wil je graag het beste sporthorloge voor iOS kopen? Dan is er eigenlijk maar een keuze: de Apple Watch 5. Als je beschikt over een iPhone is het natuurlijk prachtig als je deze twee apparaten met elkaar kunt koppelen. In de gezondheid-app kun je dan al je prestaties nauwkeurig bijhouden. Dit horloge is verkrijgbaar in twee verschillende formaten: 40mm en 44mm. De digitale kroon op het horloge ziet er prachtig uit en het is dan ook zeker een aanrader om te kiezen voor dit model.

Er is een proactieve gezondheidsmonitor aanwezig. Dat zorgt voor bescherming en het meet je hartslag. Er is zelfs een valdetectie aanwezig met een SOS-noodmelding. Ook wordt je ademhaling gemeten en kunnen eventuele nooddiensten opgeroepen worden als dat nodig blijkt.

Dit beste sporthorloge voor iOS is ook nog eens je sportmaatje. Er is een automatische work-outdetectie aanwezig die aangeeft dat je weer moet sporten! In een oogopslag kun je gegevens inzien over je pasritme en tempo. De uitgebreide activiteitentracker motiveert je om extra te sporten. Je kunt uiteraard ook in contact blijven met je vrienden. Op het touchscreen kun je namelijk je in- en uitgaande berichten en oproepen nagaan. Tevens kun je betalingen uitvoeren met je horloge middels Apple Pay.

Beste sporthorloge voor Android

Samsung Galaxy Watch beste sporthorloge android
Samsung Galaxy Watch, verkrijgbaar bij bol.com

De Samsung Galaxy Watch is ongetwijfeld het beste sporthorloge voor Android. Dit model beschikt over een hartslag- en gps-functie en is geschikt voor onderwater. Het design ziet er goed uit en het is geschikt voor zowel dames als heren. Dit sportieve horloge beschikt over alle nodige functies en kan dienen als persoonlijke assistent. Je krijgt namelijk elke dag een handige briefing zodat je weet dat je wachten staat.

Niet voor niets is dit model het beste sporthorloge voor Android: er zijn namelijk 40 verschillende sportmodi waar je uit kunt kiezen. Je kunt je work-out kiezen en op die manier je gegevens nauwkeurig meten.

Het beeldscherm is kras- en slijtvrij, want er is gebruikgemaakt van rvs en Gorilla glass SR+. Je kunt ook offline je favoriete Spotify-muziekluisteren en dat is zeker een voordeel van dit prachtige horloge. De batterij gaat lang mee en uiteraard kun je ook dit model draadloos opladen. Dat maakt het een zeer compleet horloge voor de aankomende jaren.

Beste sporthorloge kopen: waar kan ik op letten?

Wil je graag het beste sporthorloge kopen? Dan zijn er verschillende zaken waar je op kunt letten. Zo kun je niet alleen letten op prijs, maar ook op merk, functies en of het horloge compatibel is met de software van je smartphone. Hieronder volgt een overzicht van enkele belangrijke aandachtspunten.

Merk

Als je het beste sporthorloge wilt kopen heb je keuze uit talloze merken. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor het sportieve merk Garmin, maar ook kun je kiezen voor een goedkoper model van het merk Fitbit. Als je wilt kun je ook kiezen voor de vertrouwde merken zoals Apple en Samsung. Daarmee zijn er voldoende keuzemogelijkheden als het gaat om de merken.

Prijs

Het is natuurlijk ook belangrijk om te letten op prijs. Bepaalde sporthorloges kosten minder dan 100 euro, terwijl verscheidene modellen ook enkele honderden euro’s kosten. Zo kost de Apple Watch 4, op moment van schrijven, ruim 400 euro! Dat is wel een verschil met bijvoorbeeld de Fitbit Versa. Zorg er daarom voor dat je van tevoren een budget vaststelt zodat je onaangename verrassingen voorkomt.

Gps-functie

De meeste sporthorloges beschikken over een gps-functie, maar het is natuurlijk vooralsnog belangrijk dat je daarop let. Indien je sportieve horloge daar niet over beschikt is het allemaal erg beperkt. In de bovenstaande lijst hebben we alleen modellen beschreven met de gps-functie, dus daar hoef je niet bang voor te zijn als je het beste sporthorloge gaat kopen.

Touchscreen

Verscheidende modellen beschikken over een touchscreen. Je kunt je sportieve horloge dan gemakkelijk bedienen met je vingers. Soms kan dat een beetje omslachtig zijn, omdat het display natuurlijk vrij klein is. Naast touchscreen zijn er ook modellen die je kunt bedienen met knoppen aan de zijkant. Beide mogelijkheden zijn ook simpelweg mogelijk.

Type display

Het type display kan ook sterk verschillen per horloge. Bepaalde modellen beschikken over een OLED-scherm, terwijl anderen nog voorzien zijn van goedkoper materiaal. Wil je graag kiezen voor het beste van het beste? Dan is een OLED-display ongetwijfeld de beste keuze.

Slaapmonitor

Als je wilt kiezen voor het beste sporthorloge kun je ook nagaan of hier een slaapmonitor op zit. Een slaapmonitor kan handig zijn, want daarmee kun je namelijk nagaan of je goed slaapt. Heb je bijvoorbeeld voldoende geslapen of kom je slaaptekort? Op die manier weet je of je dit de volgende dag nog weer moet compenseren.

Hartslagmeter

Diverse modellen beschikken ook over een hartslagmeter. Als je wilt kiezen voor het beste sporthorloge kan een hartslagmeter handig zijn. Je kunt je prestaties namelijk verbeteren als je inzicht hebt in je hartslag. Zo kun je niet alleen je conditie verbeteren, maar ook kun je afvallen.

Snelheidsmeter

Verscheidene sporthorloges beschikken over een snelheidsmeter. Je kunt dan inzien hoe hard je loopt of fietst. Je kunt dan ook je prestaties vergelijken met een vorige trainingssessie. Op die manier kun je je prestaties dus ook weer verbeteren.

Sportieve activiteiten

Wil je graag je sportieve activiteiten bijhouden met het beste sporthorloge? Dan kan dat uiteraard, want daar zijn deze horloges immers voor ontwikkeld. Je kunt hierbij denken aan talloze sporten: van hardlopen tot fietsen en van zwemmen tot yoga.

Waterdicht

Verscheidene modellen zijn waterdicht. Dat wordt tegenwoordig ook gezien als een must als je het beste sporthorloge wilt zijn! Spat- en waterdicht zou natuurlijk al fijn zijn, want dan kan je dus ook lekker hardlopen of fietsen in de regen. Echter zijn verscheidene modellen ook volledig waterdicht. Je kunt daarmee dus zelfs duiken (tot 50 meter diep). Het kan dus ook lonen om daarop te letten als je nieuwe horloge wilt aanschaffen.

Gewicht

Het is natuurlijk wel zo fijn als je een licht horloge om de pols hebt. Je kunt dus ook letten op gewicht als je de beste sporthorloge wilt aanschaffen. Bepaalde modellen wegen slechts 29 gram, waaronder de Fitbit Charge 3. Echter zijn er ook modellen die 63 gram wegen, waaronder de Samsung Galaxy Watch. Dit model is dus minimaal twee keer zo zwaar. Wil je graag kiezen voor een licht model? Dan kan het dat Fitbit-model nog weleens een goede keuze zijn.

Uiterlijk van het voor jou beste sporthorloge

Er zijn talloze looks waar je uit kunt kiezen. De een vindt een rond design mooi, terwijl de ander liever kiest voor een vierkant design. Over smaak valt niet te twisten en daarom kan het beste sporthorloge ook voor iedereen anders zijn. Let dus niet alleen op functies, maar bekijk ook hoe het horloge eruitziet. Immers moet jij er elke dag mee lopen en is het dan wel zo fijn als dit horloge er ook gewoonweg goed uitziet. Er zijn speciale modellen voor dames, heren en kinderen. Voor heren zijn er bijvoorbeeld speciale robuuste modellen: wel zo cool!

Is er een app beschikbaar?

Voor de meeste sporthorloges is er een app beschikbaar. Hier kun je je statistieken en je prestaties inzien. Toch is het ook belangrijk om na te gaan of deze app wel beschikbaar is voor jouw smartphone. Is er bijvoorbeeld een app voor iOS of alleen voor Android? Niet alle sporthorlogemerken hebben een app ontwikkeld voor beide platformen, dus zorg ervoor dat je daarop let als je je beste sporthorloge gaat bestellen. Bovendien werken sommige apps alleen voor bepaalde softwareversies. Zo heb je vaak minimaal een iPhone 5s nodig. Heb je nog een iPhone 4? Dan kun je de app mogelijk niet koppelen. Lees daarom de productomschrijvingen om onaangename verrassingen te voorkomen.

Koppelen aan andere diensten

Soms kun je het beste sporthorloge ook koppelen aan andere diensten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan apps als Runkeeper, maar ook bijvoorbeeld aan je Spotify-app. Zo kun je te allen tijde muziekluisteren als je dat graag wilt. Het kan dus ook lonen om daarop te letten als je je nieuwe horloge gaat aanschaffen.

Accuduur

Het is ook wel fijn als je kiest voor een model met een goede accuduur. Het beste sporthorloge zal een bijzonder goede accu hebben, terwijl een goedkoop model misschien wel een minder goede accu heeft. In de verschillende productomschrijvingen kun je altijd inzien hoe lang de accu meegaat. Het zal je verbazen: sommige accu’s gaan met 24 uur mee, terwijl anderen enkele weken meegaan. Daarom is het ook verstandig om daarop te letten.

Draadloos opladen

Verscheidene sporthorloges kun je draadloos opladen. Dat kan natuurlijk erg handig zijn, want dan hoef je immers geen stekkertje in je horloge te stoppen. Heb je je horloge even niet nodig? Leg het apparaatje dan opzij en laat het draadloos opladen. Niet elk model ondersteunt dit en als je dit belangrijk vindt kun je daar dus nog even op letten.

Bekijk reviews van anderen

Tot slot is het ook gewoonweg belangrijk om te letten op reviews van anderen. De een vindt de Apple Watch 4 het beste sporthorloge, terwijl de ander het geen goed horloge vindt. Lees daarom reviews van anderen. Hier kun je onder andere de voor- en nadelen lezen. Dat kan handig zijn, want als bepaalde voordelen je aanspreken kan dat nog weleens de juiste keuze zijn. Andersom geldt dat natuurlijk ook: misschien heeft een bepaald horloge wel nadelen die jou juist niet aanspreken. Dan kan je dat horloge dus beter niet kopen.

Veel gestelde vragen

Wil je graag het beste sporthorloge kopen, maar heb je nog enkele vragen? Hieronder beantwoorden we enkele veel gestelde vragen.

Wat is een sporthorloge?

Een sporthorloge is een horloge dat is ontwikkeld voor de sportievelingen. Je kunt verscheidene zaken meten, waaronder snelheid, afstand, duur en hartslag. Ook kun je inzien welke route je hebt gelopen of gefietst. Met behulp van de statistieken krijg je een beter inzicht in je prestaties.

Werkt het beste sporthorloge met iOS en Android?

Als je wilt kiezen voor het voor jou beste sporthorloge is het natuurlijk belangrijk dat deze werkt met jouw smartphone. Niet elk model werkt met iOS of Android. Daarom is het ook uitermate belangrijk dat je hier goed naar kijkt als je het beste sporthorloge gaat kopen. In de verschillende productomschrijvingen kun je gemakkelijk nagaan of dat voor jou het geval is.

Wat is het verschil net een activity tracker of smartwatch?

Sporthorloges en activity trackers lijken bijzonder veel op elkaar, maar er zijn vooralsnog duidelijke verschillen. Als je wilt weten hoe actief je bent op een dag, is een activity tracker de betere keuze. Deze neemt gedurende de hele dag je stappen bij en spoort je aan om te gaan bewegen als dat nodig is.

Ben je daarentegen een verfijnd sporter? Dan is de keuze voor het beste sporthorloge een betere keuze. Je kunt namelijk je persoonlijke prestaties inzien en je kunt dit ook steeds verder verbeteren aan de hand van de statistieken. De meeste sporthorloges kun je verbinden aan je smartphone, waardoor je de statistieken hier ook kunt inzien. Serieuze sporters kunnen daardoor prima kiezen voor dit model.

Wat zijn de voordelen van sporten met het beste sporthorloge?

Wil je graag sporten met het beste sporthorloge? Goede keuze, want dit biedt tijdens het sporten meerdere voordelen. Zo kan je erg betrouwbaar en concreet meten. Je weet precies welke vooruitgang je boekt en je weet hoe je lichaam (en hart) reageert op je sportieve activiteiten. Middels de ingebouwde gps-functie kun je bovendien gemakkelijker nieuwe routes uitstippelen.

Heb ik een smartphone nodig voor het beste sporthorloge?

Je hebt niet per se een smartphone nodig in combinatie met het beste sporthorloge. Toch kan dat wel handig zijn. Je kunt de data namelijk gemakkelijk inzien op je smartphone. Ook kan je met verschillende sporthorloges muziekluisteren via je smartphone. Dat werkt middels bluetooth en je smartphone moet dan wel in de buurt zijn. Gelukkig zijn daarvoor ook andere alternatieven, want je kunt ook bijvoorbeeld draadloze oordopjes kopen in combinatie met je smartphone.

Is een ingebouwde hartslagmeter echt nodig?

Een ingebouwde hartslagmeter is niet nodig, mits er een medische noodzaak is. Wel kan de hartslagmeter je veel vertellen over je prestaties. Je kunt daardoor ook weer verbeteringen aanbrengen in je training. Als je rekening houdt met je hartslag kun je je conditie verbeteren en beter afvallen. Een ingebouwde hartslagmeter kent wat dat betreft dus ook zeker voordelen.

Is de duurste horloge het beste sporthorloge?

De duurste horloge hoeft natuurlijk niet het beste sporthorloge te zijn. Er zijn echter wel flinke prijsverschillen tussen de verschillende horloges. Zo zijn er enkele modellen die minder dan 100 euro kosten, maar ook zijn er modellen die ruim 500 euro kosten. Het is belangrijk dat je een goede vergelijking maakt op basis van je voorkeuren.

Wat is het beste sporthorloge voor een marathon?

Wil je graag het beste sporthorloge voor een marathon kopen? Dan is het raadzaam dat je kiest voor een model waarbij je goed kunt analyseren. Op die manier kun je je goed voorbereiden op de marathon. Ook kun je beter een model kiezen die een ingebouwde hartslagmeter heeft. Dat zorgt niet alleen voor een stukje veiligheid, maar ook kun je effectiever je prestaties verbeteren.

Wat is het beste sporthorloge voor fietsers?

Ben jij sportief en fiets je met enige regelmaat? Dan kun je natuurlijk het beste sporthorloge voor fietsers kopen, maar welk model is dat? Het is in ieder geval raadzaam dat je kiest voor een model met een cadanssensor. Ook gps, een snelheidssensor, een vermogenssensor en een hartslagmeter zijn functies waar je naar wilt kijken.

Hoe kan ik het gps-signaal verbeteren?

Merk je dat het gps-signaal van de beste sporthorloge wegvalt? Dan kun je daar gelukkig wel iets aan doen. Het is raadzaam om je horloge opnieuw te laten synchroniseren met behulp van de bijhorende app. Ook kun je een software-update uitvoeren. Dat werkt in de meeste gevallen erg goed.

Voor welke sporten kan ik het beste sporthorloge gebruiken?

Je kunt vrijwel alle sporten uitoefenen: hardlopen, fietsen en zwemmen behoren allemaal tot de mogelijkheden. Ook golfen, snowboarden, gewichtheffen en zelfs yoga behoren tot de mogelijkheden. Je kunt het beste sporthorloge zonder enige twijfel aanschaffen.

Wat kan ik meten met het beste sporthorloge?

Er zijn verschillende zaken die je kunt meten met het beste sporthorloge: je loop- en fietsroutes, het aantal verbrande calorieën, je tijd, je hartslag en meer. De functies kunnen per horloge natuurlijk een beetje verschillen.

Is een slaapmonitor handig?

Verscheidene modellen beschikken over een slaapmonitor. Daarmee kun je je slaappatroon meten en dat kan onder bepaalde omstandigheden erg handig zijn. Zo kan je bijvoorbeeld nagaan of je wel voldoende slaap hebt gehad. Is dat niet het geval? Dan kun je de rest de volgende dag inhalen. Dat maakt het dus wel degelijk interessant, maar natuurlijk geen harde vereiste.

Is een hoogtemeter handig?

Als je wilt kiezen voor het beste sporthorloge kan een hoogtemeter handig zijn bij bepaalde sporten. Ga je bijvoorbeeld graag op wintersport of mag je graag bergbeklimmen? Dan kan het handig zijn om hoogte te meten. Kies in dat geval voor een model met een hoogtemeter of barometer.

Waar kan ik het beste sporthorloge kopen?

Wil je graag het beste sporthorloge kopen? Dan zijn er verscheidene webshops waar je terecht kunt. Zonder twijfel is bol.com een van de meeste populaire aanbieders als het gaat om sporthorloges. Via deze webshop heb je keuze uit talloze merken en modellen. Ook kun je de nodige accessoires hier nog bestellen. De meeste artikelen zijn op voorraad en worden de volgende dag al bij je thuisbezorgd. Dat maakt dit een zeer interessante webshop voor jouw volgende aankoop.

Misschien vind je dit ook leuk