afstand bestuurbare auto kopen

Afstand bestuurbare auto kopen? De leukste RC auto’s op een rij!

door

Een op afstand bestuurbare auto bestaat al enkele tientallen jaren. Toen het eerste exemplaar op de markt kwam was iedereen in shock! Het was een heuse techniek in die tijd. Tegenwoordig is het aanbod aan deze RC auto’s alleen maar groter geworden. Wil je graag een op afstand bestuurbare auto kopen voor je kind? Bekijk dan ons handige overzicht. Blog Speelgoed heeft een handige top 5 samengesteld met de leukste modellen van dit moment.

1. Carrera RC Auto Mario Kart

Carrera RC Mario kart 8 Mario - Bestuurbare AutoMario Kart is natuurlijk al enkele tientallen jaren populair. In het begin van de jaren ’80 kwam Mario voor het eerst op de markt. Toen was ‘ie nog een beetje pixellig, maar nu ziet hij er keurig uit. De merchandise van Mario is ook enorm. Dat geldt natuurlijk ook voor deze leuke RC Auto van Carrera. Uiteraard zit Mario zelf bovenop de auto en kun je hem overal naar toe sturen. Naast Mario kun je ook kiezen voor Peach of Yoshi!

Er geldt een maximumsnelheid van negen kilometer per uur, dus je hoeft niet bang te zijn dat Mario er letterlijk vandoor vliegt. Er is een full function zender aanwezig, waardoor je gemakkelijk contact houdt met je op afstand bestuurbare auto. Wil je dit model graag kopen? Dit exemplaar staat niet voor niets op nummer 1. Het is een leuk en betaalbaar model die goed scoort in de reviews: een 4,6 uit 5 sterren.

2. Overmax X-Monster 3.0 Radiografisch bestuurbare auto

Afstand bestuurbare auto kopen van OvermaxKies je liever voor een RC auto met iets meer power? Dan kun je kiezen voor de Overmax X-Monster 3.0 Radiografisch bestuurbare auto. Dit model kan een snelheid behalen tot 45 kilometer per uur. Ter vergelijking: dat is een stukje sneller dan een snorbrommer. Het is dan ook geschikt voor ietwat grotere kinderen en het betreft een uitvoering op schaal 1:18. Je kunt deze afstand bestuurbare auto kopen voor circa 66 euro en daar krijg je uiteraard een afstandsbediening. De levertijd van dit model valt enigszins tegen, omdat dit artikel niet door bol.com zelf wordt geleverd. Je zult dus iets langer geduld moeten hebben: de levertijd bedraagt circa twee tot drie dagen.

In de reviews scoort dit model een 3.6 uit 5 sterren. Daarmee wordt het exemplaar redelijk goed beoordeeld. Uit de reviews blijkt dat dit model gemakkelijk te besturen is.

3. Afstand bestuurbare auto kopen met Max Verstappen

RC Auto Max Verstappen bestellenIs jouw zoon of dochter een echte fan van Max Verstappen? Dan kun je kiezen voor de op afstand bestuurbare auto met Max Verstappen! Dit model is natuurlijk geschikt voor alle Formule 1 fans onder ons. Ook deze RC auto is gemaakt op schaal: 1 op 24. Bij dit model krijg een handige afstandsbediening waarmee je je eigen Max kunt besturen. Dit exemplaar gaat slechts vijf kilometer per uur en dat is wellicht enigszins langzaam. Uiteraard is dit model radiografisch bestuurbaar en werkt deze RC auto op batterijen. In de reviews scoort Max een 4.3 uit 5 sterren en dat is dus een ruime voldoende.

4. Afstand bestuurbare auto Monster Jam

RC Auto bestuurbaarMonster Jam is een grote show met enorme auto’s. Dit wordt wereldwijd georganiseerd in verschillende landen. Ook in Nederland is er weleens een Monster Jam georganiseerd. Echter is dit vooral erg groot in de Verenigde Staten. Vind jij of je kind Monster Jam ook zo tof? Dan kun je nu je eigen monster op afstand bestuurbare auto kopen! Je kunt namelijk eentje op schaal in huis halen. Dit model van New Bright is gemaakt op een schaal van 1:15 en ziet er erg tof uit. Het is geschikt voor kinderen vanaf acht jaar.

De oversized banden op het exemplaar zien er erg cool uit. Dat maakt het ook allemaal extra realistisch. Deze truck kun je ook nog eens erg voordelig in huis halen, want er is nu een hoge korting beschikbaar. Uiteraard ontvang je bij deze RC auto een afstandsbediening.

5. RC Land Buster radiografisch bestuurbaar

RC Land Buster radiografisch bestuurbaarJe kunt ook deze op afstand bestuurbare auto kopen. Deze RC auto is ook ontzettend tof. Dit model is radiografisch bestuurbaar en kan snelheden behalen tot maximaal 45 kilometer per uur. Dat zijn behoorlijke snelheden en dat mag ook wel. Er zit namelijk een brushed motor in. Het ontwerp is modern en is voor- en achterwielophanging aanwezig. Het chassis is al volledig gemonteerd en daarmee kan je kind of jij er dus ook snel mee spelen! Deze RC auto gaat circa vijftien minuten mee. De oplaadtijd van de autobatterij bedraagt daarentegen wel vier uur. Je kunt dus helaas relatief kort racen voordat ‘ie weer aan de lader moet. Toch blijft dit wel een erg tof model.

Op afstand bestuurbare auto kopen: waar kan ik op letten?

Wil je graag een op afstand bestuurbare auto kopen? Dan is het ook belangrijk dat je let op verschillende zaken. Zo kun je bijvoorbeeld letten op de accuduur, maar sommige RC auto’s werken ook met behulp van batterijen. Als dat het geval is, is het natuurlijk wel zo fijn als je ook direct batterijen bijbestelt. Hieronder volgt een overzicht met belangrijke aandachtspunten als je een op afstand bestuurbare auto wilt kopen.

Wat is de accuduur?

Als je je eigen RC auto wilt bestellen is het natuurlijk wel zo fijn om te weten hoe lang de accuduur is. Is de accu binnen vijf minuutjes alweer leeg en moet je het vervolgens een uurtje opladen? Dan heb je er wel heel erg kort plezier van. Het kan dus ook zeker lonen om daar goed op letten.

Hoe lang duurt het voordat de accu weer vol is?

Het is natuurlijk ook belangrij dat je nagaat hoe lang het duurt voordat de accu weer vol is. Laadt deze bijzonder snel op, bijvoorbeeld binnen een kwartiertje? Dan is dat natuurlijk een pluspunt. Doet de RC auto er echter veel langer over? Dan kan het ook lonen om te kijken naar een goed alternatief.

Kies ik voor een RC auto met batterijen?

Je kunt ook een op afstand bestuurbare auto kopen op batterijen. Deze gaan mogelijk iets langer mee, maar het nadeel is natuurlijk wel dat je dan ook batterijen moet bestellen. De meeste leveranciers geven namelijk geen gratis batterijen mee. Gelukkig kun je slim combineren op bol.com, wat inhoudt dat je batterijen dus met korting in huis kan halen. Zo blijft het nog steeds betaalbaar.

Wat is de maximale snelheid van de RC auto?

Sommige RC auto’s rijden circa vijf kilometer uur, terwijl andere modellen snelheden kunnen behalen tot maar liefst 45 kilometer per uur. Dat is natuurlijk een wezenlijk verschil. Het is dus ook belangrijk dat je daar goed op let als je je op afstand bestuurbare auto kopen gaat. Uiteraard kun je daarvoor de verschillende omschrijvingen lezen. Via bol.com heb je bovendien de mogelijkheid om te filteren op snelheid.

Is er een afstandsbediening inbegrepen?

De meeste op afstand bestuurbare auto’s kun je gemakkelijk besturen met de bijgeleverde afstandsbediening. Echter zijn er ook een aantal modellen die werken met behulp van een app. Je kunt de app installeren op je smartphone of tablet en met behulp daarvan kun je je RC auto besturen. Dat geldt echter niet voor alle modellen, omdat veel kinderen immers niet beschikken over een eigen smartphone of tablet. Het kan dus ook zeker lonen om daar goed op te vergelijken.

Voor welke leeftijd kan ik de op afstand bestuurbare auto kopen?

Een op afstand bestuurbare auto kopen is natuurlijk geen alledaagse taak. Gelukkig kun je in de omschrijvingen eenvoudig terugzien voor welke leeftijd het geschikt is. Vanzelfsprekend zijn de snelle modellen alleen geschikt voor oudere kinderen. De meeste RC auto’s zijn bovendien geschikt voor kinderen vanaf drie jaar of ouder. Er zijn slechts enkele modellen die geschikt zijn voor de leeftijd twee jaar of jonger. Is je kind vijf jaar, zes jaar, zeven jaar of acht jaar? Dan zijn er ontzettend veel leuke modellen waar je uit kunt kiezen. Bepaalde modellen zijn zelfs alleen geschikt voor zestien jaar en ouder.

Welke kleuren zijn er beschikbaar?

Als je een RC auto wilt uitkiezen heb je vaak keuze uit verschillende kleuren. Zo zijn er leuke lichtblauwe kleuren, maar ook felgele of rode kleuren. Uiteraard is het van groot belang dat je een goed exemplaar in huis haalt. Bepaalde modellen zijn aardig aan de prijs en dus loont het om een goede vergelijking te maken.

Zijn er verschillende modellen?

Er zijn verschillende modellen van verschillende merken waar je uit kunt kiezen. Zo kun je niet alleen kiezen uit bepaalde kleuren, maar kan je ook nog weer kiezen uit een verschillend model. Dat geldt onder andere voor de Mario RC auto. Immers kun je ook Peach of Yoshi kopen. Je kunt natuurlijk ook verschillende op afstand bestuurbare auto’s kopen zodat je je eigen squad kunt maken! Hoe tof is het als je zowel Yoshi, Mario en Peach in huis haalt.

Voor welk RC auto merk kies ik?

Als je een RC auto wilt bestellen heb je keuze uit talloze merken. Zo kun je onder andere kiezen voor de populaire merken Nikko, Carrera en Traxxas. Carrera staat bekend als een echte racemerk. Het merk heeft dan ook circa 80 modellen waar je uit kunt kiezen. Dat is natuurlijk bijzonder veel.

Is een korting beschikbaar?

Als je een op afstand bestuurbare auto wilt kopen is het natuurlijk wel zo fijn als je een leuke korting kunt pakken. Op bol.com kun je profiteren van verscheidene leuke speelgoed aanbiedingen. Er bepaalde RC auto’s met maar liefst 52 procent korting. Dat is bijzonder veel. Profiteer daarom snel!

De beste RC auto?

Wat is de beste RC auto van dit moment? Uiteraard hebben wij een top 5 samengesteld van verschillende modellen, maar is nu de beste op afstand bestuurbare auto? Dat is lastig om te zeggen, omdat dit namelijk ook afhankelijk is van de leeftijd van je kind. De Mario RC auto is erg leuk voor kleinere kinderen, terwijl oudere kinderen misschien liever kiezen voor een sneller model.

Afstand bestuurbare auto kopen?

Wil je graag een op afstand bestuurbare auto kopen? Surf dan gerust naar bol.com en bekijk welke leuke modellen je allemaal kunt kopen. Hierboven hebben wij een top 5 beschreven, maar uiteraard zijn er nog veel meer modellen. Op de webshop heb je namelijk keuze uit meer dan 850 modellen. Het kan dus ook lonen om daar nog eens te kijken. Zo kun je onder andere filteren op snelheid, thema, merk, leeftijd, kosten en meer. Ook kun je hier natuurlijk reviews over RC auto’s vinden. Dat kan ook erg handig zijn bij je aankoop.

Via deze webshop heb je standaard 30 dagen bedenktermijn. Heb je een bepaald exemplaar in huis gehaald die toch niet helemaal bevalt? Dan kun je deze retourneren. Bekijk alle voorwaarden op de webshop. Alle artikelen worden vanaf 20 euro gratis bij je thuisbezorgd. Shoppen maar!

Wat vind jij van de top 5 met op afstand bestuurbare auto’s? Laat het ons hieronder weten in de reacties. Uiteraard kun je ook een anonieme sterrenbeoordeling achterlaten.

Misschien vind je dit ook leuk