Apple Pencil alternatief kopen beste alternatieven

Apple Pencil alternatief kopen? Bekijk de beste alternatieven!

door

Toen de iPad Pro voor het eerst op de markt kwam werd eveneens de Apple Pencil geïntroduceerd. Zo’n pennetje hebben we al eerder gezien bij andere elektronicamerken, maar dit keer kwam Apple dus ook met haar eigen variant. Zoals je gewend van Apple is het wel allemaal vrij duur spul. Kies je daarom liever voor een van de goedkopere alternatieven? In dit artikel lees je over een Apple Pencil alternatief én vertellen we je waar je deze kunt kopen.

Waarom een Apple Pencil alternatief kopen?

Eerlijk is eerlijk: de producten van Apple zijn van hoge kwaliteit. Zo is een iPad voor kinderen ontzettend handig. Het is dan ook wel zo fijn als je kind daar een pennetje bij heeft. Dan kan hij of zij lekker tekenen op zijn of haar kindertablet. Toch kent deze pen ook een groot nadeel: met een prijskaartje van 99 euro is ‘ie ook vrij prijzig. Vind je dat iets te duur? Dan kun je ook een Apple Pencil alternatief kopen. Je hebt keuze uit meerdere pennen van andere aanbieders die uiteraard ook werken op de iPads van Apple. Hieronder volgt het overzicht.

Logitech Crayon

De Logitech Crayon is misschien wel het beste Apple Pencil alternatief. Je kunt deze pen kopen voor net iets meer dan 75 euro bij bol.com en daarmee bespaar je toch zo’n 25 euro. Deze pen van Logitech werkt hetzelfde en is oranje en grijs van kleur. Het item heeft een gewicht van slechts 20 gram en ligt lekker in de hand.

Je kunt de Logitech Crayon als Apple Pencil alternatief kopen voor onder andere de iPad Pro uit 2018, maar ook voor iPad Air uit 2019 of de iPad Mini uit 2019. Zoals gezegd zijn de functies nagenoeg gelijk, maar ook het uiterlijk is vrijwel hetzelfde.

De officiële pen is echter drukgevoelig, terwijl de Logitech Crayon niet over zo’n mechanisme beschikt. Je kunt dus geen dikkere lijnen maken als je harder drukt. Dat is wel het geval met de originele versie. Je kunt echter wel degelijk tekenen met de pen, want je kunt de pen namelijk kantelen als je dikkere lijnen wilt maken.

Je kunt de Logitech Crayon koppelen door te klikken op het knopje achterop de pen. Vervolgens maakt ‘ie gelijk verbinding met je tablet. Een ander voordeel van deze pen is dat het werkt op een draadloze en afgeschermde frequentie. Daarmee worden verschillende pennen dus niet met elkaar verward en dat is ideaal voor in de schoolbanken.

De batterij gaat circa zeven uur mee, terwijl het officiële model een accuduur heeft van twaalf uur. Daar lever je dus wel in als je dit Apple Pencil alternatief gaat kopen.

Wacom Bamboo Fineline 3

Als tweede Apple Pencil alternatief kun je ook kiezen voor de Wacom Bamboo Fineline 3. Met een prijskaartje van 62 euro is zelfs nog goedkoper dan bovenstaand model. Daarmee is dit model ook flink goedkoper dan het origineel: dat scheelt maar liefst een derde van de prijs. Dit model is vooral ideaal als je graag wilt schrijven en dus niet wilt tekenen.

De Wacom Bamboo Fineline 3 is namelijk een variant die ook echt doet denken aan een echte pen. Met behulp van de Fineline-technologie kun je ook bepaalde shortcuts instellen. Je kunt dit Apple Pencil alternatief gemakkelijk koppelen aan je iPad voor middel van bluetooth. Ook deze pen kun je gebruiken op alle iPads vanaf 2018, waaronder de iPad Pro (2018), iPad Air (2019) en iPad Mini (2019).

De batterijduur is zelfs beter dan die van het originele model. Deze accu gaat maar liefst 15 uur mee en dat is een flinke periode. Wel moet je je pen opladen via een USB-verbinding en daarmee gaat het opladen wel ietwat langzaam. Dit betreft dus ook een andere oplader dan de kabel van je iPad.

Heel goed tekenen lukt helaas niet. Wil je om die reden graag een Apple Pencil alternatief kopen? Dan kan je er misschien beter een paar euro bijleggen en het bovenstaande model kopen.

Dasaja Actieve Stylus Pen (voor iOS, Android en Windows)

Eventueel kun je ook kiezen voor het goedkoopste Apple Pencil alternatief. Dit model is vriendelijk geprijsd met een prijskaartje van slechts 29,99 euro. Je kunt ermee schetsen en tekenen, maar dat vereist wel wat oefening. In eerste instantie is het vrij lastig om deze pen te bedienen. Oefening baart kunst, dus je went er natuurlijk vanzelf aan.

Dit is mogelijk ook wel het goedkoopste alternatief waar je uit kunt kiezen. De batterij gaat circa 10 tot 12 uur mee en dat is natuurlijk ook meer dan prima. Je kunt deze stijlvolle pen niet alleen gebruiken op iOS-software, maar ook op Android of Windows. Ook kun je je smartphone hiermee bedienen. Dat maakt het een allround pennetje voor een spotprijsje.

De pen werkt zonder Bluetooth of een app en je verbindt het met een klik op de knop. Een nadeel is echter dat je deze pen niet kunt opladen met de iPad. Je kunt de pen opladen met een USB-aansluiting. Qua ontwerp lijkt de pen op de originele variant en daarmee is het ook een prima en goedkoop Apple Pencil alternatief.

Toch liever kiezen voor een originele Apple Pencil én dus geen alternatief?

De Apple Pencil zal natuurlijk altijd het beste werken op een iPad. Deze beschikt immers over een aantal native functies die alleen verwerkt zijn in de originele variant. Het prijsverschil is natuurlijk wel flink. Zo betaal je voor de nummer 3 uit deze lijst slechts 29,99 euro. Wil je toch liever een origineel model kopen? Dan kun je daar uiteraard ook voor terecht op bol.com.

Apple Pencil alternatief kopen?

Wil je graag weten welke andere alternatieven er nog zijn? Je kunt een Apple Pencil alternatief kopen bij bol.com. Je hoeft dus niet naar Chinese webshops, want ook in Nederland kun je deze gewoon bestellen. Het assortiment op deze webshop is erg ruim. Vergelijk daarom gerust.

Je hebt op alle modellen maar liefst 30 dagen bedenktermijn. Binnen deze periode kun je je aankoop dus nog terugsturen. Bevalt het toch niet helemaal en kies je liever voor het origineel? Dan kan dat natuurlijk. Je kunt je artikel gratis retourneren binnen de bedenktermijn.

Wat vind jij van dit artikel? Laat het ons weten in de reacties hieronder of laat een sterrenbeoordeling achter. Uiteraard zijn wij erg benieuwd naar jouw mening.

Misschien vind je dit ook leuk