Activity tracker voor je kind kopen

Activity tracker voor je kind kopen?

door

Wil je graag een activity tracker voor je kind kopen? Dan heb je keuze uit talloze leuke modellen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een Fitbit-horloge voor je kind, maar je kunt ook kiezen voor een model van Garmin of West Watches. In dit artikel bespreken we de leukste modellen van dit moment. Daarnaast bespreken we ook waarom een activity tracker voor je kind kopen een goed idee kan zijn. Niet alleen omdat kinderen het leuk vinden, maar ook omdat kinderen en ouders hier simpelweg écht iets aan hebben!

Waarom een activity tracker voor je kind kopen?

Voordat we aan onze lijst beginnen is het natuurlijk eerst goed om te weten waarom zo’n activity tracker voor je kind kopen een goed idee is. In eerste instantie is het natuurlijk goed om te weten hoeveel je kind beweegt. Middels een familieaccount kun je vaak inzien hoeveel je kind beweegt. Als je wilt kun je ook doelstellingen instellen. Er is daarmee voldoende ruimte voor sportieve uitdagingen. Je kunt al een activity tracker kopen vanaf enkele tientjes en daarmee hoeft het dus ook helemaal niet duur te zijn.

Activity tracker voor je kind kopen? Bekijk de top 10!

Wil je graag een activity tracker voor je kind kopen? Dan heb je keuze uit talloze leuke modellen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een model van Fitbit, Garmin of of West Watches. Hieronder volgt de beste elektronica voor kinderen van dit moment.

1. Fitbit Ace 2

De Fitbit Ace 2 is de opvolger dan de Fitbit Ace 1, welke ook al razend populair was. Dit nieuwe model beschikt over nóg meer opties en is geschikt voor kinderen vanaf 6 tot 12 jaar. Onderling kunnen kinderen hun activiteiten ook met elkaar vergelijken. Met behulp van de gratis app heb je als ouder ook inzicht in de activiteiten van je kinderen. Je kunt er zelfs mee zwemmen, iets wat bij de eerste versie nog niet mogelijk was. De batterij gaat maar liefst 5 dagen mee en dat is natuurlijk een flinke periode vergeleken met een smartphone. Prestaties die je kind behaald worden beloond met leuke trofeeën!

Kinderen hebben alleen toegang tot de statistieken zoals stappen, bewegingstijd en het slaappatroon. Zij kunnen geen gegevens inzien over BMI, gewicht of openbare sociale informatie. Dat kunnen ouders wel zien op hun eigen app. Al met al is dit een prachtig model. Wil je deze activity tracker voor je kind kopen kopen? Dan adviseren wij bol.com. Via deze webshop heb je keuze uit meerdere kleuren.

2. Garmin Vivofit Junior 2

De Garmin Vivofit Junior 2 is een uitermate leuke activity tracker voor je kind. Kinderen kunnen hier zelfs mee onderwaterzwemmen. Dit leuke model beschikt over een kleurenscherm en de batterij heeft een levensduur van meer dan een jaar. Tussentijds opladen is volgens de fabrikant niet nodig. Dat is echt ongelofelijk, maar waar. Kinderen kunnen hun doelen behalen en virtuele trofeeën behalen. Op afstand hebben ouders inzicht in hun doelen met behulp van de gratis app. Ook kunnen ouders taken en activiteiten van afstand beheren. Als je wilt kun je je kind zelfs belonen.

Je kunt deze activity tracker voor je kind kopen in maar liefst drie verschillende kleuren: blauw, grijs en wit. Alle modellen beschikken over felle kleuren, want dit is namelijk de speciale Captain America editie. Het enige nadeel is dat er geen hartslagfunctie aanwezig is, maar dat is misschien ook niet nodig voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar.

3. West Watch Wave

De West Watch Wave is goedkoper dan beide bovenstaande modellen. In de reviews scoort dit apparaatje bovendien niet minder goed en is hier ook een hartslagfunctie aanwezig. De batterij gaat circa 7 dagen mee en het model beschikt over diverse leuke opties. Zo kunnen kinderen niet alleen je sportieve bezigheden bij houden, maar kunnen je kinderen ook de tijd en datum bekijken op het sportieve horloge.

Wil je deze activity tracker voor je kind kopen? Dan krijg je er standaard een Nederlandstalige (en Engelstalige) handleiding bij. Je kunt dit model kopen in de kleur zwart voor iets meer dan 50 euro. Volgens de omschrijving is dit model geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar, maar naar verluidt kunnen kinderen vanaf 8 jaar hier ook al prima mee overweg. Dit sporthorloge ziet er wel iets minder speels uit dan de bovenstaande modellen.

4. Garmin Vivofit

De Garmin Vivofit is een speels model welke verkrijgbaar is in drie verschillende kleuren: groen, rood en wit (gemengd met ook roze en lichtblauw). Vooral het groene model is erg tof! Dit model motiveert kinderen om de deur uit te gaan en om te gaan sporten. De batterij gaat maar liefst een jaar mee en je kind kan beloond worden. Ook dit apparaatje is waterdicht, dus je kind kan er mee zwemmen en buitenspelen (als het regent).

Voor ouders is er een speciale app ontwikkeld. De app is beschikbaar voor zowel iOS als Android. Je kunt precies nagaan hoeveel stappen je kind zet op een dag. Uiteraard is deze informatie direct beschikbaar op de app.

5. Fitbit Ace

Op nummer 1 staat de Fitbit Ace 2, maar we zijn het eerste model natuurlijk nog niet vergeten. Dit model is nog steeds razend populair en nog iets voordeliger dan de versie 2. De batterij gaat 5 dagen mee en is geschikt voor kinderen vanaf 8 tot 12 jaar. Met behulp van de app hebben ouders inzicht op de activiteiten van hun kinderen. Ook hiervoor geldt: ouders kunnen op afstand zien hoeveel je kind loopt. Je kind kan beloond worden middels virtuele trofeeën. Dat stimuleert zeker om lekker te gaan bewegen.

In tegenstelling tot de nieuwe versie is dit model helaas niet waterdicht. Is dat een absolute must? Dan kun je beter voor de tweede editie kiezen. Het bandje is verstelbaar en past daardoor op iedere pols. Als je wilt kan je kind ook competities starten met vrienden. Heeft je kind vriendjes of vriendinnetjes die ook een Fitbit sporthorloge hebben? Dan kun je elkaar uitdagen. Wil je graag deze activity tracker voor je kind kopen? Dan adviseren we bol.com.

Activity tracker voor je kind kopen? Lees onze tips!

Een activity tracker voor je kind kopen is natuurlijk geen alledaagse taak. Daarom kun je natuurlijk letten op verschillende zaken. Zo kan je niet alleen letten op het budget, maar ook op zaken als waterdichtheid, slaapmeterfunctie en meer. Hieronder volgt een overzicht met aandachtspunten waar je op kunt letten.

Wil je een waterdichte activity tracker voor je kind kopen?

Een waterdichte activity tracker voor je kind kopen: dat kan nog weleens een verstandig idee zijn. Kinderen spelen natuurlijk maar al te graag buiten. Gelukkig kunnen de meeste modellen wel tegen een beetje regen, maar echt onderwater kan niet met ieder model. Zo kan dat bijvoorbeeld niet met de Fitbit Ace 1, maar wel met versie 2. Het is dus ook raadzaam om daar goed op te letten.

Is een stappenteller noodzakelijk?

Een van de belangrijke functies is een stappenteller. Is het noodzakelijk? Ook al zou dat het niet zijn: dit zit standaard op ieder model. Dat is immers ook de functie van het apparaatje. Jij en je kind kunnen daarmee inzicht krijgen in hoeveel je beweegt. Bij bepaalde modellen krijgt je kind virtuele trofeeën, waardoor bewegen natuurlijk extra leuk wordt.

Is een hartslagmeter noodzakelijk?

Een hartslagmeter is geen standaardoptie bij alle activity trackers. Bepaalde modellen beschikken namelijk niet over deze functie. Wil je dit wel erg graag? Dan zal je daar wel op moeten filteren. Onder andere de West Watch Wave heeft deze functie wel. Je kunt die activity tracker ook nog eens voordelig kopen voor je kind.

Wil je de calorieën kunnen meten?

Wil je ook graag weten hoeveel calorieën je kind verbrandt op een dag? Ook dan zal je eventjes goed moeten filteren tussen de verschillende modellen. Gelukkig is dat meestal wel beschikbaar. Ook is dit inzichtelijk voor ouders op een app. Check voor de zekerheid wel in de omschrijving of deze functie aanwezig is.

Voor welke leeftijd is dit geschikt?

Wil je graag activity tracker voor je kind kopen? De meeste modellen zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Er zijn echter ook modellen die een minimumleeftijd van 10 jaar adviseren. Dat steekt natuurlijk allemaal niet erg nauw: als je kind nu 6 of 7 jaar is, zo’n sporthorloge kan prima op deze leeftijd. Uiteraard bepaal je dat natuurlijk helemaal zelf als ouder samen met je kind.

Heb ik nog extra accessoires nodig?

In sommige gevallen kan het ook leuk zijn om wat accessoires te kopen. Dat kun je onder andere doen bij de horloges van Fitbit. Je kunt bijvoorbeeld het bandje verwisselen. Echter zijn er nog meer accessoires waar je aan kunt denken. Hierbij kun je onder andere denken aan een extra oplader voor onderweg.

Hoe houd ik de activity tracker voor mijn kind up-to-date?

Als je een activity tracker voor je kind wilt kopen is het natuurlijk belangrijk dat deze up-to-date blijft. Gelukkig wordt de software met enige regelmaat ge-update. Het is echter wel raadzaam om altijd een van de nieuwste modellen te kopen. De kans is groter dat software updates langer blijven doorgaan. Ook is het natuurlijk belangrijk dat je de app op je smartphone up-to-date houdt.

Hoe zit het met de veiligheid?

De activity tracker voor je kind meet verscheidene gegevens. Natuurlijk zal er ook data bij zitten waar je eigenlijk niets van wilt weten. De data wordt verstuurd naar je smartphone, maar die kun je uiteraard versleutelen. Op die manier komt niets en niemand bij de data.

Hoe kan ik dit sporthorloge verbinden aan mijn smartphone?

Heb je een nieuwe activity tracker voor je kind besteld? Dan kun je deze vaak erg eenvoudig koppelen van je smartphone. Daarvoor zal je de app van de fabrikant moeten downloaden. Deze vind je in de App Store of Play Store, afhankelijk van je type smartphone.

Activity tracker voor je kind kopen? Bekijk het totaaloverzicht voor kinderen!

Wil je graag een activity tracker voor je kind kopen? Bekijk dan gerust het totaaloverzicht voor kinderen op bol.com. Via deze webshop heb je keuze uit talloze leuke modellen. Naast speciale kindermodellen zijn er natuurlijk ook nog voldoende volwassenere modellen. Deze hebben geen limieten en kinderen kunnen dan alles zelf ook inzien, zoals bijvoorbeeld het BMI. Uiteraard bepaal je zelf welk model je uiteindelijk koopt.

Via bol.com heb je altijd 30 dagen bedenktermijn. Bedenk je je nadien toch nog? Dan kun je het artikel nog gratis retourneren en krijg je je geld terug. De meeste activity trackers voor kinderen worden bovendien de volgende dag al bij je thuisbezorgd. Een zeer snelle levering dus.

Vind jij dit ook een leuk artikel? Deel dit artikel dan met vrienden en familie. Ook kun je natuurlijk een sterrenbeoordeling of een reactie achterlaten.

Misschien vind je dit ook leuk