AirPods alternatief kopen

AirPods alternatief kopen? Deze goedkopere varianten zijn er!

door

Draadloos muziekluisteren wordt steeds populairder. Sinds de iPhone 7 is er helaas geen speciale ingang meer voor je koptelefoon. Je zult dus het oplaadpunt moeten gebruiken. Wil je je smartphone opladen, maar wil je ook graag muziekluisteren? Dan moet je dus draadloos muziekluisteren. Als je wilt kun je dan kiezen voor de officiële AirPods van Apple. Daar is inmiddels ook al een tweede versie van de op markt gebracht. Deze zijn met een prijskaartje van respectievelijk 179 euro (eerste generatie) en 229 euro (tweede generatie) echter vrij prijzig. Je kunt daarom ook een AirPods alternatief kopen. Zo kun je kiezen voor B-merken. Is de kwaliteit daarvan net zo goed of kun je toch beter voor de echte gaan? Blog Speelgoed zocht het uit.

Prijs van de originele AirPods

Voordat we je vertellen of de AirPods alternatieven, willen we natuurlijk eerst vertellen wat je betaalt voor de normale variant. Voor de Apple AirPods 1 betaal je, op moment van schrijven, 179 euro. Voor de Apple AirPods 2 betaal je momenteel 229 euro. Echter kun je ook een AirPods alternatief kopen. Je kunt deze draadloze oordopjes kopen vanaf slechts 30 euro. Dat is natuurlijk een aanzienlijk verschil, maar zijn deze ook net zo goed? Uiteraard zochten wij het uit. Daarvoor hebben we onder andere verschillende reviews bekeken.

AirPods alternatief kopen: waar kan ik uit kiezen?

Heb je niet zoveel budget over voor de echte modellen? Dan kun je een AirPods alternatief kopen. Hier heb je keuze uit drie verschillende merken: JustAnotherProduct, XIB en MANI. Het goedkoopste model kost 24,95 euro, terwijl het duurste alternatief 34,95 euro kost. Daarmee zijn deze alternatieven dus flink goedkoper dan de originele oordopjes van Apple.

JustAnotherProduct draadloze oortjes

JustAnotherProduct AirPods alternatiefDe JustAnotherProduct draadloze oortjes zijn de eerste oordoppen uit dit lijstje van AirPods alternatieven. Deze worden uit voorraad geleverd via bol.com. Voor 23.59 uur besteld is dus morgen in huis. Je hoeft dus niet naar Alibaba of een andere Chinese webshop te surfen om een AirPods alternatief te kopen. De oordopjes zijn ook al veelvuldig verkocht op bol.com. Zo zijn er al meer dan 140 reviews. In de reviews scoren deze draadloze oordoppen een 3,5 uit 5. Op zich is dat relatief goed, maar het kan zich nog niet meten met de officiële oordoppen van Apple. Deze scoren namelijk een 4.8 uit 5 sterren.

De prijs-kwaliteit van het product is echter naar behoren. Alhoewel de kwaliteit van het geluid minder is dan bij de officiële modellen, betaal je ook simpelweg minder. Wel is het erg leuk dat je dit product kunt bestellen in verschillende kleuren. Zo kun je dit AirPods alternatief kopen in de kleuren wit, zwart, roze, rood en goud. De draadloze oordopjes passen goed in je oor en vallen niet zomaar uit. Heb je minder budget over? Dan kan dit nog weleens een goede keuze zijn.

XIB draadloze bluetooth oordopjes

XIB Draadloze Bluetooth oordopjesJe kunt ook kiezen voor de draadloze oordopjes van XIB. Dit is, met een prijskaartje van slechts 24,95 euro, de goedkoopste deal uit dit lijstje. Deze oordoppen gaan ongeveer anderhalf uur mee en je kunt ermee muziekluisteren en bellen. Je kunt de earbuds gemakkelijk laten communiceren met je smartphone wat uiteraard werkt middels bluetooth. Met behulp van de bijgeleverde oplaadbox kun je je oordopjes weer opladen.

In de reviews scoort dit goedkope model een 2.6 uit 5 sterren. Er zijn meer negatieve reviews dan positieve reviews. Goedkoop lijkt hier dus wel duurkoop. Uit de reviews blijkt dat deze draadloze oordopjes groter zijn dan het origineel en ook is de kwaliteit simpelweg minder. Daarmee lijkt dit ook niet de beste keuze uit dit lijstje. Wil je graag een AirPods alternatief kopen? Dan kun je misschien toch beter voor JustAnotherProduct kiezen.

MANI draadloze oordopjes

MANI Draadloze Oordopjes In-EarDe MANI draadloze oordopjes zijn de volgende op de lijst. In de omschrijving op bol.com staat daadwerkelijk AirPods alternatief. Ook deze draadloze oordopjes werken middels bluetooth en je kunt er circa drie uurtjes muziek mee luisteren. Dat is al twee keer zolang als de draadloze oordopjes van XIB.

Uiteraard hebben we hier ook de reviews doorgenomen. Deze blijken niet heel erg positief. Zo zijn de oordopjes vrij groot en vallen deze met enige regelmaat uit. Ook blijkt uit de reviews dat de oordopjes helemaal niet zo lang meegaan als gezegd wordt. Daarmee lijkt dit geen goed AirPods alternatief. De levertijd bedraagt boven ook nog eens een tot twee weken. Naar verluidt worden deze modellen dus ook rechtstreeks uit China gehaald. Daarmee krijgt dit AirPods alternatief daarom ook een onvoldoende.

Is een AirPods alternatief net zo goed?

Als je niet zoveel budget hebt voor een nieuw setje draadloze oordopjes, zal je dus goed moeten kijken naar een AirPods alternatief. Die zijn er gelukkig ook wel, maar twee van de drie oordoppen blijken toch niet zo goed te zijn. Wil je graag een AirPods alternatief kopen? Dan blijken de draadloze oordopjes van JustAnotherProduct de beste keuze. Je kunt de witte modellen in huis halen voor 27,95 euro, terwijl de gekleurde modellen voor 34,95 euro verkrijgbaar zijn.

De originele AirPods

Wil je toch geen AirPods alternatief kopen? Dan kun je natuurlijk ook gewoon kiezen voor de échte modellen van Apple. Hierbij heb je keuze uit twee modellen: de Apple AirPods 1 en de Apple AirPods 2. De tweede versie heeft een betere chip, je kunt sneller van device wisselen, er is minder vertraging bij games en de draadloze verbinding is stabieler dan ooit tevoren. Ook als je Siri gebruikt is de tweede versie handiger. Dit kan nu namelijk volledig handsfree. Verder kun je je AirPods nu draadloos opladen en kun je langer blijven bellen. De batterijduur is namelijk verbeterd. Voor deze verbetering betaal je ook 50 euro meer.

Naar verluidt komen de nieuwe modellen in 2020 op de markt. Daarvoor zal je dus nog even geduld moeten hebben. Het is in ieder geval zeker dat de AirPods 3 gaan komen, maar wanneer is nog even de vraag.

Bekijk het assortiment

Wil je graag een AirPods alternatief kopen? Of wil je kiezen voor de echte modellen van Apple? Je kunt beide modellen vergelijken en bestellen op bol.com. Via deze webshop heb je standaard 30 dagen bedenktermijn en bovendien kun je je artikelen gratis retourneren. Vanaf 20 euro worden de artikelen gratis bij je thuisbezorgd. Wil je een AirPods alternatief kopen of kies je voor de echte variant? Beide modellen worden dus gratis bij je thuisbezorgd.

Wat vind jij van dit artikel? Laat hieronder een reactie of sterrenbeoordeling achter en laat weten wat je ervan vindt!

Misschien vind je dit ook leuk